Anti-Aging Sarı kantoron ve anti-aging !

Anti-Aging - Sağlıklı Yaşam ve Yaşlanma

bayanbelemir

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
9 Ağustos 2011
21
2
0
İstanbul
Sarı kantoron yağını duydunuz mu ?
Dünyada önemli markaların ana hammadesidir.Yağını göz bakımında kullandığınızda inanılmaz bir sonuç alacaksınız..

evet ben duydum canım,
hatta bu yaz annemle birlikte doğadan toplayıp sarı kantaron yağı hazırladık.
nerdeyse 2aydır gece yüzümü temizledikten sonra bir parça pamuğa bir kaç damla damlatıp yüzüme sürüyorum,
kazayakları üzerinde müthiş bir etkiye sahip.
daha önce aktardan almıştım ama hiç beğenmemiştim, ev yapımı olanının daha şifalı olduğuna inanıyorum.
ayrıca sarı kantaron yaraları iyileştiriyor. depresyona da iyi geliyormuş
:12:

evet ben duydum canım,
hatta bu yaz annemle birlikte doğadan toplayıp sarı kantaron yağı hazırladık.
nerdeyse 2aydır gece yüzümü temizledikten sonra bir parça pamuğa bir kaç damla damlatıp yüzüme sürüyorum,
kazayakları üzerinde müthiş bir etkiye sahip.
daha önce aktardan almıştım ama hiç beğenmemiştim, ev yapımı olanının daha şifalı olduğuna inanıyorum.
ayrıca sarı kantaron yaraları iyileştiriyor. depresyona da iyi geliyormuş
:12:

Cok guzel..:46: Canim peki yagi nasil hazirladin tam olarak?
Biraz ayrinti verir misi, ben de kendim hazirlamak istiyorum:3:

Kantoronu doğadan topluyorsunuz.Sıfır asit zeytinyağının içine daldırıp iyice kapağını kapatıyorsunuz.Sonra güneş gören bir yerde 15 gün bırakıyorsunuz..İşte kantaron yağınız hazır.Pamukla yüze uygulamayın ama..

Bakın size İtalyan formülü : Bir çaykaşığı zeytinyağına iki veya üç çaykaşığı su ! İyice çırpın,inanamayacaksınız,krem olacak.Değme markalardan çok daha iyi bir nemlendirici. Hem nemlendirme hem de cilt lekelenmeleri,sivilceler gibi problemlere birebir..İki haftada tüm etrafınızdakiler,sen cildinde ne kuulanıyorsun diye soracaklar...

İkinci formül ,Bayan Belemir Formulü :) Cildinizi su ve cilt sabunları ile temizledikten sonra,kantaron yağını parmak uçları ile direkt yüze uyguluyorsunuz ,özellikle kırışık olası bölgelere..Sonra uyuyuunn ve 15 gün:) Sonucu görün...

Üçüncü Formül : Yalnız bize mi ? Ya saç dökülmesi yaşayan eşler? Onların başı kel mi:))) Neyse,gülmeyelim..Saç problemi yaşayan eşlerinizin saç köklerine her akşam uygulayın ,az ve masajla.. Dökülmenin durduğunu ve işin ilginci saçların bebek saçı gibi geldiğini hayretle göreceksiniz.

Kantoronu doğadan topluyorsunuz.Sıfır asit zeytinyağının içine daldırıp iyice kapağını kapatıyorsunuz.Sonra güneş gören bir yerde 15 gün bırakıyorsunuz..İşte kantaron yağınız hazır.Pamukla yüze uygulamayın ama..

...

Yağ çıkarma formülünü nereden buldunuz bilmiyorum ama, yağları güneş gören yerde bekletirsenix veya bırakırsanız etkilerini kaybederler.

Sarı kantaron bitkisi - Hypericum perforatum L.
Mayasıl otu olarak da bilinir. Dünyanın birçok yerinde rastlanır. Tarla, yol, orman kenarlarında kendiliğinden yetişir. Bitkinin içeriğinde hiperforin ve adhiperforin, pectin, choline, çeşitli flavonoid türevi bileşikler, sitosterol, hiperisin ve pseudohiperisin bulunmaktadır. Ayrıca tanen ve uçucu yağ da ihtiva eder. Çiçek, tomurcuk ve gövde kısımları kurutularak kullanılır.

Merhen kıvamında yara iyileştirici olarak ve ruhsal bunalımların tedavisine yardımcı olarak kullanılır.
Hafif ve orta şiddetli depresyonlarda önerilir.
Menepozdan kaynaklanan ruhsal bozukluklar ve çöküntülerde kullanılır.
Uykuyu güçlendirir.
Antibakteriyel, Antiviral ve Antienflamatuar olarak kullanılır.
Hatta birçok Antienflamatuar ilaçtan farklı olarak mide üzerinde olumsuz etki yapmadığından Ülser tedavisinde de kullanılır.
İshal tedavisinde, ağrılı romatizma tedavisinde, çocukların gece işemelerinde, gut hastalığının tedavisinde kullanılmıştır.

