Sanırım istenmiyorum.

Canim hadi yasini ve sevgilinin yasini bir kenara koyalim, 6 yillik sevgilin evliligi bikac sene daha erteliyor diye uzulmussun, haklisindir BELKI. Ama sen kayinvalide adayina emrivaki yapar gibi ertelemesi mumkun degil demissin bastan kaybetmissin. 20 yasinda bu neyin acelesi anlamiyorum ayrica..

Erkek arkadaşı biraz ağırdan alacak gibi , belki annesinin etkisindedir, belli olmaz. .

Yaşı daha küçük evet erken ama bunca zaman birliktelik yaşamış zaten, evlenmek istemesi garip gelmedi bana. Aksine gayrı meşru ilişkiler yerine evlenmek en doğrusudur, bunu savunurum. .

Bu çocukta evlenecek olgunluk yok ise ayrılsın . İstenmiyorsa, çocuk annesinin lafı ile hareket ediyorsa da ayrılsın .

Kızlar toplu cevap veriyim ben size Ceren okumuyor , hayatı sadece erkek arkadasından ibaret . Erkek arkadası askerden geleli bir yıl oluyor . Amcası evlenelim diye iş değil cocuk işsiz iş istediği icin iş buluyor ve iş olursa evlenecekler. Sevgilisi işe başladıktan sonra 3 4 ay sonra gelip isteyecem diyor EVLENME MERAKLISI DEĞİLMİŞ derken bu iş evlenme meraklısıylada olmuyor ne yazikki sevmekle oluyor. Ne sunum ne başka birşey kimse evlenmek istediği icinde cocuğun annesini aramamıs artık nasıl okuyup nasıl anlıyorsanız. Suraya gelip su yorumları yazanlarda kesin 20 21 yasında evlenmişdirde neyse. Kız evlenmek icin kırk takla atmamıs. Kadının düşmanı kadın derlerdide inanmazdım ben sağoln kızı daha fazla üzdünüz. Demekki suan kendini evliliğe hazır hissediyor senelerdir beraber artık sevgili kalıp b.kubu cıkarmak istemiyor. Üstelik ailenin cocugun parasıyla altın almasına felan ihtiyacı yok . Bu yaşlarda evlenip mutlu olanlardan biride benim . Keske biraz yorum yaparken empati kursak. Burada herkes kötü yorum yapmak icin yemin etmiş gibi hic anlamaya calısan yok bir kac kişi pek nadir @Mune konu kapatılabilirse sevinirim. Keza kız daha fazla yorumları okuyup üzülsün istemiyorum tesekkür ederim.
Başlık açıp yorum beğenmemek de güzel.

Ne dememizi isterdiniz? 20 yaşında; daha birkaç aydır çalışan, elinde avucunda para olmayan, birikimi olmayan, üstelik apar topar evlenmek istemeyen adamla ne yap et nikah masasına otur mu diyelim?

Hayatının sadece erkek arkadaşından ibaret olması matah bir şey değil. Arkadaşınızın iyiliğini düşünüyorsanız bir an önce nikahlanmaya çalışmasına yardım etmek yerine hayatına erkek arkadaşından başka şeyler almasını da sağlayın.

Zira müstakbel kayınvalidesine "mümkün değil" diye diklenmeye başladıysa o kadın işi iyice yokuşa sürer.

Başlık açıp yorum beğenmemek de güzel.

Ne dememizi isterdiniz? 20 yaşında; daha birkaç aydır çalışan, elinde avucunda para olmayan, birikimi olmayan, üstelik apar topar evlenmek istemeyen adamla ne yap et nikah masasına otur mu diyelim?

Hayatının sadece erkek arkadaşından ibaret olması matah bir şey değil. Arkadaşınızın iyiliğini düşünüyorsanız bir an önce nikahlanmaya çalışmasına yardım etmek yerine hayatına erkek arkadaşından başka şeyler almasını da sağlayın.
Laflara bak. Nikahlanmaya calısmasında yardım ettiğimi kim söyledi. Kendi fikrinizi basklarına mâl etmek sizin işiniz sanırım. Zaten ben acmayalım demiştimd ısrarına dayanamadım acıkcası :) cunkü ben burada ne kadar sacma sapan yorum olacak tahmin ediyordum. İnsanları kırarak yorum yapmak ne kadar kolay. Hayret ediyorum vicdanınıza :))) hıhı dediğiniz gibi cok haklısınızzzz :))

