Şansız olmaktan çok sıkıldım artık

Çok sanssizsin dendiği anda ben yapıstiriveririm cevabı, yok şekerim şükür esim de atandi ben de , senin eşin özel sektordu dimii , neyse canim umarim sansiniz döner , ya da krediyle ev aldınız zor mu gecindiniz , şimdi onlarin hem ailesi yardim edip hem de düşükten mi oduyecekler , tabi nereye kadar bu sanssizlik insallah canim siz de bir ev sahibi olursunuz sansiniz donerse biz de cok sansliyizdir bu konularda evin taksiti bitti simdi faizler dusukken yazlik / arsa almaya karar verdik derdim. Derdiniz arkadaşlarınızın söyledikleri ise .

Siz şanssız değilsiniz bence normalsiniz. Arkadaşlarınızın işleri yolunda gitmiş olabilir tabi o ayrı ama biraz patavatsız biraz da şom ağızlı bile olabilirler. Herkesin kendi kısmeti.

Yani demeyeyim demeyeyim dedim ama dayanamadım. Burda atanamamış iş bulamamış evlenememiş çocuğu olmamış sevgilisi olmamış vs vs hem aşk hem iş hayatında sıkıntında dar da olan insanlar varken sizin açtığınız konu da konuymuş. Sizin tek derdiniz var o da ŞÜKÜR EDEMEMEK. Milletin hayatıyla kendinizi kıyas ede ede körelmiş bu yönünüz.

Ben de bazen kendimi şanssız hissederim ; sonra sokakta gördüğüm bir bacağı olmayan 7 yaşındaki çocuğu , engelli bir gencin su satmaya çalıştığını , ölümcül hastalıklarla mücadele eden insanları hatırlayınca kendimden utanırım .
Şansı maddi şeylerle ölçmek yanlış bence . Klasik olacak belki ama sağlık en büyük şansımız.
Eviniz var , çocuğunuz var , işiniz var ve bunların hepsi şükür sebebi . Siz aşırı dertsizsiniz belki de o yüzden kendinize dert üretmeye çalışıyor gibisiniz .
Herkese huzurlu , sağlıklı günler diliyorum

33 yaşındayım hala atanamadım 3. Üniversitem bitmek üzere ve işverenler asgari ücret vermekle direniyorlar 19 yaşımdan beri çalışmama rağmen.. Şu an işsizim ve pandemi den dolayı iş de bulamıyorum acaba siz mi şansızsınız ben mi şimdi bunu düşünüyorum ama hiç bunalım da değilim çok şükür..
Yaradanın vardır bir planı elbet bizim için de..

Al benden de o kadar. Hayır bunları duyup içtrn içe seviniyorlar mı anlamıyorım.

Bazı insanlar gerçekten şanssız.Ama ben şansızım demek yerine evrene olumlama gönderin bol bol.Ben şanslıyım ,diye...
Düşündüm de en büyük şans “sağlık” ...
Evet doğru bazı insanlar şanssız . İstedikleri olmadı diye kendini sanssız sayanlar hariç orada ince bir çizgi var.

Siz böyle dedikçe tanrı da elinizdekileri tek tek alicaktir bilesiniz. Size çok ama çok kızdım. Çocuk edinemeyenler var çocuğum oldu diye yakiniyosunuz. Ev alamayanlar var evi cok zor ödüyoruz diye yakiniyosunuz. Atanamayanlar var atanmissiniz kozmopolitlik ariyosunuz. Çok yazık diyorum

Şanssızım dersenız şanssıZlıklar sizi bulur.Ağzımızdan çıkan her şey her yere çarpar gıder dolanır sonra hop tekrar bıze gelır .Boşver ınsanların hayatını.Ne hayatlar var bır bılsen.

Eşiniz çocuğunuz var. Kendi eviniz var. İşiniz var. Sağlıklısınız ve hamilesiniz. Bu süreçte hamileyken işe gitmemeniz daha güzel olurdu tabi. Ama yine de şöyle bir bakınca birçok insanın ne kadar şanslı diyeceği şeylere sahipsiniz. Bir de bu açıdan bakın bence..

