- 9 Ocak 2012
- 15.625
- 30.327
- 798
- Konu Sahibi ckpgelsebayramdr
-
Babası 2. Evliliğini yapmış. Baba 65 kadın 55 yaşında. Konu sahibi ilgileniyor her şeyleriyle. Kaynanayla yaşıyor 2. Kaynana da bu üvey anne.Hiçbir şey anlaşılmıyor, Türkçe ağlıyor.
Sizin eşinizde normal değil yalnız.En son sefer erken gelmişler . Aradı beni babanın yemegini yakıver diye bende beklemiyordum. Aniden olunca stres girdi. Aksama kadar sürdü gitmedim. Eşim işten geldi beni fsrkedince aradi kadına soylendi bağırdı sen niye arıyorsun diye olanlar oldu...
Hiç bir şey anlamadım ,keşke cümleleriniz anlaşılır olsaydı.Böyle bir konuyu çok aradım nette yıllardır karşıma çıkmadı çözümü. Sorularimda cevapsız kaldım kendi halimde...
Annem vefat etti. Ardından babam 2. Eşiyle evlendi. Ardından benim oğlum oldu. Şu an 10 yaşında. Sabredip atlatmaya çalıştım yıllar sonrasını şimdi dusunemeyiz diye. Ama zaten kimse üvey annesi ile bu kadar irtibatlı değilken ben babamın kafasına göre gitmeyince hep surat yapmalariyla hep istediği gibi olmuşum. Sesimi çıkarmamisim. Yine de sessiz atlatabilirdim belki ama belki de olması gerekiyordu bu tartışmalar bilmiyorum. Patlamistim artık....
2. Eşinin çocuğu yok. O kendi sorunları ben bu konulara girmedim hiç zaten. Ama ara ara sürekli esine kimin bakacagi konusu yapıyordu sürekli. HAstalanSa tamam grip olsa babam da o da ilgileniyoruz zaten sürekli köye giderler gelirler ilgileniriz. Biz zaten hep istediklerini yapiyoruz. Köyden gelir çalışmadan gelene yemek hazır olsa iyi olur diye gözlerini bana dikerek söylemeleri zaten bo sonraki sefer huzursuz olup yapıyorsun.
En son sefer erken gelmişler . Aradı beni babanın yemegini yakıver diye bende beklemiyordum. Aniden olunca stres girdi. Aksama kadar sürdü gitmedim. Eşim işten geldi beni fsrkedince aradi kadına soylendi bağırdı sen niye arıyorsun diye olanlar oldu...
Zaten...
Esine zaman zaman kim bakacak diye sorması kendi düşüncesine göre planlar uygulaması evi var 5 kat mesela diyordu ki 2 kardeşiz biz söz istediğiniz yere oturun 4 kat eşinin Benim oğlum eşiyle ilgilenince oğluma kalacağını söylemesi falan. ..veya.. bazen büyüyünce bize bakacak demeleri ben zaten yapiyorum hersyi afedersiniz zaten kayinvalide yanındayım bi kaynana da o oldu hep yardım ederim
Bunları konuşmadan yaşayıp gitseydim böyle patlama sorun yaşamasaydım iyiydi ama babam çocuk sorumluluğu almamak için benim üzerimde baski planlar yapıyor gibiydi...
Bir anneye çocuğumu sanki o kadın için dogurmusum gibi böyle söylemler söylenir mi
Ben patlama yaşadım ne varsa soyledim böyle biseye hakkı var mi diye.
Aradan zaman geçti şimdi dedi ki balkonda esine randevu alacakmış kadın hastalıklarından artik menepozlu
Dedim o konular bitmedi mi hasta mi dedim babam da biz hiç başlamadık ki dedi
Buradaki ima sanırım çocuk düşüncesi
Çok ilginç
Ben hatalı miyim böyle birsey söylenip sürekli kaç yıl sonrasının düşüncesi üzerine konuşulur mu sürekli
Ben çocuğuma bana bak diyemezken ben ordan ev için cocugumi o kadını baksin diye nasıl eğitimim
İnsanlar neden düşüncesiz
Psikiyatri ilaca basladim
Psikoloğa da gitmeli miyim napmaliyim
Çocuk düşünmesi falan veya bir çocuğu almasi bunları ben asla sorun yapmam ilgilendirmez yerde yurtta evde mirasda gözüm yok ben benimle oğlumla ilgili konudayim...
