Sanırım İnancımı Kaybettim ;

Mezarlığın önünden geçerken müzik sesini kapatmadınız diye inancınızı kaybetmiş olmuyorsunuz.

ah be güzelim bu duyguları sana yaşatmaya çalışan ve kulağına fesatı fısıldayan şeytan neticede
bizler kuluz yani hepimizin zaman zaman aklına kötü şeyler gelir bunları fısıldayan şeytandır ama sen ona uymadığın sürece
aklına aniden gelen kötü şeyerin şeytanın vesvesesi olduğunu aklına getir ve dön yolundan bence
çünkü sana herşeyin iyisi veren yaradana küsülmez kırılınmaz haddimize değil bir kere
esasen ALLAH'a şükretmek için sadece bebeğine bakman değil geçip kendini incelesen bile şükretmen için binlerce sebep bulucaksın emin ol misal bütün azaları vermiş görüyoruz,duuyuyoruz,hissedebiliyoruz,aşkı vermiş anne baba şevkatini herşeyi karşılıksız vermiş nefes almak bile binlerce şükrü hakediyor bence hiç farkında olmadan her insan nefes alıp veriyor yani
bu dünya imtihan dünyası bunu herkes biliyor senin bebeğinin hemen olmamasıda bir sınav yani sonuçta bebeğini kucağına aldın mı aldın bunun için bile şükretmen lazım bize düşen ya sabır ya şükürdür
not:birde böyle vesveseler için ALLAHI çok anmak gerek o zaman şeytanın vesvesesi azalıyor:34:

Biz, ‘konuşma’ denilince kendi konuşmamıza takılır, bir başka tür konuşmaya akıl erdiremeyiz. Konuşma için mutlaka beyne, sinir sistemine, dile, dudağa, havaya ihtiyaç olduğunu sanırız. Sessiz ve kelimesiz konuşma türü de olabileceğine pek ihtimal vermeyiz.
Halbuki birazcık düşünsek bunun mümkün olabileceğini kendi benliğimizde de okuyabiliriz. Biz içimizden plânlar kurarken,
‘şöyle edeyim, böyle yapayım, bugün şuraya gideyim’ derken, kendi kendimizle sessiz konuşuruz.

Şu var ki, bu konuşmayı kelimelerle yaparız. Bu mümkün olabildiğine göre, hem sessiz, hem de kelimesiz konuşmalar niçin olmasın?”
İşte değerli kardeşim, vesvese de ilhamın zıddıdır; kelimesiz ve sessiz bir konuşma olma noktasında ona benzer.
Vesvese, ‘fısıltı hâlinde gizli konuşma, şeytanın kalbe attığı şüpheler’ demektir.

İnsan bunu unutunca, şeytanın onun kalbiyle konuşmasını kendi sözleri ve düşünceleri sanır ve rahatsız olur.

Halbuki olayı doğru değerlendirse, bozuk fikirli insanların sözlerinden nasıl etkilenmiyorsa, şeytanın vesveselerinden de etkilenmeyecektir.

İşte senin düştüğün hata şeytanın sözlerini kendi sözlerin sanmandır.”
Gerçeği böylece tespit edemeyenler kalplerinin bozulduğunu sanarak üzülür ve yersiz dövünürler.”

“Gerçek böyle olunca mesele kalmıyor. Şeytan kendi görevini yapacak ve ben onu dinlemeden kendi işime bakacağım.”

Vesveseden rahatsız olan insan, kurtuluşu ibadeti bırakmada bulursa, işte o zaman şeytan hedefine ulaşmış demektir.”

Alaaddin Başar
KELiMESiZ KONUŞMAK

Evet ya,Mucizelerim...
Çok doğru bir şey paylaştın bizimle, teşekkür ederim kendi adıma.
Bazen öyle iğrenç ! şeyler geçiyor içimden, resmen bir şeytan konuşuyor içimde....
Bu çok iğrenç... Sonra sanki bir tokat yapıştırıyor biri, "leonela kendine gel, sen iyi birisin" diyo ..
O an kendime geliyorum. Demek ki şeytanmıymış o? Vay pisliiiiiiik ! :41: :57:

cnm;
bebegin tanriya siginman ve varligina inanman icin en gecerli sebep bence . allah tum yasam boyu insanlar sinar herbirini ayri konulardan seni bebeginle sinamis sonunda mukafatini verdigi halde sen kaybetmek icin cirpiniyosun bence sinavdan kalmak uzeresin silkelen ve kendine gel sonra odulun icin cok dua etmen gerekebilir .................
bak bugun kandil otur once tovbe duasi yap burda kurdugun cumleler icindeki vesvese icin tovbe et sonrada icinden gelen dualari et en azindann yuce rabbim sana bebegini verdigi icin ona borclusun tesekkur et.....
allaha emanet ol optum.

