Şans nasıl döner?

tuce_90

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Ağustos 2010
47
1
36
Bursa
Kızlar merhaba. Ben normalde batıl inançlara vs inanmam ama 2 senedir hayatımda birşeyler oluyor. Ondan önce çok şanslıydım. Hayatımda iyi şeyler olduğu kadar kötü şeylerde olurdu ama bu kadar şanssızlık üst üste gelmezdi. Ben tesadüflere inanmazdım ama sanki kader bana kötü bir oyun oynuyo. Neye elimi atsam kuruyo. Kendimi korku filmlerinde gibi hissediyorum. Artık bu saaten sonra ne olabilir ki dediğim an daha beter bişey oluyo. Napmalıyım? Bildiğiniz bi yer var mı? kurşun falan döken? çok çaresizim ((

bol bol dua et..inancını yitirme ..ne istersen rabbimden iste

iyi düşün iyi olsun valla zamanında benim pek bir işime yaradı bu felsefe okul zamanlarında
illaki rahatlamak için kendini üfletecksen git okuyup üftleeet kendini

Son düzenleme:
bişiyler ters gidiyorsa ya da olmuyorsa senin için şer olacagı için olmuyodur ben hep ona inanrırım allahımdan hayırlısını isterım

kurşunmu döktürceksinn.....:26:

bunların çaresi olmaz bol bol dua et bencede

çok dua ediyordum. kızlar neler yaşadım anlatamam. ama ben dua ettikçe felaketler geliyo sanki. inancımı da kaybettim

İyi günlerimiz olduğu kadar kötü günlerimizde oluyor
Bu bir sınav sabretmeniz lazım.
Bol bol dua edin ve hayırlısını isteyin.
Şuan size hayırsız,şansızlık olarak görünen olaylar belkide hakkınızdaki en hayırlıları.
Dua edin ve hayırlısınız isteyin hakkınızda.

çok dua ediyordum. kızlar neler yaşadım anlatamam. ama ben dua ettikçe felaketler geliyo sanki. inancımı da kaybettim

Kullanıcı adındaki 90'ı, 1990 doğumlu olduğun için kullanıyorsan, küçük arkadaşım, güzel kardeşim, hepimiz zor dönemler yaşarız.

Hayatını gözden geçir bakalım, belki isteklerimiz, kurduğumuz hayaller, yaşamak istediğimiz hayat sonucu hüsranla bitecek niteliktedir. Yani ;
ulaşılmaz hedefler koyarsan elbette hüsrana uğrarsın.
kaldıramayacağın yükü yüklenmeye çalışırsan elbette tökezler kalırsın.
karakterine, kişiliğine, şartlarına uygun olamayan bir hayatı arzu edip, bu savaş meydanına inip, kılıçları kuşanıp sonra ben yapamıyorum dersin..

Bunlar hepimizin başından geçmiştir.

Sonra oturup düşünürsün ben nerde yanlış yapıyorum diye..

Çözümüne bakarsın...

Merdivenleri ikişer ikişer değil teker teker çıkmayı öğrenirsin....

.................

Bir de hükmedemediğimiz bir hayat vardır canım.

Kader deriz biz buna.

Annesiz olmak gibi, Kalküta'nın çocuğu olmak gibi..

İşte burada devreye girer inanç..

Onu da kendi ellerinle verirsen kurtulmak için umudun kalır mı?

Ben daima şuna inanmışımdır: Allah, daha çok imtihana tabi tuttuğu kulunu daha çok seviyordur. Sen terk etmedikçe O seni asla terk etmez.

iyi düşün iyi şeyler olsun diyorum.
Allah'a dua etmeyi sakın ihmal etme...asıl ilaç orda..kurşun döktürmek hacıya hocaya gitmek hikayeee...

“Olur ki hoşunuza gitmeyen bir şey sizin için hayırlıdır ve olur ki, sevdiğiniz şey de sizin için bir şerdir. Allah bilir de siz bilmezsiniz.” (Bakara Suresi, 216).....

inancını kaybetme... ALLAH bütün kullarını sınar belkı ailesiyle belki çoçuğuyla önemlı olan sınavı geçmek o yüzden sabır en buyük ilaç dua bana göre dua tutmaz diye düşünme dualar olmasa şuanda şu yerde olamazdık ne kadar şükretsen azdır

çok dua ediyordum. kızlar neler yaşadım anlatamam Duam kabul olmadi.diye dusunuyorsun ama

kızlar bazılarınız beni anlamamış sanırım. ben 90 doğumluyum evet ama yaşadığım şeyler ergen sorunları değil. ciddi yaşam sorunları. örneğin sağlık gibi. yani erkek arkadaşım beni terk etti diye kafayı yemedim.dua diyorsunuz ama benim demek istediğim dua ettiğim halde durumumda düzelme olmadı,hemde hiç.bu yüzden zaten inancımı kaybetmek üzereyim. ben bana büyü yapıldığını düşünüyorum. unutmayın ki büyü çok günah olmasına rağmen büyü kuranda vardır.
Gerçekten filmlerde bile olmaz dersiniz hayatımda olanları duysanız. sanki kader benimle oynuyor. o yüzden büyü olduğuna inanıyorum artık.

tanrıya sığın,duanı eksik etme ve gücü hakkında sakın şüpheye düşme...evet kur'an'da büyü olduğunu yazar ama aynı anda inanana ve tanrıya sığınana da işlemeyeceğini anlatır.sen kalben,ruhen ve zihnen tanrıya bağlı olduktan sonra,sana büyü yapıldıysa dahi işlemez...hiç bir güç tanrı'dan üstün değildir,o halde büyü yapanın (varsa şayet) büyüsünü nasıl tanrının gücünden üstün tutup inancını sorgularsın?

sakin inancini kaybetme! bu çok yalnis bi kelime, Allah korusun, hiç Rabb'den umut kesilirmi guzelim?? en sIkIstIgIn anda , bittim demeden yettim diyendir O... bir sinavdan geçiyorsun belli ki sakin ola umidini yitirme, duadan ayrilma..Allah yar ve yardimcin olsun insAllah canim sevgiyle :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…