Şartları iyi fakat ben bu işte mutsuzum :( ne yapmalıyım?

işten çıkıp hamile kaldığında vede çocuğun olduğunda buraya atıcağın başlığı söylüyorum ''işten ayrıldığıma çok pişmanım''

Son düzenleme:
evet hemde işten ayrılmadım doğum iznimde yaşadım.çocuğu görmeye geliyorlar bişey ikram etmek gerek,eşim yetiştiremediği için söyleyemiyorum şunu al bunu al diye,üstelik işsizlik maaşı alıyordum yine yetiremiyordu adamcağız.sen birde ihtiyacım var borcumuz var diyosun,kendi paranı harcadığında eşinden para istemek çok zor oluyor.kadının çalışması çocuğun geleceğidir.kendine öz güven verir.dilediğin ihtiyacını alabilirsin vs.5 çaylarındaki komşular karın doyurmuyor maalesef

eşimin şuan çocuk istememesinin en büyük sebebi ona ve eve yetemeyecek olmak..Planlı gitmek istiyor bu yüzden ve bende bu sebeple sabretmeye çalışıyorum.Onu zor durumda bırakmayı asla istemem.Ben çalışmak istemediğimi söylerek evlendim eşimle baştan konuştuk oda bunu kabul etti.Evine eşine çocuğuna yetemeyecek adam evlenmesin mümkünse.Evlenmeyi çocuk yapmayı göze alabiliyorsa bakmasını da bilecek..Benim düşüncem ve sanırım doğru olanda budur..

çok üzgünümkü fikirlerimiz asla uyuşamaz evlenirken herşeyi garantili konuşursunuz ama ,evlendilkten sonra hayatın size ne göstereceğini bilemezsiniz.farzedinki eşiniz işten çıkarıldı ,yada çalışamayacak bir durumda,yada hastalandı ,napıcaksınız ben evlenmeden çalışmıycam demiştim bana bakamıyorsan evlenmeseydin deyip kestirip atıcakmısınız. son yazdığınız bana bu izlenimi verdi kusura bakmayın.benim görüşüm bu ister katılırsınız ister katılmazsınız.

Son düzenleme:
Bu başlığı görmesem iyidi işyerinde canım çıkarken oturduğu yerden Google a bile bakmaktan sıkılan insanları görünce vay be diyorum ama işte naparsın. Benden daha kötü durumdakiler de bana özeniyordur büyük ihtimalle herkes elinde olmayanı ister.

Arkadaşım beni istanbulun diğer ucuna yolluyorlar birkaç hafta geçici gideceksin diye, geçici denen iş benim üstüme kaldı kimse düzgün yapmadığı için. Servise binmiyorum eve 9 dan önce gidemediğim için, metrobüslerde sürünüyorum. kariyeri iyi diye bırakmak istemiyorum önümde bir terfi olasılığı var dişimi sıkıyorum, şundan 3 sene önce olsa basar istifayı daha iyi bir iş kesin bulurdum ama bir yere uzun süre emek verince çıkamıyosun da. Neyse ben kendimi örnek verdim benim gibi hatta daha zor şartlarda binlerce örnek vardır bunları düşün bence. Ayrıca oyalanacak bir şey tabiki bulursun en basitinden kendi çalıştığın sektörde neden geliştirmeyi denemiyorsun kendini? Bilgisayarda internette bir sürü araştırmalar yap, gazete yok ki sadece internet derya deniz.

Sizi tebrik etmek istedim,elbette zorluk geçecektir azminiz çok güzel maaşallah.

bende aynı durumdayım.. işim rahat öte git diyen yok ama MUTSUZUM!!!! işe gelmek istemiyorum.. iş bakıyorum maaşı iyi oluyor bulduklarımın ama ya çalışma saatleri çok uzun yada cumartesi pazar çalışma var... şu anki işimde sabah 9 akşam 6 çalışıyorum ve cumartesi pazar evdeyim ama mutsuzum işte

insanın işinde mutsuz olmasının en büyük sebebi , kendini çalışmak zorunda hissetmesi bence.. burda çalışmak zorundayım diye düşünüyosun ister istemez , durumun daha iyi olup da aynı yerde çalışsaydın bu kadar strese girmezdin..

Uzaktan insana ne kadar hoş geliyor yazdıklarınız, bazen bende aklımdan geçiriyorum evde olsam her işi koşturarak değilde yavaş yavaş yapsam, 5 çayları içsem vs. vs.

Ama bu sene senelik iznimi 1 ay aldım (her sene 3 hafta alırdım) 1 ayın 1 haftasını tatilde geçirdik, kalan 3 haftanın 1 haftasında da evimizle ilgilendik, gezdik, tozduk, yedik içtik, diğer 2 hafta bana çok zor geçti, resmen sıkıldım. Yok dedim kendi kendime demekki 3 hafta izin yeterliymiş.

