sanırım othello sendromu var ben de, nasıl aşarım ?

Ooo ben de kendimi kıskanç sanıyordum. Sen yeni bir seviye yaratmışsın kıskançlıkta.

Normalde kıskançlık kişinin öz güvensiz oluşundan kaynaklanır derler hep. Ama ben senin konunu okuyunca sevgiline güvenmediğin hissine kapıldım. Sevgilin senin yanındayken arkadaşına hayran hayran bakıp ondan hoşlanabilecek potansiyelde biri mi senin gözünde?

Belki eski nişanlının kız kardeşin hakkında yaptığı yorum yüzünden erkeklere karşı güvenini kaybetmişsindir. Çünkü çok çirkin bir olay gerçekten.

Eğer bu ilişkiye devam etmek istiyorsan erkek arkadaşına güvenmen gerekiyor.
ben kimseye güvenmiyorum ki güven problemim var :(

Her şey bu inancınızda gizli bence... Bu inanca tutunduğunuz sürece geleceğinizin böyle olması için çalışacaksınız. Sizi seven biri de olsa böyle olduracaksınız.
evet her şey beyinde biter haklısın bunu kendime hep söylüyorum ama uygulayamıyorum

Şu konuyu görünce şu an ayrı olduğum erkek arkadaşımın bana bi ara şu Othello muhabbetini açtığını hatırladım birden o zaman ne bu diye bakmamıştim şimdi neymiş iyice diye bakayım dedim baya benimkini anlatıyor.

https://onedio.com/haber/damarlarin...-bunyelerin-hastaligi-othello-sendromu-712541

Sende bu derece ciddi mi bilmiyorum ama benimkinde başından sona bütün belirtiler var. Bildiğin tedavi gerektirecek boyuttaymis yani. Neyse bitti de kurtulmuşum.

Erkek arkadaşından sadakati sarsacak elle tutulur bir hareket görmediysen bi psikoloğa görün. Benimki çünkü son zamanlarda kafayı yemeye başlamıştı. Eskiden yanlışlıkla açtığım tek twit dahi atmadığım bi hesabı bulmuş mesela, "gizli gizli buradan takiliyordun demek" falan demeye başlamıştı. Bense onun icloud hesabında benle tanışmadan önceki sevgilisiyle evde yanak yanağa fotoğraflarini görmeme rağmen aman ya benden onceymis deyip takmamistim.

Bi keresinde de birlikteyken yan masada taş gibi bi kız kalkana kadar bizim masayı kesti benimkinin de bir iki kez oraya doğru baktığını gördüm ama o kadar çok bakan birine ister istemez insanın gözü kayar hiç kendimi yiyip bitirmedim. Normali bu bence. Yapacak insan bir yolunu bulur yapar ve bu bir şekilde senin önüne çıkar zaten böyle yapma etme bakma demekle bir yere varılmaz.

Şu konuyu görünce şu an ayrı olduğum erkek arkadaşımın bana bi ara şu Othello muhabbetini açtığını hatırladım birden o zaman ne bu diye bakmamıştim şimdi neymiş iyice diye bakayım dedim baya benimkini anlatıyor.

https://onedio.com/haber/damarlarin...-bunyelerin-hastaligi-othello-sendromu-712541

Sende bu derece ciddi mi bilmiyorum ama benimkinde başından sona bütün belirtiler var. Bildiğin tedavi gerektirecek boyuttaymis yani. Neyse bitti de kurtulmuşum.

Erkek arkadaşından sadakati sarsacak elle tutulur bir hareket görmediysen bi psikoloğa görün. Benimki çünkü son zamanlarda kafayı yemeye başlamıştı. Eskiden yanlışlıkla açtığım tek twit dahi atmadığım bi hesabı bulmuş mesela, "gizli gizli buradan takiliyordun demek" falan demeye başlamıştı. Bense onun icloud hesabında benle tanışmadan önceki sevgilisiyle evde yanak yanağa fotoğraflarini görmeme rağmen aman ya benden onceymis deyip takmamistim.

