3 aylar beni duygusallaştırdı, ben inancımın geri gelmesini istiyorum. Biz ne yapacağız diyorsunuz. Ne yapacağımı biliyorum ama bunu başka insanlardan da duymak , olur böyle şeyler sen duaya devam et düzelirsin denilenleri okumak insanın içini rahatlatıyor.
Konu dini içerikli olmasa bile dini öğeler barındırıyor. Ama sanırım bu yasak değildir. Hatta tartışma çıkaracak bir konu hiç değildir.
Ben bebeğime zor kavuştum. Hatta zor kelimesi zemzemle yıkanmış kalır. Eğer izin verseydim ana haberlere konu olacak cinstendi. Geçen bir doktor benden az deneme yapan biri için dünya tıp litaratürüne geçecek kadar deneme yapmış demişti. (Kimsenin moralini bozamam o yüzden sayı veremem)
Yaşadıklarımı unutamıyorum, ne zaman evlat için uğraşan birini görsem canım çok yanıyor, kalbim sıkışıyor.
Nice deli gibi dualar ettiğim anlar oldu, dua etmediğim anlar oldu. Bu bebeği veren gene Allah, muhtemel vakti saatini bekledi. Herşeyi biliyorum, bu konularada aptal biri değilim ama yaradana kırılınır mı çok kırıldım düzelemiyorum.
Bugün 3 aylar hepinizin 3 aylarını kutlarım. Ama dün bunu bile bile arkadaşımla içtim, bugün araba ile mezarlık önünden geçerken müziğin sesini kısmadım ama son anda haber kanalına çevirdim. Dua edemez oldum, şükredemez oldum. Kalbim katılaştı.
Bence üç aylar tam bir kırılma noktası olacak.
Allah insanın kalbine ibadet duygusunu da veriyorsa bundan faydalanmak gerektiğini duymuştum.
Yani o his de hep olmaz mesela sürekli olmaz,sen şu anda karmaşık ruh halinle bile bence buna daha yakınsın.
Ne zaman için daralsa küskünlük yaşasan kendini imanından uzka hissetsen tek yapacağım şey daha çok sarılmak.
Şimdi onu yap bunu yap demek istemiyorum ama beni bu hayatta rahatlatan en önemli şey Kuran okumak.
Zırh gibi vesveseler seni sardığı anda sende kendi silahına sarıl,bir süre sonra zaten kendiliğinden geçecek .
Bir de çok yeni doğum yapmışsın arkadaşım tıbben "doğum hüznü" denilen birşey var bildiğim kadarıyla sanırım bu var üstünde.
Birde sanırım inancı mezarlıktan geçerken müzik kısmam şeklinde anlatmam yanlış olmuş. Ben müziğimi kısar duamı eder, cümle ölmüşlerimizin ruhuna bağışlardım.
Yoksa inanç tabiki müzik kısmak değil. Bu sadece " ben ne yapıyorum" dedirten birşey.
Yok canım ya 2 yıla yaklaşıyor. Kendimi toplamak ve adam olmak için iyi bir süre. Donasyonun kıyısından döndüm. Zor günlerdi.
Evet hiçbir zaman 4* 4 lük olmadım, olamamda ama böylede değildim.
neredeyse 1.5 sene oldu hiçbir sorun olmamasına rağmen hamile kalamıyorum
bir kimyasal gebelik geçirdim ardından hemen olur dediler olmadı
geceler boyu hıçkıra hıçkıra dualar ettim okumadığım dua sure çekmediğim tesbih kalmadı
bütün ettiğim duaları kabul olmasını kalpten isteyerek ettim
ama her ay hüsran her ay acı her ay ağlama
bu ay hiçbişey yapmadım ne namazlarımı doğru düzgün kıldım nede dua ettim
şeytan kafamı çok kurcaladı
dua ediyorum ama kabul olmuyor
çok boş geçirdim bu ayı senin konunu okuyunca sanki kendimi gördüm
insan çok çabuk pesediyor hemen yılıyor
ama şunu biliyorum ki ettiğimiz dualar asla ama asla geri çevrilmiyor
rabbim mutlaka dualarımızı kabul edecek şimdi olmasada mutlaka birgün karşılığını alacağız
allahın rahmeti o kadar çok ki kulum bana el açıp rahmetimden rahmet dilerse ben onu geri çevimekten haya ederim diyor
şükretmekteki asıl erdem şu istediğini alan kula rabbine daha çok bağlansın ve şükretsin
kul çok nankör dileğini aldıktan sonra rabbine teşekkür etmeyi çok görüyor
arkadaşım rabbim sana bir evlat vermiş ya hiç olmasaydı
her anın şükürle geçmeli yaşadıkların çok güç ve zordu mutlaka
o bebeği veren yine rabbim istese vermezdi demi!!
