Sanırım ortacagdan kalma sığ düşüncelere alerjim var

Çok haklısınız.
Burada bile bazen o erkekleri yetiştiren annelere denk geliyoruz ne yazık ki. Daha interneti aktif kullanan daha bilinçli anneler böyleyse diyorum bazen ben de.
Mesela benim de kardeşim gibi gördüğüm bir kuzenim vardı, inanılmaz kafa dengi, rahat, özgür bir kızdı.
Oğlu oldu şimdi o kız öyle değişti ki hayret ediyorum. Mesela çok modern takılan öküz eşi benim oğlum büyüyünce bilmem kimin kızını kaçıracak dimi oğlum diyor. Güya şaka bu. Yada çocuk gidip sağa sola şiddet saçıp insanlara tükürüyor, parkta resmen terör estiriyor kızları dövüyor, oğlanları iteliyor küfürler tükürükler havada uçuyor benim eğitimli ve entel takılan kuzenim kıkır kıkır izliyor. Uyarınca da çok küçük daha düzelir büyüyünce şimdi engel olursam pısırık olur diyor. Hayretler içerisinde bir ufak magandanın yetiştirilişini izliyorum. Ve bu kadar kitap okuyan, kariyerli kadın ve kocası bunu yapıyorsa kimseye kızmaya, kınamaya hakkımız yok diyorum.
O kadına değer vermeyen aşağı görenleri de bizler yetiştiriyoruz ve ne yazık ki aramızda bilinçli bunu yapanlar da var.
Bu nedenle sanırım benim geleceğe dair pek umudum yok. Daha da geriye gideceğiz sanırım her geçen gün.

Hala ne zihniyetler var bazen aklım almıyor ama şunu da inkar edemem; Yıllar geçtikçe bazı geri kafalı düşünceleri yavaştan yıktığımızı görüyorum,hatta bu konuya bile bakarak bu düşüncemin doğru olduğuna bir kez daha ikna oldum. Eskiden erkek çocuğu doğurmanın marifet olduğu düşüncesi çok yaygınken şimdilerde bu düşünce ayıplanıyor,ben bilmem beyim bilir kafaları eskisi gibi etkin değil ve bunun gibi bir sürü şey... bazen söylensem de benim hala bazı şeylerin düzeleceğine dair umudum var. Geri kafalılık ve ileri ahlaksızlık arasında çok çok ince bir çizgi var,bunun ortasını bulursak en azından ülkemiz daha yaşanılır bir hale gelecektir. Kadın isterse bütün dünya güzelleşebilir,çünkü bizler Allah'ın yarattığı en yüce ve merhametli varlıklarız.

Hanimlar icimi dokmek istiyorum artik dayanamiyor rahatsiz hissediyorum. Mesela yüzeysel olarak kadın kelimesi ve kadinliga dair hersey ayıpmış gibi onu bayanlaştirmaya çalışmalarından nefret ediyorum. Eski erkek arkadasim midemi bulandiriyor mesela. Regl oldugumu soyledigimde "yildizz sen beni kesin seviyorsun bu cok ayip bir sey hicbir erkege boyle bir sey soylememissindir eminim ki benim disimda" dediginde hayir her erkege soyluyorum cunku sizin kafa yapinizdaki erkekler her daim sinirimi bozsa da reglken ayri bir bozuyor. Ee fena bozunda da regl oldugum anlasiliyor çok şeyetme diye aciklama yapmaktan nefret ediyorum. Her ay kaniyoruz ve bunda ayip ve rezil bir durum oldugunu dusunmuyorum. Bir de kendisi bakir olmayip bakire olmayan kadinlarin iffetsiz oldugunu, asla evlenmeyeceklerini soyleyenlerden de nefret ediyorum. 1.si kadinlar da sevisiyor ve bakir degilsen ilkin de buyuk bir ihtimal uzaydan inmemisti. 2.si senin gibi sig dusunceli bir herifle kimse evlenmek zorunda degil. Ve senin gibi bir kekoman hanzoyla evlenmek icin de kendimizi yirtmiyoruz emin ol. Mini etekli, pantolonlu,basortulu bir kadinin farki olmadigini insan olarak saygiyi hakettiklerini aciklamaya calismaktan nefret ediyorum. Her gun olan kadin cinayetlerinden, tacizlerden, tecavuzlerden, baslik parasi karsiligi evcilik oynayacagi yastaki kizlarini evlendirenden, eski sevgili tacizlerinden, bu ve bunun gibi haberleri bir gun olsun gormeden gun gecirebiliyor muyuz? Gece eve donerken paranoyakca eve gitmekten ben simdi bununla sevgili oldum, ayrilinca aileme giderse veya sagda solda laf yaparsa diye dusunemedigimiz gun? Tum bunlari elimizi vicdanimiza koyup cinsiyetimiz kadin oldugu icin degil, icinde vicdan barindiran herkesin dusunebilecegini bile aciklamak zorundayiz. Bu ortacag kafasindaki insanlar aramizda yasayip bizi cirkin lezbiyen sisko olmasa yazmaz dediklerinden hakaretleri bile beyinsizce. Guzel, heteroseksuel, zayif biri de yazabilir igrenc tabirleriyle cirkin lezbiyen sisko da. Biz kadinlar olarak bu donemde birbirimizin yaninda olmamiz destek vermemiz gerek cok aci veriyor artik bu kadar kayip, acilar... Ideolejilerimiz, inanışlarımız, giyim tarzimiz, irklarimiz ne olursa olsun mutlulunuzu da acimizi da paylasmak, bayan degil de baymayan olmamız dilegiyle.:KK200:

