• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sanırım hayatımın en önemli kararını vermek üzereyim..

• Konu Sahibi Konu Sahibi hilaf
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
yani bismillah daha isteme bile olmamış siz neleri düşünmüşsünüz.. yahu bi kaç bişiy eksik olsun Mevlam sağlık, huzur, sevgi, saygı versin... bencee yersiz yere canınızı sıkıyorsunuz..

bu arada desin o şekilde ne olacakki siz biraz sevdiğinizin açısından düşünün bu kadr abartmayın. sizin ailenizin sizden başka kimsesi olmasa kusura bakmayın anne ve baba benim eşimle olan mutluluğum önemli size bakamam mı dersiniz?

arkadaşım iyi şeyler düşünün geleceğe yönelik ki Mevlam iyi hayırlı güzellikler nasip etsin..

Son düzenleme:
Sevgilim 1buçuk yıl içinde hiçbir konuda asla beni üzmemiş çok düşünceli ve romantik bir adamdır.Biz herşeyi tartışır ve mantıklı olana adım atarız.Asla ne beni üzer ne kendini sıkar,ikimizide mutlu edecek bir yol bulur yani.Maddi manevi hep yanımdadır,kardeşimede aynı ilgi ve alakayı gösterir.Böyle bir adam olmasa belki olmaz der kenara çekilirdim.Karar vermeye çalıştığım şey bu,yapabilir miyim?Katlanabilir miyim?Önce tamam diyip evlendikten sonra istemiyorum demekte olmaz,ikimizin hayatınıda mahfetmiş olurum.İkimizin ailesinede ilgi alaka göstermek istiyorum ama özgür olmalıyız.Örneğin bundan 15gün kadar önce sevgilim dediki annesi yemekleri beraber yeriz dimi oğlum diye sormuş,bişey demedim dedi.Bende tatlı bir dille özel zamanlarda çağırırız gelirler,ya da annenler çağırır biz gideriz ama her yemekte beraber olmak ne demek?böyle bişey istemiyorum,yeri gelince annene söyle haberi olsun hayatım dedim.ama söyledi mi bilmiyorum.ve işte böyle kafamda evirip çeviriyorum sürekli benden bişey beklicekler sanki,temizliğime gel misafir geldi hizmet et,güne gidiyorz sende gel gibi..belki paranoya yapıyorum ama ben böyle bir hayat istemiyorum,ilerde böyle olacağı düşüncesi beni korkutuyor..:85:

Eminim öyledir, ama benim anladığım, aileler araya girince erkeklerin nevri dönüyor.

"Yemekleri beraber yeriz değil mi?" demiş. "Yemekleri beraber yer miyiz, siz ne düşünürsünüz?" bile değil ya, neyse... Yani sizin yeni bir aile olmanız, onlardan bağımsız olmanız, sizin kocanıza yemekler yapmak, onunla baş başa gülüşerek yemek isteyebilecek olmanız umurunda bile değil. Bağımsız falan da olamayacaksınız gibi görünüyor. Korkutmak istemiyorum ama görünen köy kılavuz istemez derler.

Ben kalpsiz bir insan değilim, sizi de çok iyi anlıyorum. Elbette ailelere saygımız olmalı, bir şey olsa onlara koşmalıyız, yarın güçleri kuvvetleri kalmadığında yanlarında olmalıyız, ancak daha en başından böyle iç içe olmak doğru değildir. Evlilik iki kişilik olmalıdır. Ben akşam kocama yemek yapıp sofrada rahat rahat yiyemeyeceksem, kendi evimi yurdumu bilmeyeceksem, yatmadan yatmaya eve gideceksem evlenmenin ne anlamı var. Valla iyi düşünün, daha şimdiden böyle fantezileri varsa kayınvalidenizin, daha sonra neler çıkar Allah bilir.

