Şans nasıl döner?

Hangi Tanrıya sığınmasını istersiniz??? Ateş Tanrı, Gök Tanrı, Güneş Tanrı.......????

Okumadığım kanısına nerden vardınız? Tanrı kelimesini kullananlara tilt oluyorum. Dokundurmadan edemedim... Birbirinden güzel 99 ismi dururken, "Tanrı".. Bana çok Avrupai geliyor, özenti falan yani

Okumadığım kanısına nerden vardınız? Tanrı kelimesini kullananlara tilt oluyorum. Dokundurmadan edemedim... Birbirinden güzel 99 ismi dururken, "Tanrı".. Bana çok Avrupai geliyor, özenti falan yani
sizden büyüğüm,özenti yaşı geçtim,12 yaşında bir oğlum 5 yaşında bir kızım var.99 isminin hiç birini,aynı yüce kur'an'ın tek bir kelimesi gibi inkar etmedim ve etmem.ben bu şekilde ifade ettim,diğer başka yerlerde rab,ilah,hak ya da allah demişimdir.dinle özenti olmaz zati,ayrıca sizin neye 'tilt' olduğunuz da beni çok ilgilendirmiyo.eleştiricekseniz de bunu argo kullanmadan düzgün bir dille de ifade edebilirsiniz,neticede siz beni tanımıyorsunuz ben de sizi....

Ben yazdığım kelimeler arasında argo bir sözcük göremedim... Ayrıca özenti olmak da öyle yaşa bakmıyor.. Konu sahibinden özür dileyerek bu mevzuyu da sonlandırmak istiyorum müsadenizle...

Ben yazdığım kelimeler arasında argo bir sözcük göremedim... Ayrıca özenti olmak da öyle yaşa bakmıyor.. Konu sahibinden özür dileyerek bu mevzuyu da sonlandırmak istiyorum müsadenizle...
tilti açıklar mısınız o halde?ve bir dahakine sarkastik yaklaşacağınız zaman konuyu irdeleyin,öte türlü ne sarkastizmin ne de ironini herhangi bir anlamı kalmıyor...özenti olarak da bir şahısı yaftalamadan önce tanıyın,belki o şahıs pek çok özenilesi konuların içinde yaşamış ve aşmıştır...önyargı da insanın önünde bir duvardır,dinleyip anlamaksa bir erdemdir...ve size katılıyorum,bu gereksiz tartışma burda noktalansın.

Şans nasıl döner ? Öncelikle şanssızım yerine şanslıyım demekle başlayabilirsin.
Sağlık sorunları yaşadığını söylemişsin.Ben hasta olduğumda hiç detay anlatmam mesela.Yok şu tahlili istediler,emara girdim sonucu şu gün çıkacak,doktor filanca hastalıktan şüphelendi gibi...Nasılsın diyene kısaca "çok şükür daha iyiyim" derim.
En önemlisi dua etmek,şükretmek ve olumlu düşünmek.
Bunun haricinde iyilik yapmak.Hep iyi bir insanım diye düşünürüz ama başkalarına iyilik yapmayı unuturuz.İllaki sadaka vermek anlamında değil.Örneğin birisine yer vermek,yol vermek,yaşlı birinin elinden yük almak,mecbur olmadığı halde birisinin işini yapmak gibi iyilikler.Bunlar mutlaka bize iyilik olarak geri yansır.

hayatin insanlari selamlama sekli bizim bekledigimizden cok farklidir. bizi bagrina basmaz, bizi iteklemez, ne yapar? evet hayat inisleri cikislari olan bir yoldur. biz bu yolda yürürken, basimiza gelen iyide kötüde herseyi bir sinav olarak görücez. sevgili tuce, isin güzel yani ne biliyormusun? hayat herkese kesinlikle esit davranir. bugün cok mutlu gördügün insanlarda senin gectigin yollardan gectiler, geciyorlar. derdi olmayan insan bence bir topic acip benim niye sorunum yok demeli.
bazen insan dua bile edemeyecek duruma geliyor, o zamanda icinden bismillah desen bile yeter, sird Allah'la olan bagini korumak ondan uzaklasmamak icin. bak sana güzel bir örnek vereyim..tv de saka programlari oluyorya hani, baslarina olmadik isler geliyor, hatta bi keresinde bir türkücü varya küstüm ü söyleyen, onu gözlerini baglayip helikoptere silah zoruyla bindirdiler, bir gökdelen gibi bir yere cikardilar
ay anlatirken bile aklima geldi gülüyorum, neyse sonra adam gözünü acti silahi kafasina dayadi, ama türkücüde renk falan bisey kalmadi ve dediki " 3 tane cocugum var",-- izlerken hem gülüyorum, hem adamin haline bakiyorum, gözlerim doldu, aglayayimmi güleyimmi sasirdim, ama gülmekten bittik, tabi biz saka oldugunu biliyorduk, o cok feci bir aci cekti, düsünsene birine silah dayandigindaki duyguyu...sonra acikladilar, sakaymis böyle programlarda ödülde var büyük ihtimal....
simdiii
sen sinavini ne hakla iptal etmek istiyorsun, ne hakla sonunda alacagin ödülden vazgeciyorsun:)
Allah asla kullarina kötülük gelsin istemez.. ama biz onu anmayinca bizi bir yoklarki, dua edelim, sende tam bu anda inancini masaya yatirirsan olmaz.....
seni rahatlatacaksa kursun döktür, zarari olmaz, ama üfürükcüye falan sakin gitme, sen duani eline oku kendine üfür daha iyi...
Allah sevdigi insanin sesini duymayi cok sever unutma, sen Allah i anmaya duaya devam et insallah hersey Allah in izniyle düzelecek.. sinavda oldugunuda unutma

