Sanırım hamileliği içselleştiremedim...

Bebekten çok bahsediyorum (e o kadar da olsun nerdeyse doğurmak üzereyim) ama bu anlattıkların bana içimde hareket ettiğinde çok az şekilde oldu. Karnımla hiç konuşmadım mesela. Görmediğim bilmediğim bir duygu olduğu için bebeğe özledim de diyemem. Sadece zaman yaklaştıkça heyecanlanıyorum, hareketlerini hissetmek hoşuma gidiyor.
Çevrendekiler gibi sevgi kelebeği olmaman bebeğini sevmediğin, ona özen göstermediğin anlamına gelmez. Bazı duygular çok abartılıyor. Olaya doğal bir süreçten geçiyorum diye bakan biri bence çok aşırı abartmadan huzur ve dinginlik içinde geçirir bu zamanları.
Bebekle bağ da herkeste farklı zamanda kuruluyormuş. Kimisi doğurduğunda, kimisi emzirdiğinde, kimisi daha da sonra. Yani kendini çok sorgulayıp suçlama

Zamanla geçecektir. Ben de hamile iken etrafınızda gördüğünüz şeylerin hiç birini yapmadım. 8.aydan sonra kıyafet, oda ve diğer lazımlı şeyleri tamamladım. Çokta mutlu doğum yaptım ve bebeğimi de çok sevdim. Şimdi 2.5 yaşında ve aramızda muhteşem bir bağ var.

Herkes her şeye aynı tepkiyi vermez. Kendinizi üzmeyin. Hayırlı olsun. Sağlıkla doğurun inşallah.

Tüp bebek annelerinde korku oluyor

Bu da aman bağlanmayayım bir şeyleri abartmayayım hissi yaratıyor

Nereden mi biliyorum kendimden

Yedi ay bitince aldım ilk eşyayı eşim aldırmadı önce hatta giysileri doğum iznine ayrılınca yıkadım

Doğuma giderken topladım hastane çantasını acelesi yok dedim

Aynı dönemde arkadaşlarım hamileydi 7. Ayda hastane çantası bagajda gezdiler

Doğumdan 10 gün önce izne ayrıldım bıraksalar hiç evde oturmazdım ki stresli bir mesleğim var

Kısacası bir kalıba uymak zorunluluğunuz yok içinizden geldiği gibi yaşayın

Sağlıkla kucağınıza alın

Herkes bir olacak diye bir kanun yok.
Ben de sizin gibiyim. 27 haftalık oldu ama hala isim bulamadık.
Alışveriş yapmadık. Cinsiyetini ilk zaman göstermedi aman acaba neymiş gideyim hemen öğreneyim demedim.
Hissetmeye başladım böyle aman aman anneyim ben moduna girmedim.
Hala daha hamile değilmişim gibi hissediyorum. İçeride bir canlı var ama ben bazen onu unutuyorum.
Ben de korkuyorum bazı şeylerden.
Misal anne olabilecek miyim?
Yani bu sorumluluğu almaya razıyım ama yetebilecek miyim?
Onu gerçekten sevecek miyim?
Düzgün yetiştirebilecek miyim?
Vs. Vs.
Çok heyecanlı da değilim.
Sürekli bebeğim de bebeğim demiyorum.
Bazıları bebek doğunca varlığını kabul eder bazıları Doğumdan daha sonra.

İlla rahme ilk düştüğünde aşırı duygusal yaklaşacaksın diye bir kaide yok.

Başkaları öyle diye sen de öyle olmak zorunda değilsin.
Çok takılma bence.

Çok zorluk çekmişsiniz anne olabilm3k için bence bilinçaltınız bağlanmaktan korkuyo buda normal bence endişelenmeyin
Ben normaöde 7. Aydan itibaren hazırrlık yapardım diğer 2sinde öyle yaptım oda sadece doğum çantası hazırlamaktı
Bunda alıyorum yavaş yavaş uygun bulduğumu hoşuma gideni bez ıslak mendil falan çünkü şubat sonu mart başı olcak kış sayılır daha o zaman hem doğum masrafı hepsi ağır gelir hem de evin ve diğer 2kızımın masrafı derken yavaş yavaş hazırlamak daha mantıklı geldi
Ben 19. Haftada haraketlerini hissettim şuan kıpır kıpır bence hissedince dokunur seversin hem bol bol konuş onunla kendini bu duygulardan mahrum bırakma

başkalarına bakmayın
kendinize ait size özel bi süreç
çok içli dişli da olmayın
bildirimlerine bakmayın çok. kendi aleminizi dağıtmasın. kendi işlerinize odaklanın . disarinin icinize direk sirayet etmesjni onlemis olursunuz. hemen kendinizi baskalarina gore test etmeyin

Çevreniz anormal siz değil. :) hiç üzülmeyin yüzünü gördüğünüzde dünyalara değişmeyeceksiniz. Daha 15 haftalık hamilesiniz ne kıyafeti yahu hevesiniz varsa alın ama illede alınacak diye bir şey yok çok erken. Fotoğraf desen ileride kayboluyor zaten :) benim miniğin fasulye olduğu ultrason görüntüsü vardı kayboldu. Takmayın olabildiğince istediğiniz gibi yaşayın. Ama üzmeyin kendinizi hissediyor üzüldüğünüzü. :)

Baby shower bizim ülkemizde gösteriş için yapılıyor daha doğrusu insanlar ne işe yaradığını bilmiyor. Normalde aile Bebeğin ihtiyaç listesini hazırlar. Arkadaşlar ve aile büyükleri o listeden uygun gördüklerini alırlar. Bizde kek börek anne göbeği şeklinde...
Sosyal medyaya aldanmayın, sosyal medyaya aldanan annelere de aldanmayın.
Şu an daha çok küçük sadece sağlığını düşünüyorsunuzdur.
Cinsiyet sonrası adını, kıpırtıları hissedince sağlığını ve kendi sağlığınızı, karnınız belirginleştikçe de alışverişini(yine sağlığını) düşüneceksiniz. Alışverişe 7aylık olduktan sonra yoğunlaşıyor zaten.