canım benım, bende gecen ay tövbe ısyan ettım. ogluma otızm teşhısı konuldu, o kadar zor gunler gecırıyorumkı anlatamam kelımelerle anlatmanın tarıfı yok,

hacettepeye götürdüm oglumu kesın teşhıs konuldu.. %80 gıbı bı oran ustelık:5:

hastanenın bahçesınde aglıyarak. cok utanarak soyluyorum. sen nasıl allahsın ya hanı cok adaletlıydın ınanmıyorum ben sana artık nasıl allahsın sen ben hayatım boyunca bı karınca ıncıtmedım bu nasıl adalet dıye saatlerce agladım:5::5: babam kalp krızı gecırıyodu benım o halımı görunce hemen yatırdılar :5::5: şımdı yavaş yavaş kabullenıyorum.. buna şukur dıyorum dua edıyorum ben ozel bı anneyım oglum ozel bı cocuk dıyorum:5:

bı sureç yasıyosun sanırım. bunalımda olabılırsın ne bılım ne dıycemı bılemedım ıste:5:

Durumunu önceden okumuştum inan bende sana ne diyeceğimi bilemiyorum. Allah güç kuvvet versin. Gerçekten oğlun ve sen özelsiniz. İnsanın kopup gittiği anlar oluyor, olmazmı insanız hepimiz.

Eminim senin yaşadıklarını yaşayan birçok insan senin gibi tepki verir. İnşallah güzel bir eğitimle çok yol katedecek. Çok şanslı oğlun senin gibi onu çok seven ve onun için elinden gelen herşeyi yapacak bir annesi var.

Tüm yorumları birkez daha okudum. İlk yazımı, içimden geldiği gibi üzerinde düşünmeden yazdığım için kendimi yanlış ifade etmiş olabilirim. Ben tabiki inancı müzik kısmak olarak tanımlamıyorum, vefat edenlere saygımdan yapıyorum. Sadece yapmadığıma üzüldüm ve kendimi sorguladım.

Sanki içki'yi bir seferlik isyan edipte içmişim gibi yazmışım. Dolayısıyla arkadaşından uzak dur şeklinde yorumlar olmuş. O kişi benim dostum, Allah nazarlardan korusun elini ölene kadar bırakmayacağım canımdan ötem zaten o içmedi süt veriyor :)) Arkadaşımla içtim derken onu da katmış oldum. Süt vermese eşlik edermiydi tabi ki ederdi.

Benim inancım kendimcedir, belki başkaları için az, belki başkaları için çoktur. Ama inancı içkiyle vs ile de ölçmem. Gerektiği yerde, gerektiği kadar alkol tüketirim. Arkadaş grupları, tatiller, kokteyller vs. Sosyal içici derler ya o hesap :)) Ama yaş kemale erdiğinden beri 3 aylara dikkat ederim. Bu sefer bu kuralıma uymadığım için üzüldüm.

Sadece içimi döküp rahatlamak istedimdi, gerçekten böylesine müthiş, böylesine sıcacık içten yorumlar alacağımı hiç zannetmemiştim.

Bu vesile ile hepinize ve tüm sevdiklerinize hayırlı kandiller dilerim.

Biz, ‘konuşma’ denilince kendi konuşmamıza takılır, bir başka tür konuşmaya akıl erdiremeyiz. Konuşma için mutlaka beyne, sinir sistemine, dile, dudağa, havaya ihtiyaç olduğunu sanırız. Sessiz ve kelimesiz konuşma türü de olabileceğine pek ihtimal vermeyiz.
Halbuki birazcık düşünsek bunun mümkün olabileceğini kendi benliğimizde de okuyabiliriz. Biz içimizden plânlar kurarken,
‘şöyle edeyim, böyle yapayım, bugün şuraya gideyim’ derken, kendi kendimizle sessiz konuşuruz.

