- 24 Ocak 2021
- 13.001
- 29.862
- 548
- Konu Sahibi ckpgelsebayramdr
-
Kusura bakma da babanla evlenen kadın eşşek gibi bakacak babana , hem adamın maddi imkanlarını kullanacak hem de kim bakacak diye ortalıkta dolanacak, siz biraz kendinizi geri çekin, ne kendinizi ne çocuğunuzu, eşinizi yıpratmayın, babanda evlenmeyi biliyorsa kendine baktırmayı da bilsin , uzak durun ...Bu saflık değil.ben zaten ilgileniyorum babam a karşı Allah katında günah işlemek istemiyorum. Benden baska ilgilenen yok 2 kardesiz. Benden sonra ne olursa olsun kadına beni ilgilendirmez. Çocuğuma böyle bir baskıyı kabullenemdigim için yaşıyorum bunları ve yapamayacaklar. Benim çocuklarım özgür ve kimseye bu gün kadar karistirtmadim......
Ay burada okuduğum en orijinal yorum sen çok yaşaAnlamayanlar kusura bakmayın anlatsam da anlatan yine ben olacağım için birsey değişmeyecek...
Görüşme bunlarla yahu, deli ederler seni bak ...Onun hissiyatını bana ağır hissettiryorlar sanki. Açık açık esine kimin bakacağını soruyor bakacak da diyemiyorsun bakmayacağım da ilgileniyoruz işte diyoruz. Konusunu etmeseler düz yaşasak etkilenmiycem. Bana açık açık siz istediğiniz yere oturursun kadının oturduğu yer oğlum bakınca onun olacak dedi.
Bir annenin kabullenemeyecegi konu tekrarıydi bu
Kadın Hastalıkları Dr. A gideceğiz demesi hissettiklerimin haklı olduğumu gösterdi bana
Beni bizi düşünmemiş hiç karısını düşünüyor ama oğlum üzerinden düşünemez.(
Tedavi ye beynimi meşgul etmemeleri için basladim çocuklarımın dersleri e odaklanabilmem gerekiyor.
Allah korusun babana birşey olsa %25 kadına gerisi sizin ve kardeşinizin ,kadın şimdiden evleri sahiplenmis heralde bakım karsligi diye .Ben miras kalacağını düşünmüyorum umrumda da değil insanın özgür olması daha önemli bu hayatta..
Babam hep hesap yapan insan bi vasiyete bakar ev bakanın olur dese kim ne yapabilecek.
Evlenirken sonra sorun olmasın diye bizim üzerimize hakkinizi yapayım derken birileri akıl vermiş verme pişman olursun demiş. Yani gelecegi düşünen bir insan. O konularda hesap yapmiyorum ben
Allah için babamla ilgileniyorum.
Mantık dışı olduğu için bende kaldıramadım. Bu konuları konuşmayalım dedim. Düz yaşayalım artık ne olursa olsun.Sürekli karım karım deyip onun derdine düşen, sizi umursamayan babayla da aranıza mesafe koyun.
Sizin onun karısıyla ilgili hiçbir sorumluluğunuz yok.
Hayır kadın sağlıklı bri hayat yaşayacak belki neden onun derdine düşmüş?
Çocuğunuzla ilgili kısım ise zaten çok manasız.
Çocuğun baska derdine yokta dedesinin karısına bakacak. Hangi dünyada yaşıyorlar acaba?
Üvey anneniz oğlunuz için kendine mi baktırmak istiyor ileride yoksa kocasına(yani sizin babanıza mı) kim bakacak diyor?Mantık dışı olduğu için bende kaldıramadım. Bu konuları konuşmayalım dedim. Düz yaşayalım artık ne olursa olsun.
Kendinizi de çocuğunızu da ezdirmeyin. Her denileni yapmayınBu saflık değil.ben zaten ilgileniyorum babam a karşı Allah katında günah işlemek istemiyorum. Benden baska ilgilenen yok 2 kardesiz. Benden sonra ne olursa olsun kadına beni ilgilendirmez. Çocuğuma böyle bir baskıyı kabullenemdigim için yaşıyorum bunları ve yapamayacaklar. Benim çocuklarım özgür ve kimseye bu gün kadar karistirtmadim......
