Sanırım ortacagdan kalma sığ düşüncelere alerjim var

Bu erkekleri de yetiştiren kadınlar değil mi?Kadına soruyorum.Bebeğin kız mı oğlan mı?Aldığım cevap erkek...Göster amcalara pipini muhabbetleri küçücükken öğreniyorlar bazı şeyleri o pipi çok mahtah birşeymiş gibi.Şimdi bende anneyim üstelik minik bir oğlum var iyi mi?Okuyorum araştırıyorum.Onu en iyi şekilde yetiştirmeyi hedefliyorum.

Ben şöyle düşünüyorum:
Bütün dünya avrupalısından asyalısına batı ülkelerinden doğu ülkelerine kadar herkes her ülke her cins insan kadın üzerine oynamış bugüne kadar. Kimi kadını medenileştiriyorum diye kadını soyma, çırılçıplak giydirme modasını uydurmuş kimi günah diye kadını dışarı bile çıkartmamış çalıştırmamış konuşturtmamış vs vs
Kadınların özgürlüğü erkeklerin kendi egolarına ! göre yönettiği modalarda modeller de giyinmek değildir ve yine kadınların özgürlüğü ben bilmemeşim bilir abim bilir babam bilir parayı da onlar kazanıyor kadının çalışma yükümlülüğü yoktur gibi düşüncelerdedir.
bazı şeyleri dayatmamak gerekir. Erkeğin ve kadının duygusal fiziksel doğaları farklıdır. Bakış açıları farklıdır. Bu yüzden erkekle kadın eşittir denmez. Eşit olmak insanlıktan geçer. Tüm insanlar insan olmak bakımından birbirine eşittir. O yüzden Ben çzgür olacagız diye eşit olacagız diye erkek yaparsa brn de yaparım erkekler rahatsız olıyor diye açık mı giyinmeyecekmişiz yarışır gibi erkek özgürlüğümüzde kıstas gibi herşeyimi ona göre yapmak istemem. Ve adet durumunu açık açık kanıyor şöyle oluyor böyle oluyor gayet doğal gibi erkek kuzen, arkds, akraba vs vs konuşmam. İlla öğrenmesi gerekiyorsa o kişi eşidir annesidir kitaptır internettir. Davranışlar kurallar insan hak ve hürriyetini engellemeden insana yaraşır biçimde olmalıdır.

Toplum olarak gelişmeye,değişmeye,düşünmeye ve sorgulamaya açık değiliz. Açıkçası bu yüzden bende Türk insanının bu zihniyetinin değişeceğini zannetmiyorum. Birkaç ay önce toplu taşıma aracında tacize uğradım. "ya adamın günahını alıyosam dur bi hemen celallenme" diye kendimi sakinleştirdim. Sonra sapıklığını kesinleştirince adama herkesin içinde in aşağı diye bağırdım. hiç suçu yokmuş gibi beni ittirdi bi de. İyiki de yaptım. Ha, sinirden ağlamasam süper olacaktı o ayrı :halay: Bu olay sayesinde klavye başında kahramanlık taslayan,kükreyen türk erkeklerinin gerçek hayatta minnoş bir kedi hâline büründüğünü görmüş oldum. Kimse adama bi şey yapmadı çünkü...
Bu olaydan birkaç dakika sonra "kadın erkek ayrı olsa böyle şeyler olmaz" diyen üstün zekalı,dahi(!) şahıslara da mantıklı şekilde açıklama yaptım. Ha işe yaramamıştır tabi... yarınlardan ümitli değilim çünkü kafamızı kullanmıyoruz,düşünmüyoruz.

Ben şöyle düşünüyorum:
Bütün dünya avrupalısından asyalısına batı ülkelerinden doğu ülkelerine kadar herkes her ülke her cins insan kadın üzerine oynamış bugüne kadar. Kimi kadını medenileştiriyorum diye kadını soyma, çırılçıplak giydirme modasını uydurmuş kimi günah diye kadını dışarı bile çıkartmamış çalıştırmamış konuşturtmamış vs vs
Kadınların özgürlüğü erkeklerin kendi egolarına ! göre yönettiği modalarda modeller de giyinmek değildir ve yine kadınların özgürlüğü ben bilmemeşim bilir abim bilir babam bilir parayı da onlar kazanıyor kadının çalışma yükümlülüğü yoktur gibi düşüncelerdedir.
bazı şeyleri dayatmamak gerekir. Erkeğin ve kadının duygusal fiziksel doğaları farklıdır. Bakış açıları farklıdır. Bu yüzden erkekle kadın eşittir denmez. Eşit olmak insanlıktan geçer. Tüm insanlar insan olmak bakımından birbirine eşittir. O yüzden Ben çzgür olacagız diye eşit olacagız diye erkek yaparsa brn de yaparım erkekler rahatsız olıyor diye açık mı giyinmeyecekmişiz yarışır gibi erkek özgürlüğümüzde kıstas gibi herşeyimi ona göre yapmak istemem. Ve adet durumunu açık açık kanıyor şöyle oluyor böyle oluyor gayet doğal gibi erkek kuzen, arkds, akraba vs vs konuşmam. İlla öğrenmesi gerekiyorsa o kişi eşidir annesidir kitaptır internettir. Davranışlar kurallar insan hak ve hürriyetini engellemeden insana yaraşır biçimde olmalıdır.
Kadınla erkek arasında eşitlik değil adalet olmalı bence..

