Sanırım mucize olmasını bekliyorum...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Pardon ama ben ayrılıp çalışmasam bile babamdan alacağım maaş daha yüksek neden çalışayım ne sebeple?
Sadece para için çalışacaksan çalışma zaten.. insanlar sosyalleşmek birşeyler öğrenmek için kendine birşeyler katmak çevre edinmek, dinc olmak için de çalışıyo.. tabi ki para da önemli, gelirim varsa çalışmam demek saçmalık.. evde hantallasmazsin bi kere..

Calişmayi sosyalleşmek ve spor gören insanin zaten parasi yoktur, para + disarda yapamadiklari için calisiyordur.
Parasi olan işe gitmiyor diye sabahtan aksama evde oturmaz, o dediklerinizi yapmak isteyen biri için işe gidiyor olmak gerekmiyor.

İşini sevmek farkli bir durum

Buna pek katilmiyorum, her genelleme gibi bu da cok dogru degil :) Esimin ailesinin oteller zinciri var(esim Ispanyol, Turk degil kim onlar sorusuna karsilik yazayim) omur boyu calismasa ne esim ne kardesleri hayat standartlarinda bir nokta azalma olmaz. Hatta Ispanya'ya donse ve ailesiyle calissa su anki hayatindan daha luks bir hayat surer. Ona ragmen esim MD ama aktif hekimlik yapmiyor, tip fakultesinden sonra bir de PhD yapmis. Su an cok bilindik bir ilac firmasinda ust duzey yonetici olarak calisiyor. Daha yeni COVID-19 ekibi kurdu, isine ve calismaya asik bir insan.

Benim butun ailem de ailelerinden varlikli insanlar ve cogu doktor, hukukcu ve/veya akademisyen. Yani ben kadin erkek olsun calismayan, calismamayi secenek olarak goren kimseyi tanimiyorum aile veya akrabalarimdan. Bu biraz da hayata bakis ve hayattan beklentiler ile ilgili bir olay. Direkt para ile baglantili bir durum olmuyor her zaman.

Arkadaşım sen de her konuda ne kadar varlıklı olduğundan bahsediyorsun, gerçekten ikna olduk. Az önce çalışan çalışmayan kadın konusunu okuyordum eski bir konu. Orada da aynı mevzuyu yapmışsın. Aa o bu o mu derken sen olduğunu anladım. Tamam sen çok zenginsin çalışmıyorsun. Çalışan kadınlarda senin kadar zengin olmadığı için çalışmak zorunda. Senin mantığına göre de bir kadın zenginse asla çalışamaz , artık ne kadar zenginsen maşallah helalse Allah bin katını versin kadınların çalışmalarının sadece para içim olmayacağına ikna olamıyorsun. Evdeyim ben pandemiden beri esnek çalışıyorum delirmek üzereyim. sizin kadar olamaz ama keyfimce harcayabileceğim param da var ama işe gitmek istiyorum. Üretmek çözüm yaratmak istiyorum kendimi ifade etmek istiyorum iyi geri dönüşler almak istiyorum. Kimi yemekhanede çalışır böyle hisseder kimi doktordur böyle hisseder kimi gazetecidir böyle hisseder. Yani illa acıların kadını olmak gerekmiyor çalışmak için...

Son düzenleme:

Parasi olmayanlar calisir, parasi olanlar calişmaz yazmadim.
Calismayi sosyalleşmek+ spor olarak gorenlerin, calismayinca evden disari cikmayanlarin parasi yoktur dedim.

Yaptigi işi sevmek, meslegine asik olmak bam başka bir olay. Bu kadar uzun yazana kadar once benim ne yazdigimi okusaydiniz.

Calişmayan kadinlari 7/24 evde oturan, insan yüzü gormeyen, kocasindan ped parasi dilenen, hep dayak yiyen, evde oturup şismanlayan, hantallaşan, hicbisey ogrenmeyen aptal kadinlar gibi gosterildiği için o ornekleri veriyorumdur ben. Durduk yere değil.
Yukarida yazdiklarimin hepsi calisan calismayan kadin konularinda "calisan kadinlar" tarafindan yazilan cizilen şeyler.

