Sanki evlenince tam olacakmışım gibi

Ailem olacak.Yalniz kalmicam hem.Hayatimda biri olmayinca eksik hissediyorim.Ya hic evlenemezsem
açıkcası ciddi boyutta evlilik takıntın var.
sağlıklı değil hiç.
evlenince pembe bulutlar üzerinde gezmiyoruz.
evlilik hayatının sorumluluğu ağırdır.
elbette evlenmek istersin bu çok normal.
ancak bütün hayatını evlilik üzerine odaklaman çok sağlıksız.
böyle düşünürsen evlendikten sonra yaşadığın en ufak sorunda yıkılır toparlanamazssın.

Dimi ama.Zaten duzgun ise gireyim direk psikologa gidicem.Yalnizliktan korkuyorum

Öylesine söylemiyorum, cidden bir ruh sağlığı uzmanına görünün artık para mı ayarlarsınız, borç mu alırsınız, iyi bir hastanenin psikiyatri bölümüne mi başvurursunuz bilmiyorum. Bu düşünceler baya etkisi altına almış sizi, böyle hayatınızı işlevsel bir şekilde sürdüremez, sınavlarınıza da sağlıklı olarak hazırlanamazsınız.

Evet.Bu yil başladi bu takintim.Daha önceden yalniz kalmaktan çok korkuyodum ama simdi evlilik takintim var.Aşamiyorum.Elimde degil.Gelecegimi hep kafamda kuruyorum.Böyle olmaktan bende memnun degilim.Kafam rahat degil.Ama gecmiyo.Bi sekilde bu yil atanip psikologa falan gitmeyi istiyorum.İliskimide etkiliyo bu takintilarim

Zaten çalisamiyorum ki.Ciddi sekilde kafama takiyorum.Acaba benim yasimda olup takmayan varmidir bunlari bunu dusunuyorum.Derslere odaklandim.Bi sekilde atanip psikologa gidicem

Zaten çalisamiyorum ki.Ciddi sekilde kafama takiyorum.Acaba benim yasimda olup takmayan varmidir bunlari bunu dusunuyorum.Derslere odaklandim.Bi sekilde atanip psikologa gidicem

Bu düşüncelerden vakit bulup derslerinize odaklanıp atanabilirsiniz umarım. Odaklanamıyorsanız eğer sınavı kazanıp atanamazsınız da, erkenden önlemini alın.

Normal değil bunları düşünmek biliyorsunuz değil mi?
Gelecegimi dusunuyorum hep.Atanirsam su şu olur.Şu zaman evlenirim.soyle olur.ama ya soyle olur ayrilirsam.ya uzulursem.ya hep yalniz kalirsam napcam.ya kimsem olmazsa.Kafamdan cok sey geciyo.Mutsuzum

Bunlari tabiki fark ettirmeye calisiyorum.Ama kendi icimde neler yasuyorum
Yooo yanılıyorsun bence.
Çoktan farketmiştir ki.
En büyük örnek de onun sana karşı olumlu davranışları olmadığı halde senin ondan ayrılmamandan o da bu kız bana takıntılı,bu kız da evliliğe ne meraklı diyordur.

hayatımızı tamamen kontrol etmek elimizde değil. an'ı yaşa ve gelecek için çabala, yapabileceğimiz şey bu. ya öyle olursa, ya böyle olursa diye düşünmekten şu an yapman gerekenleri yapamıyorsun, farkında mısın? bir saniye sonra ne olacağımız belli değilken, sen 35 yaşındayken şöyle olursa diyorsun. uzman desteği al.

Bu zamana kadar planlar yapmışsındır, soruyorum; planladığın şekilde gitti mi her şey? Hiç sanmıyorum. Ben de hep böyle planlar yapardım ama tamamen farklı yollara soktu beni hayat. Kaygı bozukluğun hat safhaya çıkmış, bir devlet hastanesi bile olsa gidip ilaç almanı dengelemeni tavsiye ederim bu durumu. Evlilikten medet umman da ailesel ve çevresel baskılar sebebiyle olabilir. Ama yine de bunun derdine düşmek için 25 çok erken. Sanki 40'ların ikinci yarısında gibisin.

Bu saydığınız tüm olumsuzluklar olabilir. Hayat bu. Belki de bugüne kadar gerçek bir derdiniz olmadığı için böyle takıntılarınız var ve büyüyememişsiniz. Ya da gerçekten psikolojik bir rahatsızlık, o kadarını bilemem. Ben çocukken ağlardım geceleri yattığımda annem, babam ölürse ne yaparım diye, gelecekten korkardım. 15 yaşında da yaşadım düşündüğümden daha da fazlasını. Çok şükür, hayattayım, huzurluyum. Öğrenmeniz gereken çok şey var. Doğru yere dayanmanız gerektiğini öğrenene kadar tuttuğunuz her dal kırılacak. Bunu yazın bir köşeye. Sevgiler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…