Şansız olmaktan çok sıkıldım artık

venus12

Guru
Kayıtlı Üye
4 Eylül 2011
788
801
303
Ankara
Nerden başlasam kendimi tam olarak nasıl ifade etsem bilemiyorum gerçekten. Öncelikle şunu belirteyim kimsenin hayatında gözüm yok ama benim her işim ters giderken hep şanssızlık yaşarken çevremdekilerin en yakın arkadaşlarımın aşırı şanslı olmalarını her işlerinin olağan üstü bir şekilde rast gitmesini izlemekten gerçekten çok bunaldım. Yani o kadar bariz bir şansızlığım var ki çevremde Venüs 12 deyince direkt ayy o kız da ne şansız yaa deniyor.

Örnekleri çok basit bir kez şeyden başlayayım. Mesela en basitinden üni ti bitirdik mecburi hizmet kurasına gireceğiz hem kendi işim hem eşimin işi nedeyle küçük ve sıkıcı bir çehre atandık. Neyse 1-2 yıllığına herkes öyle yerlere atanacak dediler ama bu arkadaşlarımın bir şekilde şansları o kadar yaver gitti ki kendileri bile şaşırarak İstanbul İzmir gibi yerlere atandı mi bunun olması herkesten çok çok zor mucize oldu resmen. Onlar adına sevindim ama kendi adıma neden böyle mucizeler beni hiç bulmuyor dedim. Kaldım bu küçücük şehirde.

Diğer bir örnek hepimiz yakın zamanlarda evlendik biz ev sahibi ile ciddi sıkıntılar yaşadığımızdan gözümüzü kararttık elde avuçta ne varsa satıp biraz da yüksek faizlerle kredi çekip ev aldık ama inanılmaz zorlandık yemedik içemedik gezemedik onlar kirada oturdu ev sahipleri iyiydi çok güzel gezdiler yaşadılar evliliklerinin il zamanları çok iyi gezdiler. Ben parasızlıktan bunaldığımda oldun Venüs 12 bak bizim de ev alamadık sen sonra rahat edeceksin bakalım biz ne yapacağız diyorlardı. Ve yine şansları aşırı yaver gitti biliyorsunuz krediler bayaa düştü öyle olunca aileleri de ev alın biz destek oluruz demişler ve onları çok etkilemeyecek aylık ödemelerle ev alabileceklermiş yine biz böyle bir şey beklemiyorduk resmen şok olduk ayy çok rahat ev alacağız dediler gezmeye tozmaya devam biz de kaybolan yıllarımıza yanalım. Tekrar söylüyorum inşallah mutlu olurlar gözüm yok ama biraz da ben de şanslı olmak istiyorum keşke benim hayatım da böyle şeyler olsa diyorum ama yok yok.

2. Bebeğime plansız bir şekilde gebe kaldım biraz üzülmüştüm en başta hem maddi hem manevi olarak hazır değildim. Onlar olsun Venüs sen genç yaşta çıkarırsın bak ikisini aradan bizim be olacak belli değil dediler sorma pat corona patladı. Elim yüreğimde geziyorum corona olacak bana bebeğime allah korusun bir şey olacak diye gebeliğimden hep stres ile geçiyor. Daha 4 gün önce bir arkadaşımla konuşmuştum bana olsun bak ne güzel idari izindesin dedi 1 gün sonra idari izinler kaldırıldı ile başlamak zorunda kaldım ve çok risk altındayım ne olacak bilmiyorum bunlar yaşadıklarımın sadece 100 de biri gerçek şansız olmaktan çok sıkıldım

Birşeyi ne kadar çok istersem o kadar zorlukla karşılaşirim bende. Hatta yeni bir şeye niyet etsek, eşim sen çok isteme, yok say bu meseleyi der şakayla karışık. 😅

Ama siz arkadaşlarınızla kıyasa dönüştürmüşsünüz konuyu. Onlar şöyle dedi böyle dedi ne önemi var?
İlk atama eşiniz ve işiniz dolayısıyla küçük şehire olmuş, bir ev sahibinden sıkıntı yaşamışsınız diye ev almaya kalkmayıp kirada oturabilirmissiniz sizde bir müddet daha. Çocuk konusu için birşey diyemiyorum çok fazla ama yazdığınız şeyler sizin tercihlerinizin sonucu biraz.
Evet bazı insanların işleri daha yaver gidiyor ama bu kıyas da sizi gereksiz bir mutsuzluğa iter.

