• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şartlarıma uymazsan ayrılalım diyen sevgili

H
Nereden başlamam gerektiğini bilmiyorum o yüzden biraz uzun olacak. Yaklaşık bir senedir bir erkek arkadaşım var, başlarda her şey çok güzeldi. Farklılıklarımız vardı ama hep ortak nokta bulmaya çalışıyordu, beni bir nevi hayalimdeki erkek olduğuna inandırdı. Sevgilim aynı zamanda iş arkadaşım, iş ve akademik yönden yaşıyorduk tartışmalarımızı. Benim akademik olarak ne zaman önemli bir dönemim olsa, mutlaka kavga çıkartıp ilgiyi üzerine topluyordu, bana bir yük de o ekliyordu. Önceleri bunu fark etmedim, fark ettiğimde ise sevgilime söyledim böyle düşündüğümü. Önce çok aşırı tepki verdi, sonra evet bilinçaltımda senin başarılarını kıskanıyor olabilirim çünkü ben senin kadar başarılı uğraşsam da olamam dedi, dikkat edeceğim dedi özür diledi ben de uzatmadım. Ancak bu olay kopma noktamız oldu... Bundan sonra hiç toparlanamadık. Bu arada ben yüksek lisansımı yeni bitirdim, erkek arkadaşım yüksek lisans öğrencisi bu dönem mezun olacak. Aynı şirkette aynı pozisyonlarda çalışıyoruz, sandığı gibi bir ayrılığımız yok o yalnızca 2 senedir çalışıyor ben erken başladım 6 senedir çalışıyorum yaklaşık olarak.

İkimiz de yurtdışında doktora yapmak istiyoruz, bunun için burslara başvurduk, ben kabul aldım o alamadı ve bana daha çok bilenmeye başladı. Herkese gülerken bana soğuk davranıyordu, dışarıya çıktığımızda konuşmuyordu kafasını telefonundan kaldırmıyordu, ben de bir gece iyice sıkıştırdım ve sebebini sordum. Başladı içindekileri boşaltmaya... Ben ortadoğulu bir erkeğim modern olamam, senin bu kadar özgüvenli olmanı kaldıramıyorum. Sen çok başarılısın ben senin kadar başarılı senelerce uğraşsam da olamam çünkü sen dünyaya şanslı gelmişsin, iyi imkanlara sahip bir ailede büyümüşsün, özel okulda okumuşsun, yurtdışında çalışma imkanın olmuş ben hiçbirine sahip değilim ve bu artık benim egoma çok dokunuyor. Ben yanımdaki kadın benden aşağıda olsun isterim çünkü yüksek olursa bunun altında eziliyorum, ben bu baskıya dayanamıyorum artık dedi. Lise mezunu olacak benim evleneceğim kadın, benden az maaş alacak, yükselme riskini göze alamam dedi. Ben şok oldum! Bana feminizm nidaları atıyorken ne oluyordu dedim, o evleneceğim kadın hariç. Ben egosu yüksek bir erkeğim, başka türlü yapamıyorum, sana arkadaş olarak yükselmene destek olurum ama sevgili eş olarak olamam egomu incitiyorsun dedi.

Bu olaydan sonra ben bir süre konuşmadım ama işyerindeki profesyonelliği koruyamadı. Yüzüme bakmadı, beni gördüğü yerde kaçtı, iş ile ilgili sorularıma bile cevap vermedi. O yüzden biraz da benim salaklığımdan tekrar görüşmeye başladık ama eskisi gibi değildik. Dün bütün ipler koptu, çünkü bana bir sürü şartla geldi!

-Ben onun kız arkadaşlarına karışmayacakmışım, hatta benimle konuşurken hayatına biri girerse bile beni ilgilendirmezmiş.
-Benimle iş yeri harici dışarıda görüşmek istemiyormuş.
-Sosyal medyadan onu takip etmemi yasaklamış (!), her yerden çıkarmış geri ekleyemezmişim.
-İşten ayrılınca da benimle görüşmek istemiyormuş.

Peki ben bu şartlar karşısında ne kazanacağım dedim? Benimle işten ayrılana kadar görüşme hakkı kazanacaksın dedi! İnanamadım, şok oldum, daha önce hiç böyle bir ego seviyesi ile karşılaşmamıştım. Eğer kabul etmezsem işte yine huzurumu bozacakmış geçen seferki gibi. Ben 1 ay sonra işten ayrılıyorum, 1 ay idare ederim dedim kesinlikle bu laflardan sonra tekrar barışamam. Eminim barışmak isteyecek bir süre sonra benim onu istemiyor oluşumu hiç kabul edemiyor, ne zaman uzaklaşsam illa konuşmak için uğraşıyor. Ben çok yoruldum, bu şartları bana sunabildiğine inanamıyorum hala.

İşyerinde o yokmuş gibi davranıyorum, tekrar yazarsa ne yapmalıyım, intikam almak istiyorum ama değmeyeceğine inanıyorum bir yandan da. Çok üzgünüm. Hala dediklerine inanamıyorum.
cidden anlamıyorum sizinle gurur duymayı neden akıl etmiyor o zaman ikinizde mutlu olabilirdiniz.

