Şansız olmaktan çok sıkıldım artık

haset degil ki, ben ne demek istedigini dupeduz anliyorum zira bende yasadim. suana kadar arkadaslarimi hic ama hic kiskanmadim, imrendim ama kiskanmadim/haset etmedim.
onun dedigi; keske benimde oyle olsa. bu ne haset, ne kiskanclik sadece imrenme.

Onlar da kamuda çalışıyor özel sektörde değiller hem daha güzel bir şehirde yaşıyorar hem bizden daha fazla kazanıyorlar. Normalde bizim meslekte küçük şehirlerde daha fazla kazanılır ama öyle bir yere atandık ki ne para kazanabiliyoruz ne şehir güzel. Ben zaten onlarla yarışma derdinde değilim sadece benim de ilerim onlar gibi rast gitsin ben de biraz şanslı olayım istiyorum

Doktor musunuz?

Anlıyorum sizi fakat sanki biraz bakış açınızı değiştirmekle ilgili belki de yaşadıklarınız.

Yukarıda bir üye de yazmıştı sanırım , belki size yansıttıkları ile yaşadıkları çok farklı şeylerdir. Evlilikler nasıl ilerler eşler arası bilinmez ki iyi ya da kötü dahi olsa sizi / bizi ilgilendirmez. Anlattıkları gibi dahi olsa bile ilerinin kime ne getirdiğini bilemezsiniz , evet şuan ki duruma bakınca onlar belki sizden bir tık üstte gibi duruyorlar .

Şahsi fikrim , kendi durumunuz ile kıyaslama yapıyorsanız yapmayın bence. Onların iyi olmaları ile siz de iyi olursanız belki de bu durum lehinize değişecektir.

canım ben seni anlıyorum, hayatta böyle şanssızlıklar olur çok normal, bu bir kaç kere üst üste gelince de insanda diğerlerine karşı hasetlenme de başlar bu da normal. Sizin bence yapmanız gereken biraz oluruna bırakmak, cidden öyle. Ev için de acele etmiş olabilirsiniz. Ben işsiz kalmayayım diye çok debelendim ilk mezun olduğumda, herkesten önce de iş buldum sizin ev almanız gibi herkesten önce sonra diğerleri 4-5 ay bekleyip rahat rahat iş baktıklar 2 katı maaşımla işe girdiler ben de köpekler gibi çalıştığımla kaldım mesela. O zaman anladım ki rahat olmak lazım, rızık seni öyle ya da böyle buluyor. Bundan bir 5 yıl sonra, bu arada daha rahat çok kazandığım işlere girdim falan, dedim "çok iyi bir işe giricem", biraz evrene mesaj taktiği uyguladım yani, cidden çook rahat bir işte çok güzel para kazandığım bir şirkette 5 yıl çalıştım. Yani oluruna bırakmak lazım.

Bakın pek çok kişinin çocuğu olmazken siz 2. çocuğunuza hamilesiniz. İnsanlar o tüp bebek muayenehanesine neler ödüyorlar.... Bu ne kadar güzel bir durum yani 2. çocuğunuzun olması. Ben ilk çocuğumu 34 yaşında inşallah kucağıma alacağım, geç evlendiğim için, o da koronaya denk geldi. Ben hele korona yüzünden çalışıyorum işe başladım şimdi mesela tekrardan, idari iznim de yok, üstelik toplam iznim epi topu 4 ay ki sizin sanıyorum 6 ay. Bakın idari izin tekrardan çıktı üstelik. Ben napıyım ağlıyım mı? Hiç işim olmaz

Yani arkadaşlarınız sizi olmadığınız bir şeye inandırmış siz de inanmışsınız ve bence elinizdeki güzelliklerin farkında değilsiniz inanın. Biraz evrene pozitif mesajlar gönderin.

Kuzum olanda da olmayanda da bir hayir vardir inan gayb perdesi acilsa sen yine yasadiklarini yasamak istersin ,mesela 2.cocuk yaptigina gore demek esin iyi biri ne mutlu sana,corona olmamissin bak hemsire vefat etti bir kez gormus bebegini dogurunca oda sonrasi yok,sagliklisin bebeklerin saglikli e tamam bardagij dolu tarafina bak

Bence size olumsuz enerji verdiğini düşündüğünüz, modunuzu düşüren insanlarla çok iletişime geçmeyin, olsun ya napalım şükür falan deyip sizi daha fazla etkilemelerine müsade etmeyin, sanırım siz hayıflandıkça karşınızdaki kişi sizi teselli etmek yerine iyice moralinizi bozuyor..

