sanırım sona geldik

kızlar biz konuyu çözümledik ben artık herşeyi göze almıştım çünkü 2 ay boyunca çok ağladım çok üzüldüm(bu konuda eşime halen hakkımı helal etmiyorum) buraya yazmasam rahatlamasam inanın daha kötü olurdum yorum yapan tecrübelerini paylaşan herkese tşk. tşk. ediyorum çünkü burdan yazılanlar hareketlerime çok yön verdi ve cesaret aldım.eşim akşam geldi yemek yerken yemeğimizi yedikten sonra konuşalım dedi ben ok dedim tavrı değişmseydi kararımı almıştım(bi gece önce ayrı yattık sabahta kahvaltı hazırlamadım) çünkü bunaldım eşim konuştu ben kırıldım sana ve evime bakamıyormuşum gibi algıladım o cümleyi dedi ben de gereksiz yere hassasiyet gösterdiğini ve konuyu aşırı uzattığını bayramda yanlış yaptığını söyledim. o da bunun ayrılmak için bi sebep olamayacağını böyle ayrılırsak pişmanlık yaşayacağımızı söyledi( kafası yeni dank etti) ben de ona eğer bugün bu konuşmayı yapmasaydın ben annemler tatilden gelince valizimi alıp çıkıp gidecektim dedim. o da söz konusu sonuçta annen sen de haklıydın dedi!! (2 aydır anlatıyorum yeni anlamış) taşınırken yardıma da gelsin istediğinizi yapın ben de sorun çıkarmıycam dedi (belki bi anda olmaz ama en azından şimdilik çözümledik)durum böyle sonuçlandı buradan yorum almasam belki de durumlar düzelsin diye eşime taviz verecektim yada yanlış bi hareket yapacaktım. herkese tşk. burda olduğunuzu bilmek güzel her zaman bekliyorum yardımlarınızı:)

eşin bu kararından haberdarmı?

yorumdan sonra gordum yazdıklarını cok sevındım gozun aydın canım
sağol canım allah kimseyi böyle arada bırakmasın aile içinde böyle küslükler çok zormuş bunu tecrübe etmiş oldum bi de sayenizde cesaretli davrandım rest çektim burdan cesaret almasam yapamazdım

Geçmiş olsun.. öncelikle eşin çok dengesizmiş böyle bir adamla bi ömür yaşanmaz. Ne var yani annen öyle dediyse kendi annesi söylese böyle yapacakmıydı ? Saçmalık.. Peki ayrılık kararınıza tepkisi ne oldu ? :26:

Yorumları okumamıştım... Geri adım atmasına sevindim Allah bir ömür mutlu etsin sizi....

Son düzenleme:
haklısın hem dengesiz hem düşüncesiz kendi annesi demiş olsa tabi ki tepkisi böyle olmayacaktı biliyorum ayrılma konusu zaten geri adım atmasına neden oldu benden beklemiyordu

Çook sevindim,,ne çok ters bi tepki gösterdin ne de hemen eşini affetttin en güzelini en doğrusunu yaptın vee sabrının karşılığını aldın... inşallah bi daha böyle şımarıklarıyla seni yormazz eşin.. en kısa zamanda da annenize güzel bi jest yaparsınız beraberr

Son düzenleme:
senin adına çok sevindim
kendi eşimle barışmış kadar mutlu oldum valla
çünkü sen bunu hiç haketmedin
umarım bundan sonra böyle dengesiz hareketler sergilemez beyfendi

amin çok sağol umarım iyi olur herşey

cok sevindim senin adina iyiki kafasina dank etmis kaybedigeni
anlayinca, demek ki seni seviyormus ilk adimini atmis
hersey duzelur umarim
aramızda sevgi var ama arada sürtüşüyoruz böyle. bu sefer çok uzun sürdü ama öyle yada böyle çözüldü ilk adımı atmasa ben bazı şeyleri kafama koymuştum annemlerin dönüşünü bekliyordum

çok haklısın sabırla bekledim aslında zorlandım da:) dediğin gibi işallah tekrarı olmaz çünkü sabrım bitti artık farklı tepkiler verebilirim
senin adına çok sevindim
kendi eşimle barışmış kadar mutlu oldum valla
çünkü sen bunu hiç haketmedin
umarım bundan sonra böyle dengesiz hareketler sergilemez beyfendi
çok sağol canım:)dediğin gibi hak etmediğim bi süreç yaşadım yoruldum sinirlerim yıprandı işallah bundan sonra kendine çeki düzen verir

nasıl sevindim senin adına anlatamam.bayramdan beri neler yaşadığını biliyorum çünkü.allah mutluluğunu hiç bozmasın.herkesin zamanla kendini çok kötü hissettiği anlar oluyor.önemli olan yapılan hatanın farkına varılıp çaba gösterilerek çözüme ulaştırılması.çok sabrettin ve sabrının karşılığı oldu allahın izniyle.kendine çok iyi bak