Bu erkeklerin suçu mu ?
Bu hanzoları koca yapan, baba yapan ve bu hanzolar gibi yeni çocuklar yetiştiren kadınlar ne olacak =))
Maalesef ki ortaçağ kafasında olan kadınlarımız
Kendilerini değersiz kılmayı çok seviyorlar
Ayyy ben seviştim şimdi napıcam diye yana yakıla doktor yollarına düşenler bizim kadınlarımız
Ayy kıskanıyor beni o halde seviyor diyenlerde bizim
Erkek adam yapar diyenler de
Kocamdır dövdü ama aile içinde olur böyle şeyler diyenler de
Üniversite bitirip çalışmak işine gelmeyip, kocam beni baksın kafasında üç kuruş için kahır çekenler de bizim kadınlarımız
Maalesef maalesef ....

regl olayı zaten utanmamız gereken bir şey karşı cins için...
geçen evde ped kalmamış akşam eczaneye uğradım arabanın kontağı çalışıyor diye acele ettim ,
eczaneye girdim pedler nerede? dedim çalışan kadın işaret etti ve eczanede 5 hanzo var hepsi dönüp bana baktılar neyse ped markalarından 1i vardu ve pişik yapıyordu bu markadan başka varmı pamuklu lazım dedim ama adamlar öküz gibi bakıyor neyse parayı verdim çıktım arkamdan 2si çıktı arkamdan vayy or...punun arabasıda varmış dedi şok oldum ya
ped reklamları tvde dönüyor cayır cayır adamlar yozlaşmışlar regl oluyorum diye or...p oldum ıkı gun kendime gelemedim

Çüş ya pes ben orada olacaktım o hanzoları paspas gibi çiğnerdim

Hislere tercüman bir konu olmuş arkadaşım!
Ben de hep bayansın şöyle dur, siz bayansınız o yüzden hassasınız bayanlar başımızın tacı modundaki laflardan bıktım kadın demeyi ayıp gören (cinsellik yaşamadıysa kız olurmuş!) bayan daha kibar o yüzden diye açıklama yapan tiplerden yeterince bıktım ama erkeklere laf anlatabilmek için hemcinslerimizn de desteği lazım
Ben "iki cinsiyet vardır erkek olmadığıma göre kadınım" diye açıklarken (açıklamayı sevmem ben de ama bazen insanların farkında olmadığını belirtmek için açıklama yaparım) aaa çok ayıp diyen hemcinslerimiz var !

