- 26 Haziran 2018
- 95
- 166
- 93
- 38
Cidden başkası hele bu başkası dediginiz arkadaşlarınız(!) zorluk çekmeden bir şeylere sahip oluyor diye hasetlenmek düpedüz ikiyüzlülüktür. Mesela arkadaşlarınız ile konuşurken 'aaa caaanımmmm nasıl sevindiiimmmm ne güzel zorlanmadan ev alacaksıınnnızzz' derken gelip burada hasetinizi saçıp ağlamanız nasıl bir şey anlatır mısınız biraz? Ayrıca bu zihniyette birisi bugünkü kredi haberine kadar 'ay hicbirisinin evi de yok biz ne güzel ev aldıkk hıhhh' yapıp bununla da muhtemelen kendini deşarj ediyordu. Şimdi haber çıkınca noldu o övünme hali birden üü ben çok şanssızıma mı döndü. Kendi hayatınıza odaklanıp başkalarının hayatını mercek altına almaktan vazgecerseniz belki şükretmeyi öğrenirsiniz biraz
Onlar da kamuda çalışıyor özel sektörde değiller hem daha güzel bir şehirde yaşıyorar hem bizden daha fazla kazanıyorlar. Normalde bizim meslekte küçük şehirlerde daha fazla kazanılır ama öyle bir yere atandık ki ne para kazanabiliyoruz ne şehir güzel. Ben zaten onlarla yarışma derdinde değilim sadece benim de ilerim onlar gibi rast gitsin ben de biraz şanslı olayım istiyorumÇok sanssizsin dendiği anda ben yapıstiriveririm cevabı, yok şekerim şükür esim de atandi ben de , senin eşin özel sektordu dimii , neyse canim umarim sansiniz döner , ya da krediyle ev aldınız zor mu gecindiniz , şimdi onlarin hem ailesi yardim edip hem de düşükten mi oduyecekler , tabi nereye kadar bu sanssizlik insallah canim siz de bir ev sahibi olursunuz sansiniz donerse biz de cok sansliyizdir bu konularda evin taksiti bitti simdi faizler dusukken yazlik / arsa almaya karar verdik derdim. Derdiniz arkadaşlarınızın söyledikleri ise .
Doktor musunuz?Onlar da kamuda çalışıyor özel sektörde değiller hem daha güzel bir şehirde yaşıyorar hem bizden daha fazla kazanıyorlar. Normalde bizim meslekte küçük şehirlerde daha fazla kazanılır ama öyle bir yere atandık ki ne para kazanabiliyoruz ne şehir güzel. Ben zaten onlarla yarışma derdinde değilim sadece benim de ilerim onlar gibi rast gitsin ben de biraz şanslı olayım istiyorum
Onlar da kamuda çalışıyor özel sektörde değiller hem daha güzel bir şehirde yaşıyorar hem bizden daha fazla kazanıyorlar. Normalde bizim meslekte küçük şehirlerde daha fazla kazanılır ama öyle bir yere atandık ki ne para kazanabiliyoruz ne şehir güzel. Ben zaten onlarla yarışma derdinde değilim sadece benim de ilerim onlar gibi rast gitsin ben de biraz şanslı olayım istiyorum
Bence size olumsuz enerji verdiğini düşündüğünüz, modunuzu düşüren insanlarla çok iletişime geçmeyin, olsun ya napalım şükür falan deyip sizi daha fazla etkilemelerine müsade etmeyin, sanırım siz hayıflandıkça karşınızdaki kişi sizi teselli etmek yerine iyice moralinizi bozuyor..Bu arada şunu da ekleyeyim konuştuktan sonra idari izinler kaldırıldı pat mesaj ayy canım daha yeni konuştuk idari izin kaldırıldı ne yapacaksın şimdi sen de ne bahtsızsın yaaa tüh tarz bir msj. Kızmıyorum haklılar gerçekten şanssızım ama keşke benim de ilerim artık yolunda gitse de bu Venüs =şansız imajı yıkılsa
Sağlığınız yerinde mi blmyrm. Gerçekteb su hayattaki tek sans sağlık diyebilirim gidin hastaneleri bir görün derim. Bu yazıları okuyunca okdr uzuluyorm ki hani söz vardır olanda bir olmayanda bin hayır arayın diye siz Hayri nerde arıyorsunuzz hep hayırsız demişsiniz nerden biliyorsunuz ki o şehirde olmayıp diğer şehirde belki. Başınıza bişey gelecekti. Genç bir ogretmen vardı doğuya atanmıştı. Ve vefat etmişti. Yine geçen günlerde İzmir'de bir hemsire yeni ataniyor daha bir aylık ve gencecik kız trafik kazasında vefat ediyor yazdığı bir gönderide sevinci okdr belli ki artık bana hemşire hanım diceksinz yazmış. ........Nerden başlasam kendimi tam olarak nasıl ifade etsem bilemiyorum gerçekten. Öncelikle şunu belirteyim kimsenin hayatında gözüm yok ama benim her işim ters giderken hep şanssızlık yaşarken çevremdekilerin en yakın arkadaşlarımın aşırı şanslı olmalarını her işlerinin olağan üstü bir şekilde rast gitmesini izlemekten gerçekten çok bunaldım. Yani o kadar bariz bir şansızlığım var ki çevremde Venüs 12 deyince direkt ayy o kız da ne şansız yaa deniyor.
