Şansız olmaktan çok sıkıldım artık

Ben de eskiden yanlışlıkla nasıl gebe kalınır ki diyordum ki ilk bebeğime çok zor hamile kaldım. Ama hiç bir korunma yöntemi %100 korumuyor %95-96 koruyor %4-5 ihtimal de olacağı varsa oluyor bunu anladım. Neyse şu anda bebeğimi çok seviyorum ve istiyorum zaten inşallah sağlıkla kucağıma alırım

Alıntı Cevapla
Şikayet Et •••

Beni anlamanıza gerçekten sevindim. Anlatmak istediğim bu. Başka bir örnek tez konusu bana en zorlu hoca tez danışmanı olarak verildi 2 yıl resmen canım çıkarcasına tez yazdım çok çok zorlandım hocam beni mahvetti sonra onlara en iyi hocalar tez danışmanı olarak verildi son 3 ayda sırf bitirsinler diye acayip basit tez konuları verildi ve bir kısmını danışmanları kendisi yazdı. Sonuç aynı zamanda tezlerimiz bitti aynı zamanda savunmamızı yaptık ve bana artı hiçe bir kazancı olmadı 2 yıl didinmemin.

Sizi çok iyi anlıyorum. Ben de öyleyim. Gözüm yok başkasınınkinde ama insan biraz da kendi işi rast gitsin istiyor. Benim de başıma gelen şanssızlıklar yazsam sırf şu 2 3 yıldakileri kaç sayfa çıkar.

Hatta öyle ki okulda şanssızlığımla meşhurdum düşünün.
Böyle olması düşük bir ihtimal olan, nispeten kötü şeylerin ihtimalinden bahsederken, tam senin başına gelebilecek birşey derlerdi öyle ki şanssızım.

Şansım döndü mü? Hayır henüz değil
Ama düşünmeye ve anlamaya başladım ki ben ne kadar "şansızım" dersem, "şu şey gelir beni bulur bak şimdi"dersem hakikaten benim başıma geliyor.

Ne bileyim biraz da evrene yolladığımız mesajla falan mı ilgili bilemedim. Artık o tarz cümleler, kelimeler kullanmamaya dikkat ediyorum bakalım faydasını görecek miyim.
Siz de bir de öyle deneyin.

Resmen arkadaşlarınızın kolayca ev alıp gezmelerine üzülmüşsünüz. Ben sıkıntı çektim ama ev sahibi oldum siz kirada oturun göreceğim sizi der gibi bekleyip aileler yardım edince bozulmuşsunuz. Hayat karınca ile ağustos böceği hikayesine benzemez.

Sorun tam olarak bu değil onların kolay benim zor sahip olduğum şeylerin gözüme sokulması sen ev alırken çok zorlandın yıllarını heba ettin bak bizim şansımız yaver gitti kolayca ev aldık gezmeye de devam sen çok şanssızsın şeklindeki imalar

siz olmadı sanıyorsunuz bence. en basitinden stresle mücadele etme becerisi katmıştır. çok saçma ve aşırı pozitifçilik olarak gelebilir ama lütfen akışına bırakın ve olumlu düşünün. bardakta bir damla su olsa bile boşluğuna değil bir damla suyun önemine odaklanın. çünkü insanlar elindekiyle mutlu olmalı. onlar da öyle yapıyor ama siz görmüyorsunuz.

Ya gözü kalmış tarzı yorum yapan arkadaşlar hiç mi 'Neden ben değil' diye bir soru geçmedi hayatınızın bir döneminde, anında vs. Çok tuhaf...
Benim olsun onların olmasın dememiş ki konu sahibi. Neden her işimde bu kadar zorlanıyorum da çevremdekiler daha rahat ulaşıyor demiş.
Üst üste gelen zorluklarla baş etmeye çalışırken çevrenizdekilerin işlerinde hiçbir zorluk çıkmaması, en basit şey için bile çok uğraşmanız ama çevrenizdekilerin sizin için zor olan şeye bile 'şans' eseri ulaşması ve siz bunlardan yorgun düşmüşken karşıdaki kişinin bir araya geldikçe sürekli bunlardan bahsedip yüzünüze vurması bir yerden sonra sizi o kadar düşürüyor ve umutsuz hissettiriyor ki o kişilerle görüşmek dahi istemiyorsunuz.
Ben sizi çok iyi anlıyorum konu sahibi. İnşallah bundan sonra hayat sizin için daha kolay olur.