ama ben acaba hiç anne olamayacak mıyım? diye bu acı soruyu defalarca soruyorum
acabalarla yaşamak çok zor , kırıcı,
bu bir belirsizlik dönemi senin için sende doğrunun ne olduğunu biliyorsun
allah bebeğine uzun ömürler versin
ben seni anlıyorum canım bebeğine kavuşana kadar çok acı çektin ve şimdi bebek için uğraşan insanlar gördüğünde onlarında aynı acıyı çektiğini düşünüyorsun.bu rabbimin takdiridir o istemedikçe bizim elimizden birşey gelmez.benim sana tavsiyem al abdestini namaz kılmasan da yönel kıbleye aç ellerini allahtan iste.şeytanla dost olma.zamanında kendin için nasıl bir evlat istediysen şimdi o gördüğünde içinin acıdığı insanlar içinde iste.bu seni rahatlatır diye düşünüyorum.
Konu dini içerikli olmasa bile dini öğeler barındırıyor. Ama sanırım bu yasak değildir. Hatta tartışma çıkaracak bir konu hiç değildir.
Ben bebeğime zor kavuştum. Hatta zor kelimesi zemzemle yıkanmış kalır. Eğer izin verseydim ana haberlere konu olacak cinstendi. Geçen bir doktor benden az deneme yapan biri için dünya tıp litaratürüne geçecek kadar deneme yapmış demişti. (Kimsenin moralini bozamam o yüzden sayı veremem)
Yaşadıklarımı unutamıyorum, ne zaman evlat için uğraşan birini görsem canım çok yanıyor, kalbim sıkışıyor.
Nice deli gibi dualar ettiğim anlar oldu, dua etmediğim anlar oldu. Bu bebeği veren gene Allah, muhtemel vakti saatini bekledi. Herşeyi biliyorum, bu konularada aptal biri değilim ama yaradana kırılınır mı çok kırıldım düzelemiyorum.
Bugün 3 aylar hepinizin 3 aylarını kutlarım. Ama dün bunu bile bile arkadaşımla içtim, bugün araba ile mezarlık önünden geçerken müziğin sesini kısmadım ama son anda haber kanalına çevirdim.
Dua edemez oldum, şükredemez oldum. Kalbim katılaştı.
Elmayra arkadaşımızın imzası , "Başına ne gelirse gelsin, karamsarlığa kapılma. Bütün kapılar kapansa bile, sonunda O sana kimsenin bilmediği gizli bir patika açar. Sen şu anda göremesen de, dar geçitler ardında nice cennet bahçeleri var. Şükret! İstediğini elde edince şükretmek kolaydır. Sufi, dileği gerçekleşmediğinde de şükredebilendir.....!"
ne yanlış yolda olduğumu çok iyi anlatıyor ama ben düzelmeyi beceremiyorum.
allah yardımcınız olsun allah sabır versin inşaallah.gerçekten çok zor bi sınav sizin ki mükafatını bu dünyada alamasanız da (ki dilerim bu dünyada alırsınız) rabbim inşaallah ahirette sizi cennetiyle mükafatlandırsın.bencee ümidinizi yitirmeyin.rabbim için hiçbirşey zor değildir.
neredeyse 1.5 sene oldu hiçbir sorun olmamasına rağmen hamile kalamıyorum
bir kimyasal gebelik geçirdim ardından hemen olur dediler olmadı
geceler boyu hıçkıra hıçkıra dualar ettim okumadığım dua sure çekmediğim tesbih kalmadı
bütün ettiğim duaları kabul olmasını kalpten isteyerek ettim
ama her ay hüsran her ay acı her ay ağlama
bu ay hiçbişey yapmadım ne namazlarımı doğru düzgün kıldım nede dua ettim
şeytan kafamı çok kurcaladı
dua ediyorum ama kabul olmuyor
çok boş geçirdim bu ayı senin konunu okuyunca sanki kendimi gördüm
insan çok çabuk pesediyor hemen yılıyor
ama şunu biliyorum ki ettiğimiz dualar asla ama asla geri çevrilmiyor
rabbim mutlaka dualarımızı kabul edecek şimdi olmasada mutlaka birgün karşılığını alacağız
allahın rahmeti o kadar çok ki kulum bana el açıp rahmetimden rahmet dilerse ben onu geri çevimekten haya ederim diyor
şükretmekteki asıl erdem şu istediğini alan kula rabbine daha çok bağlansın ve şükretsin
kul çok nankör dileğini aldıktan sonra rabbine teşekkür etmeyi çok görüyor
arkadaşım rabbim sana bir evlat vermiş ya hiç olmasaydı
her anın şükürle geçmeli yaşadıkların çok güç ve zordu mutlaka
o bebeği veren yine rabbim istese vermezdi demi!!
