Sanırım ortacagdan kalma sığ düşüncelere alerjim var

nedeni bende biliyorum da neyse ...
bir oğlum var 2 yaşında geçen anne pipine bakayımmı dedi banyoda bende oğlum annelerin ve kadınların pipisi olmaz dedim bakılmaz ayıp dedim
babannesine gitmiş annemin pipisi yok annelerde pipi olmaz demiş
vay efendim erkenmiş neden öğretmişim yok erkeklerin yanında söylese ne yapacakmışım
delirtti beni ya anne ne olacak sordu doğrusunu anlattım dedim
sen herşeyi böyle anlatma fln diye saçmaladı ne yanı annelerin pipisi yok dese bir erkekğin yanında neden utanayım yok işte

Çocuklar 2-3 yaşından itibaren zaten cinsiyet farkıyla alakalı sorular sormaya başlıyorlar. Çok fazla ayrıntıya girmeden, net şekilde açıklamak en doğrusudur. Siz doğrusunu yapmışsınız yani.

Bu konuda bende çok hata yapmış kendimi aşk uğruna 2. plana attırmış biri olarak o kadar hak vererek okudum ki. Ya o değil de bu regl dönemini saklamak gizlemek şu birilerinin hamile kadının sokağa çıkmasını ayıp bulmasıyla aynı şey değil mi. Bebek görünce sevişmek, ped görünce vajina ve yine sevişmek kafa böyle çalışıyor

Hanimlar icimi dokmek istiyorum artik dayanamiyor rahatsiz hissediyorum. Mesela yüzeysel olarak kadın kelimesi ve kadinliga dair hersey ayıpmış gibi onu bayanlaştirmaya çalışmalarından nefret ediyorum. Eski erkek arkadasim midemi bulandiriyor mesela. Regl oldugumu soyledigimde "yildizz sen beni kesin seviyorsun bu cok ayip bir sey hicbir erkege boyle bir sey soylememissindir eminim ki benim disimda" dediginde hayir her erkege soyluyorum cunku sizin kafa yapinizdaki erkekler her daim sinirimi bozsa da reglken ayri bir bozuyor. Ee fena bozunda da regl oldugum anlasiliyor çok şeyetme diye aciklama yapmaktan nefret ediyorum. Her ay kaniyoruz ve bunda ayip ve rezil bir durum oldugunu dusunmuyorum. Bir de kendisi bakir olmayip bakire olmayan kadinlarin iffetsiz oldugunu, asla evlenmeyeceklerini soyleyenlerden de nefret ediyorum. 1.si kadinlar da sevisiyor ve bakir degilsen ilkin de buyuk bir ihtimal uzaydan inmemisti. 2.si senin gibi sig dusunceli bir herifle kimse evlenmek zorunda degil. Ve senin gibi bir kekoman hanzoyla evlenmek icin de kendimizi yirtmiyoruz emin ol. Mini etekli, pantolonlu,basortulu bir kadinin farki olmadigini insan olarak saygiyi hakettiklerini aciklamaya calismaktan nefret ediyorum. Her gun olan kadin cinayetlerinden, tacizlerden, tecavuzlerden, baslik parasi karsiligi evcilik oynayacagi yastaki kizlarini evlendirenden, eski sevgili tacizlerinden, bu ve bunun gibi haberleri bir gun olsun gormeden gun gecirebiliyor muyuz? Gece eve donerken paranoyakca eve gitmekten ben simdi bununla sevgili oldum, ayrilinca aileme giderse veya sagda solda laf yaparsa diye dusunemedigimiz gun? Tum bunlari elimizi vicdanimiza koyup cinsiyetimiz kadin oldugu icin degil, icinde vicdan barindiran herkesin dusunebilecegini bile aciklamak zorundayiz. Bu ortacag kafasindaki insanlar aramizda yasayip bizi cirkin lezbiyen sisko olmasa yazmaz dediklerinden hakaretleri bile beyinsizce. Guzel, heteroseksuel, zayif biri de yazabilir igrenc tabirleriyle cirkin lezbiyen sisko da. Biz kadinlar olarak bu donemde birbirimizin yaninda olmamiz destek vermemiz gerek cok aci veriyor artik bu kadar kayip, acilar... Ideolejilerimiz, inanışlarımız, giyim tarzimiz, irklarimiz ne olursa olsun mutlulunuzu da acimizi da paylasmak, bayan degil de baymayan olmamız dilegiyle.:KK200:
:KK50:

Bu konuda bende çok hata yapmış kendimi aşk uğruna 2. plana attırmış biri olarak o kadar hak vererek okudum ki. Ya o değil de bu regl dönemini saklamak gizlemek şu birilerinin hamile kadının sokağa çıkmasını ayıp bulmasıyla aynı şey değil mi. Bebek görünce sevişmek, ped görünce vajina ve yine sevişmek kafa böyle çalışıyor

Herkes böyle düşünmüyor. Mesela kendi adıma konuşacak olursam, regl olduğumu bugüne kadar hayatımdaki hiçbir erkekten gizlemedim. Babam, kardeşlerim ve eşim bana defalarca ped almıştır. Markette şurda burda gizlemem. Derste aniden regl olup boşta olan erkek hoca arkadaşımı rica ile dersime sokmuşumdur bir müddet. Müdürümden izin istemişimdir. Ayrıca yurtdışındayken regl olduğumda civarı bilen yeni tanıştığım bir erkekten ped rica etmişliğim de vardır.

