Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
ah be güzelim bu duyguları sana yaşatmaya çalışan ve kulağına fesatı fısıldayan şeytan neticede
bizler kuluz yani hepimizin zaman zaman aklına kötü şeyler gelir bunları fısıldayan şeytandır ama sen ona uymadığın sürece
aklına aniden gelen kötü şeyerin şeytanın vesvesesi olduğunu aklına getir ve dön yolundan bence
çünkü sana herşeyin iyisi veren yaradana küsülmez kırılınmaz haddimize değil bir kere
esasen ALLAH'a şükretmek için sadece bebeğine bakman değil geçip kendini incelesen bile şükretmen için binlerce sebep bulucaksın emin ol misal bütün azaları vermiş görüyoruz,duuyuyoruz,hissedebiliyoruz,aşkı vermiş anne baba şevkatini herşeyi karşılıksız vermiş nefes almak bile binlerce şükrü hakediyor bence hiç farkında olmadan her insan nefes alıp veriyor yani
bu dünya imtihan dünyası bunu herkes biliyor senin bebeğinin hemen olmamasıda bir sınav yani sonuçta bebeğini kucağına aldın mı aldın bunun için bile şükretmen lazım bize düşen ya sabır ya şükürdür
not:birde böyle vesveseler için ALLAHI çok anmak gerek o zaman şeytanın vesvesesi azalıyor![]()
canım benım, bende gecen ay tövbe ısyan ettım. ogluma otızm teşhısı konuldu, o kadar zor gunler gecırıyorumkı anlatamam kelımelerle anlatmanın tarıfı yok,
hacettepeye götürdüm oglumu kesın teşhıs konuldu.. %80 gıbı bı oran ustelık![]()
hastanenın bahçesınde aglıyarak. cok utanarak soyluyorum. sen nasıl allahsın ya hanı cok adaletlıydın ınanmıyorum ben sana artık nasıl allahsın sen ben hayatım boyunca bı karınca ıncıtmedım bu nasıl adalet dıye saatlerce agladımbabam kalp krızı gecırıyodu benım o halımı görunce hemen yatırdılar
şımdı yavaş yavaş kabullenıyorum.. buna şukur dıyorum dua edıyorum ben ozel bı anneyım oglum ozel bı cocuk dıyorum
![]()
bı sureç yasıyosun sanırım. bunalımda olabılırsın ne bılım ne dıycemı bılemedım ıste![]()
Biz, ‘konuşma’ denilince kendi konuşmamıza takılır, bir başka tür konuşmaya akıl erdiremeyiz. Konuşma için mutlaka beyne, sinir sistemine, dile, dudağa, havaya ihtiyaç olduğunu sanırız. Sessiz ve kelimesiz konuşma türü de olabileceğine pek ihtimal vermeyiz.
Halbuki birazcık düşünsek bunun mümkün olabileceğini kendi benliğimizde de okuyabiliriz. Biz içimizden plânlar kurarken,
‘şöyle edeyim, böyle yapayım, bugün şuraya gideyim’ derken, kendi kendimizle sessiz konuşuruz.
Şu var ki, bu konuşmayı kelimelerle yaparız. Bu mümkün olabildiğine göre, hem sessiz, hem de kelimesiz konuşmalar niçin olmasın?”
İşte değerli kardeşim, vesvese de ilhamın zıddıdır; kelimesiz ve sessiz bir konuşma olma noktasında ona benzer.
Vesvese, ‘fısıltı hâlinde gizli konuşma, şeytanın kalbe attığı şüpheler’ demektir.
İnsan bunu unutunca, şeytanın onun kalbiyle konuşmasını kendi sözleri ve düşünceleri sanır ve rahatsız olur.
Halbuki olayı doğru değerlendirse, bozuk fikirli insanların sözlerinden nasıl etkilenmiyorsa, şeytanın vesveselerinden de etkilenmeyecektir.
İşte senin düştüğün hata şeytanın sözlerini kendi sözlerin sanmandır.”
Gerçeği böylece tespit edemeyenler kalplerinin bozulduğunu sanarak üzülür ve yersiz dövünürler.”
“Gerçek böyle olunca mesele kalmıyor. Şeytan kendi görevini yapacak ve ben onu dinlemeden kendi işime bakacağım.”
