Sarkmış göbeğimi nasıl toparlayabilirim 😞

3 sezeryan oldum ilk ıkisinde cabuk toparladım sıfır gobek 3. nde şuan 8 aylik oldu ama gobek beni birakmadi benimde payim var bogazima cok düştüm eskiden yerinde duramayan ben şimdi giyinip evden çıkmak zor geliyor bu pandemi hepimizi hantallaştirdi
Daha çok yeni henüz biraz zamana bırakın bol su için hareket edin

Acele yok 6 ayda anca vücut kendini toparlar

Ben doğum yaptıktan 3 ay sonra pilatese başlamıştım. Haftada 5 gün pilates yaptım. 6 ay sonra eskisi gibi oldu hıc göbek kalmadı kaslar oluşmaya başladı hatta. Ama 52 kiloydum tüm kilolarımı vermiştim spora başlarken.

Ne demişler:9 ay up, 9 ay down. Yani zaman ver kendine 9 ay. Gerçi benim iki sene oldu, göbek deliğim kara delik gibi. Yahu şöyle düşün, doğum yapıp podyuma dönüyor mankenler, iç çamaşırı defilesine çıkıyor. Mümkün olmaz olur mu?

Çok merak ettim
Göbeğinizin altinda tam ortada n seklinde girinti varmi
Yani bende 50 kiloyken ayva göbeğim vardi o girintide hep vardi

Henüz yeni doğum yapmışsınız ,acele etmeyin. Pilatesle halledebilir benimde göbeğimde vardo smdi dümdüz değil ama iyi oldu bence pilatesle. Ama şimdi isteseniz bile yapamazsanız sezaryanla doğum yapmışsınız.

Kas yırtılması doğum anında mi oluyor sezeryan/normal fark ediyor mu bunun oluşmasında? Bir de bunu nasıl anlıyoruz?
Bence fark etmiyor,sonuçta kaslar zayif ise zaten 9 ay boyunca müthiş zorlaniyorlar bebek + kilo
Ve her sezeryen olanda kalmıyor göbek bence tamamen bununla ilintili...

O kaslarin durumunu anlamak için bir yontem vardi bulursam atarım buraya ama zaten az çok bir süre sonra anlaşılıyor,orası hep şiş oluyor göbek varmış gibi,tam göbek altı
Gerçi üst karinda da olabilir,böyle yayvan bir duruş

Doğumdan sonra birkaç ay sarkıklık göbek oluyor ama eğer kilolar tamamen giderse göbek de eski haline dönüyor. Ben hiç korse giyemedim canım yanıyordu kendi kendine kilo verdikçe gitti. Zaten bebekle epey hareketli bir hayatım olduğu için ekstra bir şey yapmama gerek kalmadan doğum öncesi kiloma dönmüştüm. O yüzden hiç bunları kafana takma. Sadece bebeğini besleyebilmek için sağlıklı, süt yapıcı şeylerle beslenmeye bol su içmeye bak. Benim gibi oturup yarım tepsi bisküvi pastası yeme de

Doktorunuza danışın hemen korse alın derim. Yamuna en iyisi sanırım bir araştırın

Ben de sezeryanliyim.
Kontrolunuzde doktorunuzdan onay alin spora baslamak icin. O ne zaman uygun gorurse baslarsiniz.
Hic bir sey yapmasaniz bile zaten toplanir baya bi. Eskisi gibi olsun derseniz onay alip spora baslarsiniz.
Benim dumduz suan karnim.

Kaç kilo aldınız toplamda ? Sezeryanla alakası yok,inanmayın eskisi gibi olmayacak diyen göbekli kadınlara. Kısa aralıkla 2 kere sezeryan doğum yaptım,ilk hamileliğimde 24 ikincide 17 kilo aldım. Her iki doğumdan kısa süre sonra karnımda bedenimde eski halindeydi. Emzirmek karnının toplanmasında çok önemli. Ben korse kullandım,doktorum her nekadar bilimsel gerçekliği yok desede.. Biraz toparlanın spor için ilk 3 ay karın bölgesini zorlayacak hareketleri önermiyor doktorlar. Yürüyüşe başlayın şimdiden,tempolu yürüyün hergün 1 saat. Birkaç ay sonra güzel bir spor programıyla toparlarsınız kendinizi.

