şansıma.....

Aynı fikirdeyim . Bugün. Bunu yapan ilerde daha büyük. Şeyler de yapabilir . Benden istese verecegimi çok net bildiği halde bunu yapması tum güvenimi kırdı.
Yerine başka birini buldum bugün. .
Yalnız bunu nasıl. İşten çıkaracağım onu düşünüyorum.
Hırsızlık yaptın desem kıyameti koparıp asla kabullenmez beni Dr suçlu eder üstüne .

Ne kadar iyi niyetli bir insansıniz
Keşke herkes sizin gibi olsa.

Çok iyi bir insansın bana göre. Dünyaya bakış açın güzel. Mesajınızı görünce yazmak istedim.

Kadın da çantaya sizin yiyecekleri koyup sonra öyle apaçık bırakmış herhalde. Üstten atarken nasıl içindekileri görebiliyorsunuz?

++++

Maaş bahanesiyle çantasını karıştırmışsın. Senin yaptığın da suç, onun yaptığı da.. Güven zedelendi mi yolları ayırmak lazım.

benimde bir tanıdığımın bakıcısı evde ne yiyecek varsa ya yerdi yada kendi çocuklarına götürürdü. ama altın ve paraya dokunmazdı. Belki daha önceki çalıştıkları şahıslarda da bu şekildedir. Acıkça konuşun .

Kadının çantasını kontrol mu ettiniz ne yaptınız ?
Eğer buysa durum şikayet etmeye pek hakkınız yok.

Ya arkadaşlar hırsızlığı neden normalleştiriyorsunuz anlamadım ki ben? Okulda arkadaşımızın kalemini bile izinsiz alıp kullanmazdık, silgiyi bile ricayla isterdik. Doğrusu budur. Habersiz bir çöp bile almak hırsızlıktır. Maddi değerinin bir önemi yok. Eğer canı çekmişse isteyebilir konu sahibinden. Hayır, yeme diyecek hali yok ya. İstemek dururken hop çantaya atmak mı normal? Ayrıca para alıyor, bedavaya köle gibi çalıştırılmıyor ya bu kadın? Maddi durumu yetersizdir, borçları vardır, çocuğunun canı çekmiştir söyler yardımcı olunur.

Benim anneannemin yardımcı kadınlarından bazıları da yapardı bu işi. Atıyorum annem iki ay yetecek havlu kağıt alırdı, bir bakardı yerinde yeller esiyor. Tuvalet kağıdını yeni takardı, akşam bakardık rulo yarı yarıya küçülmüş. Deterjan alırdı gıdım gıdım götürürdü içinden. Sucukların boğumları yok olur, pirinç eksilir vs neyse. Annem de ramazan gelir erzak alışverişi yapar, fitre zekatını verir, bayramda baklavasını alır, çocuklarına harçlık verir, yılbaşı doğum günü gibi günlerde hediyesini filan alırdı. Ayıp yani yapılan şey. İnsan kendisini salak gibi hissediyor. Güvenip can emanet ediyorsun, akşam çıkarken çantası aşırdığı şeylerle dolu ama sana hiçbir şey yok gibi iyi akşamlar diyor, yüzü kızarmıyor. Bu bence bir insandan korkmak için yeterli bir sebep. Çünkü yalan söylerken doğal olan insan her şeyi yapabilir gibi geliyor bana.

Hayır genellemek doğru değil elbette ama burada temizlik, bakıcılık gibi işlerde çalışanlara gereksiz merhamet gösterisi oluyor bu konularda. Oysaki o insanlar emek verip para kazanıyor, merhamete ihtiyaçları yok, küçük gören sizsiniz bu tavrınızla.

kamera diyorum. yani eve kamera kuracağınızı bebeğinizi özlediğinizi gün içinde istediğinizde görmek istediğinizi söyleyin.
1-2 tane koyuverin kamera ama ona her yerde var imajı verin

Vay arkadaş nerdeyse hırsız haklı çıkartılacak inanamıyorum ya!!!
Hırsız işte basbaya HIRSIZ!!
Dolapta ne varsa hamuduyla çantaya doldurmuş, bi helal olsun demediğiniz kalmış diyecektim, biri onu da tavsiye etmiş...

Orda bedavaya mı çalışıyor?? Yaptığı işin maaş karşılığını alıyor, çantasına doldurduğu herşey hırsızlığa girer ve ufağı da büyüğü de affedilmemeli!
Ne yani biz de çalıştığımız yerdeki malzemeleri akşam eve dönerken çantaya dolduralım bu mudur?!

Madem yerine birini de buldunuz, haftaya gelme biz başımızın çaresine bakacağız de gönder gitsin konu sahibi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…