Bi keresinde de birlikteyken yan masada taş gibi bi kız kalkana kadar bizim masayı kesti benimkinin de bir iki kez oraya doğru baktığını gördüm ama o kadar çok bakan birine ister istemez insanın gözü kayar hiç kendimi yiyip bitirmedim. Normali bu bence. Yapacak insan bir yolunu bulur yapar ve bu bir şekilde senin önüne çıkar zaten böyle yapma etme bakma demekle bir yere varılmaz.
bu linkteki konuyu da okudum
valla haklısın aldatsa öyle bir şey varsa içinde zaten ruhum duymaz da benim bunu aşmam lazım
o masada kendi sevgilim olduğunu canlandırdım gözümde delirdim şuan.

bu durumun özgüvensizlik değil, kıskançlık da değil bence psikolojik bir rahatsızlık; bu durumun karşındaki kişiyle de alakalı değil, karşındaki kişi değişse de sen kendini değiştirmedikçe bu sergilediğin tutumlar değişmeyecek canım, o yüzden değişime ilk kendinle başlamalısın..
erkekleri kafanda bu kadar büyütmemelisin, bırak yapan yapsın sen kuşku duysan da duymasan da içinde olan zaten yapacaktır hem seni aldatsa en çok ne olacak? yüzüne tükürür ayrılırsın yoluna bakarsın, hayat herşeyi bu kadar takmak için yeterince uzun değil.. yaşadığın güzel ilişkinin tadını çıkart, günümüzde çoğu erkek senin erkek arkadaşın gibi değil bu şekilde tavırları başka erkeklere sergilesen ve suçu bile olsa üste çıkıp seni terkederdi.. elindeki değerin kıymetini bil, sahip çık eğer seni seven bu kişiyi kaybedersen gün gelir çok üzülür, pişman olursun, gerekirse de profesyonel destek al tatlım..

bu linkteki konuyu da okudum
valla haklısın aldatsa öyle bir şey varsa içinde zaten ruhum duymaz da benim bunu aşmam lazım
o masada kendi sevgilim olduğunu canlandırdım gözümde delirdim şuan.
Bak işte ben delirmedim, bi de kız o kadar güzeldi ki ben bile baktım arada, kıskandım mi tabii ki kıskandim ama normal boyutta.

Biz birlikteyken onun yanında bana da bakıyorlardi sürekli, hatta yolda yürürken erkeklerin gözüne bakmaktan önüne bakmıyordu, bi gun bi tane araba yanimizdsn geçerken yavaşladı ben bile farkettim, bu durdu bi anda tam bi şey diyecekti araba bastı gitti arkasından küfretmeye başladı benim yanımda bile nasıl bakıyor o.c...lari diye yüksek sesle söylendi ki ben kot tshirt takılan biriyim öyle açık saçık asla giyinmem. Aynı şekilde kızlar da sevgilime bakıyor bunun önüne geçemeyiz maalesef ve bu düşünceyle de hayat geçmez. Her bakana ne bakıyorsun diye kavga çıkaracak olsak normal günümuz olmaz, ki benimkinin kıskançlığı yüzünden son zamanlarda her günümüz böyle geçiyordu ama sonunda ne oldu ben çok sevmeme rağmen bıktım.

Abimle bile çıktığımda bir saat içinde evde olursan sevinirim diyordu. He hee tamam diyordum gelmiyordum tabi ama bu he hee tamamlar sıktı bi yerden sonra. Benim kadar sadık birini ölse bulamaz ama ona sorsan onun arkasından iş çevirdiğime ona yalanlar söylediğime yemin edebilir, kendini bunlara inandırmis çünkü her yaptığımin altında bir şey arıyordu. O yüzden böyle devam edersen bir şey yapmamasina rağmen senden sıkılmasına sebep olacaksın

Yapan adam her yerde yapar canım.Ayrica senin yanında zaten yapmaz ki eğer sorunlu bir tip değilse...o yüzden kendine güven gerekirse psikolojik destek al canım