Canım göbeğini bir şeyle sar, kuşak yap yani. Tamamı olmasa da %40 gibi toparlanır. Sonra da spor diyet falan çaresine bakarsın.

Ayrıca tabi sarkık olacak şu an dur biraz toplansın zaman ver.
Kız o imkansız kadın sezeryen olmuş göbek baglayamaz ağrır patlar dikişler

Teşekkür ederim.. Sizin göbeğiniz toparlandı mı??

Toplamda 15 kilo aldım.. 7 kilosu gitti fakat sorunum hamur gibi olan göbeğim içimi rahatlattınız inşallah benimde göbeğim geçer

Doktorunuza danışın hemen korse alın derim. Yamuna en iyisi sanırım bir araştırın
Korse giymeye başladık bugün fakat korse karın toplamada faydalı değil diyor doktorlar .. Ben yine de giydim ama bana korse mantıklı geliyor ne bilim yaaa.

Canım sıkıntı yapma bende ilki normal oldu hemen karnımı şal ile bağladım sarkma olmasın diye gayet de eski formuma kavuştum ama 5 yıl sonra ikinciyi sezeryan yaptım hiç birşey yapamadım hiç baglamadim şal falan çünkü çok ağrıyordu sporda yapamadım 2 ay sonra rahat rahat ağrılardan kurtuldum spor yapın dedim ağrılar girdi bende yapmadım sadece yürüyüş yaptım rezene çayı hep içtim gaz hazımsızlık için bebek içinde . Ama 1 yıl olacak ancak doğuma 85pe girdim şuan 75 im ancak gitti kilolar sarkma öyle sizin gibi yok sadececsagdan soldan şişik yağlar ve 3. Cuye gebeyim oda Allah'ın izni ile gelince malesef daha kötü olacsm sen takma daha erken emzirme döneminde son sende rezene çayı iç hem süt olur hemde kabız olmazsın sindirim hazımsızlık için iyi olur şişkinlik gider zamanla toparlanır sin ins Allah bağışlasın bu arada

Ayyy canım yaaa bana da süt olsun diye sürekli onu da ye bunu da ye diyorlar

Merhaba allah analı babalı büyütsün ben 14 ay önce doğum yaptım normal doğumdu . Oğlumun boynunda 2 tur kordon vardı . Doğumda aşağı inip suyu patlatamadı filan zor bir doğum oldu . 42 kg ile hamile kaldım 52 ile doğum yaptım şuan 46 kg civarıyım. Doğumda ne yazıkki göbek fıtığı oldum . 40 gün korse taktım biraz toparlandı o zaman sabah kalkıp takıyordum gece yatana kadar . Sonra mekik filan spora başladım ama bir süre sonra çok ağrım oldu doktora gittim ameliyat dedi sporu bıraktırdı . Göbek baya gitti ana hala var ne yazıkki . Hamilelik çizgisi gitti karnımın rengi açıldı toparlandı 6 ay sürdü o işler . Şimdi oğlum büyüdü ağırlaştı onu kucağımda taşıdıkça vs ayakta durdukça çok sancım oluyor . Emzirme işi bitince mecbur acil ameliyat olmam lazım şuan sabırlı olmaya çalışıyorum. Süt için lütfen herşeyi yemeyin. Bol su bol süt yapıcı anne çayları, bol şekillik , tahin bulgur böyle böyle süt olacak rahat olun kafanıza göbeği takmayın ama ilk aşama korse unutmayın devamı gelir

Canım çok teşekkür ederim.. Rezene içiyorum zaten.. Bakalım inşallah benimki gider yaaa..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…