Hiç kimseye ayrıl bırak demem ama işin içine anne girerse kimseyi tanımam, sanada yolu göstermiş beğenmiyorsan git diye, ne demek ya annen gelmesin , kadın kötü bir şey dememiş ki bir fikir sunmuş, yok anne memurluk bana göre değil dese ne olurdu ki? Ayrıca anneniz ona kötü bi şey dese bile büyüğüdür saygısızlık yapamaz herkes haddini bilmeli..

minnie ne diyeyim11 .sayfaya kadar sabırla okudum.özelden yazacaktım sana BAN yememek için...

Allah yolunuzu açık etsin.Rabbim senin o kocana akıl fikir vicdan yollasın artık yüzün gülsün.Sen cok cok iyi ve içinde fazladan Allah korkusu taşıyan gerçek bir insansın.Dilerim bu sabrın sonucunda geri adım attıgı gibi seni üzdüğü tüm kötü
huylarında geri kalır...

Bence bundan sonra böyle ol.böyle kal...seninle dertleştigimiz her hususu azar azar masaya yatır ve sınırını çiz arkadaşım.Senin kocanın iyice hizaya çekilmesi gerekiyor.

Koskoca ramazanı sana böyle yaşatması yeter zaten...resmen azap çektirdi...

Kendine iyi bak,ne desem dilim varmıyor.Yine kırılmaman,dimdik durman,karşındakinden hak ettigin saygı ve sevgiyi sonuna kadar görebilmen duası ve umudu ile...Sevgiler

sen de kendine iyi bak ve üzme iyi dileklerin için çok sağol....

zaten bıçak kemiğe dayanmıştı artık annem çok her zamanda öyle kalacak eğer geri adım atmasaydı evime gidecektim
çok sewindim umarım açıılan yaralarını sarıp senın emeklerine değen biri olur.
işallah deneyip görcem çok tşk. ederim....

çok tşk ederim iyi dileklerin duaların için bu süreçte bana çok yardımcı oldun yorumların benim için rahatlatıcı ve yol göstericiydi. en son evden memnun olmadığımız için taşınma mevzusu çıktı evi verdik kiraya sayılı gün var önümüzde annem gelcek yardım etcek dediğimde yine parladı tartıştık açıkçası kafamda bazı şeyleri resetledim burda biraz yazıştım yattım. kafamda bu evdeki hiç bi eşyayı taşınmak için hazırlamadan haftaya annemler geldiğinde bavulumu alıp çıkıp gitmek vardı. ne onu umursadım ne annesini arayıp ev hakkında bilgi verdim akşam kendisi konuşmak istedi yeni evle birlikte yeni sayfa açalım dedi şimdi ayrılırsak ikimizde mutsuz olcaz vs.... aslına bakarsan bu bizim için deneme süresi olacak (her hususta) bebek tedavisi benim için halen askıda zaman neler gösterecek bakıp görcem devamı ona göre söylediğin gibi içimde allah korkusu ve insan sevgisini fazla miktarda barındırıyorum zaman zaman kaybediyorum bu yüzden belki de ama artık bi nebze değişicem kötü olacam yada başka bi karaktere bürüncem demiyorum ama körü körüne iyilik ve anlayış ben de bitti bu olay aslında bana çok şey öğretti.
bu arada beni yeni bi sınav beklio aslında sınav değil ama nasıl davranacağımı tam olarak kestiremediğim bi dönem .bulunduğum ev bize aitti gerek evin bazı özellikleri gerekse komşular beni çok yıprattı çıkmaya karar verdik ama çıkcağım ev eşimin ananesinin üstünde ev k.v nin hissesi olduğu bi ev ama kira vericez tabiki bulunduğum semt hem pahalı hem de ev zor bulunuyor hem de ananeyi sevdiğim için kabul ettim zaten çok da yaşlı bi kadın ama komşu olursak tam olarak nasıl davranmalıyım iyi niyetimi istismar ettirmeden ve o kadıncağızı kırmadan nasıl davranmalıyım onun düşüncesindeyim kısacası ben her açıdan daha derli toplu davranmaya bi yandan da eşimi sınava çekmeye karar verdim şimdilik bu ......AMA KÖRÜ KÖRÜNE ALTTAN ALMA VE İYİ NİYET BİTTİ TÜKETTİLER...

