- 25 Eylül 2016
- 7.940
- 3.677
- 123
- Konu Sahibi Portakalli ordek
-
Evet farkindayim.Uzman destegiyle aşabilirmiyim acaba.Bende mutlu degilim bu durumdanhayatımızı tamamen kontrol etmek elimizde değil. an'ı yaşa ve gelecek için çabala, yapabileceğimiz şey bu. ya öyle olursa, ya böyle olursa diye düşünmekten şu an yapman gerekenleri yapamıyorsun, farkında mısın? bir saniye sonra ne olacağımız belli değilken, sen 35 yaşındayken şöyle olursa diyorsun. uzman desteği al.
Evet özguvenim falan yok.Sank evlenirsem hersey garanti olacak gibi geliyor
Evet kesinlikle.Belki evlensem başka isteklerim olacak.Ama sanki evlenirsek hic ayrilmicaz yalniz kalmicam.Aklimda bu suru sey kuruyorum.Sevgilime bunlari anlatsam deli der bana.Ne garanti olacak ki? Yanlış hatırlamıyorsam sevgilinizle çok stabil bir ilişkiniz yok. Evlilikle ilgili bir sürü sıkıntınız var? Bir sürü konunuz var bununla ilgili. Evlilik hiç bir şeyi garantilemez. Ama konularınızın bir kısmı bu cümlenizle anlam kazandı bende. Evliliğe çok fazla anlam yüklüyorsunuz. Bakın terapi görüyorum ve konuştuğumuz şeylerden biri de insanların mutluluğunu şu an sahip olmadıkları bir şeye bağlamamaları konusunda. Bu bir iş olur, evlilik olur, bebek olur. İşte şu işim olursa çok mutlu olucam ya da evlenirsem her şey yoluna girecek diye. Bu mutsuzluktan başka bir şey getirmiyor insana. Mutluluğumuzu şu an sahip olduklarımızla elde etmeliyiz. Hayalini kurduklarımızla değil. Bence yardım almalısınız. Hele ders çalışmanızı ve hayatınızı bu kadar etkiliyorsa.
Erkek arkadasima sariyorum.O rahatlatiyo beni.Aradan iki gun geciyo tekrar sariyorum.Sonra bana kiziyo surekli ayni seyleri soruyosun seninle zor bazi seyler diyo.Uzerine cok gidiyorum.Bazen telefonumu acmasa kafamda kuruyorum.Acaba nerde falan.Elimde degil aşamiyorum.Ona guveniyorum.ama ya aldatrsa beni ya baska bisey olursa.Kafam hic rahat degil.Tam kafam rahatliyo ama gene ayni sorular basliyo.Psikoloğa gitmeyi ertelemeyin bence bu şekilde sorunlarınız zincirleme devam edecek. Ders çalışamamaktan atanamayacaksınız belki, iyice erkek arkadaşınıza saracaksınız vs.. önce bu tıkanmışlığın önünü açın çünkü ciddi bir kaygı bozukluğu yaşıyorsunuz gibi geldi bana.
Ben boyle degildim.Bu yil baya artti bu durumPsikoloğa gitmeyi ertelemeyin bence bu şekilde sorunlarınız zincirleme devam edecek. Ders çalışamamaktan atanamayacaksınız belki, iyice erkek arkadaşınıza saracaksınız vs.. önce bu tıkanmışlığın önünü açın çünkü ciddi bir kaygı bozukluğu yaşıyorsunuz gibi geldi bana.
Evet kesinlikle.Belki evlensem başka isteklerim olacak.Ama sanki evlenirsek hic ayrilmicaz yalniz kalmicam.Aklimda bu suru sey kuruyorum.Sevgilime bunlari anlatsam deli der bana.
Neden ben boyleyim :-( biri benle konussa geciyo ama tekrar basliyoSon derece saçma. Kimi insan korku ile imtihan olur sende ondansın bu sağlıklı bir düşünce değil.
Terapiye gitsem belki hayatim yoluna girer.ama utaniyorum karsimdakine bu durumu anlatmaktanBakın ben daha sizin sevgilinizin evliliğe çok ikna olduğunu düşünmüyorum. Ama evlendikten sonra da yalnız kalabileceğiniz kaç tane senaryo yazarım size aklınız durur. Terapi size iyi gelecektir.