Örnekleri çok basit bir kez şeyden başlayayım. Mesela en basitinden üni ti bitirdik mecburi hizmet kurasına gireceğiz hem kendi işim hem eşimin işi nedeyle küçük ve sıkıcı bir çehre atandık. Neyse 1-2 yıllığına herkes öyle yerlere atanacak dediler ama bu arkadaşlarımın bir şekilde şansları o kadar yaver gitti ki kendileri bile şaşırarak İstanbul İzmir gibi yerlere atandı mi bunun olması herkesten çok çok zor mucize oldu resmen. Onlar adına sevindim ama kendi adıma neden böyle mucizeler beni hiç bulmuyor dedim. Kaldım bu küçücük şehirde.
Diğer bir örnek hepimiz yakın zamanlarda evlendik biz ev sahibi ile ciddi sıkıntılar yaşadığımızdan gözümüzü kararttık elde avuçta ne varsa satıp biraz da yüksek faizlerle kredi çekip ev aldık ama inanılmaz zorlandık yemedik içemedik gezemedik onlar kirada oturdu ev sahipleri iyiydi çok güzel gezdiler yaşadılar evliliklerinin il zamanları çok iyi gezdiler. Ben parasızlıktan bunaldığımda oldun Venüs 12 bak bizim de ev alamadık sen sonra rahat edeceksin bakalım biz ne yapacağız diyorlardı. Ve yine şansları aşırı yaver gitti biliyorsunuz krediler bayaa düştü öyle olunca aileleri de ev alın biz destek oluruz demişler ve onları çok etkilemeyecek aylık ödemelerle ev alabileceklermiş yine biz böyle bir şey beklemiyorduk resmen şok olduk ayy çok rahat ev alacağız dediler gezmeye tozmaya devam biz de kaybolan yıllarımıza yanalım. Tekrar söylüyorum inşallah mutlu olurlar gözüm yok ama biraz da ben de şanslı olmak istiyorum keşke benim hayatım da böyle şeyler olsa diyorum ama yok yok.
2. Bebeğime plansız bir şekilde gebe kaldım biraz üzülmüştüm en başta hem maddi hem manevi olarak hazır değildim. Onlar olsun Venüs sen genç yaşta çıkarırsın bak ikisini aradan bizim be olacak belli değil dediler sorma pat corona patladı. Elim yüreğimde geziyorum corona olacak bana bebeğime allah korusun bir şey olacak diye gebeliğimden hep stres ile geçiyor. Daha 4 gün önce bir arkadaşımla konuşmuştum bana olsun bak ne güzel idari izindesin dedi 1 gün sonra idari izinler kaldırıldı ile başlamak zorunda kaldım ve çok risk altındayım ne olacak bilmiyorum bunlar yaşadıklarımın sadece 100 de biri gerçek şansız olmaktan çok sıkıldım
Birşeyi düşünmeden önce sadece arkadaşlarına değil tüm insanlığa bakmalısın. Mesela ben okumak istedim babam başımda yoktu annemin gücü yetmedi okutmaya liseden beri çalışıyorum sonra evlendim boşandım sonra yine çalıştım hep şimdi yine evlendim hamile kaldım yine çalıştım tam bebeğimi kucağıma alacağım derken bebeğimi kaybettim. Şimdi tekrar anne olamk istiyorum ama olmuyor insan biraz haline sukretmeli herşey maddiyat değildir insanların paraya gerek olmayan fakat senin sahip olduğun şeylere sahip olamayanlari var.Nerden başlasam kendimi tam olarak nasıl ifade etsem bilemiyorum gerçekten. Öncelikle şunu belirteyim kimsenin hayatında gözüm yok ama benim her işim ters giderken hep şanssızlık yaşarken çevremdekilerin en yakın arkadaşlarımın aşırı şanslı olmalarını her işlerinin olağan üstü bir şekilde rast gitmesini izlemekten gerçekten çok bunaldım. Yani o kadar bariz bir şansızlığım var ki çevremde Venüs 12 deyince direkt ayy o kız da ne şansız yaa deniyor.