Vesveseden rahatsız olan insan, kurtuluşu ibadeti bırakmada bulursa, işte o zaman şeytan hedefine ulaşmış demektir.”
Alaaddin Başar
KELiMESiZ KONUŞMAK
Öle yapıcam Canım ama zaman zaman gücümün tükendiğini hissediyorum ...gücünün son damlası tükenene kadar dene ....işallah istediğin sonucu alırsın bende çok istiyorum bebek hep hayal ediyorum odamın köşesinde onun beşiğini
Öle diyip bekliorum canım vardır bir zamanı diorum napimallah yardımcın olsun yaşadıkların çok zor şeyler valla sabret canım zamanı var demekki
Rabbim hepimizin yardımcısı olsun ama işde insan oğluyuz hatalar ve yaşananlar hepimiz için zaman zaman isyan ediyorum Allah affetsin beni napimArkadaşım Şeytan insanı en zayıf olduğu anda yakalıyor. İsyan etme ne olur Ne dertlerle boğuşan insanlar var ne yapalım bizim derdimizde çocuksuz olmak Buna da şükür. Allah kolumuzu bacağımızı alsa emin ol ki bu durumdan daha acı. Ama öyle insanlar var ki o hallerine bile dua ediyorlar çünkü o durumun bile beteri var.
Bu dünyada çekilen her çilenin öbür dünyada kat be kat mukafatı olacak buna inan. Hatta insan öldüğünde bu mukafatlarla karşılaşınca keşke daha fazla eziyet çekseydim, zulüm görseydim diyecekmiş![]()
Hayatta ki en büyük zenginlik önce iman Sonra sağlık bunu sakın unutma En büyük varlığını imanını kaybetme
Rabbim yar ve yardımcın olsun. Tüm acıların son bulması dileğimle...
Size Katılmıorum kusura bakmayın lütfen ...Sana bişi diyeyim mi? Zaten hep Allah'a inanların başına geliyor bu durum
Allah sevdigi kulun isteğini hemen yerine getirmezmiş Dua etmemizi ona seslenmemizi istermiş
Sevmedigi kuluna da hemen verirmiş sussun ona seslenmesin diye.
Yani merak etme namaza devam Kuran'a devam bizler Allahın sevdiği kullarıyız![]()
Ben kabullendim artık vermezse vermesin istemiyorum Çocuk mocuk Hayatta ki en büyük zenginlik İman bana imanım yeter Rabbim aklımı almasın, içimden imanımı almasın başka dert istemem ben![]()
Kim diyor bunu? Alah allah nasıl bir polemik yarattığınızın farkında mısınız?Allahın sevmediği kulu mu varmış,tövbe tövbe..Kendi kendinize bir şeyler yazıp çiziyorsunuz burada ve sözün nereye nasıl gideceğini hiç hesap etmiyorsunuz.Bunun içinde dini içerikli konular forumda yasak.
Allah yardımcınız olsun... Özel bir çocuğunuz var .
Bundan önceki mesajınızı şimdi gördüm. Gözyaşları içinde ağlayarak okudum . Hastane bahçesindeki feryadınızı ....
Bazen oluyor insan öyle ... Bazen o ince çizgiye geliyorsun.
Ama şöyle bir şey var, hep düşünmüşümdür. Mesela benim başıma bir şey geldi...
Atıyorum çok kocaman yaram var. Allaha isyan edip artık ona inanmadığımı söyledim diyelim.
Fakat sonra sonra, zaman geçtikçe ve yara iyileşmedikçe, benim aşındıracağım kapı yine ALLAHın kapısı olacak.
İyileşmesi için, herşeyin iyi olması için umudumun olması için ALLAHA inanmam gerektiğini biliyorum.
Allaha inanmazsam, umudum olmaz ki benim. ALLAH umut demek .
Ben inancı olmayan gerçek ateistleri merak ediyorum, neye tutunuyorlar? İnsan gerçekten inanmayınca, kendini boşlukta hissetmez mi ?
Sırf bilimle olmaz ki bunlar ... ALLAH ın "ol" demesi yeter. Oysaki bilime sorsan imkansız olayları , imkanlı hale getirir ALLAH.