Kıyas yapmak istemiyorum ama elimde değil gözüme gözüme sokuluyor resmen. Bir ara sırf kendimi kötü hissetmemek için araya mesafe bile koydum haber almak istemedim onlardan ama olmadı tesadüfen bir şekilde yine gözüme sokuşdu. Sonra onlarla konuşunca Venüs biz böyle böyle yaptık buraya atandık burası çok güzel sen orda sıkılmıyor Muş'un ayy biliyor musun bir de ev almaya niyetlendik tamamen tesadüfen böyle oldu sonra ben aa ne güzel valla çok şanslısınız diyince ayy öyle oldu canım yaa ayy kız sende biraz biraz fazla şanssızsın bunu hepimiz biliyoruz zaten muhabbeti oluyor

Hani bir laf var ya “Allahım bende olanın daha iyisini karşımdakine nasip et de yeter ki benim olanda gözleri kalmasın” sizinki de o hesap ne kadar gözünüz kalmış arkadaşınızda.Hep kendinizden iyi olana odaklanıp hasetlenmeyin mesela kendimden örnek vereyim siz idari izinliler evde neredeyse üç aydır yatarken bizler çocuklarımızı evde bırakıp eşşek gibi çalıştık buna ne diyeceksin!!!

Hani bir laf var ya “Allahım bende olanın daha iyisini karşımdakine nasip et de yeter ki benim olanda gözleri kalmasın” sizinki de o hesap ne kadar gözünüz kalmış arkadaşınızda.Hep kendinizden iyi olana odaklanıp hasetlenmeyin mesela kendimden örnek vereyim siz idari izinliler evde neredeyse üç aydır yatarken bizler çocuklarımızı evde bırakıp eşşek gibi çalıştık buna ne diyeceksin!!!
Hanım efendi ben gebe olduğum için evde kaldım keyfimden değil ki sağlık personeliyim bize izinler geç verildi 2 hafta çok büyük risk altında çalıştım ki küçük bir çocuğum daha vardı direkt annemler gönderdim 2 hafta hiç görmedim ona bulaş olmasın diye ve bir yandan da corona olursam ilaç da kullanamayacağım gebelik nedeniyle bana ne olacak dedim ki o zaman doğru düzgün maske bile verilmiyordu sonra idari izinler verildi çok şükür ama ya taşıcıysam diye kendimi 14 güzel n karantinaya aldım çünkü vakaların çok olduğu hastanede çalışıyordum aileme çocuğuma bulaştırmamak için yani 1 aya yakın bebeğimi göremedim ben de. Ve İnan'ın gebe olmasaydım veya bu hastalığın gebelere etkisiyle ilgili kesin bilgiler elimizde plsaydı gebeler de normal insanlar kadar risk altında denseydi çalışmaktan asla gocunmazdım

Son düzenleme:
Her şeyden önemlisi ŞÜKÜR ETMEK!Tavsiye ederim elinizdekilere şükredin herkes zorluklar yaşıyo hayatta niyetinizi iyi tutun bence her kapı açılır.Böyle şükürsüz isyankar olmayın. Rabbim belki de sizi böyle sınıyodur bilemezsiniz.