Ama bence anormal olan herkese bunu yayma isteği sebep olmaksızın. Ağrı sancı olur, ped ihtiyacı olur vs bunlar normal. Ama bazı kadınlar ortamda regl meselesini sanki bütün sokağa yaymak istiyormuş gibi açmasını da gereksiz buluyorum.

Herkes böyle düşünmüyor. Mesela kendi adıma konuşacak olursam, regl olduğumu bugüne kadar hayatımdaki hiçbir erkekten gizlemedim. Babam, kardeşlerim ve eşim bana defalarca ped almıştır. Markette şurda burda gizlemem. Derste aniden regl olup boşta olan erkek hoca arkadaşımı rica ile dersime sokmuşumdur bir müddet. Müdürümden izin istemişimdir. Ayrıca yurtdışındayken regl olduğumda civarı bilen yeni tanıştığım bir erkekten ped rica etmişliğim de vardır.

Ama bence anormal olan herkese bunu yayma isteği sebep olmaksızın. Ağrı sancı olur, ped ihtiyacı olur vs bunlar normal. Ama bazı kadınlar ortamda regl meselesini sanki bütün sokağa yaymak istiyormuş gibi açmasını da gereksiz buluyorum.

Tabi ki merhaba gençler ben regl oldum kadınım regl oluyorum duyduk duymadık demeyin gibi bi tavırla yaklaşanlar bi erkeğin erkekliğiyle orta yerde övünmesinden farksız. klişe olacak ama erkeğin sünnet oluşu kutlanırken kız çocukları bu dönemi saklanarak utanıp ağlayarak geçiriyorsa bütün sokağa yaysın daha iyi bence ezilmektense güçlü olmak her zaman iyidir En Büyük KK

Evet eski kadinlar a utanmayi ogretmisler.regl olmak kirlenmek demek.onlara gore tabi ayip sakla pedi gasteye fslsn sararak alirlar.benimkini hep esim alir hicde utanmaz.niye utanalim ki Allah boyle yaratmis kadinlari.kadin niye utansin niye ezik hissetsin eski kadinlsr o ezik kadinlar kendinden utanan kadin oldugi icin ezilen zavalli anneler yani annerimiz.ama yeni nesil hicte oyle degil.cahillerin devri kapandi artik...

Hay ağzına sağlık.
Bu hanzoları yetiştiren kadınlar yüzünden ülkem, dünyam bu halde..
Önce kadın eğitilecek..
Ne demişler?
Kadın, insandır.
Erkek, insanoğlu...
Diğer konuda hala kadınin calismasini tartışıyoruz. Malesef bu kadınlardan çok bisey beklememek lazim

Hepinize katiliyorum, bir istisna haric. bu erkekleri de kadinlar yetistiriyor lafi cok tehlikeli. bu erkekleri erkek egemen toplum yetistiriyor, ataerkil zihniyetteki kadin da ayni sekilde bu aktarimin eseri. bir de bu soylemin söyle bir ironisi var; erkegi yetistirmeyi, yani cocugu yetistirmeyi kadinin tek basina sorumlulugu kabul etmesi.
Hatta su siralar literaturde biz profeministler erkeklik calismaya basladik. erkeklik en cok erkegi ezer diyoruz. yani olaya biraz daha üst perdeden bakarsak derdimiz erkekle degil, onlari da içine alip ezen ataerkillikle. bu sistemin ise tek kazanani var; otoriteyi elinde tutan büyük patronlar.

Hepinize katiliyorum, bir istisna haric. bu erkekleri de kadinlar yetistiriyor lafi cok tehlikeli. bu erkekleri erkek egemen toplum yetistiriyor, ataerkil zihniyetteki kadin da ayni sekilde bu aktarimin eseri. bir de bu soylemin söyle bir ironisi var; erkegi yetistirmeyi, yani cocugu yetistirmeyi kadinin tek basina sorumlulugu kabul etmesi.
Hatta su siralar literaturde biz profeministler erkeklik calismaya basladik. erkeklik en cok erkegi ezer diyoruz. yani olaya biraz daha üst perdeden bakarsak derdimiz erkekle degil, onlari da içine alip ezen ataerkillikle. bu sistemin ise tek kazanani var; otoriteyi elinde tutan büyük patronlar.

hak veriyorum. bu kadını baskılama erkeği de baskılıyor, insanları kalıplara sokuyor, gelenek görenek diyerek hepimiz birer küçük tiyatro figüranı oluyoruz hayatta.