Toplum olarak gelişmeye,değişmeye,düşünmeye ve sorgulamaya açık değiliz. Açıkçası bu yüzden bende Türk insanının bu zihniyetinin değişeceğini zannetmiyorum. Birkaç ay önce toplu taşıma aracında tacize uğradım. "ya adamın günahını alıyosam dur bi hemen celallenme" diye kendimi sakinleştirdim. Sonra sapıklığını kesinleştirince adama herkesin içinde in aşağı diye bağırdım. hiç suçu yokmuş gibi beni ittirdi bi de. İyiki de yaptım. Ha, sinirden ağlamasam süper olacaktı o ayrı :halay: Bu olay sayesinde klavye başında kahramanlık taslayan,kükreyen türk erkeklerinin gerçek hayatta minnoş bir kedi hâline büründüğünü görmüş oldum. Kimse adama bi şey yapmadı çünkü...
Bu olaydan birkaç dakika sonra "kadın erkek ayrı olsa böyle şeyler olmaz" diyen üstün zekalı,dahi(!) şahıslara da mantıklı şekilde açıklama yaptım. Ha işe yaramamıştır tabi... yarınlardan ümitli değilim çünkü kafamızı kullanmıyoruz,düşünmüyoruz.

Keske kendi zihniyetlerini de alip bizden ayri bir ulkeye gitseler de tek ayrilik bu olsa. Ha ortacagda cadi diye kadin yakan zihniyet ha bu

Ben herkesten nefret ediyorum.
Bebekler ölüyor, çocuklar ölüyor elimden bir sey gelmedigi icin kendimden de nefret ediyorum.
Bu nedir ki! evlerinin yakininda okul olmadigi icin, fakir olduklari icin daha yedikleri meyvelerin adini bile bilmeyip bir metre kumas ile o meyvelerin yetistigi topraga giren yavrucaklarin birbirlerine sarilmis cesetlerinin yaninda! Lanet olsun fakirlik sana! Lanet olsun hep daha cok olsun, her sey benim olsun diyen zihniyet sana! Lanet olsun!
NEFRET EDIYORUM EVET, nefret!!! Hem de herkesten!.

Bir de şu var ki; bizim toplum ne zaman hayvanları kendine örnek almaktan vaz geçerse o zaman biraz daha düzelir, "Yuvayı dişi kuş yapar" "dişi köpek kuyruğunu sallamazsa erkek köpek peşinden gitmez" "kan kancıktan azar" gibi...

regl olayı zaten utanmamız gereken bir şey karşı cins için...
geçen evde ped kalmamış akşam eczaneye uğradım arabanın kontağı çalışıyor diye acele ettim ,
eczaneye girdim pedler nerede? dedim çalışan kadın işaret etti ve eczanede 5 hanzo var hepsi dönüp bana baktılar neyse ped markalarından 1i vardu ve pişik yapıyordu bu markadan başka varmı pamuklu lazım dedim ama adamlar öküz gibi bakıyor neyse parayı verdim çıktım arkamdan 2si çıktı arkamdan vayy or...punun arabasıda varmış dedi şok oldum ya
ped reklamları tvde dönüyor cayır cayır adamlar yozlaşmışlar regl oluyorum diye or...p oldum ıkı gun kendime gelemedim

:KK9::KK9::KK9::KK9:

haklısın katılıyorum kesinlikle.

namusu üzerinden eşya yerine konan bir canlı olmayı reddediyorum.

insanların üzerinde namus bekçiliği yapan namussuzlardan nefret ediyorum.

insanları karakterine değil cinsel yönelimine ve mini eteğine göre değerlendirenlerin üstüne kusmak istiyorum:kusmuk:

21. yya gelin artık. dünya marsa gidiyor biz hala sokaktaki kadının eteğindeyiz.

asıl hayvanlık beynini dünya ve uzayı anlamak yerine bacak arasına sadece çalıştırmaktır.

bıktım bu zihniyetten!

regl konusunda da hep çok rahattım lisede normal erkek arkadaşlarıma çikolata çay aldırtırdım kantinden babama ped aldırtmışlığım var sevgilimden de ailemden de arkadaşlarımdan da hiç gizlemedim.

regl olmak utanılacak bir şey değil bunu kim çıkarttı anlamıyorum.

