- 20 Aralık 2014
- 3.010
- 9.325
- 158
Ben aslında beni şikayet eden üyenin şikayet etmesine şaşırmıyorum. Vardır böyle insanlar, gereksiz bi aşırı milliyetçilik yapar, gereksiz yerlerde aşırı duyar gösterirler. Sanki ben böyle dedim diye vatanımı ülkemi sevmiyorum demek oluyor bu. Sanki söylediklerim bu anlama geliyor.
Onun beni anlamamasina hiç şaşırmadım ve umrumda da değil zaten ama benMune hanımın beni onun lafiyla banlamasına baya şaşırdım.
Gelen mesaj "kurum ve kişiye hakaret etmişim"
Söylediğim ne peki? Ülkemizin çoğunluğunun dul kadınlara yaklaşımına cahilce demem. Ve dul kadınlara kötü gözle bakan, sanki çok kötü bi şeymiş gibi gören, bu konuda dul kadınları aşağılamaya çalışan böyle bi zihniyete beş para etmez demem.
Dul kadınları aşağılayan insanlar bi kurum mu?
"Kişi" diyeceksiniz simdi ama soruyorum sizeMune hanim, ülkemizin insanlarının çoğunluğunun (istisnalar tabiki var ve iyiki var) dul kadına bakış açısı, "ben dul kadını gelin olarak almam, ben dul kadınla evlenmem, vs" diyen çoğunluğu oluşturan insanlar sizce cahil değil de çok kültürlü, modern ve doğru düşünen insanlar mı?
Peki dul kadınlara bu kadar kötü gözle bakmak, boşanmak bir kadin için çok ama çok kötü bi şeymiş gibi, bosanmis kadınları ötekileştiren zihniyet sizce beş para eden çok değerli bi zihniyet mi??
Siz bu tip insanlar hakkinda ne düşünüyorsunuz?
Peki ben ülkemdeki çoğu insanin dul kadinlara yaptığı bu haksızlığı dile getirince ülkemi sevmemis ihanet etmis mi oluyorum?
Sanirim kötü bi gününüzde idiniz ve ben de aşırı milliyetçilik duyarlilik kasan, ne dediğimi anlamayan bir üyenin sikayetine kurban gittim. Şaşırarak ve üzülerek yaziyorum bunlari da size...
hiç bozma moralini ablacigim.var böyle densiz insanlar her zamanda olacaktır. sen yine mutlu uyan ve git yine de işine toplumumuz da alısaçak zamanla eşinden ayrılmış insanların öcü olmadığına ve normal hayat sürmeleri gerektiğine. tabii ki bekarsin ve tehlikeli falan da değilsin.Dünyanın en şanssız insanı seçmeleri olsa ben açık ara önde olurum galiba.
İşe başladım ben. Bu ikinci günümdü. Umutlu başladım he. Hemde çok dandik bir iş olmasına rağmen. Mutlu başladım. Maaşımı hesapta göreceğim günü hayal ederek başladım. Gidip alışveriş filan yaptım. 5 kilo vermemin şerefine, topuklu bile aldım.Plaza hatunuymuşcasına.
Sonra işte bu sabah gerçekten o kadar mutsuz uyandım ki. Yataktan kazıdım kendimi resmen. Gönülsüzce gittim işe. Dün tanıştığım kadınlarla öğle yemeğine çıktık. Ne tatlılar filan diyordum kendi kendime. Birisi dönüp müge sen evlimiydin dedi. Yok hayır bekarım dedim. Ben seni boşandın diye duydum(!) dedi. -F.ckthe küçük şehirler-
Bende evet oldu öyle bir şey dedim gülümsedim. Hala şirinlik yapıyorum.
Birisi döndü dediki yalnız dedi bekar değil dul diceksin canım dedi. Böyle pislik pislik bakarak.Tam olarak cümle buydu. O dul lafı agzından dünyanın en pislik kelimesiymişcesine çıktı. Yüzündeki ifade. Kocanı mı elinden aldım Y.lloz diye saçına yapışasım geldi. Hayır dedim. Kocam ölmedi boşandım. Bekarım. Bakış atıştık. Sonra zaten çok yerinde olmayan keyfim magmaya indi.
Neden kötü insanlar? Neden kötüyüz bu kadar? Ben dul muyum? Dul olmak kötü mü. Lanet herifin gayrimeşru ilişkisinden çocucgu olcak ama ortalıklarda aşk pozları kesiyor. Kimse ona tek kelime etmiyordur eminimmm. Ben kendi halimde yaşamaya çalışıyorum. Nedir bu olanlar? Nedir bu kötünün her daim kazanıyor olma durumu.
Bıktım. Gerçekten.Ölsemde kurtulsam. Neye elimi atsam böyle oluyor işte.Gerçekten sorun bende sanırım. Keyif almıyorum. Hiç bir şeyden.Dünya çok boş,, anlamsız geliyor.Ne için yaşıyorum.Bilmiyorum gerçekten.
Yine bir yazmazsam ölecektim gecesinden selam ederim. Kafanızı şişirdim yine.
E yalan mı?
Hadi %90 değil de 80 70 60 ama emin ol 60dab aşağı değil, hadi cok iyimser olayım ülkenin yarısı diyim, Türk bayrağı sallanacak birşey değil bu, zira ülke sevmek bu değil, ülkeni sevmek her olumsuzluğa yok biz oyle değiliz demek değildir, sorun bu çözümü de bu biz kendimizi çocuklarımızı böyle yetiştirmeliyiz demektir, yok saymak senin yaptığın
Onceki mesajlarim gorusumu acikliyor. Hicbir dayanagi olmayan oranlar vermek saglikli bir yaklasim degil. Kafadan yuzdeler vermek moda oldu. Her memlekette ak da var kara da. Cozume giden yol, insanlarin cogunu suclayip kendini aklamaktan gecmiyor.