Eğer bu katlandığın zahmet 9 ay sonra rahmetle sonuçlanacaksa biraz daha sabır..
Nasıl bir işin var bilmiyorum ama hareketsiz ise kitap okuyarak,
Bilg. başındaysan dizi, film izleyerek vakit geçirebilirsin..
Kendini değersiz hissetme, değersiz ve gereksiz olsan seni orada bir dakika bile tutmazlar..
Benim işimde bana göre bazen çekilmez oluyor bende özlüyorum ev hayatını ama sonra üç-beş gün üst üste evde kalınca işimi özlüyorum :S
Ama biraz daha sabır, sayılı gün çoook çabuk geçiyor...
Şimdi eğer çıkarsan işten ve arabanızı satarsanız belki ilerde pişman olabilirsin..
Zira bu hayat hep rahat olmuyor, her zaman sıkıntılarımız olacak ama eğer sabredersek mükafatını da göreceğiz..
hani derler ya zahmet olmadan rahmet oluyor diye..
Eğer sağlığını etkilemiyorsa kendine az kaldığını telkin ederek bu süreyi atlatabilirsin )
Kolay gelsin

Yanlış düşünüyorsun arkadaşım.

Eşin sana da yeter, çocuğunada, ama sen 2 istersen veremez 1 le yetinmen gerekir. Aç bırakmaz, açık bırakmaz ama belli bir standartın üstüne çıkamaz.

Allah yardımcınız olsun.
Dediğim gibi şükret diyen arkadaşlarıma da saygım sonsuz tabiki şükrediyorum.Ben sadece fikir almak istedim iş hayatında motive olma fikirleriyle ilgili.
Umarım ulaşmak istediğiniz kariyere en kısa zamanda ulaşırsınız emeklerinizin karşılıksız kalmaması dileğiyle..

Tabi öyle elinden geleni yapabilir sadece.Bende elinde olmayan adamdan çok ekstrem şeyler istemeyecek kadar bilinçliyim.Azla mutlu olmayı bilmeli insan.Bir kıyafetim eksik olsun ama çocuğuma mama alacak param olmazsa bende tekrar canla başla çalışırım.Bir arkadaş bahsetmiş "çalışmaya mecbur olmak" belki de benim canımı sıkan bu :-/

Çok teşekkür ederim.
Eğer çok fazla kafaya takmamayı başarırsam sağlımı da etkilemeyecek sanırım..

Bana da diyorlar bazen sen 5 senedir çalışıyorsun aktif bir insansın bir süre sonra sıkılırsın diyorlar.Ama ben böyle özgürlüğüm kısıtlanmış hatta kuş gibi kafese sıkışmış hissediyorum kendimi :-/ herşeyim dakikayla.İzinsiz yerimden kalkamıyorum.Önceden lavaboya gitmek için bile telefon açıp müdürümden izin istiyordum ondan çok şükür vazgeçirdik..Yaşamayan bilemez ama yoğun tempoda çalışan arkadaşların da asla hakkını yiyemem..Her işin mutlaka kendine göre zorlukları vardır :-/

Evet onunda büyük etkisi var."İstemediğin birşeyi yapmak zorunda olmak" çok zor :-/

"Evine eşine çocuğuna yetemeyecek adam evlenmesin mümkünse"

bu cümledeki fikri düşünen ve söze döken bir insanın evleneceği adamda aradığı kriterin "zengin " olması gerektiğini düşünüyorum. Hayat hiç bir zaman günlük gülistanlık değil maalesef. Hiç bir şeyin garantisi yok...

Son düzenleyen: Moderatör:

Ben 3 sene önce işimden ayrıldım düğün hazırlığı falan derken zamanın nasıl geçtiğini anlamadım. Sonra evlendim ve 1 sene evde kaldım yani ev hanımıydım sizin tabirinizle. Boğulacak gibi oluyordum hiç bana göre bir şey değil evde oturmak sonra iş buldum ve şu an çalışmaktayım. İlk başlarda dakikaları bende sayıyordum, hatta neredeyse uyuyordum bilgisayar başında iş yoktu fazla o dönem.
ama zamanla alıştım tabii insanın çalıştığı işini sevmesi lazım istekli olması lazım. Şimdi de belki göbek ata ata gelmiyorum ama daha bi istekli geliyorum. Karar sizin tabii ben evde oturmak istiyorum diyorsanız ona da saygı duyuyorum ama evlendikten sonra ve de zaman geçtikçe evde oturmak hiç de güzel değil.

Herkesin hayata bakış açısı farklı, hayattan beklentileri farklı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…