:KK9::KK9::KK9::KK9:

haklısın katılıyorum kesinlikle.

namusu üzerinden eşya yerine konan bir canlı olmayı reddediyorum.

insanların üzerinde namus bekçiliği yapan namussuzlardan nefret ediyorum.

insanları karakterine değil cinsel yönelimine ve mini eteğine göre değerlendirenlerin üstüne kusmak istiyorum:kusmuk:

21. yya gelin artık. dünya marsa gidiyor biz hala sokaktaki kadının eteğindeyiz.

asıl hayvanlık beynini dünya ve uzayı anlamak yerine bacak arasına sadece çalıştırmaktır.

bıktım bu zihniyetten!
aslında bu zihniyet sonradan türedi
dedem anlatırdı 50 sene önce bizim karılarımız mini etek giyerdi at yarışı izlemeye giderdi de kimse dönüp bakmazdi bile derdi
babaannemde anlatırdı at yarışlarında gün yapardık makyajsız çıkmazdık çok rahattık şimdi koldan tahrık oluyor millet derdi şimdi sokağa kol açık çıkamaz olduk neden böyle olduk nereye gidiyoruz acaba

regl konusunda da hep çok rahattım lisede normal erkek arkadaşlarıma çikolata çay aldırtırdım kantinden babama ped aldırtmışlığım var sevgilimden de ailemden de arkadaşlarımdan da hiç gizlemedim.

regl olmak utanılacak bir şey değil bunu kim çıkarttı anlamıyorum.
markete gidip ped alırken erkekler bıyık altından gülüyor eşime aldırıyorum artık

markete gidip ped alırken erkekler bıyık altından gülüyor eşime aldırıyorum artık

bu konuda çok asiyim ben. gülüyorlarsa elimde tutup sallarım mesela üstlerine giderim.

bir gün markette ben ürün bakarken dibime girip beni tedirgin etmeye çalışan pispis bakan beni kesen peşimden dolanan 2 adam olmuştu mesela. gözüm döndü bu sefer ben onların peşine takıldım. ben baktım pis pis. yanlarından geçip durdum tehditkar biçimde. kasalara gelince yanaşmaya çalıştılar bana güvenlik alışveriş yapmadıysanız buradan diyip adamları çıkardı. o gün dedim iyi tecavüze uğramadım ama yine bu tip konularda bunaldığım bir gündü ikisine birden fiziki gücüm yeterdi o gün eminim. bazen içimden deli çıkıyor böyle. kendi halimde bi marketten alışveriş bile yapamıyorsam bu ülkede varsın adamlarla dövüşeyim artık korkarak yaşamaktan bıktım onları ben rahatsız edicem ben huzursuz edicem YETER!

aslında bu zihniyet sonradan türedi
dedem anlatırdı 50 sene önce bizim karılarımız mini etek giyerdi at yarışı izlemeye giderdi de kimse dönüp bakmazdi bile derdi
babaannemde anlatırdı at yarışlarında gün yapardık makyajsız çıkmazdık çok rahattık şimdi koldan tahrık oluyor millet derdi şimdi sokağa kol açık çıkamaz olduk neden böyle olduk nereye gidiyoruz acaba

valla ben nedenini biliyorum da susayım...

babam balayında benim giydiğim mini şortlarla gezmiş annem de öyle 35 sene önce. şimdi mini şort giydin mi herkesin seni dikizlemeye hakkı var. aslında ülkede sadece bizim değil bizim muadilimiz erkekler de sıkıntı yaşıyorlar. bu zihniyet hepimize zarar.

valla ben nedenini biliyorum da susayım...

babam balayında benim giydiğim mini şortlarla gezmiş annem de öyle 35 sene önce. şimdi mini şort giydin mi herkesin seni dikizlemeye hakkı var. aslında ülkede sadece bizim değil bizim muadilimiz erkekler de sıkıntı yaşıyorlar. bu zihniyet hepimize zarar.
nedeni bende biliyorum da neyse ...
bir oğlum var 2 yaşında geçen anne pipine bakayımmı dedi banyoda bende oğlum annelerin ve kadınların pipisi olmaz dedim bakılmaz ayıp dedim
babannesine gitmiş annemin pipisi yok annelerde pipi olmaz demiş
vay efendim erkenmiş neden öğretmişim yok erkeklerin yanında söylese ne yapacakmışım
delirtti beni ya anne ne olacak sordu doğrusunu anlattım dedim
sen herşeyi böyle anlatma fln diye saçmaladı ne yanı annelerin pipisi yok dese bir erkekğin yanında neden utanayım yok işte

:KK9: :KK9: :KK9: :KK9: :KK9: :KK9:

Kadın eğitilirse özgür olursa kendine yeterse haksızlığa hükmedilmeye gelmez.Başkaldırır.

Kadının bakış açısı dünya görüşü nasılsa çocuğunu o öğretiyle büyütür.

Medeni eğitimli aydın kadınların yetiştirdiği evlatlar çoğaldıkça toplum medenileşir aydınlanır.

Medeni ve aydın toplumlara herşeyi kabul ettiremezsin mantık arar, adelet arar, hak arar.

Yüzyıllardır hep önce kadın bastırılmıştır.Durup şöyle bir düşünün kadını baskı altına alan toplumların hallerini.

Bir tane medeni yaşanılır ülke yok aralarında.

:KK9::KK59::sampiyon:

Yazılacak bütün her sey söylenmiş ben de smile koymak istedim ♡

Back
X