Sizde eksi bir durum görmedim
Şükürler olsun eviniz ve işiniz var
Milyonlarca insan,ev almak bir yana ev almaya kalkışma gibi bir hamle dahi yapamıyor

anlattıklarınızdan yola çıkarak şunu söylüyorum
Biraz rekabete girmişsiniz,siz ev almışsınız,bu yüzden gezemediğiniz için yakınıyorsunuz
Aslında arkadaşlarınız gezdiği için yakınıyorsunuz
“Ev alacaklarmış şok oldum “ ve gezmeye devam ettiler diyorsunuz
Siz onların iyiliğini istemiyorsunuz,sadece sizde olsun istiyorsunuz,sırf bunun için arkadaşlarla görüşmemek mesafe koymak nedir
Herkesin olsun herşeyi olsun inşallah
Lütfen gereksiz kıskançlık yapmayın

Eviniz varmış,şimdi o güzel evi daha şenlendirecek bir bebişiniz geliyor inşallah
mis gibi eviniz var,işiniz var,eşiniz var
İnanın bunlar bulunmaz bir nimet çoğu kişi için
Bu düşüncelerle kendinizi yıpratıp yuvanıza yansıtmayın lütfen

Allah is guc vermis ( bugun bir arkadas is bulamamaktan dert yanıyordu), bir evlat vermiş, ikincisi yolda (kaç kişi buraya yazıyor evlat derdinden muzdarip bilmiyorum bile), evlenmişsin, atanmışsın, gençsin, sağlığın yerinde ki gider mi diye endişe ediyorsun. Bunlar insanların hayatında ciddi dertler ve daha niceleri var. Sen ise oturmuş ne kadar şansız olduğuna inanmamızı istiyorsun. Yapma arkadaşım. Olanlara şükret ki çoğalsın. Şimdi ben gidip niye Sabancı ailesine varis doğmadım üzüleyim mi?

Yani bu birazda sizden kaynaklı. Memuriyetinizde yılınızı doldurmus kadroya gecis hakkı taninmıştır. Tercih etmemissinizdir. Sonra da ev sahibi sorunku diye evi degistirmek yerine ev almissiniz. Ev aldik diye de şehir degistirmemissiniz. Korunma da bir aksaklik olmus ki gebe kalmissinız. İdari izine maalesef denecek bir şey yok. Evet sansiniz yokmus ama biraz da yaotiklarimizin tercihlerimizin sorumluluğunu alalım

Bir laf vardir ya, vermeyince mabud neylesin sultan mahmud.
Benim ask ikili birlikteliklerim, diger kismetlerim hep aynen anlattigin gibidir :)

Cok sukur ekmeksiz kalmadim ama hep benle ayni olan is arkadaslarim ya da benden daha dusuk olanlardan daha az kazandim hep. abartmiyorum, gece gunduz/haftasonu demeden calisirim is internette olunca ama nedense hic gozukmez.
Ask hayati desen o oldum tirt zaten, hayatimda 1 kere bile mutlulugu doyasiya yasayamadim.

demek ki bazilarimizin sansi boyle. ne diyelim saglik olsun. insallah birgun bizimde talihimiz doner.

Bebisin saglikla gelsin, sana bol bol sans getirsin

Cidden başkası hele bu başkası dediginiz arkadaşlarınız(!) zorluk çekmeden bir şeylere sahip oluyor diye hasetlenmek düpedüz ikiyüzlülüktür. Mesela arkadaşlarınız ile konuşurken 'aaa caaanımmmm nasıl sevindiiimmmm ne güzel zorlanmadan ev alacaksıınnnızzz' derken gelip burada hasetinizi saçıp ağlamanız nasıl bir şey anlatır mısınız biraz? Ayrıca bu zihniyette birisi bugünkü kredi haberine kadar 'ay hicbirisinin evi de yok biz ne güzel ev aldıkk hıhhh' yapıp bununla da muhtemelen kendini deşarj ediyordu. Şimdi haber çıkınca noldu o övünme hali birden üü ben çok şanssızıma mı döndü. Kendi hayatınıza odaklanıp başkalarının hayatını mercek altına almaktan vazgecerseniz belki şükretmeyi öğrenirsiniz biraz

Şu hayatta herkes kısmetini yer.Kimsenin hayatıyla kıyaslayarak yaşamayın hayatı.mutsuz olursunuz.cunku hayat herkes için aynı değil.

İkiyüzlülük yapmıyorum onlara da söylüyorum ne kadar şanslısın valla zorlanmadan ev alacaksın. O da evet biliyorsun şanslıyımdor ben sizin ne kadar zorlandığınızı biliyorum neyse ki biz de öyle olmadı rahat bir şekilde ev alıp gezmeye tozmaya devam edeceğiz diyorlar. Bu lafın üzerine de haklı olarak ne kadar şanssızım diyorum haliyle

Şanssızlık dediginiz şeyler, atanmak, cocuk olmadı ve ev almak. Başkalarına odaklanmak yerine kendinize odakların.

Kamuda 24. hafta ile 32. hafta arası olan hamileler idari izinli sayılacaklar az önce açıklandı .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…