Bu dünyaya zaten imtihan olarak gönderildik bunu unutmayın . Hatta her şeyin yolundaysa otur bir düşün yanlış mı yapıyorum bazı şeyleri diye derler. Mühim olan sabretmek . Meyvesi güzel diyolar benim de hayatım tepetaklak oldu ama sabrediyorum. Bakın atanmissiniz ev almışsınız bırakın kin nasil rahat etmişse etmiş siz kendi hayatınıza odaklanın . Görev surniz bitince oradan ayrılacaksıniz. Çok zorluk cekmissiniz ama bir eviniz olmuş olacak . Bakın bizim daha arabamiz bile yok mesela 3 aile bir arbaayi kullaniyoruz eşim bilerek almıyor ki bu hayatımdaki en küçük maddi sorundur. Yani hayatta her zmana zorluklarla karşılaşıyoruz ben böyle zamanlarda içime dönüyorum kendimi telkin etmeye çalışıyorum . Size de tavsiye ederim. .

E tamam ne güzel işte bakın ne kadar şanslısınız bu konuda . Hayat böyle bazılarının zor elde ettiğini bazıları kolayca elde ediyor. Öyle bir gömdünüz ki kendinizi , arkadaşınız değilim ama başınıza bir şey gelse ben bile aa sen zaten şanssızsın diyeceğim. Tamamen sizin kendinizi buna şartlamanızla ilgili sanki.

Bazı insanlar gerçekten şanssız.Ama ben şansızım demek yerine evrene olumlama gönderin bol bol.Ben şanslıyım ,diye...
Düşündüm de en büyük şans “sağlık” ...

okuyunca resmen eskiye gittim ve üstüme hüzün çöktü. bunları bende birebir yaşadım. ama bu duyguları tatmayanlar sanırım anlayamıyor tam olarak. ondan önyargılılar

Bence dua etmeli Allah'a sığınmalısınız. Veren o, vermeyende o.
Tevekkül olmak hem elinizdekilerle mutlu eder hem de Rabbimize yakınlaştırır.
Benim de şikayet ettiğim kıyas yaptığım durumlar vardı, vazgeçtim. Bizden çok çok iyi durumda olanlar varken, bizden çok daha kötü durumda olanlarda var maalesef.
Allah rastlık versin.

O zaman arkadaş çevreniz iyi niyetli insanlar değil ben olsam mesafe koyardım

Canim neden arkadasinla kiyasliyorsun kendini ? O onun hayati bu senin hayatin. Insa larin disaridan nasil gozuktugunu bilemezsin belki cok mutsuz ? Ayrica gezip tozma diyorsun sende borcun bitince keyfini surersin her guzelligin bir zorlugu olacak ki degeri olsun dime ? Su dunyada ne hayatlar var sukret canim bak Rabbim bir bebek vermis millet bebegi olsun diye ne paralar harciyor ayrica hic kotu dusunme ben koronanin patladigi zamanlarda dogum yaptim sen tedbirini al dua ni et gerisi Allahtan.

okuyunca resmen eskiye gittim ve üstüme hüzün çöktü. bunları bende birebir yaşadım. ama bu duyguları tatmayanlar sanırım anlayamıyor tam olarak. ondan önyargılılar
Kesinlikle öyle. Yaşamadıkları şey hakkında insanların konuşması daha kolay.
Bunlarla yalnız başınıza olsanız baş etmesi daha kolay ama çevrenizde tam zıttını yaşayıp, bir de her konuşmada bunları size iyice hissettirenlerle daha zor oluyor bunlarla baş etmek.
Gerçekten bir yerde öyle bir noktaya geliyorsunuz ki 'Neden ben değil de hep başkaları' diyorsunuz.
İnsanız ya... Bu kadar her konuda duyar kasıp yargılamaya gerek yok.
Neden ben değil de hep onlar demek onların olmasın benim olsun demek değil ki. Bir kere de bana denk gelsin. Olay bu.

Mezun olup o küçücük sıkıcı şehirlere atanmak için yillarini verenler var, ev sahibi olmayı bırakın evine ekmek götüremeyeler var, bırakın koronayi, yıllarca bebek isteyip şuan koşullar ne olursa olsun sahip olmak isteyen binlerce kadın var. Ne kadar şanslısınız, doktorsunuz sanirim, eviniz var, işiniz var, bebekleriniz var. Herşeyden önemlisi sağlığınız yerinde, ailenizin sağlığı yerindedir umarım. Ee daha insan ne ister? Hakan sabanciya göre bende çok şanssızım. Turkiyenin en sınır, en sıkıntılı ilçesinde görev yapıyorum. Ilçe adını google'a yazınca direkt patlama, terör çıkıyor. Ama çok şükür isim var. Mutlu hayatim var. Aile kurdum huzurum var, bebek istedim bebeğim olacak. Salgın falan umrumda değil. Sizde olumsuzluklara ve başkalarına odaklanmayı birakin

Şanssız olmaktan bıkanlara +1 ekleyin hayır şanssızlık mı desem bilemedim aslında ama çoğu zaman kendimi ‘yahu bir insanın hiç bir işi mi doğru düzgün gitmez’ derken yakalıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…