Öncelikle tahminimce 150 sözcük bile yazmadım(doktor sürecindeyim her gün yayın okuyup yazdığım için tahmin edebiliyorum sözcük sayısını yazarken:)), uzun olduğunu düşünmüyorum. Ben de zaten bu yaptığınız genellemenin her genelleme gibi yanlış olduğunu söyledim, bir insan işine aşık olmak zorunda değil, parası da vardır ama gerçekten kendini her gün işe gitme rutininde mutlu hissediyordur, sosyalleştiğini düşünüyordur. Bunlar genellenebilecek şeyler değil. Siz evdeyseniz ve mutluysanız ne kadar güzel, mutlu olduğu bir hayat yaşamak herkesin hakkı. Nasıl evde kalmak ile ilgili durumlar genellenemeyecekse, çalışma ile ilgili durumlar da genellenemez demek istemiştim. Hayata bakış açısı her insanın çok farklı oluyor malum.
İyi forumlar :)

Halinden mutlu olan ve başka seçenekleri oldugunu bilen insanlar başkalarina kendi rutinlerini dayatip bak benim gibi yapmazsan " işe gitmezsen hantallaşirsin, sosyalleşemezsin" demezler.

Halinden mutlu olan ve başka seçenekleri oldugunu bilen insanlar başkalarina kendi rutinlerini dayatip bak benim gibi yapmazsan " işe gitmezsen hantallaşirsin, sosyalleşemezsin" demezler.

Yazdığım hiçbir cümlede bunlar veya hiçbir fikri dayatma olmadığı için bu yazdıklarınızın muhattabının ben olduğunu düşünmüyorum. O yüzden daha fazla bir yorumum yok. İyi forumlar.

Yahu çalışıp bankamatik kartını adamdan alamayan kadın da var, çalışmayıp yediği önünde yemediği arkasında yaşayan da .. Ama bu örnekler uç örnekler. Genel olarak çalışmak kadınlara özgüven özgürlük katıyor. Ben evde 2 aydır geriledim mesela öğle tatilinde kitap okurdum ama evdeyim okumuyorum. lahmacun yapacağım iftara mesela bu hususta ilerledim böyle şeylere sardım. turşu yaptım reçel yaptım ne bileyim ev kadını modunu açtım. makyaj yapmıyorum üstüme başıma dikkat etmiyorum, sıkça hasta olmaya başladım. evde kalmak bana yaramadı zorla çalışan bir kadın şu an süreç bitmesin diye dua ediyor olabilir. Tüm genellemelere karşıyım. Genel olarak herkesin kadınlar üstünden elini çekmesini istiyorum.

Calismanin, calismamanin etkileri herkesin hayatini, ruh halini farkli etkiler. Sizdeki etkileri boyledir ve kendi adiniza dile getirirsiniz ama şu forumda( bu konu için yazmiyorum) hayatindan memnun olduğu halde ve calisip calismacagini sormadigi halde bu konuda fikir belirtip calismadigi için her firsatta kadin asagilayan tipler çok var ben onlar icin yaziyorum yazdiklarimi yoksa kendimi övme varlikli gosterme derdinde değilim.

Eşim uzaya çikmiyor, kendi halimizde orta ustu yaşayan tipleriz, ben calismaya baslayinca zengin sinifina geçiş yapmayacagiz, calismiyorum diye sefil de degiliz.

Değişmez.
Ya şu mantığı anlamıyorum onun bunun evinde otur ondan bundan yardım bekle bu ne biçim adamlık böyle ya.
Adam dediğin başkasının evinde otursa da kendine ev almaya çabalar araba almaya çabalar gelecek için kenara para koymaya çabalar hiç yapamıyor mu? Kenara 3 beş kuruş koyarda yarın öbür gün acil bı durum olsa eline geçsin diye.
Eğer ayrilmak gibi düşünceniz varsa çocuk yokken ayrılın. Ayrılık düşünceniz yoksa ilerde çocuğunuz olunca gözünde herşey kalacak alamayacaksınız. Çünkü bu tarz adamlar karın tokluğunu evine bakmak sanan adamlar.