Çok karışık yazmışsınız. Evlat edinsinler fikir verin dicemde onların amacı yaşlılıkta kendilerine kimin bakacak olması. Alacağı evlatta bakarmi yani boyle şeylerin garantisimi olurBöyle bir konuyu çok aradım nette yıllardır karşıma çıkmadı çözümü. Sorularimda cevapsız kaldım kendi halimde...
Annem vefat etti. Ardından babam 2. Eşiyle evlendi. Ardından benim oğlum oldu. Şu an 10 yaşında. Sabredip atlatmaya çalıştım yıllar sonrasını şimdi dusunemeyiz diye. Ama zaten kimse üvey annesi ile bu kadar irtibatlı değilken ben babamın kafasına göre gitmeyince hep surat yapmalariyla hep istediği gibi olmuşum. Sesimi çıkarmamisim. Yine de sessiz atlatabilirdim belki ama belki de olması gerekiyordu bu tartışmalar bilmiyorum. Patlamistim artık....
2. Eşinin çocuğu yok. O kendi sorunları ben bu konulara girmedim hiç zaten. Ama ara ara sürekli esine kimin bakacagi konusu yapıyordu sürekli. HAstalanSa tamam grip olsa babam da o da ilgileniyoruz zaten sürekli köye giderler gelirler ilgileniriz. Biz zaten hep istediklerini yapiyoruz. Köyden gelir çalışmadan gelene yemek hazır olsa iyi olur diye gözlerini bana dikerek söylemeleri zaten bo sonraki sefer huzursuz olup yapıyorsun.
En son sefer erken gelmişler . Aradı beni babanın yemegini yakıver diye bende beklemiyordum. Aniden olunca stres girdi. Aksama kadar sürdü gitmedim. Eşim işten geldi beni fsrkedince aradi kadına soylendi bağırdı sen niye arıyorsun diye olanlar oldu...
Zaten...
Esine zaman zaman kim bakacak diye sorması kendi düşüncesine göre planlar uygulaması evi var 5 kat mesela diyordu ki 2 kardeşiz biz söz istediğiniz yere oturun 4 kat eşinin Benim oğlum eşiyle ilgilenince oğluma kalacağını söylemesi falan. ..veya.. bazen büyüyünce bize bakacak demeleri ben zaten yapiyorum hersyi afedersiniz zaten kayinvalide yanındayım bi kaynana da o oldu hep yardım ederim
Bunları konuşmadan yaşayıp gitseydim böyle patlama sorun yaşamasaydım iyiydi ama babam çocuk sorumluluğu almamak için benim üzerimde baski planlar yapıyor gibiydi...
Bir anneye çocuğumu sanki o kadın için dogurmusum gibi böyle söylemler söylenir mi
Aradan zaman geçti şimdi dedi ki balkonda esine randevu alacakmış kadın hastalıklarından artik menepozlu
Çok ilginç
Ben hatalı miyim böyle birsey söylenip sürekli kaç yıl sonrasının düşüncesi üzerine konuşulur mu sürekli
Ben çocuğuma bana bak diyemezken ben ordan ev için cocugumi o kadını baksin diye nasıl eğitimim
Çocuk düşünmesi falan veya bir çocuğu almasi bunları ben asla sorun yapmam ilgilendirmez yerde yurtta evde mirasda gözüm yok ben benimle oğlumla ilgili konudayim...
Menepoza girmis kadin hamile kalmaya mi calisiyor? Kusura bakmayin yazdiginizdan bisey anlasilmiyorBen benim cocugumun benim uzerimde hakkı var mi neden böyle şeyler söylüyorsunuz dedikçe doktora gidecek olmuşlar.
Böyle şeyler soylemeseler düz yaşayıp gitsek zaten ilgileniyorum sürekli erkek kardeşim olmadığı için sanırım beni yeterli bulmuyorlar. Oğlum üzerinde donmeye başladı konular. Ben çocuğuma böyle birseyi nasıl yükleyeyim. Kendi hayatı hayatta yaşama mücadelesi olacak sonucta
Evlatlik mi alacaklarmis?Çok karışık yazmışsınız. Evlat edinsinler fikir verin dicemde onların amacı yaşlılıkta kendilerine kimin bakacak olması. Alacağı evlatta bakarmi yani boyle şeylerin garantisimi olur
Kadin 60 a merdiven dayamis yahu ne cocuguBabam 65 kadin 55
Üvey anne mutlaka geleceklte kendinin ne olacağının konusunu ediyordur yıllardır ben bilmiyorum.
Babam cocuk sorumluluğu almak istemediğini büyük ihtimal bize yöneldi gibi oldu.