Bana kalırsa bu hareketler abartılı.
Defter tutmayı anlarım,günlük gibi,ilerde güzel bir hatıra olur da her ay ultrason görüntüleriyle kolaj yapmak nedir?
Görmemişin çoçuğu olmuş gibi yorumluyorum ben böyle abartılı tavırları.
Yeni nesil kadınlarda gözlemlediğim bir diğer husus da şu; hamileliği adeta bir hastalık gibi binbir nazla geçiriyorlar.
Kendinizi suçlamayın,siz çok duygusal biri değilsiniz demek ki,olaylara daha düz bakıyorsunuz, ayrıca bebeğinizi kucağınıza alınca bu yaşadıklarınızın hepsini unutursunuz.
Sağlıklı bir doğum diliyorum şimdiden...

Aynen canm tam olarak o yzden guzel olan brseye ne kdr baglanırsan o okdr cok uzaklasır senden bende oyle dusunuyorum cnku bnde hep ole yasadım gördum ama bebek knusunda sakin olmalısn ona sahip ckmalısınn destek olmalısn bebegin sana tutunsun buyusun sev karnını hssedyorlar cunku

Bende tup bebekle 15+6 hamileyim. Oncelikle Rabbim tum gebelere, bebeklerine saglikla kavuşmayi ve tum isteyenlere evlat nasip etsin.

Biz tup bebekle gebe kaldigimiz icin galiba bende senin gibiyim. Mutlulugumi bile temkinli yasiyorum. Cunku belli bir sure hasret çektik, korkularimiz, endiselerimiz oldu. Bende hic foto cekilmiyorum. Hic alisveris yapmiyorum. Arkadaslarim isim oneriyor ilgilenmiyorum.
Acikcasi biraz daha dogum surecine yakınlastigimda bunlari düşünmek istiyorum.
Zaten simdi o kadar abartili yasiyorlar ki her seyi bu cok anlamsiz geliyor bana.
Idrar testini paylasip 4 haftalik hamileyken sosyal medyada duyuran insanlar var.
Ben normal olaninin biz olduğumuzu dusunuyorum. Evladimizi kucagimiza alinca her sey cok guzel olur insallah.

Ilk hamileligimde dusuk olabilir demisti doktor ve ben cok aglamistim, o psikolojiyle kendimi cocuga alistirmamak herseye hazirlikli olmak icin zorladim surekli. Her an bebegi kaybedekmis gibi yasadim uzun sure yokluguna alistir kendini yoksa cok uzuleceksin diye dusundum ve 2 hamileligimde de sanki hic hamile degilmisim gibiydim. Biraz kaybetme korkusu sizinki de.

Çoook normal :)) hiç endişelenme. Hormonlar bir oyunu bu. Dengesiz değişik ruh halleri. Hiç endişe etme.

Hiç canınızı sıkmayın hissettikleriniz gayet normal. Hayatınız bebekle birlikte çok değişecek buna alışmak zaman alır, sizin bu duruma tepkilerinizi, birden 40 yıllık anneymiş gibi davrananlardan daha samimi buldum açıkçası

Bende 13+5 haftalik hamileyim. Son bi kac haftadir mide bulantilarim yeni gecti ama kendimi hic hamile gibi hissetmiyorum ultrasonda hareketlerini ve bebek seklini gorunce cok sasirdim . Millet bana biseyler getiriyor ama ben normal yasiyorum. . Isim dusundum ama bi tek o yani . Yani benim telas edip aglamak bile aklima gelmedi. Suan ben mi anormalim diye dusunmeye baslicam .

Kaybetme korkusu bu. 32.haftama girdim. Bu 2.
Hamileligim ve ilkini kaybettigim icin bunu da kaybedecekmisim korkusunu tam.olarak icimden atamiyorum. Hareketleri azalsa endise ediyorum .sonra da kendime kızıyorum çocuğa negatif enerji yolluyorum diye . Bu bir kısır döngü resmen. Allah saglikla kucagimiza almayi nasip etsin ins

Bende de var sanırım bi nebze. Kaybedecek korkusu olup fazla kaptırmıyorum sanırım. Ama hormonlarım çok fena. Kendimi tanıyamıyorum artık

Ben de senin gibiyim
Benim bebeğim de tüp bebek
Herkes hamileliğin tadını çıkar diyor o tat nasıl çıkar bilmiyorum

Şaşkınım Bennde
Ben de cok dua ettim
Olduğunda onu cok seveceğim biliyorum ama oyle havalarda uçup ben de elimi karnıma koymuyorum

Ben ufak ufak Birseyler almaya basladım çünkü herseyi aynı anda almaya gücüm yetmez

Şuanda bacaklarımda selülit çıktı
Kıyafetlerim olmamaya basladı
Bennde kendimi çirkin hissediyorum malesef

Hamile olduğumu öğrenenler çığlıklar atıyor ben hıc çığlık atmadım
Sadece 3 kere iki günde bir kan verince değerler arttıkça gözlerim doldu
Yediğine içtiğine dikkat ediyorum ama ben de tam anlamıyla mal gbiyim :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…