Kendinize de "katlanabilir miyim?" diye sormayın, "katlanmam gerekiyor mu ki?" diye sorun. Bir şeylere katlanmak için evlenmeyin, bu sizin hayatınız. Erkek arkadaşınızın prensipleri varsa, sizin de vardır elbet, vazgeçilmezlerinizi konuşup bir orta yol bulursunuz.

kendi evimiz olsaydı da tek oda olsaydı:63:

yani bismillah daha isteme bile olmamış siz neleri düşünmüşsünüz.. yahu bi kaç bişiy eksik olsun Mevlam sağlık, huzur, sevgi, saygı versin... bencee yersiz yere canınızı sıkıyorsunuz..

bu arada desin o şekilde ne olacakki siz biraz sevdiğinizin açısından düşünün bu kadr abartmayın. sizin ailenizin sizden başka kimsesi olmasa kusura bakmayın anne ve baba benim eşimle olan mutluluğum önemli size bakamam mı dersiniz?
arkadaşım iyi şeyler düşünün geleceğe yönelik ki Mevlam iyi hayırlı güzellikler nasip etsin..

hayır tabiki böyle demem ama hadi annemlerin yeni yaptırdığı eve gidip altlı üstlü oturalım da demem,elimden geleni esirgemem,annem için ne düşünürsem onun annesi içinde aynı şeyi düşünürüm elimden geleni yaparım maddi manevi.Ayrıca isteme olmamış diyorsunuz ya işte bu sebeplerden karar veremediğim için olmuyor,nişanlanıp nişanı atmak daha mı güzel olur?

kendi evimiz olsaydı da tek oda olsaydı:63:

İnşallah durumunuz çok çok iyi olurda kendi evinize sahip olabilirsiniz tatlım..Erkek arkadaşım 3500lira maaş alıyor,ben 1500 lira.ayrıca tutumluyuz da..bu durumda da ev alamıyorsak ne diyeyim ben artık..

hayır tabiki böyle demem ama hadi annemlerin yeni yaptırdığı eve gidip altlı üstlü oturalım da demem,elimden geleni esirgemem,annem için ne düşünürsem onun annesi içinde aynı şeyi düşünürüm elimden geleni yaparım maddi manevi.Ayrıca isteme olmamış diyorsunuz ya işte bu sebeplerden karar veremediğim için olmuyor,nişanlanıp nişanı atmak daha mı güzel olur?

tamam orda haklısın, önceden düşünmek güzel.. ama arkadaşım 1,5 yılda az bir zaman değil o kadar emek verilmiş sonuçta ileride -belki problem olmayacak birşey bu konular. önünüzü göremiyorsunuz ne yaşayıp yaşamayacağınızı bilmiyorsunuz.. bunlara rağmen 1,5 yılı kestirip atabilecekmisiniz tahminlerinizle?

tamam orda haklısın, önceden düşünmek güzel.. ama arkadaşım 1,5 yılda az bir zaman değil o kadar emek verilmiş sonuçta ileride -belki problem olmayacak birşey bu konular. önünüzü göremiyorsunuz ne yaşayıp yaşamayacağınızı bilmiyorsunuz.. bunlara rağmen 1,5 yılı kestirip atabilecekmisiniz tahminlerinizle?

Annesinin dizinin dibinden çıkıp ben bir aile oluyorum,benimde kendime göre mutluluklarım ya da sorumluluklarım olacak diye düşünmesini istiyorum,bunu farkettirmem lazım sanırım.ama nasıl yapacağımı bilmiyorum?Burdaki birçok konuyu okudum,bu dertten mutsuz olan okadar çok kişi var ki..Çoğunun boşanmasının sebebi bile aileler,korkuyorum bende işte.Zaten panik atak hastasıyım,tedavim 3 ay önce bitti,bu aralar tekrar kalbim sıkışıyo ve hepsi stres yüzünden