Ohooo kafanı böyle şeylerle doldurma dusunsen ne olacak çözüm mü bulacaksin ani yasa onunla mutluysan tadını çıkar. Her şey vakti gelince hallolur.25yaşindayım.Bir buçuk yıllı ilişkim var.Sevgilim evlilikten falan bahsediyor bazen.Ögretmenim ve atanmaya çalisiyorum.Ataninca kendime ev araba almak istiyorum.Benim sinava hazirlanmada kafami kurcalayan motivasyonumu duşuren bisey var.Ya hic ailem olmazsa.Ya ayrilirsak, acı çekersem.Yok aşamiyorum bi turlu.Ya 35ime geldigimde halaa iliskim sürerse ve evlenmezsek.Kafamda sürekli kuruyorum.Şuan mutluyuz.Ama ya olmazsa, ya bosanirsak.Ondan haber alirsam başkasiyla evlenirse uzulurum.Ya hic cocugum olmazsa.Kafamda hep bu sorular.
Seni biraz çözüm odaklı değil de sorun odaklı gördüm, devlet hastanesine git canım kendini ihmal etme.Neden ben boyleyim :-( biri benle konussa geciyo ama tekrar basliyo
Erkek arkadasima sariyorum.O rahatlatiyo beni.Aradan iki gun geciyo tekrar sariyorum.Sonra bana kiziyo surekli ayni seyleri soruyosun seninle zor bazi seyler diyo.Uzerine cok gidiyorum.Bazen telefonumu acmasa kafamda kuruyorum.Acaba nerde falan.Elimde degil aşamiyorum.Ona guveniyorum.ama ya aldatrsa beni ya baska bisey olursa.Kafam hic rahat degil.Tam kafam rahatliyo ama gene ayni sorular basliyo.
Mesela sevgilim sen atan nikah yapalim buraya gelirsin diyo.Ben ona diyorum gencligimizi yasayalim evlenmeyelim.Ama kavga edince seninle yok evlilik zor dese hemen evlenmek istiyorum.Aslinda planlarimin ilki atanip kendime ev araba almak bakim yapip hayatimi yasamak.Ama bi yandan ya evlenemezsem,ya karsimdaki param icin gelirse.O kadar cok seyi takiyorum ki.Mesela bir bucuk yildir beraberiz.Bugun bi arkadasim sizin söz falan yapip evlenmeniz lazim simdiye dedi.Kafamda gene sorular basladi.Aşiri derecede kaygi bozuklugu var bende.Uyuyup kafamda kuruyorum falan.Bi de elimde degil.Bende boyle olmak istemiyorum.Kafam rahat olsun istiyorum.Ama yok.Evlensem belki baska seyi takicam.Bu zamana kadar planlar yapmışsındır, soruyorum; planladığın şekilde gitti mi her şey? Hiç sanmıyorum. Ben de hep böyle planlar yapardım ama tamamen farklı yollara soktu beni hayat. Kaygı bozukluğun hat safhaya çıkmış, bir devlet hastanesi bile olsa gidip ilaç almanı dengelemeni tavsiye ederim bu durumu. Evlilikten medet umman da ailesel ve çevresel baskılar sebebiyle olabilir. Ama yine de bunun derdine düşmek için 25 çok erken. Sanki 40'ların ikinci yarısında gibisin.
Evlensem bu sefer baska biseyi takarim.Mesela diyorum.ya evlendim kocam su kadar alcak ben su kadar.nasil olcak.En ince ayrintisina kadar dusunuyorum.Kendimden utaniyorum Bazen dusunmekten basim cok agriyo.yataktan çikasim gelmiyoKendinizle alakalı bu sorunlarınızı çözmeden evlenmeyi düşünmeyin bile. Çünkü bu durum gittikçe derinleşecek bu şekilde. Gerekirse ilaç kullanın biraz rahatlamaya ihtiyacınız var kesinlikle.
Evet ve gittikce artiyo.Meseal diyorum.Ya otuzu gecer halaa evlenmezsek ayrilcaz mi.Ya evlenip ayrilirsam ya bidaha evlenemezsemSon derece saçma. Kimi insan korku ile imtihan olur sende ondansın bu sağlıklı bir düşünce değil.
Yarari olur mu peki.Yok cidden gidicem psikologa devlette falan da arastiricam.Kafam hic rahat degil cunku.Bir şekilde psikolog ayarla. Bu düşünce gitmeyecek erkeği bile uzaklaştırır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?