Şans Ne Demek?

mavihayall

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Aralık 2018
387
126
33
27
tekrardan merhaba dün bir konu açmıştım annem evlenmem için baskı yapıyor diye biraz önce tartıştık ve kendimi çok kötü hissediyorum vede çok şansız neden doğduğumuz aileyi seçemiyoruz ki çok büyük acılar yaşadım hayatta ailem sahip çıkmadı hiç yaşlı annene dede teyze büyüttü beni en ufak hatamda dövüldüm okul hayatımda hep ezildim dalga geçildim benimde hatam oldu üniversiteyi bıraktım bırakmasaydım şimdi 3.sınıfta olucaktım şuan ailem yanında 2 yıllık laboratuvar okuyorum hedefim dgs ile hemşireliğe geçmek.Hayallerim var çok güzel hayatımda hiç deniz görmedim bu sebeple gezmek kendi paramı kazanmak denizi olan bir şehirde yaşamak vs ama annem öyle cümleler sarf ettiki yaşamdan soğudum dizimde doğuştan bir hastalık var seğirerek yürüyorum annem dediki seni bu hastalığına rağmen beğenmiş evlen gitsin yaşa takılma kim hayatını yaşadıda sen yaşayacaksın 23 yaşındasın artık ne önemi var dedi hayallerimi söyleyincede güldü baya.çok zoruma gitti zaten üzülüyordum üniversiteye geç başladım diye başka hayatlara bakıyorum benden daha büyük olmalarına rağmen aileleri evlen demiyor ne güzel gezip eğleniyorlar isyan etmek istemiyorum ama çok üzülüyorum yaşadıklarıma ve aileme siz neler diyorsunuz?

Annenizin kara cahil olması sizin suçunuz değil. Ne demek "seni böyle beğenmiş"? Yani anneniz hakkında bir çok şey yazabilirim de ama size tek önereceğim şey: Hayallerinizden vazgecmeyin. Anneniz sizi istemediğiniz bir hayata doğru itiyor. Sonra çok pişman olursun. O kişi iyi çıksa bile içinde keşkelerle yaşayacaksın.

doğduğun aile senin kaderini büyük oranda çiziyor şans ya doğuştan var ya da yok..

tabiki bazı noktalarda şansın döner ama bindebir

herşey elimizde değil hatta çoğu şey elimizde değil koşulların zorlaması var sınırlarımız belli

Doğduğunuz aileyi değil ama yaşayacağınız hayatı siz seçersiniz. Kimseyi dinlemeyin. Kendi yolunuzu çizin ve hayatınıza sahip çıkın.
bunun için hep çabaladım ama annemin dediği gibi mi gerçekten geç mi kaldım güzellikleri yaşamak için?artık önemi yok mu güzel yarınların?

bunun için hep çabaladım ama annemin dediği gibi mi gerçekten geç mi kaldım güzellikleri yaşamak için?artık önemi yok mu güzel yarınların?
Hiçbir şey için asla geç kalmazsınız. Herkesin hayatı, zorlandığı şeyler, uğruna ağladıkları şeyler farklıdır. Ve bu sizin hayatınız. İsterseniz hayatınızı gezerek geçirir, istediğiniz yaşta evlenir, istediğiniz yaşta çocuk yapar, isterseniz bir sürü çocuk evlat edinirsiniz. Önemli olan sizin ne istediğiniz, herkes için her şeyin zamanı aynı değildir. Kendinizi böyle üzmeyin, yapmanız gerekeni yapın, hayallerinizi gerçekleştirmek için harekete geçin. Zaman insana has ve önemsiz bir kavram.

Kusura bakmayın ama anneniz ne görmüş hayatında? Neyi başarmış? Neleri tek basına yapmış? Nelere karar vermiş, uygulamış, sonuç almış? Lütfen cevap verir misiniz

Hiçbir şey için asla geç kalmazsınız. Herkesin hayatı, zorlandığı şeyler, uğruna ağladıkları şeyler farklıdır. Ve bu sizin hayatınız. İsterseniz hayatınızı gezerek geçirir, istediğiniz yaşta evlenir, istediğiniz yaşta çocuk yapar, isterseniz bir sürü çocuk evlat edinirsiniz. Önemli olan sizin ne istediğiniz, herkes için her şeyin zamanı aynı değildir. Kendinizi böyle üzmeyin, yapmanız gerekeni yapın, hayallerinizi gerçekleştirmek için harekete geçin. Zaman insana has ve önemsiz bir kavram.
teşekkür ederim çok güzel hayallerim var bunları inşallah gerçekleştireceğim ama bazı şeylerin yüzüme vurulması yada değiştiremeyeceğim şeylerin çok oluşu beni üzüyor bir hayli

doğduğun aile senin kaderini büyük oranda çiziyor şans ya doğuştan var ya da yok..

tabiki bazı noktalarda şansın döner ama bindebir

herşey elimizde değil hatta çoğu şey elimizde değil koşulların zorlaması var sınırlarımız belli
evet kesinlikle bu doğru keşke mersin izmir istanbullu bir ailenin çocuğu olsaydım bu kadar acı çekmezdim belki bu kadar zorluk yaşamazdım :(

Hayallerinin peşinden git.Yaşında hiçbir şey yok,çocuksun daha.Ben 24 yaşında üniversiteyi bitirdim de noldu,işe 29'umda başladım:) Sıkı çalış istediğin bölüme geç,bölümünü okurken de KPSS kasarsın ve çok da güzel atanır ayaklarının üzerinde durursun.Hemşirelikte atanmak için çok yüksek puan gerekmiyor,her türlü halledersin.