Hahaha siz de haklısınız, aşağıya anlayan arkadaşlar yazmış öyle çözdük meseleyi. Yapmanız gereken bu konu açılınca ben çocuğumu bakıcı olsun diye doğurmadım, o büyüyünce kendi ailesini kuracak işini kuracak eğitim alacak. Size de babam bakacak sonuçta eşiniz babam diyeceksiniz geçeceksiniz. Gerekirse her seferinde bunun altını çizersiniz. Sessiz kalmak çözüm değil karşı taraf bu sessizlikten daha fazla konuşmaya güç buluyor belli ki. Siz o kadını boşverip çocuğun eğitimiyle gelişimiyle ilgilenin. Zaten z kuşağının üvey babaanneye bakacağını sanmıyorum, hadi be ordan deyip geçer yani boşuna kimse yaşlanınca kendilerine kimin bakacağının hesabını tutmasın. Bide evle mal mülkle daha şimdiden ikna etmeye çalışıyorlar. Çocuk büyüsün en iyi okkalı cevabı o yapıştırır zatenAnlamayanlar kusura bakmayın anlatsam da anlatan yine ben olacağım için birsey değişmeyecek...
Eğer ölünceye kadar bakım sözleşmesi yaparlarsa malını eşine devredebilir.Allah korusun babana birşey olsa %25 kadına gerisi sizin ve kardeşinizin ,kadın şimdiden evleri sahiplenmis heralde bakım karsligi diye .
Babam 65 kadin 55Üvey anneniz oğlunuz için kendine mi baktırmak istiyor ileride yoksa kocasına(yani sizin babanıza mı) kim bakacak diyor?
Sizin kavgadan sonra koştur koştur doğum doktoruna gitmesi ne alaka ? Çocuk mu yapacakmış? Babanız ve üvey anneniz kaç yaşında?
Sakin olup tane tane yazar mısınız lütfen hiç bir şey anlaşılmıyor
Bu yaşta ilerde kendilerine baksın diye çocuk mu yapacaklarmış? Yuh artık daha kendilerine bakamıyorlar o çocuğa da siz bakarsınız artık. Sanmıyorum çocuklarının olacağını ama Allah’ın işi yani. Çocukları olsa daha kendilerine bakamayan ve ilerde bize kim bakar diyen insanlar nasıl çocuk yetiştirecekmişBabam 65 kadin 55
Üvey anne mutlaka geleceklte kendinin ne olacağının konusunu ediyordur yıllardır ben bilmiyorum.
Babam cocuk sorumluluğu almak istemediğini büyük ihtimal bize yöneldi gibi oldu.
Baktirma konusunu babam karisi icin yapiyor. Babam karisini kimin bakacagi konusunu ediyor bazen de 2 si beraber ediyordu. Yani karisini düşünüyor.
Dr a gideceklerini söyledi. Kadın hastalıkları dedi. Neden diye sorunca da; tedaviye biz hiç başlamadik ki dedi. Bu sözden cocuk için başlayacaklarını anladım.
Anne babasi ikisi hayatta olan insanlar çok şanslı. Anne başka. Asla babanın esine babanın istediği açıdan bakamiyorsun.Konuyu anlayabildiğim kadar yazıyorum. Menapoza girmek dönemindeki kadın ve kendine ikinci eşi hak gören adam birbirlerine elbet bakarlar. Madem bakamayacaklardı birbirlerine evlenmeselerdi.ileri yaş İkinci evlilikte amaç bana baksın/ malı mülkü kalsın oluyor. Koşma her şeye bahane bul, sen yardım iste kendine yetmiyor bi de onlara mı bakacaksın? Az yiyip hizmetçi tutsunlar.
Çocuk olayını anlamadım, yanlarına sen gitmezsen o da gitmez zaten. Fazla yüzgöz etme
Sen iyi olursan çocuğun da iyi olur. Onun sana ihtiyacı var, kimse için kendini paralama. Keşke rahmetlik annen iyi olsaydı
Bende sanmıyorum. Meşgale bulsunlar kendilerine. Ben bastiramam aile büyüklerinin bana yaptığı baskıyı çocuğuma yapamam sonucta.Bu yaşta ilerde kendilerine baksın diye çocuk mu yapacaklarmış? Yuh artık daha kendilerine bakamıyorlar o çocuğa da siz bakarsınız artık. Sanmıyorum çocuklarının olacağını ama Allah’ın işi yani. Çocukları olsa daha kendilerine bakamayan ve ilerde bize kim bakar diyen insanlar nasıl çocuk yetiştirecekmiş
1% ihtimalBabam 65 kadin 55
Belki de çocuk için değildir,sağlık kontrolü için gitmişlerdir siz yanlış anladınız? Ne yani ne dediler ? Tüp bebek veya aşılama için mi gidiyoruz dediler?Dr a gideceklerini söyledi. Kadın hastalıkları dedi. Neden diye sorunca da; tedaviye biz hiç başlamadik ki dedi. Bu sözden cocuk için başlayacaklarını anladım.