selam kızlar konumu bir arkadasım hatta komsumun kızı icin acıyorum , daha iyi anlatabilmek adına kendiminmiş gibi anlatayım yazmam da daha kolay olur. Şimdiden kk kadınlarına teşekkürler :)
20 yasındayım , 6 yıllık sevgilim var , ailelerimiz biliyor babalarımız dısında erkek ardasım 24 yasında askerliğini yaptı bekledim her zorluğunda yanımda oldum hatta onunla büyüdüm ilk askımdı, benim ailemde amcam babannem vs biliyor. Sırf evlenebilmemiz adına erkek arkadasmı amcam torpille işe koyacak en fazla bir iki aya işi olmus olur sanırım. Ben işe başladıktan bir iki ay sonrada beni isterler diye heycanlandım hayaller kurdum nişanlık baktım damatlık bakıp erkek arkadasıma attım o kadar heycanlandım ki ama birden bütün heveslerim yerle bir oldu yıkıldım sanki bana askerden gelince işim olunca seni hemen isteyeceğim diye özlemle yazan cocukta aynı heycanı göremedim. Bir şey demedim ben yinede kendi mutlulğumda nişanlık bakmaya devam ettim bilakis ailemde öyle heycanlandı bugün erkek arkadasımın bana ; ben istiyorum ki ailemin rızası olsun öyle isteyeyim seni calısmaya başlayayım 5 6 ay sonra seni isterim ancak dedi beni 5 6 sonra istemesi demek 1 ,5 bucuk yıl sonra düğünümüzün olması demek benim icin fazlasıyla uzun bir süreydi ağladım kendi kendime cok üzüldüm. Sonra ablasına x abla duydun mu sait sınavdan gecmiş artık işe koyulur bir iki ay sonra beni isterler dedim ve bana annem diyor ki cook bekler :))) diyip güldü bende valla oda bir anne onunda bir kızı var kendisi bilir dedim. Beni annesi aradı iki üc yıl benim oğlum calısacak altınını yapacak bana destek olacak arabasını alacak bende mümkün değil dedim. ( bu arada maddi durumları fazlasıyla iyi ) Oda ne aceleniz var tövbe tövbe gibi cümleler kurdu. Cok ağladım cok üzüldüm hayallerim yerle bir oldu benim bir iki yıl daha gizli saklı bulusacak gücüm kalmadı evlenmeyi düşünüyorum artık. Şimdi ben ne yapmalıyım sizcede annesi beni istemiyormu ben ne yapmalıyım :KK43:
Bu ne ya

Ablasina beni isterler artik demekte neyin nesi

Annesi iki uc yil calisacak deyince mumkun degil demek de neyin nesi

Kendini zorla gelin beni alin dirumuna sokmussun

Bastan asagi sacmalik
Bunlari soyleyen birinin basi daha cok agrir

Laflara bak. Nikahlanmaya calısmasında yardım ettiğimi kim söyledi. Kendi fikrinizi basklarına mâl etmek sizin işiniz sanırım. Zaten ben acmayalım demiştimd ısrarına dayanamadım acıkcası :) cunkü ben burada ne kadar sacma sapan yorum olacak tahmin ediyordum. İnsanları kırarak yorum yapmak ne kadar kolay. Hayret ediyorum vicdanınıza :))) hıhı dediğiniz gibi cok haklısınızzzz :))
Eh yorumları saçma sapan buluyorsanız kulak asmazsınız olur biter. Bu kadar sinir yapmanıza gerek yok, sakin :)

Umarım dediğim/dediğimiz gibi olmaz, arkadaşınız mutlu sonuna kavuşur ama sevgilisi de, sevgilisinin ailesi de nikah işini sallıyor bu da çok açık.

Arkadaşınız da bu şekilde hem sevgilisine hem ailesine evlenelim de evlenelim diye diretmeye devam ederse, üstelik müstakbel kayınvalidesine "mümkün değil" diye posta koyarsa dediğimiz gibi olup haklı çıkmamız yüksek ihtimal.

oğlana iş bulmak nedir?

biraz savaşsınlar çabalasınlar ki büyüsünler. böyle havadan iş bulursan böyle popikleri kalkar tabi.

anaya bak bana bakcak demiş o da iyi. bence amcan işi iptal etsin. bulacaksa kendi bulsun.

sen de daha yaşın 20. bence üniversite sınavı vs düşün. kendine bir meslek edin. olmaz böyle.

Ben yirmi yaşıma keşke geri dönebilsem :) hala bitmiş değil ama otuza beş kala işte.

Anlattıklarına göre çok hevesli görünmüşsün malesef. İçin içini de yese kendini geri çek, bunu çok istediğini yazdklarndan okuduğum için söylüyorum yoksa benim düşüncem kesinlikle 25 ten sonrasına ertele evlilik işini ...

Kızlar toplu cevap veriyim ben size Ceren okumuyor , hayatı sadece erkek arkadasından ibaret . Erkek arkadası askerden geleli bir yıl oluyor . Amcası evlenelim diye iş değil cocuk işsiz iş istediği icin iş buluyor ve iş olursa evlenecekler. Sevgilisi işe başladıktan sonra 3 4 ay sonra gelip isteyecem diyor EVLENME MERAKLISI DEĞİLMİŞ derken bu iş evlenme meraklısıylada olmuyor ne yazikki sevmekle oluyor. Ne sunum ne başka birşey kimse evlenmek istediği icinde cocuğun annesini aramamıs artık nasıl okuyup nasıl anlıyorsanız. Suraya gelip su yorumları yazanlarda kesin 20 21 yasında evlenmişdirde neyse. Kız evlenmek icin kırk takla atmamıs. Kadının düşmanı kadın derlerdide inanmazdım ben sağoln kızı daha fazla üzdünüz. Demekki suan kendini evliliğe hazır hissediyor senelerdir beraber artık sevgili kalıp b.kubu cıkarmak istemiyor. Üstelik ailenin cocugun parasıyla altın almasına felan ihtiyacı yok . Bu yaşlarda evlenip mutlu olanlardan biride benim . Keske biraz yorum yaparken empati kursak. Burada herkes kötü yorum yapmak icin yemin etmiş gibi hic anlamaya calısan yok bir kac kişi pek nadir @Mune konu kapatılabilirse sevinirim. Keza kız daha fazla yorumları okuyup üzülsün istemiyorum tesekkür ederim.
________

Back
X