Sanırım hiç bebek sahibi olamayacağım!

newera

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Aralık 2008
107
1
96
43
Ordu
Evet sanırım benim hiç bebeğim olmayacak. 6 yıllık evliyim. 28 yaşındayım. 29'a gireceğim.eşim de 31. Eşim 6 seneden beri daha erken diye bebek lafını bile ettirmiyor. Evliliğin oturması lazımmış. Öyle çok ciddi kavgalarımız yok. Ben de bebek delisi değilim. Olmasa da olur diyorum. Ama zaman zaman acaba kendimi mi kandırıyorum diyorum. yani eşim hiç lafını ettirmediği için bilinçaltımdan bebek isteğimi mi bastırıyorum. Bizim evliliğimiz ne zaman oturacak? Nasıl oturacak? 6 senedir bu olayı anlamadım ki.:(

ilk evlendiğinzde çocuk yapsaydınız seneye ilkokula başlardı.onun çocuk konusunda tercihi varsa seninde var oturup konuşun.evlilikte ters giden bişey varsa buda çıkar ortaya 6 sene yani daha nasıl oturmazmış bu evllik anlamadımki.sen çocuk istediğini söyle ciddi dur sebebplerini söyle.

evliliğinizin oturmadığı düşüncesi size mi eşinize mi ait..

sanırım eşinizin çocuk istememsinden çıkardınız bu sonuucu..

Zaman zaman laf açıyorum. Biz de yapacağız değil mi? ya da ne zaman yapacağız diye. cevap daha erken. Bugün bir arkadaşım eşiyle tartışmıştı boşanma lafı ediyordu.2 çocukları var. eşim hemen atladı. Bak işte ben bu yüzden çocuk yapmıyorum. Boşanınca çocuklara oluyor olan dedi.

bu konu tek tarafin deil iki tarafin ortak karariyla cozulebilir...
6 yil evliligin oturmasi,uyum icin yeterli bir sure bence...
esinizin baska nedenleri olabilirmi acaba??
belki baba olmaya hazir hissetmiyor olabilir..
bence etraflica konusun tekrar..eger anne olmaya kararliysaniz kendinizden emin bir tavirla konusun..

Aslında eşim sorumluluk sahibidir yani baba olsa eğer kesinlikle benden bile iyi bakar. Belki de çocuk sevmiyor. 2 yeğeni var. Hem amca hem dayı ama birgün görmedim onları kucağına alıp severken. Öyle karşıdan ilgilenir.Daha doğrusu ilgilenir gibi yapar. Sadece benim istemem de insanın hevesini kırıyor. Heyecanla, yürekten isteyemiyorum. Hep olmazsa da olur diye telkin ediyorum kendimi. Sanki istesem hayal kırıklığına uğrayacağım gibi geliyor

Aslında eşim sorumluluk sahibidir yani baba olsa eğer kesinlikle benden bile iyi bakar. Belki de çocuk sevmiyor. 2 yeğeni var. Hem amca hem dayı ama birgün görmedim onları kucağına alıp severken. Öyle karşıdan ilgilenir.Daha doğrusu ilgilenir gibi yapar. Sadece benim istemem de insanın hevesini kırıyor. Heyecanla, yürekten isteyemiyorum. Hep olmazsa da olur diye telkin ediyorum kendimi. Sanki istesem hayal kırıklığına uğrayacağım gibi geliyor

belki de çocuk sevmiyodur ya da kendini hazır hissetmiyodur
benim eşimde kesinlikle çocuk istemediğini dile getirir her fırsatta mafoldumben mafoldumben
Alah yardımcımız olsun,hayırlısını versin inşallah hakkımızda

Hadi evliliğin ilk 2 yılı anlarım da 6 yıl içinde hala bir değişiklk olmadı. Bugün sordum eğer 10 yıl sonra hala evliliğin oturmadığını düşünürsen ne olacak diye. Bizim de çocuğumuz olmaz o zaman dedi. Bir insanın annelik hakkının elinden alınması ne kadar kolay ya.