Bak sana en son ayrılık sebebimizi söyleyeyim, çok karışık bir öncesi de var tabi ama bardağı taşıran bu oldu. Sana bu olay normal geliyorsa ileri boyutta Othello sendromun var demektir:)

Benimkinin hiçbir sosyal platformda üyeliği yok sadece whatsapp kullanır. Benim de twitter, kullanmasam da açık bi facebook ve instagram hesabım var. Başından beri bunları kapatmam için ısrar ediyor. Hatta arada ayriyken hacklemeye falan çalıştı. Neyse ben şifremi veriyorum istemiyor, onun istediği o demeden onu düşünüp kapatmammis. Tam bir şeyleri düzeltecek gibi olduk bu bana abartıp vatsap kodunu bana yolla telefonuma kurucam bakalim kimler yazıyor dedi, oha dedim daha neler, ben de kendi numaramı sana vericem dedi olmaz dedjm. Ama instagram hesabımı kapatabilirim istersen, İçi rahat etsin istedim bi an, zaten çok kullanmıyodum.

Şifremi verdim, ben de o sırada disardaydim işlerim vardı, bu da direkt kapatmak yerine tek tek herkesi silmekle başlamış once sonra fotoları da silip öyle kapatacak garantici manyak. Mesajları falan silmeden vermiştim şifremi, saklayacak bir şeyim yok çünkü.

Mesajların içinde bi kiz arkadaşım bana manken bi çocuğun fotosunu atmış slip don var çocuğun altında :KK53: ben de "aman gay bence bu donundan belli" deyip gülmüşüm. Kız kendi kendine yazmış benim tek dediğim bu. Bu mesajı görmüş "bu ne böyle azgın kadınlar gibi muhabbete bak! allah cezanızi versin iğreniyorum senden bir daha beni sakın arama sorma!" kusmus sinirini. Bir gözüm döndü var ya tek kelime etmedim, Engelledim. Etsem ne anlaticam yani? "Açıklayabilirim.. vallahi şaka yaptım.." mı diycem? Böyle saçma tepkiye cevap bile vermedim bardak taştı çünkü.

Yani özetle, Böyle olaylara böyle tepkiler verecek kadar kiskancsan o adam da benim gibi arkasına bakmadan gider söyleyeyim :işsiz:

Doktora gidin, bu tepkileriniz normal değil. hem kendinizi hem sevdiğiniz insanı hem de arkadaşlarınızı zora sokuyorsunuz.

Çok cahilce mevzular bu ne ya 2 dk da ona baktı tamam gözü duşarda diye etiketle olsaydı bu iş çevremizdeki herkezi ilk 5 dk da tanıma imkanı bulurduk. Senin yanında yapmaz canım benim sen yokken nasıl davranıyor işte mesele bu ;)) o yüzden yanındayken çok yorma kafanı bu kadar

Kendi zihninizde telkin yoluyla bunu aşabilirsiniz. Ben öyle yaptım. Yada yaş ilerledikçe olgunlaştım bilemiyorum ama neredeyse senin gibiydim.
Yazanlar olmuş bende hep yapan her türlü yapar ruhumuz duymaz ve bu kadar paranoyakça yaşarsam en çok kendime zarar vereceğim diye düşündüm.

Aşırı özgüven eksikliği diyebiliriz buna. Kendinizi sevin,kıymetinizi bilin,bildirin.

Konu sahibi ben sizi hiç de haksız bulmadım. Kardeşinizle tanışmış hakkında başkasına baldızım fena yazmış. Daha ne desin? İğrenç bir sey bu, baktı değerlendirdi, gözü kaydı yani. Hem de kardeşinize... Ben her deliyi bir delirtenin olduğuna inanıyorum. Erkek arkadaşınız küçük de olsa başta bir güvensizlik vermiş size. Siz de onda böyle şeyler yapma potansiyeli gördüğünüz için, hadi biraz da takıntıdan diyelim moraliniz bozuluyor, belki de hareketlerini yanlış yorumluyorsunuz. Ben bunun sorumlusunun siz olduğunu düşünmüyorum. Bence sağlıklı ve güven dolu bir ilişkide böyle hissetmezdiniz.