Babanız eşiyle kaç yıldır evliler?Yani uzun yıllar geçtiyse kadın da yıllarını vermiş bayağı hayatı paylaşmış oluyor hani parası için evlendi diyecemAsla babanın esine babanın istediği açıdan bakamiyorsun.
Benim anladığım tüm yaşlı anne babaların şakasına torunlara takılıp söylediği şeylerden ibaret bana bakacak mısın lafı. Öz anneniz yaşasaydı da aynı muhabbet anneniz ve babanız tarafından dönerdi gibime geliyor.Belki söylenmez tamam ama ben de iyi değilim artık sinirlerim yıprandı. Belki ondan başladılar bilmiyorum.
Ne olursa olsun bir anneye bu hissettirilmez.
Çocuğunu sahiplenme duygusu çok kötü
Hiçbir şey anlaşılmıyor, Türkçe ağlıyor.Böyle bir konuyu çok aradım nette yıllardır karşıma çıkmadı çözümü. Sorularimda cevapsız kaldım kendi halimde...
Annem vefat etti. Ardından babam 2. Eşiyle evlendi. Ardından benim oğlum oldu. Şu an 10 yaşında. Sabredip atlatmaya çalıştım yıllar sonrasını şimdi dusunemeyiz diye. Ama zaten kimse üvey annesi ile bu kadar irtibatlı değilken ben babamın kafasına göre gitmeyince hep surat yapmalariyla hep istediği gibi olmuşum. Sesimi çıkarmamisim. Yine de sessiz atlatabilirdim belki ama belki de olması gerekiyordu bu tartışmalar bilmiyorum. Patlamistim artık....
2. Eşinin çocuğu yok. O kendi sorunları ben bu konulara girmedim hiç zaten. Ama ara ara sürekli esine kimin bakacagi konusu yapıyordu sürekli. HAstalanSa tamam grip olsa babam da o da ilgileniyoruz zaten sürekli köye giderler gelirler ilgileniriz. Biz zaten hep istediklerini yapiyoruz. Köyden gelir çalışmadan gelene yemek hazır olsa iyi olur diye gözlerini bana dikerek söylemeleri zaten bo sonraki sefer huzursuz olup yapıyorsun.
En son sefer erken gelmişler . Aradı beni babanın yemegini yakıver diye bende beklemiyordum. Aniden olunca stres girdi. Aksama kadar sürdü gitmedim. Eşim işten geldi beni fsrkedince aradi kadına soylendi bağırdı sen niye arıyorsun diye olanlar oldu...
Zaten...
Esine zaman zaman kim bakacak diye sorması kendi düşüncesine göre planlar uygulaması evi var 5 kat mesela diyordu ki 2 kardeşiz biz söz istediğiniz yere oturun 4 kat eşinin Benim oğlum eşiyle ilgilenince oğluma kalacağını söylemesi falan. ..veya.. bazen büyüyünce bize bakacak demeleri ben zaten yapiyorum hersyi afedersiniz zaten kayinvalide yanındayım bi kaynana da o oldu hep yardım ederim
Bunları konuşmadan yaşayıp gitseydim böyle patlama sorun yaşamasaydım iyiydi ama babam çocuk sorumluluğu almamak için benim üzerimde baski planlar yapıyor gibiydi...
Bir anneye çocuğumu sanki o kadın için dogurmusum gibi böyle söylemler söylenir mi
Ben patlama yaşadım ne varsa soyledim böyle biseye hakkı var mi diye.
Aradan zaman geçti şimdi dedi ki balkonda esine randevu alacakmış kadın hastalıklarından artik menepozlu
Dedim o konular bitmedi mi hasta mi dedim babam da biz hiç başlamadık ki dedi
Buradaki ima sanırım çocuk düşüncesi
Çok ilginç
Ben hatalı miyim böyle birsey söylenip sürekli kaç yıl sonrasının düşüncesi üzerine konuşulur mu sürekli
Ben çocuğuma bana bak diyemezken ben ordan ev için cocugumi o kadını baksin diye nasıl eğitimim
İnsanlar neden düşüncesiz
Psikiyatri ilaca basladim
Psikoloğa da gitmeli miyim napmaliyim
Çocuk düşünmesi falan veya bir çocuğu almasi bunları ben asla sorun yapmam ilgilendirmez yerde yurtta evde mirasda gözüm yok ben benimle oğlumla ilgili konudayim...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?