kadın dediğin... erkek dediğiiin... x yapar diyerek kadın ve erkekler basmakalıp kurallar içerisinde sıkıştırılıyor ve mutsuz, sadece sisteme çalışan bireyler elde ediliyor.

bir de karisini turbanli secip meme bacak dekolteli metresi tercih eden,ayni masada otururken cokesliligin kotu oldugundan bahsedip cocugu olmuyor diye karisinin ustune baskasindan cocuk yapan adamlar(bizzat gordum,sok oldum,gerci karisi da erkekler cocuk ruhlu olur diyor,tencere kapak)
erkek cocuklarina sonsuz ozgurluk sunup bknz:goster pipini amcalara,pasam benim,hele bir buyusun tum kizlari ..... diyen cahil cuhela anneler var

Ah valla eziyet. 13 tum ilk regl oldugumda bikac ay gecti kist olusmus 14 umde tekini aldilar yumurtaligimin o agriyi unutamam hala cekiyorum. Bu zihniyette giderlerse evlenemeyecegim de her ay agri kesici (sicak su torbasindan tirsmamdan dolayi) utuyle isitilmis bez ve iki kat yirtik pazar camasiriyla gezmek :KK45: Allahim bu acilari cekiyorsam dershanedeki mavi gozlu cocukla evleneyim de bari su oldugum regller bi ise yarasin amin
Regl sancısından yatak doşek yatıp.araba kullanırken kendimi acile atıp yuruyemez nefes alamaz halde olan bir genç iken....çok duydum evlen geçer doğur gecer vs vs..ilk doğumdan sonra gecti .ama 34 yıl da benden geçti...magnezyum verıyor drlar kasılmaları engellemek için.olmadı iğne vuruluyordum heray.

Kadinlar Kulubunu birakmayi dusundugum gunlerde bu konuya rastladigima o kadar sevindim ki.. Keske bu kafadaki hemcinslerim cogunlukta olsa, artik kadin hep ezilen, aptal yerine koyulan, fiziksel duygusal ve ekonomik siddete ugrayan, ve hatta oldurulen olmasa. Her sey yolunda giderse anne olacagim, ve ulkenin bu halini gordukce cocugumu nasil koruyabilirim diye simdiden endise ediyorum.. Dilerim bu karanlik gunler biter ve gunesli gunler gelir :dua:

Kadinlar Kulubunu birakmayi dusundugum gunlerde bu konuya rastladigima o kadar sevindim ki.. Keske bu kafadaki hemcinslerim cogunlukta olsa, artik kadin hep ezilen, aptal yerine koyulan, fiziksel duygusal ve ekonomik siddete ugrayan, ve hatta oldurulen olmasa. Her sey yolunda giderse anne olacagim, ve ulkenin bu halini gordukce cocugumu nasil koruyabilirim diye simdiden endise ediyorum.. Dilerim bu karanlik gunler biter ve gunesli gunler gelir :dua:
O kadar ezilen kadın var ki burayı bırakmamalıyız. Güçlü olduğunu unutan kendini bir erkeğe muhtaç olduğunu sanan kadınlara kim olduklarını, neleri başarabileceklerini hatırlatmalıyız..

hak veriyorum. bu kadını baskılama erkeği de baskılıyor, insanları kalıplara sokuyor, gelenek görenek diyerek hepimiz birer küçük tiyatro figüranı oluyoruz hayatta.

kadın dediğin... erkek dediğiiin... x yapar diyerek kadın ve erkekler basmakalıp kurallar içerisinde sıkıştırılıyor ve mutsuz, sadece sisteme çalışan bireyler elde ediliyor.

Merhaba, yetiştirmeyle ilgili bir mesaj yazmıştım o sebeple alıntıladım. :)
Ben o kadar derin manada yazmamıştım açıkçası. Mesela sırf akşam dışarıda olduğu için tecavüzü reva gören kadınlarımız var. Ya da iş arkadaşı evine bıraktı diye yan komşusu tarafından o..pu damgası yiyen kadınlarımız var. Ben bu kadınların yetiştirdiği çocukların da bu kafada olmasına dem vurmak istedim. Elbetteki tek anne yetiştirmiyor ve kastım elbetteki kadını da erkeği de kalıba sokmak değil. Ama annesi bu şekilde düşünen bir erkeğin kendini farklı şekilde yetiştirebilmesi ufak bir ayrıntı, mucize gibi bir şey resmen. Ben buna dikkat çekmek istemiştim. :KK36:

Bütün bu kalıplara karşı geliyorum , bende gayet serbestım bu konularda.
Bızım aılede misal tum kızlar evlenmeden evvel erkek arkadaslarıyla tatıle gıtmıs ve bunları kımselerden saklamamıs yapıda bır aılede yetıstıgımız ıcınde cok mutluyum.

Back
X