Hamile bayanlar kullanmamalıdır.
Antidepresan kullananlar, bu bitkisel desteği almadan önce hekimlerine danışmalıdırlar.
Hiper tansiyon hastaları kullanmamalıdır.
Bünyede ışığa karşı duyarlılık oluşturduğu için ışığa duyarlı kişiler ve çok açık renk tenli kişiler kullanırken dikkatli olmalıdırlar.

ayrıca aktarlardan bu ürünü temin ederken ÜRÜN MARKASINA DİKKAT EDELİM.

bu konuda isteyenlere buradan değil ama iletişim yollarımdan yardımcı olabilirim.

ben geçen cuma aldım kantoron yağını, yüzümde sivilceye benzer bişiler çıktı, ayrıca sivilce lekelerimde mevcuttu bakalım 15 gün sonra neler olucak, ha bu arada dün bi arkadaş ne oldu senin yüzüne parlamışsın dediler, bilmiyorum hemen etki gösterdi mi :):)ama ne kullanıyosun diye de sordu. 15. gün tekrar dönücem buraya ve sonuçları yazıcam inş.

Kantaron yağını yüzünüze uyguladınız yanlış anlamadıysam. Bu uygulamanızdan önce cilt analizinizi yaptırdığınızı umarım. Ama şahsen ben bu tür yağların yüz bakımı ve/veya sivilce, akne, cilt lekeleri, çil için kullanılmasını önermiyorum. Nedeni ise bu amaç için doğru ürün olmadıkları. Rahatlatıcı yağlar sınıfından olan bu yağdan daha iyi ve amacına daha uygun olan doğal ürünler mevcut. Sivilce, akne, cilt lekesi, siyah nokta hatta çil için tavsiyem şudur.

Haftada defa, tercihen duştan sonra (sıcağa yakın ılık su ile yüzü yıkadıktan sonra veya sıcak buhar-sıcak su ile nemlendirlmiş havluyu bir dakika yüzde beklettikten sonra); ölçüsüne ve bekletme süresine uygun olarak kullanacağınız KIRMIZI KİL MASKESİ. Yüzünüze yaptıkları hoşunuza gidecek inanın bana!Unutmayın! maskeden sonra yüzünüzü nemlendirici yüz kreminizle nemlendirin (tabi bu da tercihen bitkisel olsun)

Kantaron yağını yüzünüze uyguladınız yanlış anlamadıysam. Bu uygulamanızdan önce cilt analizinizi yaptırdığınızı umarım. Ama şahsen ben bu tür yağların yüz bakımı ve/veya sivilce, akne, cilt lekeleri, çil için kullanılmasını önermiyorum. Nedeni ise bu amaç için doğru ürün olmadıkları. Rahatlatıcı yağlar sınıfından olan bu yağdan daha iyi ve amacına daha uygun olan doğal ürünler mevcut. Sivilce, akne, cilt lekesi, siyah nokta hatta çil için tavsiyem şudur.

Haftada defa, tercihen duştan sonra (sıcağa yakın ılık su ile yüzü yıkadıktan sonra veya sıcak buhar-sıcak su ile nemlendirlmiş havluyu bir dakika yüzde beklettikten sonra); ölçüsüne ve bekletme süresine uygun olarak kullanacağınız KIRMIZI KİL MASKESİ. Yüzünüze yaptıkları hoşunuza gidecek inanın bana!Unutmayın! maskeden sonra yüzünüzü nemlendirici yüz kreminizle nemlendirin (tabi bu da tercihen bitkisel olsun)

çok doğru bi tespit bence, size kesinlikle katılıyorum. Sadece cilde sürülenler değil yenip içilen bitkisel kürler konusnda da dikkatli olmakta yarar var. Çünkü bu mucizevi görünen kürlerin miktarları ve kullanımlarıyla ilgili olarak ciddi sorunlar oluşabiliyor.

ayrıca aktarlardan bu ürünü temin ederken ÜRÜN MARKASINA DİKKAT EDELİM.

bu konuda isteyenlere buradan değil ama iletişim yollarımdan yardımcı olabilirim.
bende kantoron yağı almak istiyorum ama hangisi en doğalı bilemediğimden bekliyorum.bana güvenilir bir marka önerirseniz çokkkk mutlu olurum

Kantaron yağı özellikle Akdeniz bölgesinde köylerde hazırlanan bitkisel bir karışım. İçinde sadece zeytinyağı ve kantaron çiçeği var. Kullanım amacı yara tedavisi. (kendi başıma geldi biliyorum süper etkili yaralar üzerinde)
Yüzüm için arada aklıma geldikçe kullanırım. Ama %100 etkili diyemem. Belki devamlı kullansam onuda derim bilemeyeceğim