bu durumun özgüvensizlik değil, kıskançlık da değil bence psikolojik bir rahatsızlık; bu durumun karşındaki kişiyle de alakalı değil, karşındaki kişi değişse de sen kendini değiştirmedikçe bu sergilediğin tutumlar değişmeyecek canım, o yüzden değişime ilk kendinle başlamalısın..
erkekleri kafanda bu kadar büyütmemelisin, bırak yapan yapsın sen kuşku duysan da duymasan da içinde olan zaten yapacaktır hem seni aldatsa en çok ne olacak? yüzüne tükürür ayrılırsın yoluna bakarsın, hayat herşeyi bu kadar takmak için yeterince uzun değil.. yaşadığın güzel ilişkinin tadını çıkart, günümüzde çoğu erkek senin erkek arkadaşın gibi değil bu şekilde tavırları başka erkeklere sergilesen ve suçu bile olsa üste çıkıp seni terkederdi.. elindeki değerin kıymetini bil, sahip çık eğer seni seven bu kişiyi kaybedersen gün gelir çok üzülür, pişman olursun, gerekirse de profesyonel destek al tatlım..
çok güzel bir yorum bu gerçekten teşekkür ederim
inşallah uygularım bunu :)

Konu sahibi ben sizi hiç de haksız bulmadım. Kardeşinizle tanışmış hakkında başkasına baldızım fena yazmış. Daha ne desin? İğrenç bir sey bu, baktı değerlendirdi, gözü kaydı yani. Hem de kardeşinize... Ben her deliyi bir delirtenin olduğuna inanıyorum. Erkek arkadaşınız küçük de olsa başta bir güvensizlik vermiş size. Siz de onda böyle şeyler yapma potansiyeli gördüğünüz için, hadi biraz da takıntıdan diyelim moraliniz bozuluyor, belki de hareketlerini yanlış yorumluyorsunuz. Ben bunun sorumlusunun siz olduğunu düşünmüyorum. Bence sağlıklı ve güven dolu bir ilişkide böyle hissetmezdiniz.
yok o eski nişanlımdı baldızım fena diyen ondan dolayı galiba ben de bu güvensizlik var demek istedim
bu kardeşimin adını bile anmaz

Bak işte ben delirmedim, bi de kız o kadar güzeldi ki ben bile baktım arada, kıskandım mi tabii ki kıskandim ama normal boyutta.

Biz birlikteyken onun yanında bana da bakıyorlardi sürekli, hatta yolda yürürken erkeklerin gözüne bakmaktan önüne bakmıyordu, bi gun bi tane araba yanimizdsn geçerken yavaşladı ben bile farkettim, bu durdu bi anda tam bi şey diyecekti araba bastı gitti arkasından küfretmeye başladı benim yanımda bile nasıl bakıyor o.c...lari diye yüksek sesle söylendi ki ben kot tshirt takılan biriyim öyle açık saçık asla giyinmem. Aynı şekilde kızlar da sevgilime bakıyor bunun önüne geçemeyiz maalesef ve bu düşünceyle de hayat geçmez. Her bakana ne bakıyorsun diye kavga çıkaracak olsak normal günümuz olmaz, ki benimkinin kıskançlığı yüzünden son zamanlarda her günümüz böyle geçiyordu ama sonunda ne oldu ben çok sevmeme rağmen bıktım.

Abimle bile çıktığımda bir saat içinde evde olursan sevinirim diyordu. He hee tamam diyordum gelmiyordum tabi ama bu he hee tamamlar sıktı bi yerden sonra. Benim kadar sadık birini ölse bulamaz ama ona sorsan onun arkasından iş çevirdiğime ona yalanlar söylediğime yemin edebilir, kendini bunlara inandırmis çünkü her yaptığımin altında bir şey arıyordu. O yüzden böyle devam edersen bir şey yapmamasina rağmen senden sıkılmasına sebep olacaksın
haklısın kendimi toparlamam lazım teşekkür ederim desteğin için :)

Back
X