Sizden daha iyileri her zaman vardır. Elinizdekilerin kıymetini bilin. Eşiniz atanmış siz atanmışsınız eviniz var arabanız var. Sağlığınız da yerindeyse neyin tatminsizliği bu. Çok üzüldüm sizin adınıza
Sorun benden daha iyilerinin olması değil o her zaman vardır mutlaka sorun ben şanssızlık için debelenirlen herkesin yani en azından çevremdekilerşn her işlerinin yolunda gitmesi nedeniyle bana sürekli şansız denmesi ve şansızlığım neredeyse 2. adım gibi üzerine yapılması

Karşılıklı birbirinin hayatını bu kadar takip edip yorum yapan insanlara arkadaş demem ben.
Öz kardeşimin hayatını bu kadar takip etmiyorum bırakın arayıp yorum-nispet yapmayı.
Size de etrafı bırakıp kendi hayatınıza odaklanmanızı, kimseyle kıyasa girmemenizi ve kendinize meşguliyet bulmanızı öneririm.
Ayrıca bunlar herkesln hayatında zaman zaman olabilecek aksaklıklar.
Durmadan ben çok şanssızım, hiç bir işim istediğim gibi ilerlemiyor derseniz evrene o şekilde mesaj gönderirsiniz ve aynı şeyleri tekrar yaşarsınız.
Biraz oluruna bırakın, olanda hayır vardır deyin.

Hamilelere idari izin + belki hersey duzeldiginde yillik izin oteleme + evden calisma verilmeli benim icim aciyor cunku kardesim hamileyken bir rahatsizlik gecirdi o korkuyu dibine kdr yasadik
Ama kredi konusunda tercih boyle olmus ben karar aldiysam hic dusunmem bazi seyleri de sadece nasip olarak gorurum lutfen kendinizi yormayin
Benimde hep son anda olur anaokulunda bile hikayem var ama son damlada olur yani bu benim icin normal bir durum hic kendimi yormam

Sorun benden daha iyilerinin olması değil o her zaman vardır mutlaka sorun ben şanssızlık için debelenirlen herkesin yani en azından çevremdekilerşn her işlerinin yolunda gitmesi nedeniyle bana sürekli şansız denmesi ve şansızlığım neredeyse 2. adım gibi üzerine yapılması
Şimdi anladım bu şekilde düzenleyin yazıyı bence. Size olumsuzluk empoze eden insanlardan uzak durun. Ne biçim arkadaş ya onlar. Boşverin görüşmeyin

Evde oturmak sana yaramamış biraz çalışıp dikkatini işine ver ki arkadaşınız aklınıza gelip hasetlenmeyin.
Evde oturmaktan değil bunlar görmemek duymamak için araya mesafe de koydum ama bir şekilde yine iletişime geçilip biz de böyle böyle oldu valla mucize yaşıyoruz resmen Venüs sen naptın aynı diyince yaa evet sen zaten şanssızsın biliyoruz onu denmesi beni üzüyor. Haklılar gerçekten ben şanssızım ve böyle olmasından bıktım demek istiyorum sadece

Hep arkadaşlarınızla kendi hayatınızı böyle kıyaslayacak misiniz? Bşy yaparken önünü ardını düşünün ona göre hareket edin. Mesela biz istesek yani kendimizi zorlasak ev alabiliriz. Ama bekliyoruz şimdiden zorlanmayalim diye. Veya borç vs bitsin öyle bebek sahibi olalım diye düşündük.
Ayrıca kıyaslamak nereye kadar?
Herkes kendi hayatını yaşar. Sağlığınızda sorun da olabilirdi çalışamıyor da olabilirdiniz
O zamn da böyle düşünecek miydiniz?

Bu arada şunu da ekleyeyim konuştuktan sonra idari izinler kaldırıldı pat mesaj ayy canım daha yeni konuştuk idari izin kaldırıldı ne yapacaksın şimdi sen de ne bahtsızsın yaaa tüh tarz bir msj. Kızmıyorum haklılar gerçekten şanssızım ama keşke benim de ilerim artık yolunda gitse de bu Venüs =şansız imajı yıkılsa