canım benzer şeyi ben de yaşadım ve yeni evliyim Allah'a çok şükür dengeleri sağlayabildim umarım da böyle devam eder.. öncelikle sakin ol derin bir nefes al ve anlatacaklarımı bi düşün: böyle bi sebepten ayrılmayı düşünme eğer aranızda güçlü bir birliktelik varsa tabi. ben öyle olduğuna inanıyorum diğer konularda uzlaşıyorsanız bence artık çok büyük bir problem olmadıkça ayrılmayı aklına getirme evlendikten sonra da boşanmayı, ona güven ve bunu hissettir gerisi gelir zaten.
canım benim eşim de ailesine çok düşkündür, evlenmeden önce krediyle ev alalım dedik, babasıyla hemen evin civarından evler bakınmışlar, bana da eşim diyodu ki ki o zaman sözlü bile değildik, altlı üstlü otursak nolur sanki hem yeme içmemiz rahat olur annem evi temizletir ütüyü yaptırır falan. tabi ben bunları sessizce dinledim bişey demedim sonra bütün gece düşündüm açtım interneti kk'yı okudum ve düşüncelerimde yanılmadığımı doğru bir karar verdiğimi gördüm. sonra da tepki gösterdim zaten, bak aşkım dedim anneni de babanı da ne kadar çok sevdiğimi ve onlara bişey olursa ihtiyaç duydukları her an başımın üstünde yerlerinin olduğunu söz verdiğimi biliyorsun dedim. ama ben evim işime yakın olsun istiyorum, bi kere bana sormadan ev bakmanız yanlış ikimizin bakması lazım dedim, ama hiç kızmadan bağırmadan dedim tabiki yoksa yanlış anlaşılabilirdi zaten öyle tavır heriki taraf için de yanlış, neyse ben ihtiyaç dışında hele hele ilk yıllarımızda yakın oturma taraftarı değilim dedim, bu kend, ailem için de geçerli dedim, evimiz uzak olsun ama saygı sevgimiz daim olsun dedim, ben anneni bi kırsam ya da o beni bi kırsa özannemizle olduğu gibi olmuyo daha büyüyecek ve soğukluk belki de kin olacak dedim. biraz naz yaptım tabi haklıydım da, hem belki ben evde rahat şortumu falan giymek isticem belki bi gün miskinlik yapıcam ev darmadağınık kalıcak hem yeni evliyizz bütün seslerimiz onlara gidecek bi kavga etsek onlar duyup endişelenecek belki araya girecekler tartışma büyüyecek hem kötü de olsa ben sana kendi yemeklerimi tattırmak istiyorum her eve geldiğimde ya da geç geldiğimde kendimi sorumlu hissetmek istemiyorum sen ne kadar karıştırmam desen de her daim yanımda olmayacağın için ve ben her şeyi tek tek sana anlatamayacağım için niye durduk yere huzurumuzu bozalım hem bak ben ailemden ayrı bi şehire bile geldim bırak farklı mahalleyi.. bunu kesin bi şekilde söyledim şimdi bi problem yok ama ilerde bunlar hepsi olmasa da yaşanacak yoksa ailen öcü değil onlar da benim canım ama şimdi böyle ihtiyaçları yok biz yeni bir aile oluşturacaz dedim. tabi ilk dediğimde tepki gösterdi sonra haklı olduğumu gördü. şimdi sadece maddi yönden destekliyoruz tabiki haftalık gidip sevip ilgi gösteriyoruz ameliyatlarını ettiriyoruz falan onlara da ben ve ailem söylemiştik ailelerden uzak oturmamız evliliğimiz için iyi olur diye çünkü onun ailesi aynı evde yaşayalım diye bile tutturmuştu ama biz güler yüzle anlata anlata benimsettik şimdi herkes halinden memnun
darısı senin başına canım çok yazdım kusura bakma ne yapacaksın nolucak merakla beklişyorum bol şans canım tekrar diyorum net ol kesin konuş ama tatlı dille ama güler yüzle ve sabret

İnşallah durumunuz çok çok iyi olurda kendi evinize sahip olabilirsiniz tatlım..Erkek arkadaşım 3500lira maaş alıyor,ben 1500 lira.ayrıca tutumluyuz da..bu durumda da ev alamıyorsak ne diyeyim ben artık..

sen de haklısın canım ne deyim bilmem ki
ama şimdiden çocuk odası neresi olcak diye de düşünme...

zor bir durum gerçekten...
bazen sevgi yetmiyor konu evlilik olunca...ben samanlık seyran olur diyemeyeceğim...evi de beğenmiyorsun...ev güzel büyük olmuş olsaydı yine de düşün derdim açıkçası...erkek arkadaşınla açık açık konuş en baştan ayrı eve çıkın eğer ilerde çıkarız gibi bir açık kapı bırakırsa bile kabul etme...sanmam ki ileride dediğin olsun...yakın bir civardan ev tutun...bikaç apartman ötede de olsa altlı üstlü olmaktan iyidir..