regl olayı zaten utanmamız gereken bir şey karşı cins için...
geçen evde ped kalmamış akşam eczaneye uğradım arabanın kontağı çalışıyor diye acele ettim ,
eczaneye girdim pedler nerede? dedim çalışan kadın işaret etti ve eczanede 5 hanzo var hepsi dönüp bana baktılar neyse ped markalarından 1i vardu ve pişik yapıyordu bu markadan başka varmı pamuklu lazım dedim ama adamlar öküz gibi bakıyor neyse parayı verdim çıktım arkamdan 2si çıktı arkamdan vayy or...punun arabasıda varmış dedi şok oldum ya
ped reklamları tvde dönüyor cayır cayır adamlar yozlaşmışlar regl oluyorum diye or...p oldum ıkı gun kendime gelemedim

Ben olsam bagirir ustlerinde adam salardim sonra polis. Okurken sinirlerim tepeme cikti ya bu nedir

Kızlar boyle dusunen hemcinslerimin olmasi beni cok mutlu etti. Sanki sezmisim gibi bugun arkadasimin 15 yasindaki kuzenini evine kadar takip eden sapikla karsilastik. Geldi yanimiza guzelim burda durmayin dedi. Estim gurledim sen kimsin kime guzelim kizim diyorsun gebertirim seni agir ol kardesin yok karsinda duzgun konusacaksin dedim. Arkadasim da 15 yasindaki kuzenime bakiyorsun bir dahaki sefere is yerine degil de polise sikayet eder mahfederim seni dedi. Oradan gelen adamlar da cocuga bir sey demek yerine kizim siz buralarda takilmayin akli sorunlari var onun bicak falan sokmasin bulasmayin anlamaz dedi. Madem insan gibi dilden anlamiyor bize buralarda takilmayun diyeceklerine adam gibi bir dovseler onu. Kendi karilarina kizlarina yapsalar anlamiyo sus demezlerdi bence

burda polıste aynı munakaşaya gireseydin hanfendi diye çemkiriyorlar birde

:))

ben üniversiteye giderken yolda yürürken evimden kampüse kadar aynı devriye arabası beni takip etmişti, başta tesadüf dedim sonra okulun içinde hala arkamda görünce takip ettiğini anlamıştım.

aklıma geliverdi birden :)

:))

ben üniversiteye giderken yolda yürürken evimden kampüse kadar aynı devriye arabası beni takip etmişti, başta tesadüf dedim sonra okulun içinde hala arkamda görünce takip ettiğini anlamıştım.

aklıma geliverdi birden :)
bende hırsızlık olayı için numaramı vermiştim adam ertesi gün arayıp keşke senin gibi karım olsa demişti bende karakolu basmıştım ,sonrada benim mutlu yuvam var diye zırlamıştı köpek

bende hırsızlık olayı için numaramı vermiştim adam ertesi gün arayıp keşke senin gibi karım olsa demişti bende karakolu basmıştım ,sonrada benim mutlu yuvam var diye zırlamıştı köpek

"quis custodiet ipsos custodes"

yani "koruyuculardan bizi kim koruyacak?"

deniyor böyle durumlara....

Ben de bir gün marketteydim.Pedlere boyum yetmemişti:D.Çünkü en üst raftaydı ve en ufak hareketimde devrilecekti.Bir erkek devirmeyeyim diye pedi tutmuştu.Çok hoşuma gitmişti.:)

Ya kızlar allah aşkına bide son dönemlerde bide kıro erkek modası çıktı yok beni korusun kollasın yok bana sahip çıksın biz kadınlar olarak onları çok önemli bi şahsiyet gibi gösteriyoruz

Ya kızlar allah aşkına bide son dönemlerde bide kıro erkek modası çıktı yok beni korusun kollasın yok bana sahip çıksın biz kadınlar olarak onları çok önemli bi şahsiyet gibi gösteriyoruz

Ya kıroliçe kizlar da benim ozgurlugum onun kisitladigi yerde bitsin giyimime karissin dovsun kiskansin diyorlar. Kırolar da kendi karakterlerii acikca yasayabiliyorlar iste bunlar yuzunden. Valla sukur hic bir erkege ezdirmedim kendimi. Ozgurlugume golge dusurmedim kimseye

"Sahip çıkmak" kelimesini hiç sevmem.Biz eşya mıyız ki sahibimiz olsun?Kötü gününde yanında olmak denir ona veya ne derseniz işte.Ama "sahiplenmek" falan ne kadar iğrenç bir kelime.

Back
X