Bu arada , önceki mesajınızı okumaddan önce, oğluşunuz için özel bir çocuk dedim. Fark ettim ki, siz de öyle düşünüyorsunuz...
Kesinlikle öyle :)
arkadaşın dediği gibi
Derdimi seviyorum.. Biliyorum ki derdimi veren de beni seviyor.. Seven, sevdiğinin nazını ölçüyor.. Sevilen çekmesin de neylesin.."
benimde yok 2 yıldır olmuyor kalkıpta isyan edemem Allah büyüktür sabır edeceğiz er veya geç olacak bize sadece sabbır gerek
İnanç yönünden çok pozitif biriyim ama. Derdi veren gerçekten sevdiği için mi veriyor?
Sorgu sual olmaz ama bazen bakıyorum inancı olmayan ahiret hayatına dahi inanmayan insanların hiçbir derdi tasası yok… hayatları o kadar güzel işliyor ki..diğer taraftan Allah’ın güzel kulu olmaya çalışan inançlı kesim de sürekli sınava tabi tutuluyor. Sahip olduğun sorunlar karşısında ancak daha beterini görünce şükrediyorsun ama Yaradan’dan geldi diye sevinemiyorsun, insan nefsi işte… Peygamberlerden biri varmış adını çıkaramadım olay da eksik olabilir. Bir sürü hastalığı varmış. Hatta vücudunu kurtlar kaplamış derisinden besleniyorlarmış. Hz peygamber hepsine şükretmiş kurtlardan biri yere düşmüş kaldırıp koluna koymuş “bu kurt nasibini buradan alıyor “ diye… yani bu şekilde düşünebilmek….Bazen insanın gerçekten pes edesi geliyor..
Aslında dediğiniz doğru... Hiçbir inancı olmayan , vicdansız insanlar daha mutlu ...
Şimdi bir arkadaş sevmediği kuluna sıkıntı vermezmiş filan dediği için büyük tepki gördü.
Ben de öyle bir şeyi hadislerden hatırlıyorum. Herkes tepki göstermiş, ALLAHın sevmediği kulu olur mu ? diye.
Maalesef ben de bu tarz bir söylemi hadislerden hatırladığım için, o arkadaş gibi düşünüyorum. Üzgünüm.
Kendi yorumum bu. Ama kanıtlarım yok o yüzden idda edemem.
Dediğiniz dinen doğru. Zaten bütün peygamberler ilk başta çok büyük zorluklara tabi tutulur. Hani derler ya sende peygamber sabrı var diye buradan geliyor sanırım. Sabretmek lazım. Ama Kuranda bahsediyor insanlar bazen mallarıyla, bazen çocuklarıyla, bazen sağlıklarıyla imtihan edilir. Ben de dua ederim hep Allahım beni yavrumla deneme ne gelirse senden gelsin hoşgelsin yeter ki yavrumla sabrımı ölçme diye.
Aynen... Ben de hep aynı şeyi söylerim... "ALLAHIM beni sevdiklerimle sınama, beni sevgimle sınama, sevgisizlikle sınama... Beni en istediğim şey , annelikle sınama... "
Bazen korkuyorum, hayatta en istediğim şey anne olmak... Beni bununla sınamasın nolur![]()
Anne olunca da duaların değişiyor canım. Bu sefer de beni onsuz onu bensiz bırakma diye dua ediyorsun. Bu türlü düşünmek çok daha zor. Yani dilim bile varmıyor. Allah yaşatmasın kimseye. En kısa zamanda inşallah sen de meleğine kavuşup hayatın en güzel tadına varırsın.
Aslında dediğiniz doğru... Hiçbir inancı olmayan , vicdansız insanlar daha mutlu ...
Şimdi bir arkadaş sevmediği kuluna sıkıntı vermezmiş filan dediği için büyük tepki gördü.
Ben de öyle bir şeyi hadislerden hatırlıyorum. Herkes tepki göstermiş, ALLAHın sevmediği kulu olur mu ? diye.
Maalesef ben de bu tarz bir söylemi hadislerden hatırladığım için, o arkadaş gibi düşünüyorum. Üzgünüm.
Kendi yorumum bu. Ama kanıtlarım yok o yüzden idda edemem.