şansımız niye yok........

bitkisel

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Mart 2011
468
335
158
Merhaba kızlar.. Eşimle 6 ay kadar flört ettik ve evlendik. Evleneli iki sene oldu. Eş,imle birbirimizi çok seviyoruz. yi anlaşıyoruz o konuda bir sıkıntımız yok. Ama evlendiğimizden beri hiçbir işimiz yolunda gitmiyor. ikimiz de bu duruma çok şaşırıyoruz. Balayından beri genel olarak işlerimiz ters gidiyor. Ama bu durum evlenince oldu. sanki birden birşey oldu. Nazarmıdır nedir anlamadım. İnşallah düzelir. Aynı durumda olan varmı. Acaba birbirimize iyi gelmedik mi... İnşallah şansımız tekrar açılır kızlar

Merhaba kızlar.. Eşimle 6 ay kadar flört ettik ve evlendik. Evleneli iki sene oldu. Eş,imle birbirimizi çok seviyoruz. yi anlaşıyoruz o konuda bir sıkıntımız yok. Ama evlendiğimizden beri hiçbir işimiz yolunda gitmiyor. ikimiz de bu duruma çok şaşırıyoruz. Balayından beri genel olarak işlerimiz ters gidiyor. Ama bu durum evlenince oldu. sanki birden birşey oldu. Nazarmıdır nedir anlamadım. İnşallah düzelir. Aynı durumda olan varmı. Acaba birbirimize iyi gelmedik mi... İnşallah şansımız tekrar açılır kızlar

birbirinize iyi gelmeseniz sevginiz bitmişti canım..
ne olarak işler yolunda gitmediğini yazarsan mesela işten mi atıldınız.istediğiniz evi mi alamadınız yazmamışsınız..

birbirinize iyi gelmeseniz sevginiz bitmişti canım..
ne olarak işler yolunda gitmediğini yazarsan mesela işten mi atıldınız.istediğiniz evi mi alamadınız yazmamışsınız..

hayır işten atılmadık biz aynı yerde çalışıyoruz ama evlenmeden önce işimiz çok rahattı evlendikten sonra devamlı işten yana stres içindeyiz. evlenince tayinimiz çıktı yeni işyerindeki işler çok yoğun ve stresli ortam da çok iyi değil.. işten eve hep gergin geliyoruz bu yıl da tayinimiz çıkacak inşallah iyi bir yere gideriz ama ben korkuyorum

canım evliliğinizi kıskananlar üzerinizde nazar etkisi yapıyor olabilirler.Bol bol felak,nas,ayetel kursi oku ya da etrafında varsa hani böyle yaşlı (nefesi kuvvetli dediğimiz:9:) biri varsa mutlaka okuttur kendini.Peygamber efendimiz nazar insanı öldürür bile demiştir,dikkate alınması gereken bir konu aslında:71::71:

ay o sorun bizdede var 9 aylık evliyim bizde 1 yıl flört ettikten sonra evlendik ama hiçmi iyi bişey olmaz bebğim dışında allahtan birbirimizi deli gibi seviyoruzda atlatmaya çalışıyoruz bizim yaşadıklarım iş stresi olsa keşke yindede şükür bu günümüze demeye çılışıyoruz neler var sende şükür et allah sabrını verir.

Aslında hayat böyle birşey.Neyin ne zaman olacağı ve ardından ne geleceği belli olmuyor.Bu tayinler sizin için hayırlı da olabilir.
Evliliğe fazla beklenti yüklenince bu tarz hayalkırıklıkları yaşanabilir.
"Ve sonsuza kadar mutlu yaşadılar."
Böyle olmuyor tabii,pembe bulutlarda yaşanmıyor.Flört ederken ilişkimizden uzak tuttuğumuz herşey evlilikle birlikte hayatımıza dahil oluyor.Başta aileler,sonra geçim sıkıntısı,faturalar,ödemeler,iş,maaş derken hayatın gerçekleriyle başbaşa kalıyoruz.
E hani hep mutlu olacaktık,masallardaki gibi yaşayacaktık ? Şimdi bu sorunlar da nerden çıktı ? Kesin nazar var,yok yok büyü var,yoksa birilerinin ahını mı aldık ? Hayır hiçbiri değil.Dünyaya indik,normal bir hayat yaşıyoruz.
Herşey planlandığı gibi olmuyor,elbette aksaklıklar çıkabilir.Ama bunları kötüye yormamak lazım,ardından güzel gelişmeler yaşanabilir.Birbirimize iyi gelmedik gibi kötü düşünceleri zihninizden uzaklaştırın.Olumlu düşünün.