Şu var ki, bu konuşmayı kelimelerle yaparız. Bu mümkün olabildiğine göre, hem sessiz, hem de kelimesiz konuşmalar niçin olmasın?”
İşte değerli kardeşim, vesvese de ilhamın zıddıdır; kelimesiz ve sessiz bir konuşma olma noktasında ona benzer.
Vesvese, ‘fısıltı hâlinde gizli konuşma, şeytanın kalbe attığı şüpheler’ demektir.

İnsan bunu unutunca, şeytanın onun kalbiyle konuşmasını kendi sözleri ve düşünceleri sanır ve rahatsız olur.

Halbuki olayı doğru değerlendirse, bozuk fikirli insanların sözlerinden nasıl etkilenmiyorsa, şeytanın vesveselerinden de etkilenmeyecektir.

İşte senin düştüğün hata şeytanın sözlerini kendi sözlerin sanmandır.”
Gerçeği böylece tespit edemeyenler kalplerinin bozulduğunu sanarak üzülür ve yersiz dövünürler.”

“Gerçek böyle olunca mesele kalmıyor. Şeytan kendi görevini yapacak ve ben onu dinlemeden kendi işime bakacağım.”

Vesveseden rahatsız olan insan, kurtuluşu ibadeti bırakmada bulursa, işte o zaman şeytan hedefine ulaşmış demektir.”

Alaaddin Başar
KELiMESiZ KONUŞMAK

teşekkürler çok güzel bir öğreti dikkate alacağım.

güzel bi hayatım var... iyi bi işim ve iyi bi eşim var... ailemle aram çok iyi.. aynı şekilde kayın valide ve eltilerimle de aram çok iyi..çok şükür bizi öldürecek bir hastalığımız da yok... ama korkuyorum biliyor musun????neden hayatım bu denli güzel ve olumlu gidiyor acaba rabbim beni unuttu mu diyorum..korkuyorum acaba ilerde başıma daha kötü şeyler mi gelecek diye..yani demem o ki çektiğiniz sıkıntılar Allahın size bir lütfu..ya günahlarınız affolacaktır ya da sevaplarınız artacak..

inanç şu dünyada insnaın sahip olduğu en güzel şey.. onu yitirirseniz sahip olduğunuz hiç bişeyin değeri kalmaz..ne zaman doğum yaptınız bilmiyorum ama hormonlar ve doğum sonrası depresyondan dolayı böyle sıkıntı çekiyor olabilirsiniz...bol bol dua edin. namaz kılın, biliyorsanız kuranı kerim okuyun..

Ablam vefat ettigide bende Allaha küsmüstüm hem de cocuk gbi namaza otrudum ve küstüm sana bizi cok yzdun dedim :) Sonra iste bir kac ay dua etmedim, insallah, masallah diyemedim, Allah lafini agzima alamadim, cok daraldgomda Allahim sabir ver diyemedim, kendimi cok boslukta hissettim kimsesiz hissettim.. cunku yaradani anmadan olmuyormus ondan yardim dilemeden olmuyormus. sonra tekrar namaza oturdum ve tamam ben artik küs degilim dedim :)