Yuh diyorum. Şaka gibi bir erkek arkadaşınız var. Tutmayın bence salıverin gitsin küçük egoyu.

Genelde bu türler evlendikten sonra gösteriyorlar gerçek yüzlerini ama bu dayanamamış ve patlamış. Bence çok şanslısınız.

1 ayınız kalmış, biraz daha dişinizi sıkın.

Ona en büyük intikam da, yolunuza devam edip, başarılarınıza başarı katmak olacaktır.

Buarada yolunuz açık olsun ❤️

Soylemesi iyi olmuş. Size yepyeni tertemiz bir kapi aralamis bence. Ya ileri gidip nisanlaninca evlenince ogrenseydiniz. Kariyerinizde basarilar. Bu arada intikamla ugrasip onun istedigi seviyeye inmeyin. Yokmuş hiç olmamis gibi davranin

şunu da eklemeden geçemeyeceğim
burada konu sahibi de okumuş eğitimli ,
konu sahibinin sevgilisi de yakın şartlarda eğitim olarak
dısarıdan bakıldıgında belkş çok modern bir adam ama

üzülerek söylüyorum ki, erkekler için kadının koyunumsusu makbuldur
çevrenızde de dikkat edin
sorgulamayan , irdelemeyen , eğitim seviyesi düşük, gözü çok açılmamış kadınlar daha mutlu

üzgünüm ama bu bir gerçek
Ben sizinle aynı şeyi düşünmüyorum bence onlar sorgulamadıkları ,irdrlemedikleri,eğitim seviyeleri düşük olduğu için mutlular :))))

"Ortadoğulu" erkek ne demek ya:))))) bari enlem ve boylam cinsinden büyüdüğü şehrin coğrafi olarak tam yerini de söyleseymiş 40derece doğu, 54 derece güney hahahah :D :D

degerli vaktini initkamla harcama.

:deli:sana yakin bir yerlerde oldugunda emrah türküsü ac kendine gelsin

Bu adam bir de Türkiye' nin en iyi üniversitelerinin birinde lisans-yüksek lisans yapıyor ve oldukça iyi bir şirkette çalışıyor. Dışarıdan görseniz bu dediklerinin tam tersi olarak tanıtıyor kendini. Benim en sevdiğim özelliklerinden biri feminist bir erkek olmasıydı güya, yaşadığım şoku anlatamıyorum ki.
Ozaman ben size şöyle söyleyeyim bence fikir olarak feminist bir erkek olsa bile sizinle birlikte olunca kendini keşfetmiş gibi geldi..feminizm düşünceleri tepetaklak oldu.sizinle kendini idrak etti.bana kalırsa dürüst davranmış yol verin gitsin.kendinide Hint kumaşı sanmasin.

Nereden başlamam gerektiğini bilmiyorum o yüzden biraz uzun olacak. Yaklaşık bir senedir bir erkek arkadaşım var, başlarda her şey çok güzeldi. Farklılıklarımız vardı ama hep ortak nokta bulmaya çalışıyordu, beni bir nevi hayalimdeki erkek olduğuna inandırdı. Sevgilim aynı zamanda iş arkadaşım, iş ve akademik yönden yaşıyorduk tartışmalarımızı. Benim akademik olarak ne zaman önemli bir dönemim olsa, mutlaka kavga çıkartıp ilgiyi üzerine topluyordu, bana bir yük de o ekliyordu. Önceleri bunu fark etmedim, fark ettiğimde ise sevgilime söyledim böyle düşündüğümü. Önce çok aşırı tepki verdi, sonra evet bilinçaltımda senin başarılarını kıskanıyor olabilirim çünkü ben senin kadar başarılı uğraşsam da olamam dedi, dikkat edeceğim dedi özür diledi ben de uzatmadım. Ancak bu olay kopma noktamız oldu... Bundan sonra hiç toparlanamadık. Bu arada ben yüksek lisansımı yeni bitirdim, erkek arkadaşım yüksek lisans öğrencisi bu dönem mezun olacak. Aynı şirkette aynı pozisyonlarda çalışıyoruz, sandığı gibi bir ayrılığımız yok o yalnızca 2 senedir çalışıyor ben erken başladım 6 senedir çalışıyorum yaklaşık olarak.

İkimiz de yurtdışında doktora yapmak istiyoruz, bunun için burslara başvurduk, ben kabul aldım o alamadı ve bana daha çok bilenmeye başladı. Herkese gülerken bana soğuk davranıyordu, dışarıya çıktığımızda konuşmuyordu kafasını telefonundan kaldırmıyordu, ben de bir gece iyice sıkıştırdım ve sebebini sordum. Başladı içindekileri boşaltmaya... Ben ortadoğulu bir erkeğim modern olamam, senin bu kadar özgüvenli olmanı kaldıramıyorum. Sen çok başarılısın ben senin kadar başarılı senelerce uğraşsam da olamam çünkü sen dünyaya şanslı gelmişsin, iyi imkanlara sahip bir ailede büyümüşsün, özel okulda okumuşsun, yurtdışında çalışma imkanın olmuş ben hiçbirine sahip değilim ve bu artık benim egoma çok dokunuyor. Ben yanımdaki kadın benden aşağıda olsun isterim çünkü yüksek olursa bunun altında eziliyorum, ben bu baskıya dayanamıyorum artık dedi. Lise mezunu olacak benim evleneceğim kadın, benden az maaş alacak, yükselme riskini göze alamam dedi. Ben şok oldum! Bana feminizm nidaları atıyorken ne oluyordu dedim, o evleneceğim kadın hariç. Ben egosu yüksek bir erkeğim, başka türlü yapamıyorum, sana arkadaş olarak yükselmene destek olurum ama sevgili eş olarak olamam egomu incitiyorsun dedi.