Alalla kısır mıdır nedir? Olmayacağını biliyor da mahsustan mı istemiyor...Valla iice paronayak oldum ama olmaz olamaz değil de değil.....

madem erken olduğunu düşünüyo eşiniz neden bunu evliliğimiz oturmadı bahanesiyle söylüyo anlamadım..

hiç hoş değil..size haksızlık yapmış..

evlilik 6 yılda oturmadıysa işiniz var..

eşim bana böyle bi açıklamada bulunsaydı heran yüzüstü bırakıp gidebilirm mesajı olarak algılardım bunu ben..

merhaba ben 26 yaşındayım yeni 2 aylık ikizlerim var 18 yaşımda evlendim eşim 27 yaşındaydı

tabii hiç çocuk istemedim tam 5 sene çocuk deseler hemen lafı kapatırrrdım annmem kızım çocuğun olmayacak hap içmekten derdi...bende kendi içimde sorguda bulunurdum acaba içimde hiç çocuk sevgisi olmayacakmı derdim......5 sene sonunda artık olmalı evliliğimiz oturduuu
eşiniz gibi düşünüyordumm evlilik oturmalı allaha şükür herşey iyiydi evliliğimin gereği bebeğim olmalı diye düşündümm ve eşime açtım bu kararı eşim hiçbişey demedi ve korunmadık bende sorun vardı 3 ayda doktora gittim sonra eşim malesef ikimizdede sorun vardı hiçbişey benim düşündüğüm gibi gitmedi
tam 1 sene o doktor senin bu doktor benimm gezdik eşim her negatif sonuçta beni teselli etti
eşimde tedavi oldu .....ve sonuç artık tüp bebekti ve artık madden baya çökmüştük son bir şans dedik bu tedaviye girerken eşim hiç yorum yapmıyordu acaba istemiyormu diye düşündüm ve geçmiş tedavilerdeki halini düşündüm hiç yorum yapmıyordu nereye çekiyorsam geliyordu ....tüp için sadece bu son dedi ve tedavi olduu sonuçu almaya gittik hala nötürdü veee sonuçççç hamileyim işte ogünden sonra yasadığımız zorluklarda gördüm ne kadar çok istemişde söylememişşş ,belli etmemişşş.....şuan deli bi baba sabah 5,30 kalksada gece yarılarına kadar bebeklerimizi bekliyorr...........

sana merak etme diyorumm olumsuz olma

evliliğiniz havadamı ki,oturmasını bekliyo ya.

bu nasıl bahane,öyle toy bir adamda değil,yaşta kemale ermiş artık...

bence enine boyuna konuşun bu konuyu,herşeyin bir devri var,yıllar geçtikçe zorlaşır çocuk büyütmek....

evliliğiniz altı senededir rayına oturmadımı yani..çok ilginç...
eşiniz çok bencil annelik hakkını elinden alamaz..onunla oturup tekrar konuşmalısın...

her insan bir değil belkide çocuk sevmiyodur sorumluluk almaktan korkuyo olabilir.siz sorumluluk alabilir dediniz ama belkide kestiremiyodur size belli etmiyodur. oda onun yapısı değiştirmek zor zorlada olmaz bu işler hassas zorlada baba yapılmaz.ayrıca herşeyin hayırlısını verir allah şimdiye kadar olmadığına göre demekki hayırlı değil bide bu açıdan bakın.:teselli:

6 sene de oturmadıysa sürekli ya boşanırsam düşüncesi olan bi insanın evliliği 16 sene de geçse oturmaz diye düşünüyorum.. yani boşanırsam çocuğa ne olur kısmı tabi olan onlara olduğu için düşünülebilir ama bunun paranoyasıyla doğanın, yüce allahın insanlara armağan ettiği en güzel duygulardan annelikten babalıktan kimse kimseyi mahrum edemez.. eşinizle bu konuyu konuşmanın faydası olacağını düşünmüyorum profesyonel destek almanız bence en güzeli yani eşinizde evliliğine olan bi güzen eksikliği söz konusu gibi geldi bana belki de kendine güvenemiyor kim bilir?fisfisfis

ona göre evlilik oturmadıysa ve sana göre oturduysa ben çocuğu yapıyorum sen oturmasını bekle de!..bu erkeklerin bencilliği sınır tanımıyor..ama önce çocuğu yap sonra de yatakları ayırır o korkuyla kaydirigubbakcemile5

cok güzel giden bi evlilikte bile cocuk istenmeyebilir bence bu seni sevmediği anlamına gelmezz bence su taraftan bak olaya seninle basbasa kalmak istiyo belkii rahatınızın bozulmasından korkuyo yasın cok büyük sayılmazkidaha 7 sene var bencee önünde

Back
X