ama ben acaba hiç anne olamayacak mıyım? diye bu acı soruyu defalarca soruyorum
acabalarla yaşamak çok zor , kırıcı,
bu bir belirsizlik dönemi senin için sende doğrunun ne olduğunu biliyorsun
allah bebeğine uzun ömürler versin
Benim hayat felsefem imzam. Bizzat yaşayıp gördüm. Senin okumuş ve üzerinde düşünmüş olman beni nasıl mutlu etti biliyor musun?
Sen yoldan sapmadın ki düzelesin. İçinde bulunduğun ruh halinin karmaşasını yaşıyorsun. Ben herşeyin bir zamanı olduğuna inananlardanım. Olmuyorsa bir sebebi ve zamanı var diye düşünüyorum.
Ben bir dönem tıpkı senin düşündüğün gibi düşünüyordum. O kadar cok acı cekiyordum ki her cümlem "neden ben, ne zaman bitecek" ile sonuclanıyordu. Elime kur-an'ı alıp bütün iyi gelecek sureleri okuyordum ama yok geçmiyordu. Sonra sonra sonra kalbim katılaşmaya başladı; ezan okunurken bile hic birşey hissetmemeye başladım. "Allah korusun" cümlesinden bile uzak duruyordum. Nasıl bir bencillikse içine girdiğim hal "beni korumuyor ki demek ki yok"(töbe haşa) diyordum. Masal gibi gelebilir ama bir sabah ezanında kendime geldim. Ben hicbir zaman sapmamıştım doğru bildiğim yoldan, kafam karışıktı ve şeytanın istediğini yapmıştım. İnanmazsın belki ama acı çekmeye devam ettim. En dibi gördüm. Sonra kendime geldim. İçim kanıyordu ama ben yine gülebilmeyi başarmıştım. "Buna da şükür" diyebilmiştim. Acısını çektiğim şey geçmemişti ama Allah başka başka şeylerle oyalanmamı sağlıyordu.
Birgün bıçak gibi kesildi acım. Sardım yaralarımı. Hala yaralanıyorum ben (insanoğluyum) ama artık "vardır bir hikmet, bu günlere çok şükür" diyebiliyorum.
Yıpratma kendini. Geçecek. Unutacaksın. İmanımız biranda gelmedi ki biranda gitsin.
bu belanımı istiyorsun türü birşey olmuş ama :))
3 aylar beni duygusallaştırdı, ben inancımın geri gelmesini istiyorum. Biz ne yapacağız diyorsunuz. Ne yapacağımı biliyorum ama bunu başka insanlardan da duymak , olur böyle şeyler sen duaya devam et düzelirsin denilenleri okumak insanın içini rahatlatıyor.
İşte böyle yaşanmışlıklar insanı kendine getiriyor. Düzelebilirim diyor kişi. teşekkürler
Ben ilk okuduğumda Allah muhafaza bebeğini kaybettin zannettim.
Ki öyle bile olsa Allaha sitem etme hakkına sahip değiliz ki hiçbirimiz.
Ayrıca, yaradan bize her istediğimizi anında vermek zorunda mı, anında yı bırak vermek zorunda mı, Onu ne zorlayabilir, mecbur edebilir; dilediğine dilediğini verir.
seni benden daha iyi anlayan biri yoktur.
aynı seyleir yaşıyorum desem inanırmısın?
ve sürekli tövbe ediyorum düşündüklerimden dolayı çok pişman oluyorum ama elimde değil.
hergün birinin bbeği olurken benim elim kolumun boş gezmesini hazmedemiyorum..
konuşmak istemiyorum ve hatta düşünmek istemiyorum günaha girmemek için
sürekli kuran dinliyorum ve dinlemek istiyorum
belki o zaman kendimi affettirebilirim diyorum
daha dün düşündüm insan Rabbine Kırılır mı diye Allah ım senbizim Aklımıza mukayyet ol.
canım senin bebeğin gelmiş duaların kabul olmuş
Mutlu olsana neden böylesin
yoksa bebeğine kavuşunca bütün o isteğin arzun gitti mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?