Eşim uzaya çikmiyor, kendi halimizde orta ustu yaşayan tipleriz, ben calismaya baslayinca zengin sinifina geçiş yapmayacagiz, calismiyorum diye sefil de degiliz.
Bizde benzer durumdayız. Benim çalışıp çalışmamam hayatımızı çok da etkilemiyor. Ama bahsettiğim sebeplerle çalışıyorum. Maddi kısmı çok mu önemsiz ? Asla değil, kendimi güvende hissediyorum. Çünkü aileden varlıklı vs değilim. Yarın yapayalnız kalsam çocuğum bakarım üzülmem sıkılmam özgürce yaşarım. Çalışmayan öyledir böyledir denilebilecek kadar istihdam olan bir ülkede yaşamıyoruz ki hukukçular işsiz öğretmenler işsiz mühendisler işsiz, erkekleri işsiz kadınları tamamen işsiz. Evde oturan dediğimiz tiplerin çoğunun eğitimi belki çalışanlardan fazladır.

E dakka bi gol bir , ben uymadım bu genellemeye...çalişiyorum, çaloşmayi çok seviyorum, çalışmadığim zamanlarda evimde vakit geçirmeyi de çok seviyorum ayrica ayıp bunu söylemek ama paraya gereksinimim pek yok diyeyim sen anla, bi de çalısmadıği , çalışamadığı, sistematik olarak üretime katki sağlayamadigından eziklik yaşayıp bu açığı kapatmak için kurslara salonlara para saçarak zorla sosyalleşen ,instada ay ne kadar sosyalim temali paylaşımlar yardıran insanlara çok gülüyorum..değmez bence ,ama yine de siz birsiniz

Kendi adima calismadan gelir saglayabiliyorum eşim olmadan yasayabilirim. Dedigim gibi herkesin hayat sartlari farkli ben sadece bunu soylemeye calisiyorum.
Çalisan kadinlara "sen niye calisiyorsun fakir paran olsa çalismazsin bak benim var" gibi bisey demedim, demiyorum.
İsteyen hangi nedenle calismak istiyorsa buyursun calissin beni ilgilendirmiyor. Ben calişmayan kadinlari genelleyenlere yorum yapiyorum.

Ben sizin kotu niyetli olmadığınizi hissediyorum bunları soyledığinizde ama ifade ederken kißiselleştirdiğıniz için yanlış anlaşıldi bence.Yorumlariniz günumuz şartlarinda çalışmadan evde emek veren kadinlarimizın durumundan çok sizin özel durumunuz öne çıktı. Çalısmamak ayip degil elbette,binlerce eğitimli genc iş ariyor, evde vakit geçiriyor ama bu durum asla çalışmanin erdemini azaltmiyor, iş emek deger dongusunde yer alan insanlar her anlamda daha saglıklıdir, bu da bir gercek
Freud der ki "sağlikli insan , sevebilen ve çalısabilen insandir" sevgiyle kalin

Sadece sosyallik anlamında söylemedim ki. Çalışmanın bir sürü faydası var anlamında söyledim.. Sadece para kazanmak değil faydası anlaminda

Çalışmanın tek faydası para değil anlamında söyledim..

Kendinizi asla suçlu hissetmenize gerek yok. Evlilik böyle bir şey. Her şey müşterek. Dolayısıyla giderlerde de bir ortaklık söz konusu olacak. Bunu bilerek evlenmiş olması gerekiyor. Suçluluk duyması gereken o çünkü sorumsuzca davranarak sizin de hayatınızı kötü etkiliyor. Bence kısa bir süre tanıyın büyümesi için. Olmazsa yollarınızı ayıracağınızı kesin bir dille belirtin. Dört yılda değişmeyenin birkaç ayda değişeceğini sanmam ama işte son şansı vermiş olun, vicdanınız rahat etsin. Tabi bunu yapmak zorunda da değilsiniz aslında ama olabilecek en ılımlı yaklaşım bu olur diye düşünüyorum ben ondan öyle yazdım. Allah yardımcınız olsun.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…