Bitkisel yağların geneli doymamış yağlardır bu şu demek oluyor, yağda bulunan karbon atomundaki bağların (bir karbon atomu 4 bağlıdır 4 farklı atomla bileşebilir) hepsi başka atomla bağlanmamış, bağlanmaya hazır durumda. Farklı radikallerle bileşebilir durumda demektir. Yani çabuk bozulabilen formlardır. Siz bu yağları güneşte saklarsanız bozulma sürecini hızlandırırsınızzz. Raf ömrünü kısaltırsınız.. Zararlı bileşikler ortaya çıkabilir

Diğer bir konu ise bir bitkiden yağ elde etmek istiyorsanız eğer, saf alkol içerisine koyacaksınız gidip gelip çalkalayacaksınız. Alkol bitki içerisindeki yağların çözünmesini sağlayacak ve yağ yüzeye çıkacak hemde saf yağ. Aktarlardan elde edemeyeceğiniz kadar saf :) Yüzeye çıkan yağı da bir şırınga yardımı ile alkolden ayırabilirsiniz

Üstek bir bitkinin yağını elde ettiğiniz alkolü atmanıza gerek yok, başka bir bitkide de kullanabilirsiniz. Olay tamamen bilimsel kızlar. Derim ki zeytin yağı ile kantoron yağı elde etmeye çalışmayın ve güneşe hele hiç çıkarmayın ;)

Bitkisel yağların geneli doymamış yağlardır bu şu demek oluyor, yağda bulunan karbon atomundaki bağların (bir karbon atomu 4 bağlıdır 4 farklı atomla bileşebilir) hepsi başka atomla bağlanmamış, bağlanmaya hazır durumda. Farklı radikallerle bileşebilir durumda demektir. Yani çabuk bozulabilen formlardır. Siz bu yağları güneşte saklarsanız bozulma sürecini hızlandırırsınızzz. Raf ömrünü kısaltırsınız.. Zararlı bileşikler ortaya çıkabilir

Diğer bir konu ise bir bitkiden yağ elde etmek istiyorsanız eğer, saf alkol içerisine koyacaksınız gidip gelip çalkalayacaksınız. Alkol bitki içerisindeki yağların çözünmesini sağlayacak ve yağ yüzeye çıkacak hemde saf yağ. Aktarlardan elde edemeyeceğiniz kadar saf :) Yüzeye çıkan yağı da bir şırınga yardımı ile alkolden ayırabilirsiniz

Üstek bir bitkinin yağını elde ettiğiniz alkolü atmanıza gerek yok, başka bir bitkide de kullanabilirsiniz. Olay tamamen bilimsel kızlar. Derim ki zeytin yağı ile kantoron yağı elde etmeye çalışmayın ve güneşe hele hiç çıkarmayın :KK66:

farklı tarifler okudum ama böylesini ilk defa görüyorum.. sizin herhangi bir bitki ile bu yöntemi denediğiniz oldumu peki ?

farklı tarifler okudum ama böylesini ilk defa görüyorum.. sizin herhangi bir bitki ile bu yöntemi denediğiniz oldumu peki ?

Duymamanız normal ben size laboratuvarda uygulanan ekstraksiyon yöntemini tarif ettim çünkü. Alkol burada çözelti görevini görür ve çözdüğü yağ ile karışmaz. Denedim elbette, öğrenciyken taze nane yağı elde etmiştim. Karışımdan ve yağı şu şekilde de ayırabilirsiniz, süzün bitki partikülleri kalmasın karışımın içinde ve ışık görmeyen bir yerde dinlendirin karışımı ki yağ yüzeye çıksın, yoğunlukları farklıdır alkol ve yağın bu nedenle ince bir çizgi ile ayrıldığını görürsünüz. Daha sonra buzluğa koyun dondurun alkol donmayacaktır. Yüzeye çıkan ve donan yağı hızlı bir şekilde alabilirsiniz. Kolay gelsin :)

Duymamanız normal ben size laboratuvarda uygulanan ekstraksiyon yöntemini tarif ettim çünkü. Alkol burada çözelti görevini görür ve çözdüğü yağ ile karışmaz. Denedim elbette, öğrenciyken taze nane yağı elde etmiştim. Karışımdan ve yağı şu şekilde de ayırabilirsiniz, süzün bitki partikülleri kalmasın karışımın içinde ve ışık görmeyen bir yerde dinlendirin karışımı ki yağ yüzeye çıksın, yoğunlukları farklıdır alkol ve yağın bu nedenle ince bir çizgi ile ayrıldığını görürsünüz. Daha sonra buzluğa koyun dondurun alkol donmayacaktır. Yüzeye çıkan ve donan yağı hızlı bir şekilde alabilirsiniz. Kolay gelsin :)

harika.. çok teşekkür ederim bilgi için. peki bir kaç soru daha sorabilirmiyim?
ölçüler ne kadar olmalı? yani alkol ile yağını çıkaracağımız bitkinin ölçüsü. ve alkolün içinde kaç gün bekletip süzebiliriz?

Back
X