aynı düşünce bizdede var canım.eşimin çok güzel bi işi vardı nişanlıyken severk evlendik başka bi arkadaşının ısrarı üzerine arkadaşının yanında çalışmaya başlayacaktı düğünden önce eski işinden ayrıldı.düğün oldu bitti sıkıntılar başladı düzenli ve güzel maaş alan eşime maaş verememeye başladılar ee bi sürü düğün borcuna girdik bizde sıkıldık kaç tane bileziğim gitti.geçmişten borçlular hortladı eşime yine sıkıntı,stres,üzüntü yaşadık.6 aylık evliyken o iş yerinden ayrıldı başka bi arkadaşı yine ortaklık teklif etti il değiştirdik dükkan açıldı ama yine olmadı yalancı düzenbaz cimri çıktı 6 ay sonra ordanda taşındık ve 1.5 aylık hamileydim.3 ay annemlerde kaldım hamileydim üstelik eşim başka bi ilde çalıştı.Allah'ıma bin şükür 1.5 yıldır toparladık herşeyi araba bile aldık bebişim doğdu,büyüyor.ama çok sıkıntılar çektik ben ilk gelin girdiğim evimde 6 ay oturdum hayallerimiz yıkıldı ağlaya ağlaya eşyalarımı topladım hep:2:. 2 kere kazık yedik 1 yılın içinde.eşim deilde ben çok şansızım gerçekten mesela bi gün dışarı çıkmayı planlarım o gün yağmur yağar diğer günler güneşli olur hep ama hep bu böyle.her konuda inanılmaz şansızım benim şanssızlığım eşimide perişan etti diye düşünmüştüm bende.inş bundan sonra oğlumun şansına olur herşey hayatımız hep düzgün olur ve sizinde uzun oldu sıkma canına Allah galiba baştan sıkıntı gösteriyor ki sonra rahata kavuştuğumuzda şımarmayalım diye...

allaha dua etmenizi vesığınmanızı dilerim.

bizdede oyle. 3 yildir evliyiz. borctan kurtulamiyoruz. isler gitmiyor. hersey ust uste geldi. dua ediyorum Allaha. ins hepsi gecer

aynı bizim durumm:43:
1 senelik evliyim evlendiğimden beri yolunda giden hiçbirşey yok.herşey kötüye gidiyor.
bende anlamıyorum neden böyle hep soruyorum kendime nerede yanlış yaptık diye...
işlerimiz bozuldu maddi manevi çöküşe uğradık..borçlar bitmek bilmiyo hep yenisi çıkıyo
ister istemes evliliğimizede yansıyo herşey:97:

en büyük şans,eşinle birbirinizi sevmeniz ve evlenmeniz.işlerimiz yolunda gitmiyor diyorsunuz ama şu anda kimin gidiyorki.bak kaç kişi yazmış bizde böyleyiz diye.kendinizi koyvermeyin.inşallah herşey yoluna girecek.her gecenin bir sabahı vardır.:34:

nazar dır diye düşünüyorum dua et her zaman .. ben nazara çok inanırım. çevremde çok gördümm.. her zaman dua et.. ben eve kim gelirse gelsin hem dua ederim onlar gelmeden önce biyere çıktıındada eşinle dua et. insanın sevdiği bile insanı nazar edermiş.

"Bir kızılderili varmış. Çok fakirmiş ama dillere destan bir beyaz atı varmış. Bir sabah kalkmışlar ki, at yok. Köy halkı adama atından olduğu için “vah vah ne kadar şanssızsın “demiş. Kızılderili: “Belki” demiş. Köylüler ihtiyara kahkahalarla gülmüşler. Aradan 15 gün geçmiş ve at bir gece ansızın dönmüş. Dönerken de, vadideki 12 vahşi atı peşine takıp getirmiş. Bunu gören köylüler şanslısın, şimdi bir at sürün var.” Demişler. Kızılderili “Belki” demiş.
Bir hafta geçmeden, vahşi atları terbiye etmeye çalışan kızılderilinin tek oğlu attan düşmüş ve ayağını kırmış. Evin geçimini sağlayan oğul şimdi uzun zaman yatakta kalacakmış. Köylüler gene gelmişler. “Bu atlar yüzünden tek oğlun, bacağını uzun süre kullanamayacak. Oysa sana bakacak başkası da yok. Şimdi eskisinden daha fakir, daha zavallı olacaksın ne kadar şanssızsın” demişler. Kızılderili “Belki” demiş.
Birkaç hafta sonra başka bir kabile çok kalabalık olarak saldırmış. kızılderilinin kırık bacaklı oğlu dışında bütün gençleri askere almışlar. Köyü matem sarmış. Çünkü savaşın kazanılmasına imkân yokmuş, giden gençlerin ya öleceğini ya da esir düşeceğini herkes biliyormuş. Köylüler, gene kızılderiliye gelmişler. “Gene haklı olduğun kanıtlandı, oğlunun bacağını kırması şansmış meğer” demişler. "

Ben bu hikayeyi çok severim. Konuyu okuyunca yazmak istedim. Evet işinizde problemler yaşamışsınız. Elbet geçici.... Bir ömrü işinizle geçirmeyeceksiniz.
5 yıldır çocuk istiyorum. olmuyor. tedavilerde sonuç vermedi. Büyük de bir sorun yok işin garibi. Ama şurdaki kimi dertleri okuyunca ne kadar "şanslılar" diye geçiriyorum içimden. Şans kişiye zamana, duruma göre değişiyor. Ya benim durumum? Şanslımıyım diye soruyorum kendime. Ya daha büyük acılardan koruyorsa Tanrı beni çocuk vermeyerek? Hayır içim bu durumu bir türlü kabul etmiyor. İçim yanıyor hergün...
Yani beni yanlış anlamayın, elbette sizi üzen durumlar yaşamışsınız belli. Ama geçici durumlardır, öyle görün. En büyük şansınız eşiniz onunla anlaşmanız, sağlığınız diye görün. Ben okuyunca içimi dökmek istedim sadece.

Back
X