inancını kaybetme...

hayatında bişeyler ters gidiyorsa ve bu hep devam ediyorsa, birşeylerde yanlışlık var demektir...

tamam dua ediyorsun ama, olmadıkça inancını kaybetme, daha çok dua et, sadaka ver, iyilik yap.

Allah sevdiği kuluna dert verirmiş bana daha çok dua etsin diye...

duan kabul edilmiştir ama zamanı vardır... Allah herkesi duasını kabul eder...sen dua etmeye devam et

ben zamanında çok inançlı olmayan bi insanken şuan bunları söylemenin mutluluğunu yaşıyorum... zor zamanında dua edeceğin bi Rabbin olduğunu şükret ve inancını asla kaybetme... inançsız bi insan ot gibidir...

büyü konusuna gelince... Nihat hatipoğlu büyüye karşı, salavat getirmemiz gerektiğini söylemişti... normalde insanlar büyüyü bozucak tek şeyin hacı hocada olduuğuna inanır, ama salavat getir sürekli.

bende ultra sanssızım ama kendime dgil etrafa:) ben sanslı degilimdir ama RABBİM sükür hiç sıkısık durumda bırakmaz beni. ama etrafımdakiler için öyle digl. annemle yasamaya basladımm bi anda işleri mişleri bozuldu battılar. sonra babamın yanına geri döndüm o tarihe kadar kavga gürültüyü unutan ev yeni olaylarla kavga seslerine ev sahipligi yapmaya basladı.. bun gibi bi sürü sey sayabilirim ama en önemlisi esim fanatikk gs lı. onun hayatına girdigim günden beri galatasarayy cöküse gecti bu onun sanssızlıgı ama benim sansım.cünkü istanbula mac izlemeye gitmek isteyemiyo maalesef. zaten hepsinde yeniliyolar:97:

Güzel rabbim bütü dualarımızı kabul eder zamanı gelince ben de diğer arkadaslar gibi düşünüyorum. bence en zor anımızda bile isyan edip etmiyeceğimizi denemek için şanssızlık denen olaylar başımıza geliyor. ama biz kötü şeyler düşünmeyip,dua etmemizi sürdürdüğümüz vakit güzel şeylerin bizimle olacağına inanıyorum. hepimizin başından zamanla geçer bu tür şanssızlık denen olaylar,ki benim başıma gelmedi mi,geldi hem de fazlasyla çok ama rabbim hiç bir kulunun kaldıramayacağı dert vermezmiş. ben bu tür durumlarda sınandığımı düşünüp daha çok Allahıma yalvarırım,inşallah rabbim hepimize güzel günler vaad eder. lütfen asla umudunu kaybetme ve duanı eksik etme. sevgiler..

evet katılıyorumm.. Rabbim der ki Kitap ımızda '' dünya üzerinde hiçbir dert yoktur ki, biz dermanını vermemiş olalım'' . Gecmişinize bakıp düsününn ki insanı alır bi halden bir hale koyarr. bi gün mutlu olrsunuz,bi gün mutsuz, bi gün sanslı, bi gün sanssız, bi gün haksızlıga ugrarsınız, bi gün kalp kırarsınız.. önemli olan durumu nasıl karsıladıgınız..

yo gayet iyi anladık okudugumuzu idrak edecek kadar beynımız var çok şükür biz sadece duana devam et diyoruz ALLAhtan ümidine kesme kestiğin zaman zaten şeytanla iş birliği yapmış oluosun .. büyü oldugunu düşünuyorsan kurtulmak için gene dua etmen lazım büyü yapanı da yakar ALLAH yaptıranı da nas felak oku boll bol....

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…