+1
Dünyanın en şanssız insanı seçmeleri olsa ben açık ara önde olurum galiba.
Bıktım. Gerçekten.Ölsemde kurtulsam. Neye elimi atsam böyle oluyor işte.Gerçekten sorun bende sanırım. Keyif almıyorum. Hiç bir şeyden.Dünya çok boş,, anlamsız geliyor.Ne için yaşıyorum.Bilmiyorum gerçekten.
Yine bir yazmazsam ölecektim gecesinden selam ederim. Kafanızı şişirdim yine.
Liona Esposito adli kullaniciya sempati duyan arkadaslar.Bu cahil ülkemin beş para etmez zihniyetinde, yarın bunlara da "dul, bekar" diye etiket yapıştırılmayacağı ne malum?
Liona Esposito adli kullaniciya sempati duyan arkadaslar.
Dananin kuyrugunun koptugu bu cumle ve ozellikle cahil ulkemin soylemidir. Siz de bu ulkenin cahil olduguna ban yiyen arkadas gibi katiliyor musunuz yoksa?
Bence bahsi gecen kullanici bu cirkin ifadeden dolayi ban yedi. Arkadas da bunu hazmedemedi ve ozur dilemek yerine dikkati baska yerlere saptirip duygu somurusu yapti.
Malum kullanici ulkem yerine bana cahil dese o kadar uzulmezdim. Artik bayrak da mi sallayamayacagiz. Hayirdir arkadaslar? :)
Bazilari hala anlamadi. Ifade ozgurlugu, hakaret ozgurlugu degildir.
Mune @Margarikotin
Polemige dogru gidiyorsunuz.Miting alanımı sandınız burayı yanlış yere gelmişsiniz.
Ulkeme cahil deniyorsa bayrak da acarim. Yoneticilere de bildiririm. Ulkeme hakaret edenlere hakaret edip terbiyemi bozmadim. Yoksa siz de mi arkadas gibi ulkenin cahil oldugunu dusunuyorsunuz? Bu soruya da cevap verebilirsiniz.Siz sordunuz bizde cevapladık
Ulkeme cahil deniyorsa bayrak da acarim. Yoneticilere de bildiririm. Ulkeme hakaret edenlere hakaret edip terbiyemi bozmadim. Yoksa siz de mi arkadas gibi ulkenin cahil oldugunu dusunuyorsunuz? Bu soruya da cevap verebilirsiniz.
Miting alanımı sandınız burayı yanlış yere gelmişsiniz.Bi kendinize gelseniz fena olmaz.İnsanlarını gözüne gözüne bayrak sallamak nedir.
Bayrağı resmen alet ediyorsunuz .Bayrak sizin tekelinizde değil.
Ben vatanseverim miliyetçiğim siz değilsiniz imasından başka bir şey değil bu.Asıl banlanması gereken sizsiniz.
Siz sorularima cevap veriyordunuz. Neden soruma cevap vermek yerine konuyu dagittiniz? Yoksa siz de mi ban yiyen arkadas gibi ulkenin cahil oldugunu dusunuyorsunuz fakat aciktan soyleyemiyorsunuz?Size cahil demek isterdimde durduk yere ban yemek istemiyorum.Hala zeytinyağı gibi üste çıkıyorsunuz.Trolmüsünüz nedir .İnsanları kışkırtmaya çalışıyorsunuz.
Her önüne gelen bir simge açsın o zaman.Biri Kuranı Kerim öbürü İncil,bir başkası bayrak ...forumdamıyız mitingdemi
Evet resmen trollük yapıyor arkadaşBayraklı emoji sebebiyle mi asabiyetiniz?
Ümitsiz vakasınızSiz sorularima cevap veriyordunuz. Neden soruma cevap vermek yerine konuyu dagittiniz? Yoksa siz de mi ban yiyen arkadas gibi ulkenin cahil oldugunu dusunuyorsunuz fakat aciktan soyleyemiyorsunuz?
Ümitsiz vakasınız
Cevap veremiyorsunuz yani... :)Siz sorularima cevap veriyordunuz. Neden soruma cevap vermek yerine konuyu dagittiniz? Yoksa siz de mi ban yiyen arkadas gibi ulkenin cahil oldugunu dusunuyorsunuz fakat aciktan soyleyemiyorsunuz?
Liona Esposito adli kullaniciya sempati duyan arkadaslar.
Dananin kuyrugunun koptugu bu cumle ve ozellikle cahil ulkemin soylemidir. Siz de bu ulkenin cahil olduguna ban yiyen arkadas gibi katiliyor musunuz yoksa?
Bence bahsi gecen kullanici bu cirkin ifadeden dolayi ban yedi. Arkadas da bunu hazmedemedi ve ozur dilemek yerine dikkati baska yerlere saptirip duygu somurusu yapti.
Malum kullanici ulkem yerine bana cahil dese o kadar uzulmezdim. Artik bayrak da mi sallayamayacagiz. Hayirdir arkadaslar? :)
Bazilari hala anlamadi. Ifade ozgurlugu, hakaret ozgurlugu degildir.
penceremden
Mune @Margarikotin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?