sen de haklısın canım ne deyim bilmem ki
ama şimdiden çocuk odası neresi olcak diye de düşünme...

tatlım ben arkadaşların konuşmalarından sonra bişeyi farkettim zaten,yine çocuk odası olmasın ama ayrı olalım.ben ailesiyle yaşamak istemiyorum.bunun inan farkında değildim hiç,ama burda yazılanları iyice bi düşündüm de kendi evimizi alsak orası da küçük olsun hiç umrumda değil diye düşününce benim asıl derdimin başka olduğunu anladım.ben kocamla bir aile olmak istiyorum.kayınvalidem anahtarı alıp hop diye evime girmesin,tatillerimizde kahvaltılarımızı gezmelerimizi mecburmuş gibi onlarla yapmayalım vs vs istiyorum.ben kocamla özgür ve rahat olmak istiyorum.:(

tatlım ben arkadaşların konuşmalarından sonra bişeyi farkettim zaten,yine çocuk odası olmasın ama ayrı olalım.ben ailesiyle yaşamak istemiyorum.bunun inan farkında değildim hiç,ama burda yazılanları iyice bi düşündüm de kendi evimizi alsak orası da küçük olsun hiç umrumda değil diye düşününce benim asıl derdimin başka olduğunu anladım.ben kocamla bir aile olmak istiyorum.kayınvalidem anahtarı alıp hop diye evime girmesin,tatillerimizde kahvaltılarımızı gezmelerimizi mecburmuş gibi onlarla yapmayalım vs vs istiyorum.ben kocamla özgür ve rahat olmak istiyorum.:(

madem böyle düşünüyorsunuz kayınvalideyi problem olarak görüyorsunuz ,önce evi küçük bulup sonra,daha özgür olmak için ayrı yerde oturmak istediğinizi söylüyorsunuz ozaman siz bir an önce ilişkinizi bitirin.daha evlenmeden erkek arkadaşınızın ailesini sorun olarak görüyorsunuz.

madem böyle düşünüyorsunuz kayınvalideyi problem olarak görüyorsunuz ,önce evi küçük bulup sonra,daha özgür olmak için ayrı yerde oturmak istediğinizi söylüyorsunuz ozaman siz bir an önce ilişkinizi bitirin.daha evlenmeden erkek arkadaşınızın ailesini sorun olarak görüyorsunuz.

Birincisi ben evi problem ediyordum düne kadar,burdaki yorumlardan sonra oturup düşündüm aynı ev biraz uzakta olsa napardım diye ve kendi kendime tabiki otururdum dedim.Burdan anlayacağınız üzere ben de kendi derdimi yeni farkediyorum kızlar sağolsun.Ayrıca kaynanayı problem ediyorsunuz derken,yaşadığım ve yaşamak istediğim hayatı anlatıyorum.Evlendikten sonra bunları düşünmek daha mı iyi?Yarın benim annemde kaynana olacak.anneme nasıl davranılmasını istersem kendi kayınvalideme de aynı şekilde davranırım.Ama bunu yapmak için illa dip dibe oturmak gerekmiyo değil mi?

ayrılmak bu kadar basit mi kaldı ki arkadaş ailesini bi sorun olarak görmüyo olabileceklerden bu kadar yakın olmaktan rahatsız biraz mesafe koymak istiyor hepsi bu, ki bizim evimiz uzak olmasına rağmen bi kere kayınvalidem habersiz eve gelmiş ve evin halini ve benim durumumu tahmin edersiniz eşimle o kadar rahatsız olduk ki annesine canım annem haber vererek gel demiş ki ben de güler yüzle annecim kırılma da haber vererek gel hem seni çok güzel ağırlamak istiyorum dedim bi daha da olmadı bi kere olmasına rağmen o kadar rahatsız oldum ki.. ki arkadaş altlı üstlü oturacak o zaman anlamayabilirler bu daha zor. arkadaşı ben çok iyi anlıyorum lütfen siz de biraz anlayın..