gücünün son damlası tükenene kadar dene ....işallah istediğin sonucu alırsın bende çok istiyorum bebek hep hayal ediyorum odamın köşesinde onun beşiğini
Öle yapıcam Canım ama zaman zaman gücümün tükendiğini hissediyorum ...
Artık yeter olmuosa zorlama diourum,bir yanımda ümidini yitirme sende ANNE olcaksın dio inansın dengesi bozuluo gücü kalmıo ama ben devaö edicem takii yawrumu kucagıma alana kadar.Allahım sanada hepimizede bu duyguyu yaşamayı nasip etsin canım inşallahh beşiklerimiz olsun, dolsuz uykusuz geceler bizim olsun ...
allah yardımcın olsun yaşadıkların çok zor şeyler valla sabret canım zamanı var demekki
Öle diyip bekliorum canım vardır bir zamanı diorum napim :43:
Arkadaşım Şeytan insanı en zayıf olduğu anda yakalıyor. İsyan etme ne olur Ne dertlerle boğuşan insanlar var ne yapalım bizim derdimizde çocuksuz olmak Buna da şükür. Allah kolumuzu bacağımızı alsa emin ol ki bu durumdan daha acı. Ama öyle insanlar var ki o hallerine bile dua ediyorlar çünkü o durumun bile beteri var.
Bu dünyada çekilen her çilenin öbür dünyada kat be kat mukafatı olacak buna inan. Hatta insan öldüğünde bu mukafatlarla karşılaşınca keşke daha fazla eziyet çekseydim, zulüm görseydim diyecekmiş :19:
Hayatta ki en büyük zenginlik önce iman Sonra sağlık bunu sakın unutma En büyük varlığını imanını kaybetme
Rabbim yar ve yardımcın olsun. Tüm acıların son bulması dileğimle...
Rabbim hepimizin yardımcısı olsun ama işde insan oğluyuz hatalar ve yaşananlar hepimiz için zaman zaman isyan ediyorum Allah affetsin beni napim :43::43::43
Sana bişi diyeyim mi? Zaten hep Allah'a inanların başına geliyor bu durum :19:
Allah sevdigi kulun isteğini hemen yerine getirmezmiş Dua etmemizi ona seslenmemizi istermiş
Sevmedigi kuluna da hemen verirmiş sussun ona seslenmesin diye.
Yani merak etme namaza devam Kuran'a devam bizler Allahın sevdiği kullarıyız :21:
Ben kabullendim artık vermezse vermesin istemiyorum Çocuk mocuk Hayatta ki en büyük zenginlik İman bana imanım yeter Rabbim aklımı almasın, içimden imanımı almasın başka dert istemem ben :nazar:
Size Katılmıorum kusura bakmayın lütfen ...
Kim diyor bunu? Alah allah nasıl bir polemik yarattığınızın farkında mısınız?Allahın sevmediği kulu mu varmış,tövbe tövbe..Kendi kendinize bir şeyler yazıp çiziyorsunuz burada ve sözün nereye nasıl gideceğini hiç hesap etmiyorsunuz.Bunun içinde dini içerikli konular forumda yasak.

Bencede Allahın sevdiği sewmediği kulları die bir kavram yok ...
Bizler artık bu yükü taşıyamadığımız isyan ediyoruz ewet doğru deil ama işde napalım ... Sonrasında diorum yarrabbim sen affet :43:

Allah yardımcınız olsun... Özel bir çocuğunuz var .​

Bundan önceki mesajınızı şimdi gördüm. Gözyaşları içinde ağlayarak okudum . Hastane bahçesindeki feryadınızı ....
Bazen oluyor insan öyle ... Bazen o ince çizgiye geliyorsun.
Ama şöyle bir şey var, hep düşünmüşümdür. Mesela benim başıma bir şey geldi...
Atıyorum çok kocaman yaram var. Allaha isyan edip artık ona inanmadığımı söyledim diyelim.
Fakat sonra sonra, zaman geçtikçe ve yara iyileşmedikçe, benim aşındıracağım kapı yine ALLAHın kapısı olacak.
İyileşmesi için, herşeyin iyi olması için umudumun olması için ALLAHA inanmam gerektiğini biliyorum.
Allaha inanmazsam, umudum olmaz ki benim. ALLAH umut demek .
Ben inancı olmayan gerçek ateistleri merak ediyorum, neye tutunuyorlar? İnsan gerçekten inanmayınca, kendini boşlukta hissetmez mi ?
Sırf bilimle olmaz ki bunlar ... ALLAH ın "ol" demesi yeter. Oysaki bilime sorsan imkansız olayları , imkanlı hale getirir ALLAH.

Bu arada , önceki mesajınızı okumaddan önce, oğluşunuz için özel bir çocuk dedim. Fark ettim ki, siz de öyle düşünüyorsunuz...
Kesinlikle öyle :)

evet aliş özel bı çocuk, bende özel bı anneyım, allaha cok sukur sımdı dıyorum, nefea alıyo yanımda, ondan gelene razıyım ben

arkadaşın dediği gibi

Derdimi seviyorum.. Biliyorum ki derdimi veren de beni seviyor.. Seven, sevdiğinin nazını ölçüyor.. Sevilen çekmesin de neylesin.."

benimde yok 2 yıldır olmuyor kalkıpta isyan edemem Allah büyüktür sabır edeceğiz er veya geç olacak bize sadece sabbır gerek

arkadaşın dediği gibi

Derdimi seviyorum.. Biliyorum ki derdimi veren de beni seviyor.. Seven, sevdiğinin nazını ölçüyor.. Sevilen çekmesin de neylesin.."

benimde yok 2 yıldır olmuyor kalkıpta isyan edemem Allah büyüktür sabır edeceğiz er veya geç olacak bize sadece sabbır gerek