Baktirma konusunu babam karisi icin yapiyor. Babam karisini kimin bakacagi konusunu ediyor bazen de 2 si beraber ediyordu. Yani karisini düşünüyor.
Dr a gideceklerini söyledi. Kadın hastalıkları dedi. Neden diye sorunca da; tedaviye biz hiç başlamadik ki dedi. Bu sözden cocuk için başlayacaklarını anladım.
Ona sorun yansıtamıyorum yansıtınca benden beter oluyor. Dedim senin ne haddine kadını arıyorsun o da sürekli bu konular git gel sefer et bıktı sanırım.Sizin eşinizde normal değil yalnız.
Siz babanıza ve eşine kendi isteğinizle bakarsınız ilgilenirsiniz ama eşinize noluyo ayol
Bilmiyorum belli degil zaman ne gösterecek bakalım. Belki sakinleşir normale dönerler. Bana konu etmeselerdi keşke ben böyle olmasaydım. Zormuş babamin istediği gibi onun baktığı dünyadan bakamıyorum kadına.Evlatlik mi alacaklarmis?
Seferogullari misiniz siz gitmeyin ne mecuriyetiniz var. Yapmayin yani. Yapip yapip sonra sikayet etmeyi de anlamiyorum ben. Keserim hizmeti bakar basinin caresine.Ona sorun yansıtamıyorum yansıtınca benden beter oluyor. Dedim senin ne haddine kadını arıyorsun o da sürekli bu konular git gel sefer et bıktı sanırım.
Dedim bi de kayinvalidegil de zaten hizmet bekliyor sürekli o kadar git gel heryeri düşünmek yoruyor 1. Katı açalım ben kafama göre kalayım ilgileneyim sizinle. olumlu bakmadılar bu insan neden böyle diyor düşünmediler. Demekki kafam bitmeye başlamış çözüm arıyorum kendimce. Ben yorulmuş muyum sefer mi etmişim gerçekten kimse kimseyi düşünmüyor.
Bana geldi kadın anlattığı hikaye belki kendi uydurdu. Birinin gelini varmış kaynanasini bakmamış boşanmış gelmiş. Babası yatalak olmuş babasının altını temizlemiş diye anlatıyor. Hem beni istemiyor 1 katı açalım dediğimi hem peşinde dört döneyim hizmet edeyim istiyor.
Ben oysaki kolaylık olsun istiyorum hayatıma biraz o başına kalcam sanıyor sanırım.
Üvey anne kaç yaşında?Ben benim cocugumun benim uzerimde hakkı var mi neden böyle şeyler söylüyorsunuz dedikçe doktora gidecek olmuşlar.
Böyle şeyler soylemeseler düz yaşayıp gitsek zaten ilgileniyorum sürekli erkek kardeşim olmadığı için sanırım beni yeterli bulmuyorlar. Oğlum üzerinde donmeye başladı konular. Ben çocuğuma böyle birseyi nasıl yükleyeyim. Kendi hayatı hayatta yaşama mücadelesi olacak sonucta
Babam 65 kadin 55
Üvey anne mutlaka geleceklte kendinin ne olacağının konusunu ediyordur yıllardır ben bilmiyorum.
Babam cocuk sorumluluğu almak istemediğini büyük ihtimal bize yöneldi gibi oldu.
Baktirma konusunu babam karisi icin yapiyor. Babam karisini kimin bakacagi konusunu ediyor bazen de 2 si beraber ediyordu. Yani karisini düşünüyor.
Dr a gideceklerini söyledi. Kadın hastalıkları dedi. Neden diye sorunca da; tedaviye biz hiç başlamadik ki dedi. Bu sözden cocuk için başlayacaklarını anladım.
Birincisi kvye hizmet etmek zorunda değilsiniz siz önce o döngüden bir kurtulun. İkincisi o kadın herşeye karışma hakkını nerden buluyor ki siz o hak ondaymış gibi kendinizi hep geri planda tutuyorsunuz. Birinci katı isteyen açsın isteyen açmasın kadının çocuğu yok eninde sonunda mal size kalacak zaten siz onlardan kendinizi soyutlayın hiç bir işini yapmayın misafir gibi gidip gelin. Siz birinci katı açın üstüne hizmet ederim demişsiniz. Yetmedi bir de diyorsunuz ki üstlerine kalacağımı düşündüler harhalde diye kafanızda kendinizi en aşağı pozisyona yetleştirmişsiniz. Valla bu mantıkta ilerlerseniz üvey anneden önce gidersiniz sizin çocukta onlara hizmetçi olur konu kapanır böylelikle. Siz kendi değerinizi kendiniz belirlemişsiniz kimseyi suçlamayın.Ona sorun yansıtamıyorum yansıtınca benden beter oluyor. Dedim senin ne haddine kadını arıyorsun o da sürekli bu konular git gel sefer et bıktı sanırım.