Bu konuda şanssızlık diyebileceğimiz tek şey atanma yerleri olmuş ki küçük yerlerin de rahat para biriktirme vb. avantajları olabiliyor, pire için yorgan yakıp ev almak tamamen kendi seçiminiz- öngörüsüzlüğünüz. Ayrıca ne güzel bir çocuğunuz var , biri de karnınızda ( hoş istemeden olmuş o da nasıl oluyor hala pek anlayamasam da) . Bir de şu yönden bakın bu sitede her ay bir umut test yapan , tedavi gören bir sürü kadın var eminim çevrenizde de vardır. Siz bu konuda bildiğiniz dört ayak üstüne düşmüşsünüz. O zaman sizdeki bu şans onlardaki bütün şanslardan daha büyük baktığımızda. Böyle yaşamak çok zor değil mi sizce de, herkes seçimlerinin sonucunu yaşıyor burdan bakınca.
Siz aynı imkanlara kavuşsanız, dünyalar sizin olsa da 1 çöp fazlası olsa arkadaşlarınızın eminim gene böyle bir konu açarsınız.

Her insan kalbinin güzelliğini yer bu hayatta. Kalbinizi hiç bozmayın. Sizin o an olmuyorsa mutlaka bir nedeni, sebebi vardır. Siz farkında değilsiniz ama kıyas işine girip, baya baya hırs yapmışsınız arkadaşlarınıza. Benim ilk doğu görevimde çok tehlikeli bölgeydi bütün ark, dost aman yeni evlisin, evliliğini doya doya yaşamadın diye söylendi bende olaya tam tersi baktım. Herşey yeme, içme değil. Eşime birdaha bu kadar zamanı birbirimize bulamayız keyfini çıkaralım dedik. Ve gerçekten doya doya iki sene yaşadım. Bütün ark bu sefer AA ne kadar kaliteli zaman geçirdin dediler. Siz başkalarına göre onları memnun etmeye göre yaşarsanız hiçbir zaman mutlu olamazsınız. İlk önce bunu atın içinizden. Anın, ailenizin, çoçuklarınızla güzel vakit geçirmeye bakın. Ve olumsuz olan hiçbirşeyi ark paylaşmayın bu kadar basit paylaşmayın. İkinci çoçuk hayalimdi diyebilirdiniz neden söylüyorsunuz. Siz kendiniz ağzınızla laf veriyorsunuz insanlara sonra şansızım. Çekim gücüne çok inanırım birgün çok şanslıyım çok muyluyum diye kalkın bakın hayatınızda bazı şeyler değişmeye başlıcak.

Annemin bir sözü var hep der ki “ kimseye özenme sende olan onda olmaz , onda olan sende olmaz. “
İnsanların ne yaşadığını gerçekte nasıl bir hayatlarının olduğunu bilemezsin.
Onlara odaklanmak yerine kendi sahip olduğun şeylere şükret.
Mesela işin var , sağlığın var , ailen var , çocuğun var , evin var.

sizi ben çok iyi anladım. bende bi aralar böyle düşünüyordum. birşey isterim ince ince planlarım bin tane engel aşarım binbirinci engelde tıkanır kalırım. benim o kadar uğraşıp elde edemediğim şey başkalarının kucağına hiç akıllarında bile yokken lap diye düşer. ve hep böyle şeyler. insanların buna kıskançlık fesatlık falan demesine katılmıyorum çünkü yaşayınca insan kötü niyetli olmasa da üzülüyor. ama şöyle de birşey var. neyin bizim için hayırlı olduğunu bilemeyiz. ya da karşımızdaki kişiler hayatlarını bize nasıl yansıtıyor bilemeyiz. onlarında hayatlarında aksilikler oluyordur. ama onlar sizin kadar odaklanıp ön plana çıkarmıyorlardır. belki siz hep olumsuz kısma odaklandığınız için kendinize sürekli şanssızım dediğiniz için onlar da size şanssızsın diyordur. sizi motive eden değil de modunuzu düşüren arkadaşlarınızla aranıza mesafe koyun. ayrıca bütçenizi bu kadar zorlayarak ev almak da şanssızlık değil yanlış karardır.

Back
X