Iyinin, guzelin sonu yok. Her zaman iyinin daha iyisi var. Bu kiyaslamalarin sonu gelmez. Olay biraz da hayata bakis aciniz ile ilgili bence. Ben sizin anlattiklarinizdan iyi bir isi olan, evi olan, kendi ailesini kurmus birini goruyorum. Ideal bir hayatiniz var aslinda. Daha iyisi keske hepimiz icin olsa ama elimizdekilere odaklanip onlarla mutlu olmak varken neden degistiremeyecegimiz seyleri dusunup mutsuz olalim ki?

Sağlığınız yerinde mi blmyrm. Gerçekteb su hayattaki tek sans sağlık diyebilirim gidin hastaneleri bir görün derim. Bu yazıları okuyunca okdr uzuluyorm ki hani söz vardır olanda bir olmayanda bin hayır arayın diye siz Hayri nerde arıyorsunuzz hep hayırsız demişsiniz nerden biliyorsunuz ki o şehirde olmayıp diğer şehirde belki. Başınıza bişey gelecekti. Genç bir ogretmen vardı doğuya atanmıştı. Ve vefat etmişti. Yine geçen günlerde İzmir'de bir hemsire yeni ataniyor daha bir aylık ve gencecik kız trafik kazasında vefat ediyor yazdığı bir gönderide sevinci okdr belli ki artık bana hemşire hanım diceksinz yazmış. ........

Birşeyi düşünmeden önce sadece arkadaşlarına değil tüm insanlığa bakmalısın. Mesela ben okumak istedim babam başımda yoktu annemin gücü yetmedi okutmaya liseden beri çalışıyorum sonra evlendim boşandım sonra yine çalıştım hep şimdi yine evlendim hamile kaldım yine çalıştım tam bebeğimi kucağıma alacağım derken bebeğimi kaybettim. Şimdi tekrar anne olamk istiyorum ama olmuyor insan biraz haline sukretmeli herşey maddiyat değildir insanların paraya gerek olmayan fakat senin sahip olduğun şeylere sahip olamayanlari var.

Atanmissiniz atandiginiz yeri begenmiyorsunuz. Millet cebinde kuruşu yok, atanamadi diye intihara kalkisiyor.

Evlenmişsiniz millet 45 yaşinda hala eş ariyor, yalnizliktan dertleniyor.

Ev almissiniz gezemedik diyorsunuz, millet hem ev alamadigi halde bir de gezip tozamiyor.
Gebe kaldim beklemiyordum demissiniz millet yillarca ugrasiyor bir gebelik için, maddi manevi herseyini ortaya koyuyorlar.

Konunuzun devamini da okumadim. Gidin bu kişilere aciyin halinize sevinin demiyorum ama siz şanssiz değil elinizdekileri gormeyip devamli gözü elalemin hayatinda olan, çekemeyen birisiniz.

Ben sizi cok guzel anliyorum, kardeshim. Eminim ki, iyi kalplisiniz de. Ben de var bu durum malesef. O arkadashlar da sizi kotu diye kodluyorlar, siizn kendinizi kotu hissetmenizi sagliyor, bundan keyif aliyorlar. Boyle insanlari keskin bicak gibi kesmek lazim ve bir daha iletishim kurmamak lazim. Gel gor ki, aslinda kalpleri kotu olan onlar, sizin ishlerinizin gitmemesinden hazz aliyorlar, ama hayat onlara hep veriyor. Shansli insanlar cocukluktan hep shansli olduklarina inanirlar, hayatlari kolay gecer diye bu inanc onlari daha shansli yapiyor. Bunu nasil kirmak lazim acaba. Bu cok kotu enerji.

Mesajini okudugumda sukredecek cok seyin var küçük seylere takilip mutsuz olmussun bu kadar sukursuz olursan hicbir zaman mutlu olamazsin.

ben sizi anladım. Siz zorlu bir hayattan geçip elde etmişsiniz. Karşıdakiler eesmen dalga geçer gibi hava atmışlar. Bence çevrenizde sorun var. Değiştirin. Bu şekilde negatifte kalırsınız. Ancak sürekli şanssızım benim her işim zor olur derseniz. Öyle olur. Ayşe Tolga var takip edin derim. Tezahür sanatı. Ne düşünürsek o olur. Pozitif düşünüp çevre yenileyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…