merhamet ne gezer allahtan korkmaz böyle insanlar yarın bigün üzüntüden bebeğime bişey olsa umrunda bile olmaz ama ozamanda ben yaşatmam onu. Bikere düşük yaptım bi gelip geçmiş olsun bile demedi hastanelerde mafoldum geldi eşim aldıda eve götürdü beni bu insanda ne merhameti aricaksın cnm. Düşük yaptığımda eşimi aradım söyledim eşim bi bakmış kaynana hanım öbür geliniyle oturmuş pasta yiyolarmış bunlardamı allah korkusu aricaksınmalesef ayrı eve çıkmak sizin için imkansız ... kayınvalide de bunu bildiği icin eziyor sizi... hamile kadınsın yatacaksın tabi torun icin insan sesini çıkarmaz ama insan merhametsiz olunca gözü kimseyi görmez
evlendiğimizde çalışıyodu bizde birikim yapmak istedik ama doktoru yine ameliyat isteyince işler değiştiCok ozur dilerim neden evlendiniz peki.. Hem ayrı ev yok hem ıs yok para yok
Bu kadar sıkıntıli bir donemde keske bebegi erteleyip siz ise girip calisip onunuzu gordukten sonra hamile kalsaydinizcanım eşim sürekli ameliyat oldu 1 seneden fazla çalışamadığı bile oldu kenara bırak para atmak altınlarım bile gitti
çok güzel konuştun allah senden razı olsun herkes senin gibi görmüyor işte baksana eşime haspam diyen bile oldu bu sözlere maruz kalacağımı bilseydim asla böyle bi konu açmazdım sadece fikir almak istedim birazda dertleşmek belki teselli olurlar dedim ama sözleriyle linç etti arkadaşlar sağolsunlar. Dediğiniz gibi yapıcam çok sağolunKonu Sahibi yorumlarınızı ara ara okudum Allah yardımcınız olsun..
İstanbulda semt göre kira fiyatlari değişebiliyor.. eşinin ise gidiş gelişi sorun olmayacaksa daha uygun bi semti tercih edebilirsiniz çekmeköy Sancaktepe Alemdağ gibi.. hem metro ile ulaşım da kolaylaştı artık.. ablam 700 tl ye 2+1 de oturuyor giriş kat 750 ye bir başka arkadaşım yine giriş katta. eşyalı tutarsaniz bi süre daha kolay olur sizin için. 2000 tl ile zor da olsa bir süre gecinilir bence sigorta önemli. Yarın öbür gün doğacak çocuğunuz için sık sık gideceksiniz hastaneye.. ayrıca doğumda da devlet bi miktar yardımda bulunuyor bende doğacak çocuğun rizkiyla geleceğine inanırım takmayın yok haksız para yiyorsunuz devletten diyenlere hakkım varsa helal olsun sonuna kadar kolay mı bi bacak elinde çalışmak ana baba ile geçinmek devlet ev gecindiren bi erkeğe engelli maaşı dıye 500 tl cik veriyorsa önce kaçak elektrik kullanani sorgulasin millet.. sigorta dan vazgeçebilir mi insan canı hiçe sayıp 500 tl için n'olur bir An önce sgk ile çalışmaya başlasın ve o evden ayrılın bebeğin dogmadan.. bebek doğunca torun diye çeyrek takan yardım eden olur muhakkak dediğim gibi devlette kıyafet para yardımı yapıyor bi miktar. Siz hamilesiniz ve bu dönemi stresle geçirmeyin daha fazla.. çok iyi ana babaysa doğumun barışmak içn bahane olur sende huzura erersin.. biraz tutumlulukla olur bence.. biz iki çocukla doğalgaz elektrik şu bol harcadigimjz halde 320 tl fatura ödüyoruz 100 tl kira versen 700 tl ikinize de yeter gıda giyim için bi süre petek de acmazsinjz eşyalı eve geçerseniz öyle böyle tasarruf yaparsınız firmalara geçici olarak iş aradığınızi belirtirisiniz gerekirse merdiven temizlikleri ayda 120 tl veriyoruz 4 defa geliyor az para mı doğuma kadar çıt pit biriktirirsiniz Allah yardımcınız olsun uzn oldu..