Bütün bunları sağlayana dek annene karşı sağır olacaksın. İsterse seve seve isterse istemeye istemeye sana mecbur bakacak.Evini yurt gibi gör, ev işlerinde yapman gerekeni yap,kendine derslerine odaklan. En ağır şeyleri söylücek seni kızdırmak için duymucaksın,karşılık da verme.Bir süre sonra durur.Annen cahil bir insan onun için hiçbir şey yapamazsın.Düzeltemezsin de.Kendi haline bırak.Ama asla evlenme.

Neden böyle bir aileye düştüm diye de düşünme.Herkesin sınavı ayrı ayrı.İnan kimse için hayat kolay değil.İsyan etmenin bir faydası yok.Önemli olan içinde bulunduğun zor şartlara rağmen pes etmeden ilerlemeye devam etmek. İnanıyorum ki başaracaksın 🙏

Şans iyi bir aile (anne, baba varsa kardeş) demek. Ne kadar çalışkan olursan ol fayda etmiyor. Seni istedikleri zaman dibe çekebiliyorlar.

anneni dinleme .
kendini dinle. annenin dediğiyle pişman olmaktansa kendi tercihlerinle pişman ol gerekirse.. ki olmayacak şey değil istediğin..

hayatta başarısı 9 tane çocuk doğurmak 8 ini büyütmek başka da aklıma gelmiyor...
Olanlar hakkında fazla düşünmeyin. Geçmişi değiştiremezsiniz. Geleceğiniz ise sadece sizin elinizde. Ne istiyorsunuz? Deniz kenarında yaşamak mı? Yapın. 30 yaşında evlenmek mi? O zaman evlenin. Atıyorum resim yapmak mı? Kursa gidin evde çalışın birseyler yapın. Kimseye hesap vermek, kimseden izin almak, kimsenin gönlünü etmek zorunda değilsiniz. Hele ki evlenmeyi hayatta tek başarısı olarak gören, fiziksel bir durumu engel sayan birisini anneniz bile olsa dinlemeyeceksiniz. Anneniz ve nerdeyse tüm büyüklerimiz dünyayı bilmiyor, en doğru kararları bilmiyor, en mükemmel insanlar değiller. Allah sizin için sınavlar vermiş, seçimler vermiş, size düşen seçimlerinizi yaparken sizi mutlu edecek, geliştirecek olanları seçmek. Ben sizin aklinizdaki herseyi yapabileceginizi düşünüyorum. Hiçbir zaman hiçbir şey için geç değişir. Bu yalnızca hicbirsey yapmamak için bahanedir

Hayallerinin peşinden git.Yaşında hiçbir şey yok,çocuksun daha.Ben 24 yaşında üniversiteyi bitirdim de noldu,işe 29'umda başladım:) Sıkı çalış istediğin bölüme geç,bölümünü okurken de KPSS kasarsın ve çok da güzel atanır ayaklarının üzerinde durursun.Hemşirelikte atanmak için çok yüksek puan gerekmiyor,her türlü halledersin.

Bütün bunları sağlayana dek annene karşı sağır olacaksın. İsterse seve seve isterse istemeye istemeye sana mecbur bakacak.Evini yurt gibi gör, ev işlerinde yapman gerekeni yap,kendine derslerine odaklan. En ağır şeyleri söylücek seni kızdırmak için duymucaksın,karşılık da verme.Bir süre sonra durur.Annen cahil bir insan onun için hiçbir şey yapamazsın.Düzeltemezsin de.Kendi haline bırak.Ama asla evlenme.

Neden böyle bir aileye düştüm diye de düşünme.Herkesin sınavı ayrı ayrı.İnan kimse için hayat kolay değil.İsyan etmenin bir faydası yok.Önemli olan içinde bulunduğun zor şartlara rağmen pes etmeden ilerlemeye devam etmek. İnanıyorum ki başaracaksın 🙏
Ne kadar güzel anlatmışsiniz. Hepimizin hayati farklı bir öykü. Herkes 25yasinda okul bitirip 26 da evlenip 27de çocuk yapmıyor. Herkes ölene kadar mutlu mesut yaşamıyor. Hikayelerimiz herkesle aynı değil, olamaz da zaten.

Yoo anneniz düpedüz saçmalamış. Daha hayatınızın basindasiniz. Hiçbir şey için geç değil. Daha göreceğiniz bir sürü güzel gün bir sürü bahar var. Ama hayatta her zaman çıkar karşınıza yapamayacaginizi söyleyen insanla onların ortak özellikleri de kendilerinin yapamaması veya hiç cabalamamis olması. Siz yolunuza bakın yuzmus yuzmus kıyıya gelmişsiniz şimdi neden vazgececeksniz ki? Bı kaç yıl daha okumak emin olun zor değil hele her gün istemediğiniz yaşama gözünüzü açmaktan çok çok daha kolaydır eminim

Back
X