ayrılmak bu kadar basit mi kaldı ki arkadaş ailesini bi sorun olarak görmüyo olabileceklerden bu kadar yakın olmaktan rahatsız biraz mesafe koymak istiyor hepsi bu, ki bizim evimiz uzak olmasına rağmen bi kere kayınvalidem habersiz eve gelmiş ve evin halini ve benim durumumu tahmin edersiniz eşimle o kadar rahatsız olduk ki annesine canım annem haber vererek gel demiş ki ben de güler yüzle annecim kırılma da haber vererek gel hem seni çok güzel ağırlamak istiyorum dedim bi daha da olmadı bi kere olmasına rağmen o kadar rahatsız oldum ki.. ki arkadaş altlı üstlü oturacak o zaman anlamayabilirler bu daha zor. arkadaşı ben çok iyi anlıyorum lütfen siz de biraz anlayın..

Bu benim ilk konum kendimi yanlış anlatmış olabilirim.ama çok teşekkür ediyorum hislerime tamı tamına tercüman olmuşsunuz..

Annesinin dizinin dibinden çıkıp ben bir aile oluyorum,benimde kendime göre mutluluklarım ya da sorumluluklarım olacak diye düşünmesini istiyorum,bunu farkettirmem lazım sanırım.ama nasıl yapacağımı bilmiyorum?Burdaki birçok konuyu okudum,bu dertten mutsuz olan okadar çok kişi var ki..Çoğunun boşanmasının sebebi bile aileler,korkuyorum bende işte.Zaten panik atak hastasıyım,tedavim 3 ay önce bitti,bu aralar tekrar kalbim sıkışıyo ve hepsi stres yüzünden

Yukarıda neredesinfiruze çok güzel anlatmış, dilerim ki benzer şekilde siz de erkek arkadaşınızı ikna edebilesiniz, ama bundan bile anlamıyorsa, "hayatım, ikiniz de farkında olmayabilirsiniz ama annen seni çoktaaan doğurdu bile, kanguru olmadığınız için seni cebinde taşımasına da gerek yok, bir birey olduğunun farkına var artık" deseniz de boş...

Anasının karnından çıktığının bilincinde olmayanlar da evlenip kadınların başını yakmasınlar, insan okuyunca bile delleniyor. Gerçi bu insanın evlenmeden önce yaşadığı hayatla, alıştığı hayat tarzıyla da ilgili, belki de o yüzden ben bu kadar katıyım bilmiyorum. Ben 18 yaşımdan 26 yaşıma kadar yalnız yaşadım, hep ne istediğini bilen, kendine yeten, kendi kararlarını kendi veren bir insan oldum. 26 yaşındayken erkek arkadaşımın yanına taşındım, o da gayet makul bir insan, ikimiz de kendi bildiğimiz gibi, ama beraberce yaşıyoruz gidiyor. Gerçi benimkisi öyle bir insan değil ama, yine de yakınlarda yaşayan, hayatıma musallat olmaya aday bir kayınvalide figürü bana korkunç geliyor. Evlerden ırak...

Erkek arkadaşınızın bakış açısına göre, ben hayırsız evlatın önde gideniyim herhalde. Benim annem 63 yaşında, tek çocuğu benim. Ben üniversite okurken emekli oldu, "anne gel beraber yaşarız" falan dedim, dinlemedi, "çocuğum nereye geliyorum, o senin hayatın, bu benim hayatım" dedi. Yaşı var ama dinç kadın, zaten duramadı emeklilikten sonra muayenehane açtı, hâlâ çalışıyor, "ben iyiyim, sen de iyiysen ne âlâ" diyor. Bu arada, Denizli'de yaşıyor. Erkek arkadaşımın ailesi ise İzmir'de. "Evladım, evlensenize!!" demelerinden başka bir müdahaleleri yok. Biz de senede birkaç kez bir hafta işleri bırakıp gidiyoruz yanlarına. Zaten yakın illerdeler, biraz annemde, biraz onunkilerde kalıp dönüyoruz, kimse de arkamızdan ağlamıyor. Gayet de mutlu ilişkilerimiz var hepsiyle.

