Sanki evlenince tam olacakmışım gibi

Evet farkindayim.Uzman destegiyle aşabilirmiyim acaba.Bende mutlu degilim bu durumdan

Evet özguvenim falan yok.Sank evlenirsem hersey garanti olacak gibi geliyor

Ne garanti olacak ki? Yanlış hatırlamıyorsam sevgilinizle çok stabil bir ilişkiniz yok. Evlilikle ilgili bir sürü sıkıntınız var? Bir sürü konunuz var bununla ilgili. Evlilik hiç bir şeyi garantilemez. Ama konularınızın bir kısmı bu cümlenizle anlam kazandı bende. Evliliğe çok fazla anlam yüklüyorsunuz. Bakın terapi görüyorum ve konuştuğumuz şeylerden biri de insanların mutluluğunu şu an sahip olmadıkları bir şeye bağlamamaları konusunda. Bu bir iş olur, evlilik olur, bebek olur. İşte şu işim olursa çok mutlu olucam ya da evlenirsem her şey yoluna girecek diye. Bu mutsuzluktan başka bir şey getirmiyor insana. Mutluluğumuzu şu an sahip olduklarımızla elde etmeliyiz. Hayalini kurduklarımızla değil. Bence yardım almalısınız. Hele ders çalışmanızı ve hayatınızı bu kadar etkiliyorsa.

Psikoloğa gitmeyi ertelemeyin bence bu şekilde sorunlarınız zincirleme devam edecek. Ders çalışamamaktan atanamayacaksınız belki, iyice erkek arkadaşınıza saracaksınız vs.. önce bu tıkanmışlığın önünü açın çünkü ciddi bir kaygı bozukluğu yaşıyorsunuz gibi geldi bana.

Evet kesinlikle.Belki evlensem başka isteklerim olacak.Ama sanki evlenirsek hic ayrilmicaz yalniz kalmicam.Aklimda bu suru sey kuruyorum.Sevgilime bunlari anlatsam deli der bana.

Erkek arkadasima sariyorum.O rahatlatiyo beni.Aradan iki gun geciyo tekrar sariyorum.Sonra bana kiziyo surekli ayni seyleri soruyosun seninle zor bazi seyler diyo.Uzerine cok gidiyorum.Bazen telefonumu acmasa kafamda kuruyorum.Acaba nerde falan.Elimde degil aşamiyorum.Ona guveniyorum.ama ya aldatrsa beni ya baska bisey olursa.Kafam hic rahat degil.Tam kafam rahatliyo ama gene ayni sorular basliyo.

Ben boyle degildim.Bu yil baya artti bu durum

Evet kesinlikle.Belki evlensem başka isteklerim olacak.Ama sanki evlenirsek hic ayrilmicaz yalniz kalmicam.Aklimda bu suru sey kuruyorum.Sevgilime bunlari anlatsam deli der bana.

Bakın ben daha sizin sevgilinizin evliliğe çok ikna olduğunu düşünmüyorum. Ama evlendikten sonra da yalnız kalabileceğiniz kaç tane senaryo yazarım size aklınız durur. Terapi size iyi gelecektir.

Bakın ben daha sizin sevgilinizin evliliğe çok ikna olduğunu düşünmüyorum. Ama evlendikten sonra da yalnız kalabileceğiniz kaç tane senaryo yazarım size aklınız durur. Terapi size iyi gelecektir.
Terapiye gitsem belki hayatim yoluna girer.ama utaniyorum karsimdakine bu durumu anlatmaktan

Ohooo kafanı böyle şeylerle doldurma dusunsen ne olacak çözüm mü bulacaksin ani yasa onunla mutluysan tadını çıkar. Her şey vakti gelince hallolur.

Kendinizle alakalı bu sorunlarınızı çözmeden evlenmeyi düşünmeyin bile. Çünkü bu durum gittikçe derinleşecek bu şekilde. Gerekirse ilaç kullanın biraz rahatlamaya ihtiyacınız var kesinlikle.

Mesela sevgilim sen atan nikah yapalim buraya gelirsin diyo.Ben ona diyorum gencligimizi yasayalim evlenmeyelim.Ama kavga edince seninle yok evlilik zor dese hemen evlenmek istiyorum.Aslinda planlarimin ilki atanip kendime ev araba almak bakim yapip hayatimi yasamak.Ama bi yandan ya evlenemezsem,ya karsimdaki param icin gelirse.O kadar cok seyi takiyorum ki.Mesela bir bucuk yildir beraberiz.Bugun bi arkadasim sizin söz falan yapip evlenmeniz lazim simdiye dedi.Kafamda gene sorular basladi.Aşiri derecede kaygi bozuklugu var bende.Uyuyup kafamda kuruyorum falan.Bi de elimde degil.Bende boyle olmak istemiyorum.Kafam rahat olsun istiyorum.Ama yok.Evlensem belki baska seyi takicam.

Bunun sonu yok. Evlenemezsem yarım kalırım, atanamazsam yarım kalirim, çocuğum olmazsa yarım kalırım.
Siz önce tek başınıza kendinizi tamamlayin, kendi kendinize yetebilin. Sonra hayatiniza giren sadece size eşlik etsin. Hic kimseyi,hic bi olayı odak haline getirmeyin çünkü dunya bizimle baki değil. Herşeyin bir ömrü var,iliskilerin de..

Kendinizle alakalı bu sorunlarınızı çözmeden evlenmeyi düşünmeyin bile. Çünkü bu durum gittikçe derinleşecek bu şekilde. Gerekirse ilaç kullanın biraz rahatlamaya ihtiyacınız var kesinlikle.
Evlensem bu sefer baska biseyi takarim.Mesela diyorum.ya evlendim kocam su kadar alcak ben su kadar.nasil olcak.En ince ayrintisina kadar dusunuyorum.Kendimden utaniyorum Bazen dusunmekten basim cok agriyo.yataktan çikasim gelmiyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…