İnanç yönünden çok pozitif biriyim ama. Derdi veren gerçekten sevdiği için mi veriyor?
Sorgu sual olmaz ama bazen bakıyorum inancı olmayan ahiret hayatına dahi inanmayan insanların hiçbir derdi tasası yok… hayatları o kadar güzel işliyor ki..diğer taraftan Allah’ın güzel kulu olmaya çalışan inançlı kesim de sürekli sınava tabi tutuluyor. Sahip olduğun sorunlar karşısında ancak daha beterini görünce şükrediyorsun ama Yaradan’dan geldi diye sevinemiyorsun, insan nefsi işte… Peygamberlerden biri varmış adını çıkaramadım olay da eksik olabilir. Bir sürü hastalığı varmış. Hatta vücudunu kurtlar kaplamış derisinden besleniyorlarmış. Hz peygamber hepsine şükretmiş kurtlardan biri yere düşmüş kaldırıp koluna koymuş “bu kurt nasibini buradan alıyor “ diye… yani bu şekilde düşünebilmek….Bazen insanın gerçekten pes edesi geliyor..

İnanç yönünden çok pozitif biriyim ama. Derdi veren gerçekten sevdiği için mi veriyor?
Sorgu sual olmaz ama bazen bakıyorum inancı olmayan ahiret hayatına dahi inanmayan insanların hiçbir derdi tasası yok… hayatları o kadar güzel işliyor ki..diğer taraftan Allah’ın güzel kulu olmaya çalışan inançlı kesim de sürekli sınava tabi tutuluyor. Sahip olduğun sorunlar karşısında ancak daha beterini görünce şükrediyorsun ama Yaradan’dan geldi diye sevinemiyorsun, insan nefsi işte… Peygamberlerden biri varmış adını çıkaramadım olay da eksik olabilir. Bir sürü hastalığı varmış. Hatta vücudunu kurtlar kaplamış derisinden besleniyorlarmış. Hz peygamber hepsine şükretmiş kurtlardan biri yere düşmüş kaldırıp koluna koymuş “bu kurt nasibini buradan alıyor “ diye… yani bu şekilde düşünebilmek….Bazen insanın gerçekten pes edesi geliyor..

Aslında dediğiniz doğru... Hiçbir inancı olmayan , vicdansız insanlar daha mutlu ...
Şimdi bir arkadaş sevmediği kuluna sıkıntı vermezmiş filan dediği için büyük tepki gördü.
Ben de öyle bir şeyi hadislerden hatırlıyorum. Herkes tepki göstermiş, ALLAHın sevmediği kulu olur mu ? diye.
Maalesef ben de bu tarz bir söylemi hadislerden hatırladığım için, o arkadaş gibi düşünüyorum. Üzgünüm.
Kendi yorumum bu. Ama kanıtlarım yok o yüzden idda edemem.

Son düzenleme:
Aslında dediğiniz doğru... Hiçbir inancı olmayan , vicdansız insanlar daha mutlu ...
Şimdi bir arkadaş sevmediği kuluna sıkıntı vermezmiş filan dediği için büyük tepki gördü.
Ben de öyle bir şeyi hadislerden hatırlıyorum. Herkes tepki göstermiş, ALLAHın sevmediği kulu olur mu ? diye.
Maalesef ben de bu tarz bir söylemi hadislerden hatırladığım için, o arkadaş gibi düşünüyorum. Üzgünüm.

Dediğiniz dinen doğru. Zaten bütün peygamberler ilk başta çok büyük zorluklara tabi tutulur. Hani derler ya “sende peygamber sabrı var “ diye buradan geliyor sanırım. Sabretmek lazım. Ama Kuran’da bahsediyor insanlar bazen mallarıyla, bazen çocuklarıyla, bazen sağlıklarıyla imtihan edilir. Ben de dua ederim hep “Allah’ım beni yavrumla deneme ne gelirse senden gelsin hoşgelsin yeter ki yavrumla sabrımı ölçme” diye.

Dediğiniz dinen doğru. Zaten bütün peygamberler ilk başta çok büyük zorluklara tabi tutulur. Hani derler ya “sende peygamber sabrı var “ diye buradan geliyor sanırım. Sabretmek lazım. Ama Kuran’da bahsediyor insanlar bazen mallarıyla, bazen çocuklarıyla, bazen sağlıklarıyla imtihan edilir. Ben de dua ederim hep “Allah’ım beni yavrumla deneme ne gelirse senden gelsin hoşgelsin yeter ki yavrumla sabrımı ölçme” diye.