Emekli olduktan sonra yanıma gelmedi diye anneme gücenmiştim, ama şimdi anlıyorum ki yakın olsaydık, bu kadar samimi ve sevgi dolu bir ilişkimiz olmazdı. Yani biraz da ailelerle ilgili bir şey. Aileler "oğlum, sen büyüdün, evlenecek olgunluğa eriştin artık. Biz senin aileniz, elbet arkandayız, ama sen artık bizim oğlumuz olmaktan ziyade kendi ailenin babasısın" diyebilse, bu kadar kadın kan ağlamazdı. Aileler de saygıyı biraz hak edecekler bir zahmet, yüzgöz olmaya çalışıp kendilerini çirkinleştirmeyecekler. Ben erkek arkadaşımın annesini kendi annemden ayırmam. Geçen sene annesi ufak bir kaza geçirdiği için bacağını alçıya aldılar, benim de aklım çıktı. Erkek arkadaşım yurt dışındaydı, içim rahat etmedi gittim arabayla eldım eve getirdim, ikisini de seve seve misafir ettim. Yakınlıkla uzaklıkla ilgisi yok, insanın içinde iyi niyet olacak. Bu da karşılıklı ama.

sakın hiçbir şeyi erteleme içinden geldiği gibi tatlı dille konuş ve düşüncelerini anlat. iyiki baştan düşünmüşsün, eve yerleştikten sonra ayrılamazdınız ve eşinizle büssürü sorun yaşardınız sen böyle kabul etmiştin derdi.. sen de baştan tavrını koy önemli olan bizim mutluluğumuz de.. ayrıca ailen de sana kıyamaz o kadar okutmuşlar ayaklarının üstünde dur özgür ol diye bi sevda uğruna bu kadar taviz verme şimdiden bi de şimdi çalışmayanlar bile beraber yaşamak bu kadar iç içe olmak istemiiyor ev ev üstüne olmuyor tatlım bir eve bir hanım yetiyor Allah yardımcın olsun tatlım..

canım sakın içine atma erteleme düzelir diye bekleme mutlaka konuş erkek arkadaşını da suçlama sen bakma erkekler duygusuz görünür ama bazıları bizden de duygusaldır ailesinden ayrılamayı düşünemiyor şimdilik sanki seni o aileye katacakmış gibi düşünüyor. erkekler bi anda bizim gibi ben evlendim artık yeni ailem bu diğeriyle biraz mesafem olacak doğal olarak diyemiyor ama yavaş yavaş onlar da evliliğe alışıyor. evlendiğimizde ilk zamanlar ailesine o kadar çok gider gelirdik ki hatta bana söylenirdi niye burda uyumuyoruz diye hala da söylenir gerçi:60: kayınvalidemler gelir kalır, bizde orda kalalım dediğinde ben yine tatlı dille hayatım yatağımızda rahat rahat uyuyalım diyorum aynı şehirde yatmak olur mu diyorum du alırım yok işe gidecem nasıl hazırlanırım başka yatakta uyuyamıyorum falan diyorum altından giriyorum üstünden çıkıyorum o da el mahkum bana uyuyor işte:1:

Aileler de saygıyı biraz hak edecekler bir zahmet, yüzgöz olmaya çalışıp kendilerini çirkinleştirmeyecekler. Ben erkek arkadaşımın annesini kendi annemden ayırmam. Geçen sene annesi ufak bir kaza geçirdiği için bacağını alçıya aldılar, benim de aklım çıktı. Erkek arkadaşım yurt dışındaydı, içim rahat etmedi gittim arabayla eldım eve getirdim, ikisini de seve seve misafir ettim. Yakınlıkla uzaklıkla ilgisi yok, insanın içinde iyi niyet olacak. Bu da karşılıklı ama.

canım çok teşekkürler ben de böyle düşünüyorum uzak olsun tatlı olsun öyle candan sevsin endişelensin o zaman kendi ailesi gibi yoksa bişeyleri içine atıp da mutsuz olmasın yapmacık sevmesin..

Bu benim ilk konum kendimi yanlış anlatmış olabilirim.ama çok teşekkür ediyorum hislerime tamı tamına tercüman olmuşsunuz..

canım sen kendini çok güzel ifade ediyorsun seni çok iyi anlıyorum umarım yardımım dokunuyordur..

Back
X