tanrıya sığın,duanı eksik etme ve gücü hakkında sakın şüpheye düşme...evet kur'an'da büyü olduğunu yazar ama aynı anda inanana ve tanrıya sığınana da işlemeyeceğini anlatır.sen kalben,ruhen ve zihnen tanrıya bağlı olduktan sonra,sana büyü yapıldıysa dahi işlemez...hiç bir güç tanrı'dan üstün değildir,o halde büyü yapanın (varsa şayet) büyüsünü nasıl tanrının gücünden üstün tutup inancını sorgularsın?
size ne.......?uçmadan önce mesajın devamını okuyun....Hangi Tanrıya sığınmasını istersiniz??? Ateş Tanrı, Gök Tanrı, Güneş Tanrı.......????
sizden büyüğüm,özenti yaşı geçtim,12 yaşında bir oğlum 5 yaşında bir kızım var.99 isminin hiç birini,aynı yüce kur'an'ın tek bir kelimesi gibi inkar etmedim ve etmem.ben bu şekilde ifade ettim,diğer başka yerlerde rab,ilah,hak ya da allah demişimdir.dinle özenti olmaz zati,ayrıca sizin neye 'tilt' olduğunuz da beni çok ilgilendirmiyo.eleştiricekseniz de bunu argo kullanmadan düzgün bir dille de ifade edebilirsiniz,neticede siz beni tanımıyorsunuz ben de sizi....Okumadığım kanısına nerden vardınız? Tanrı kelimesini kullananlara tilt oluyorum. Dokundurmadan edemedim... Birbirinden güzel 99 ismi dururken, "Tanrı".. Bana çok Avrupai geliyor, özenti falan yani
tilti açıklar mısınız o halde?ve bir dahakine sarkastik yaklaşacağınız zaman konuyu irdeleyin,öte türlü ne sarkastizmin ne de ironini herhangi bir anlamı kalmıyor...özenti olarak da bir şahısı yaftalamadan önce tanıyın,belki o şahıs pek çok özenilesi konuların içinde yaşamış ve aşmıştır...önyargı da insanın önünde bir duvardır,dinleyip anlamaksa bir erdemdir...ve size katılıyorum,bu gereksiz tartışma burda noktalansın.Ben yazdığım kelimeler arasında argo bir sözcük göremedim... Ayrıca özenti olmak da öyle yaşa bakmıyor.. Konu sahibinden özür dileyerek bu mevzuyu da sonlandırmak istiyorum müsadenizle...
çok dua ediyordum. kızlar neler yaşadım anlatamam Duam kabul olmadi.diye dusunuyorsun ama. Dua bir ibadettir.Dua edene muhakkak cevap vardir. Doktora giden kisi doktora dese ki ben bu ilaci istiyorum.Doktor ya ayni ilaci verir, ya senin hastaligina dedigin ilac iyi gelmez bu ilac iyi gelir der baska bir ilac verir ya da ilaca gerek yok bir hafta dinlen gececek der.Kisi dese ki hayir ben sadece kendi istedigim ilaci istiyorum baska ilac yazamazsiniz deyip diretse,Doktora ben senden daha iyi biliyorum dese; Ne kadar sacma olur degil mi?Dua eden kisiyede ya istedigi aynen verilir ;ya daha iyisi verilir ,ya da ilerisi icin kabul edilir.Allahimiz ayetlerindeuaniz olmazsa ne kiymetiniz var. Sizin hayir bildiklerinizde ser,ser sandiklarinizda hayirlar gizli olabilir der.
evet canım arkadaşım tam da söylemek istediklerimi yazmışsın görelim mevlam ne eyler ne eylerse güzel eyler... hiç bir şey boşuna değildir sevgili tuçe bu bir imtihan demek ki imtihanı geçme sırası sende bu imtihanda ancak rabbime dayanarak geçer. allah kolaylık versin.. şunu hayatının merkezine nyerleştirirsen üzülmezsin rabbimin izniyle;
GÜZEL DÜŞÜNEN GÜZEL GÖRÜR, GÜZEL GÖREN İSE HAYATINDAN LEZZET ALIR!
Güzel rabbim bütü dualarımızı kabul eder zamanı gelince ben de diğer arkadaslar gibi düşünüyorum. bence en zor anımızda bile isyan edip etmiyeceğimizi denemek için şanssızlık denen olaylar başımıza geliyor. ama biz kötü şeyler düşünmeyip,dua etmemizi sürdürdüğümüz vakit güzel şeylerin bizimle olacağına inanıyorum. hepimizin başından zamanla geçer bu tür şanssızlık denen olaylar,ki benim başıma gelmedi mi,geldi hem de fazlasyla çok ama rabbim hiç bir kulunun kaldıramayacağı dert vermezmiş. ben bu tür durumlarda sınandığımı düşünüp daha çok Allahıma yalvarırım,inşallah rabbim hepimize güzel günler vaad eder. lütfen asla umudunu kaybetme ve duanı eksik etme. sevgiler..
kızlar bazılarınız beni anlamamış sanırım. ben 90 doğumluyum evet ama yaşadığım şeyler ergen sorunları değil. ciddi yaşam sorunları. örneğin sağlık gibi. yani erkek arkadaşım beni terk etti diye kafayı yemedim.dua diyorsunuz ama benim demek istediğim dua ettiğim halde durumumda düzelme olmadı,hemde hiç.bu yüzden zaten inancımı kaybetmek üzereyim. ben bana büyü yapıldığını düşünüyorum. unutmayın ki büyü çok günah olmasına rağmen büyü kuranda vardır.
Gerçekten filmlerde bile olmaz dersiniz hayatımda olanları duysanız. sanki kader benimle oynuyor. o yüzden büyü olduğuna inanıyorum artık.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?