Aynen... Ben de hep aynı şeyi söylerim... "ALLAHIM beni sevdiklerimle sınama, beni sevgimle sınama, sevgisizlikle sınama... Beni en istediğim şey , annelikle sınama... "
Bazen korkuyorum, hayatta en istediğim şey anne olmak... Beni bununla sınamasın nolur :5:

Aynen... Ben de hep aynı şeyi söylerim... "ALLAHIM beni sevdiklerimle sınama, beni sevgimle sınama, sevgisizlikle sınama... Beni en istediğim şey , annelikle sınama... "
Bazen korkuyorum, hayatta en istediğim şey anne olmak... Beni bununla sınamasın nolur :5:

Anne olunca da duaların değişiyor canım. Bu sefer de beni onsuz onu bensiz bırakma diye dua ediyorsun. Bu türlü düşünmek çok daha zor. Yani dilim bile varmıyor. Allah yaşatmasın kimseye. En kısa zamanda inşallah sen de meleğine kavuşup hayatın en güzel tadına varırsın.

Anne olunca da duaların değişiyor canım. Bu sefer de beni onsuz onu bensiz bırakma diye dua ediyorsun. Bu türlü düşünmek çok daha zor. Yani dilim bile varmıyor. Allah yaşatmasın kimseye. En kısa zamanda inşallah sen de meleğine kavuşup hayatın en güzel tadına varırsın.

Amiiin canm :) Ama önce bir evlenmek lazım dimi ? İlk önce hayatımın meleğinin babası ve benim eşim olmayı hak edecek adamı bulayım :1: Uyuz, nerde kaldıysa... geç kaldı. Ben evde kalmadan yetişse diyorum :1:

Sen inancını kaybetmemişsin arkadaşım. Sadece deli bir anına gelmiş, isyan etmişsin ama sonunda kendine göre doğru olan yolu bulmuşsun/bulacaksın. Kendini nasıl iyi hissediyorsan, için nasıl rahatsa o yolu seç. Kendi doğru yolunu en iyi sen bilirsin, aslında biliyorsun da; İslam. Çünkü sen sorgulamamışsın, sadece isyan etmişsin. Bu inancını kaybetmek değil ki...

İnancı kaybetmek sanıldığı kadar kolay değil. İnancını kaybedenler kendini ateist(?) sanan ergenler gibi acayip hareketler yaparak, bu işlerin kılık kıyafetle olduğunu sanıp acayip acayip kılıklara girerek, bu işi felsefe değil de sapıtma ve isyan etme biçimi olarak gören bu şekilde toplumdan farklı olmaya 'çalışan' tipler değiller.
Bazı şeyleri sorguluyorlar, kendilerine göre doğru olmadığını farkediyorlar ve farklı düşünmeye başlıyorlar.
Yargılanıyorlar, yadırganıyorlar, dışlanıyorlar, psikolojik bunalımlara giriyorlar, belki şiddet görüyorlar, tehdit ediliyorlar, ama fikirlerine kimse dokunamayacağı için kendilerine göre doğru yolu buluyorlar. Doğru yol mu ne? Tabi ki de herhangi bir din veya felsefeyi belirtmeyeceğim burada. O kişinin doğru yolu o kişide kalsın... :34:

İnancı olmayan insanlar vicdansız mı sizin gözünüzde? :53:
İnanç = vicdan mı? Yapmayın lütfen! Vicdan insanoğlu var olduğundan beri var, bunu din ile ilişkilendirmek ne kadar mantıklı? Dindar = vicdanlı, dinsiz = vicdansız mıdır?
Bu nasıl bir genelleme nasıl bir önyargı...
Vicdan, ne İslam ile ne de başka bir din ile doğru orantılı. Vicdan insanoğlu varolduğundan beri insanın içinde bulunan bir duygu, eğer öyle olmasaydı insanoğlu şu ankinden daha berbat bir durumda olurdu, belki de insanlık hiç olmazdı...
Oof of... :50: İnsanları dinleriyle ırklarıyla değil de kişilikleriyle, yaptıkları eylemlerle değerlendirmeyi öğrenebilsek keşke... :50:

Back
X