Şuan kredi faizleri epeyce artmış durumda. 30 bin çektiğinizde aylık 500 lira ödemeniz imkansız gibi. Bebek de olunca cok masrafınız olacağı için krediyi ödeyemezsiniz. O yuzden kimse size kredi çekmeye yanaşmıyordur. Birlikte yaşamaktan kesinlikle kurtulmalıyız diyorsanız o zaman evi tutup idareten 2.el esya alacaksınız. Böylece cok fazla esya parasi odemezsiniz. İlk önce koltuk yemek masası gibi acil gerekli eşyaları alın.[/QUOTE. 2. Ele bile razıyım sadece huzur istiyorum başımı sokacağım ailemle birlikte karışanım olmayan huzurlu bi yuva
Boşver herkes çok hakkıyla yaşıyor hiç faiz haram yemiyorda el kol saglamken bi engelli çalışanın sigortasız çalışıp 500 tl fazla almasına konuşuyorlar..çok güzel konuştun allah senden razı olsun herkes senin gibi görmüyor işte baksana eşime haspam diyen bile oldu bu sözlere maruz kalacağımı bilseydim asla böyle bi konu açmazdım sadece fikir almak istedim birazda dertleşmek belki teselli olurlar dedim ama sözleriyle linç etti arkadaşlar sağolsunlar. Dediğiniz gibi yapıcam çok sağolun
Yazmayı düsündügüm sey. Sigortanın hala ne kadar önemli oldugunu idrak edemedik toplum olarak. Allah korusun iş kazası durumunda hem eşiniz hem iş veren cok zor durumda kalır. Hadi Allah yardımcınız oldu öyle bişey olmadı diyelim gencken aynı evde ödenmeyen sigorta ayrı eve cıkınca ve bebek doguncamı ödenecek. Allah yardımcınız olsun gercekten zor bir durum. Ayrıca ayda 500 tl mebla ile 30 bin kac yılda biter ki karsınızdaki insan babanızda olsa zor durumda birakmamak lazim. Oldu ki eşinizin işleri yolunda gitmedi babanıza yazık degilmi adam yıllarca calişmiş tam rahat edicem derken.Son olarak ben olsam canımı veririmle olmuyor o işler malesef.Sigortasız çalışmak cesaret işi. Bugünün yarını da var. Emekli olma hakkı olmayacak en basitinden. Belli bir yaştan sonra iş bulmakta zor. Günü kurtarmak oluyor şu anda bu durum.
sözlerine dikkat et yorum yapmak için yapma bi zahmet.
peki..valla o yorumu yapan üye haklı. durumunuz üzücü. bakın ben haksız yere 500 tl almanıza da bişey demiyorum. ama eşiniz engelli, 5 sene başkasının evinde yaşamışsınız. bir kuruş birikim yok. ameliyat olmuş, oralara gitmiş tamam ama hiç yok yani sizde. sizin çalışmanızı da istememiş. sebep? çalışan kadına ne oluyor? siz çalışmış olsaydınız şu an gül gibi eviniz vardı ama yok. üstüne bi de çocuk yapmışsınız daha kendi evinizi kuracak imkanı sağlayamadan. üstüne bi de burdaki üyelere laf ediyorsunuz. çuvaldızı kendine, iğneyi başkasına demişler... siz bi şapkayı önünüze alıp düşünün de sonra size kredi çekmeyen akrabalarınıza laf edin.
istanbuldayımHangi semtte oturuyorsunuz?
amin inşallahEngelli maas kartinizi karsi tarafa teslim etmediginiz surece kimse kredi cekmez size
Ana baba kardes haric tabii
Onlar cekmesi lazim
Allah yardimcin olsun
Guzel gunlerin olsun ins
Hangi ilçesinde diye sormak istemiştimistanbuldayım
O parayla geçinmek çok zor tabi insanlar geçiniyor ama nasıl geçiniyor...bebek de gelecek onun bir çok masrafı var ama kafanız rahat diil se kesinlikle ayrılın paranız az olsun ama kafanız rahat olsun.Mrb arkadaşlar ben 5 senedir eşimin ailesiyle yaşıyorum hergün kavga gürültü eşim en son dün babasına dedi bu böyle olmuyo biz çıkıyoruz. Buraya kadar iyi güzel ama kenarda hiç birikmişimiz yok çıkıp gitmeyi çok istiyorum kaynanam çok üstüme geliyor eşimin bacağında sorun olduğu için 3 aylık engelli maaşı alıyordu şimdi aylık oldu ayda 500 alıyo ayrıyetten çalışıyo ama sigorta yaptırırsa maaşını keserler diye yaptıramıyo maaşı 2000 bin. Kredi çekmek istese çekemiyor yakınlarımıza söylüyoruz en azından 30bin siz çekin ödemesini biz yapalım ayda 500 500 diyoruz kimse yanaşmıyo başka yapılcak bişey yokmu arkadaşlar bu işin içinden nasıl kalkabiliriz birde 2000 maaşla ev geçindirebilirmiyiz daha önce hiç tek yaşamadığım için bilmiyorum burda en az kiralar binden başlıyor zor olurmu ben hamileyim çalışamıyorum akıl verin nolursunuz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?