Dedim bi de kayinvalidegil de zaten hizmet bekliyor sürekli o kadar git gel heryeri düşünmek yoruyor 1. Katı açalım ben kafama göre kalayım ilgileneyim sizinle. olumlu bakmadılar bu insan neden böyle diyor düşünmediler. Demekki kafam bitmeye başlamış çözüm arıyorum kendimce. Ben yorulmuş muyum sefer mi etmişim gerçekten kimse kimseyi düşünmüyor.
Bana geldi kadın anlattığı hikaye belki kendi uydurdu. Birinin gelini varmış kaynanasini bakmamış boşanmış gelmiş. Babası yatalak olmuş babasının altını temizlemiş diye anlatıyor. Hem beni istemiyor 1 katı açalım dediğimi hem peşinde dört döneyim hizmet edeyim istiyor.
Ben oysaki kolaylık olsun istiyorum hayatıma biraz o başına kalcam sanıyor sanırım.
O kadına hiç bir yerden bakmak zorunda değilsiniz. Neden bu kadını bu kadar öenmsediniz anlamıyorum. Evlatlık almak öyle kolay değil. Ayrıca mal bir kişiye bırakılamıyor dava açar alırsınız öyle bir bırakma durumu olursada.Bilmiyorum belli degil zaman ne gösterecek bakalım. Belki sakinleşir normale dönerler. Bana konu etmeselerdi keşke ben böyle olmasaydım. Zormuş babamin istediği gibi onun baktığı dünyadan bakamıyorum kadına.
Hep aynı mahalledeyiz kötü mu yaşayalım. Zaten çözüm bulamadığım için tedaviye basladim buralara yazıyorum. İyi de olmuyor bazen kötü de sürekli bu konular yıprattı. En aza indirmeye çalışıyorum babamla başka ilgilenen yok çünkü. Konu etmeseler iyiydim ama verdikleri hissiyat bitiriyor.Birincisi kvye hizmet etmek zorunda değilsiniz siz önce o döngüden bir kurtulun. İkincisi o kadın herşeye karışma hakkını nerden buluyor ki siz o hak ondaymış gibi kendinizi hep geri planda tutuyorsunuz. Birinci katı isteyen açsın isteyen açmasın kadının çocuğu yok eninde sonunda mal size kalacak zaten siz onlardan kendinizi soyutlayın hiç bir işini yapmayın misafir gibi gidip gelin. Siz birinci katı açın üstüne hizmet ederim demişsiniz. Yetmedi bir de diyorsunuz ki üstlerine kalacağımı düşündüler harhalde diye kafanızda kendinizi en aşağı pozisyona yetleştirmişsiniz. Valla bu mantıkta ilerlerseniz üvey anneden önce gidersiniz sizin çocukta onlara hizmetçi olur konu kapanır böylelikle. Siz kendi değerinizi kendiniz belirlemişsiniz kimseyi suçlamayın.
Hiçbir şey anlamadım. Kendi kendinize konuşarak bizimde psikolojimizi bozdunuz.Böyle bir konuyu çok aradım nette yıllardır karşıma çıkmadı çözümü. Sorularimda cevapsız kaldım kendi halimde...
Zaten...
Çok ilginç
Evet normalde bu düşünce doğru ve asla dile getirilen birsey olmayacağı için benim yaşadığım bana ağır geldi. Babami üzmemek için iyi oldum ama aslında o beni değil eşini düşünmüş anladım. Tahammülüm bitince de bunları yaşadım artık asacağım.O kadına hiç bir yerden bakmak zorunda değilsiniz. Neden bu kadını bu kadar öenmsediniz anlamıyorum. Evlatlık almak öyle kolay değil. Ayrıca mal bir kişiye bırakılamıyor dava açar alırsınız öyle bir bırakma durumu olursada.
Bende onun icin cocuklarim uğraşıyorum. İyileşmeye kafamda hayatımda bu konuları bitirmeye çalışıyorum.Hiçbir şey anlamadım. Kendi kendinize konuşarak bizimde psikolojimizi bozdunuz.
Oğlunuz için üzüldüm ama, ortamı ortam değil.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?