Bu olaydan sonra ben bir süre konuşmadım ama işyerindeki profesyonelliği koruyamadı. Yüzüme bakmadı, beni gördüğü yerde kaçtı, iş ile ilgili sorularıma bile cevap vermedi. O yüzden biraz da benim salaklığımdan tekrar görüşmeye başladık ama eskisi gibi değildik. Dün bütün ipler koptu, çünkü bana bir sürü şartla geldi!

-Ben onun kız arkadaşlarına karışmayacakmışım, hatta benimle konuşurken hayatına biri girerse bile beni ilgilendirmezmiş.
-Benimle iş yeri harici dışarıda görüşmek istemiyormuş.
-Sosyal medyadan onu takip etmemi yasaklamış (!), her yerden çıkarmış geri ekleyemezmişim.
-İşten ayrılınca da benimle görüşmek istemiyormuş.

Peki ben bu şartlar karşısında ne kazanacağım dedim? Benimle işten ayrılana kadar görüşme hakkı kazanacaksın dedi! İnanamadım, şok oldum, daha önce hiç böyle bir ego seviyesi ile karşılaşmamıştım. Eğer kabul etmezsem işte yine huzurumu bozacakmış geçen seferki gibi. Ben 1 ay sonra işten ayrılıyorum, 1 ay idare ederim dedim kesinlikle bu laflardan sonra tekrar barışamam. Eminim barışmak isteyecek bir süre sonra benim onu istemiyor oluşumu hiç kabul edemiyor, ne zaman uzaklaşsam illa konuşmak için uğraşıyor. Ben çok yoruldum, bu şartları bana sunabildiğine inanamıyorum hala.

İşyerinde o yokmuş gibi davranıyorum, tekrar yazarsa ne yapmalıyım, intikam almak istiyorum ama değmeyeceğine inanıyorum bir yandan da. Çok üzgünüm. Hala dediklerine inanamıyorum.

Hiç muhattap olmayın bence. Baya bir aşağılık kompleksi var sanırım beyefendinin. Uzak durun, huzurunuzu kaçırmasına izin vermeyin. Hayatta aşağılık kompleksli bir adamla uğraşmaktan çok ama çok daha önemli meseleler vardır, bunu hatırlayın sürekli.

Ben de aynı şeyi söylememiş miyim zaten ?
Hayır siz sadece onlar mutlu gibisinden demişsiniz, erkekler için bu kadınlar makbul demişsiniz. Ama onlar makbul bulundukları için değil de eğitimsiz, sorgusuz ve kör oldukları için mutlular anlamında dedim.

Adam da asagilik kompeksi var. Kendini de bulunmaz hint kumasi sanmis. Sartlara da bak. Sartli surtlu sevgililik mi olur? Noterden sozlesme hazirlasaymis bari. Cok cahil ya. Umarim sen de donmezsin bu narsist adama.
Yuru de ense trasini gorelim deseydin.

Ohhhh cek icinden sevin bence. Gercek yüzünü göstermis. Intikam almak istiyorsan, hic takma umursama hayatindan tamamen cikart inan bana bu onun icin cok büyük bir ceza ve en güzel intikam olur. Keske bukadar iyi bir pozisyondayken siz deyilde o cikip gitseydi, veya is yerinde tecrübelerinizle söyle biraz ezseniz onu hicte fena olmaz sanki.

Vayy evet narsist ama farkındalık düzeyi çok yüksek,içgörüsünü de yapmış yanlış ya da doğru ne istediğini biliyor,bu bağlamda aslında açık oynamış ya kabul eder devam eder ya da ilişkiye son verirsiniz,kimi kadınlar kurban olmayı sever mesela siz de böyle şartları varken onu isterseniz siz de gönüllü kurban olursunuz aslında. Bu ilişkiye devam edip etmemek de sizin ruhsal sürecinizi tanımlayacak bence. Ayrıca eger kıskanıyorsa sizi o fesatlık ruhuna bi kere girdiyse bunu kim engelleyebilir ki o da böyle bi insan. Örneğin ben x kişinin beni kıskandıgını ve bundan dolayı bana şaka adı altında laf soktugunu farkettim,uyardım ve cidden o günden sonra bi daha bana şaka yapmadı ama dalga dalga negatif enerjisini alıyorum,bunun önüne kim geçebilir ki o canlı yaşamaya devam ettikçe o duygu baki.

Back
X