Örnekleri çok basit bir kez şeyden başlayayım. Mesela en basitinden üni ti bitirdik mecburi hizmet kurasına gireceğiz hem kendi işim hem eşimin işi nedeyle küçük ve sıkıcı bir çehre atandık. Neyse 1-2 yıllığına herkes öyle yerlere atanacak dediler ama bu arkadaşlarımın bir şekilde şansları o kadar yaver gitti ki kendileri bile şaşırarak İstanbul İzmir gibi yerlere atandı mi bunun olması herkesten çok çok zor mucize oldu resmen. Onlar adına sevindim ama kendi adıma neden böyle mucizeler beni hiç bulmuyor dedim. Kaldım bu küçücük şehirde.
Diğer bir örnek hepimiz yakın zamanlarda evlendik biz ev sahibi ile ciddi sıkıntılar yaşadığımızdan gözümüzü kararttık elde avuçta ne varsa satıp biraz da yüksek faizlerle kredi çekip ev aldık ama inanılmaz zorlandık yemedik içemedik gezemedik onlar kirada oturdu ev sahipleri iyiydi çok güzel gezdiler yaşadılar evliliklerinin il zamanları çok iyi gezdiler. Ben parasızlıktan bunaldığımda oldun Venüs 12 bak bizim de ev alamadık sen sonra rahat edeceksin bakalım biz ne yapacağız diyorlardı. Ve yine şansları aşırı yaver gitti biliyorsunuz krediler bayaa düştü öyle olunca aileleri de ev alın biz destek oluruz demişler ve onları çok etkilemeyecek aylık ödemelerle ev alabileceklermiş yine biz böyle bir şey beklemiyorduk resmen şok olduk ayy çok rahat ev alacağız dediler gezmeye tozmaya devam biz de kaybolan yıllarımıza yanalım. Tekrar söylüyorum inşallah mutlu olurlar gözüm yok ama biraz da ben de şanslı olmak istiyorum keşke benim hayatım da böyle şeyler olsa diyorum ama yok yok.
2. Bebeğime plansız bir şekilde gebe kaldım biraz üzülmüştüm en başta hem maddi hem manevi olarak hazır değildim. Onlar olsun Venüs sen genç yaşta çıkarırsın bak ikisini aradan bizim be olacak belli değil dediler sorma pat corona patladı. Elim yüreğimde geziyorum corona olacak bana bebeğime allah korusun bir şey olacak diye gebeliğimden hep stres ile geçiyor. Daha 4 gün önce bir arkadaşımla konuşmuştum bana olsun bak ne güzel idari izindesin dedi 1 gün sonra idari izinler kaldırıldı ile başlamak zorunda kaldım ve çok risk altındayım ne olacak bilmiyorum bunlar yaşadıklarımın sadece 100 de biri gerçek şansız olmaktan çok sıkıldım
Ben sizi cok guzel anliyorum, kardeshim. Eminim ki, iyi kalplisiniz de. Ben de var bu durum malesef. O arkadashlar da sizi kotu diye kodluyorlar, siizn kendinizi kotu hissetmenizi sagliyor, bundan keyif aliyorlar. Boyle insanlari keskin bicak gibi kesmek lazim ve bir daha iletishim kurmamak lazim. Gel gor ki, aslinda kalpleri kotu olan onlar, sizin ishlerinizin gitmemesinden hazz aliyorlar, ama hayat onlara hep veriyor. Shansli insanlar cocukluktan hep shansli olduklarina inanirlar, hayatlari kolay gecer diye bu inanc onlari daha shansli yapiyor. Bunu nasil kirmak lazim acaba. Bu cok kotu enerji.Evde oturmaktan değil bunlar görmemek duymamak için araya mesafe de koydum ama bir şekilde yine iletişime geçilip biz de böyle böyle oldu valla mucize yaşıyoruz resmen Venüs sen naptın aynı diyince yaa evet sen zaten şanssızsın biliyoruz onu denmesi beni üzüyor. Haklılar gerçekten ben şanssızım ve böyle olmasından bıktım demek istiyorum sadece
ben sizi anladım. Siz zorlu bir hayattan geçip elde etmişsiniz. Karşıdakiler eesmen dalga geçer gibi hava atmışlar. Bence çevrenizde sorun var. Değiştirin. Bu şekilde negatifte kalırsınız. Ancak sürekli şanssızım benim her işim zor olur derseniz. Öyle olur. Ayşe Tolga var takip edin derim. Tezahür sanatı. Ne düşünürsek o olur. Pozitif düşünüp çevre yenileyin.Sorun tam olarak bu değil onların kolay benim zor sahip olduğum şeylerin gözüme sokulması sen ev alırken çok zorlandın yıllarını heba ettin bak bizim şansımız yaver gitti kolayca ev aldık gezmeye de devam sen çok şanssızsın şeklindeki imalar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?