Canım benim sevdigin biri için yaptıkların yük gelmez.Ama şunu demeliyim ki sakın ola tüm bu yaşananların üzerineANNEANNENİN EV TEMİZLİGİ ,ANNEANNENİN ÖZ BAKIMI,YEMEKLERİNİN YAPILMASI,ÇOK SIK UGRAMAK,GİTTİGİN YERLERİ HABER VERMEK,KISACASI **ANNEANNENİN BAKIMININ BİR KISMINI YADA TÜMÜNÜ ÜZERİNE almak gibi bir hayata düşme.

Adım gibi eminim KAYINVALİDEN senden bu yönde beklentiye girecek seni sevk ve idare etmeye çalışacak.Bayramda açtıgı telefondan ve konuştugumuz kadarıyla bundan neredeyse eminim.
Ben olsam eşimin ailesi bu tarz iken asla onlara ait bir eve taşınmayı kabyul etmezdim.Tabiii ki şimdiki yaşımın verdigi akıl ve tecrübe ile.
Yaşadıkça ,biriktirdikçe,acı çektikçe insan öyle bir nasır tutuyor ki sende eski beni görüyorum .Ama köreliyor insan sevgisi,haybeye iyilik dürtüsü hiçbir şey kalmıyor.
Bebek için hakkınızda hayırlısı.Böyle saçma böyle sudan bir sebepten hır çıkarıp ailene ve sana olmadık kelimelerle yüklenen bir eş söz konusuyken aranızdaki güvenin iyice tazelenmesi gerekli bence de bekle...
Yardımıım dokunduysa ne mutlu.Seni çook sevdim.Yüreginin güzelliği satırlardan sızdı bana:)

Eşine Kvalidene ANNEANNE konusunda sınırını çiz derim.BİZLERDE YAŞLANACAGIZ Kİ İYİ BİR İNSANSA ELBETTE ONUNLA İLGİLENMEK SANA DA İYİ GELECEKTİR.Sadece bunu yolu yordamı nasıl olacak,ayarı nasıl tutturulacak işte burası çıkmaz sokak???

bu gönülden koparak yapılmalı sana görev olarak kalmamalı...Yada kv nin annesine bakma sorumlulugu sana devrolmamalı...Senin bunu yapabileceginden çok emin degilim ne yazık ki:))
Bende olsam helede senin yaşlarındaki halimle ihale bana kalırdı.

Tek diyebilecegim acil durumlar ve hastalık gibi konuların dışında RUTİN BİR GÖRÜŞME ortamı oluşturma ki özgür kal...

Allah hem sana hem Anneannenize saglık sıhhat versin...Dilerim hep hak ettiklerini yaşarsın bir daha asla böyle sınanmazsın
sevgilerimle.

hiç ama hiç bir zaman k.v nin temizliğini yapmadım çünkü bazı şeyler rutine bindiği zaman yapmayınca kötü olursun o yüzden bu konuda taviz vermedim(en azından bunu becerebildim) açıkcası anneannenin temizliğini de yapmayı düşünmem çünkü ayda bir yada on beş gün de bir yardımcısı geliyor zaten k.v de üstünden elini çekmez hem de bunca sıkıntıdan sonra ben bu kadar bunalmışken kimse beni düşünmemişken ben de kimseyi düşünmem anneanne yemeğini oyalanmak için yapıyor zaten ama bende özel güzel bişey yapınca götürürüm hepsi bu k.validem istediği kadar beklentiye girsin beklediği ile kalır bayram öncesi ona derdimi anlatırken benim anne babamın bayramı kutlanmayacakken o kendi derdinde anneanneye git dedi belki giderdim ama gıcıklığına gitmedim.yani çenesini sıkı tutmadığı sürece bana emrettiği sürece hiç bişey yaptıramıyacak .artık bitti.aslına bakarsan şu aşamada bu karar doğru mu ben de çok muhasebesini yaptım ama bulunduğum apartmandan çok sıkıldım insanlar çok acayip uyku düzenime kadar etkiliyor bu. burası da hem pahal hem evin zor bulunduğu semt bahçe katında da oturmanı zorlukları olduğu için bu kararı aldım ama doğru hamlelerle (duygusuallığa yer vermeden) orda oturmak istiyorum açıkcası tek korktuğum özgürlüğüm ve taviz vermemem bunu nasıl sağlıyacağım onu düşünüyorum. hani insan zamanla insanın yüreği nasır tutuyor demişsinya sana hak veriyorum şu olay bile benden bişeyleri götürdü hatta biraz gözümü açtı.artık körü körüne gitmiyeceğim herkese ederi kadar değer vericem.
iyi dileklerin için sana çok tşk ederim içinde iyilik barındıran herkes hak ettiğini bulsun yardımların için çok sağol nasihatlerin bi ablanın ki sıcak ve güzel geldi keşke yakınımda senin gibi konuşabileceğim biri olsaydı:)....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…