• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

şaşırmayacağım diyorum yine şaşırtıyor beni!görümce...

Heves etmiştir, bilemem. Ama şu hayatta olmaz dediğim çok şeyi gördüm; nispet için, aaa o hamileymiş hemen ben de hamile kalayım zihniyetiyle hamile kalan insanlar da gördüm. Burada garipseyen kesim çocuk yapmanın bilincinde olan kesim, bence de garip bir düşünce; herşey dogurmakla bitmiyor. Ama böyle insanlar var.

Siz bebeğinize odaklanin. Allah sağ salim kucağınıza almayı nasip etsin.

Sizin kadar onunda hamile kalmaya ve doğum yapmaya hakkı var, ama sizden önce ama sizden sonra.
Bunun muhasebesini tutmak ve ben hamile kaldıktan sonra diye cümleye başlamak doğru değil, kalem değil ki bu sizden görüp alsın.

öncelikle takipte değilim.malum aynı ailedeyiz istesekte istemesekte...
ben tüplerini bağlatsaydı keşke mi dedim?2. çocuğu en başından ona öneren benim sadece aynı ana denk gelmesi birçok açıdan bizi de etkileyecek...örneğin artık kayınvalidem iptal...bana hiçbir şekilde yardımı dokunmaz artık.tabi ki benim de büyüklere ihtiyacım var.ben sadece en azından keşke 1 yıl önce olsaydı diye düşünmüştüm.yoksa Allah herkesin çocuğunu annesine babasına bağışlasın...
ben hiçbir zaman rekabete filan girmedim emin olun.benim kalemim değil kendisi.ama bazı olaylar üzerine aklıma istemse istemesemde neden böyle oldu ya da neden böyle yaptı diye düşünüyorum...
Bebek yaparken kv deye mi güvendiniz bak buda bana normal gelmiyor mesela çocuk yapmak daha normal ;)

Ben evlenir evlenmez ASLA diyen eltimin bebek yapma çalışmalarına benzettim konunu :) kendi kalitesizliğini ortaya dökmekten başka bişey yapmaz bu ergenus beyinler canım ben seni anlıyorum :)

Yaw bizim Türk kadınları gerçekten çok nazlı.
Hamilelik hasebiyle hormonlardandır adı altında ota b.ka sarmaya egilimli olmaları tamamen boşluktan, ciddiyim.
Kendimden biliyorum.
Çalışmıyordum o dönem.
9 ay agladım salaklıgımdan.
Dönüp bakıyorum da geriye ne saçmalık diyorum.
Hayatı kendinize dar etmeyin, zaman geri gelmiyor.
Tecrübe etmiş birisi olarak söylüyorum.

Ben evlenir evlenmez ASLA diyen eltimin bebek yapma çalışmalarına benzettim konunu :) kendi kalitesizliğini ortaya dökmekten başka bişey yapmaz bu ergenus beyinler canım ben seni anlıyorum :)
Pardon da kadın niye kalitesiz olsun ?
Belki cesaret gelmiştir ona.
Ben de kendi arkadasımı hamile görünce cesaretlenmiş, tamam demiştim.
Ama bebek görmesine gittigim gün tüm cesaretim kırıldı.
Niye bu açıdan bakmıyorsunuz ?

insan oh ne güzel çocuğumun yaşıtı kuzeni olacak diye düşünür.
Bizim 3 ü yan yana gelince kreş gibi oluyor,ortam mis gibi meleklerle dolu tabi bazen çekilmezde oluyorlar ama 2 kuzeniyle yaşıt olmaları çok hoşuma gidiyor.....İşte bardağın dolu kısmına bakmakta mesele....

İlgi bölünecekmiş ondanmış.
Çocuk olduktan sonra herkes nasıl baktıysa siz de öyle bakacaksınız.
Yani lohusa süreniz çıkana kadar anneniz ya da kendi tanıdıgınız biri başınızda durabilir olmadı yardımcı tutarsınız bu kadar basit.
Neden bazı hemcinslerim böyle hayatın tadını çıkarmak yerine kendilerine zindan ediyorlar anlamam.
kendime hayatımı zindan falan etmedim basit bir yorum istedim.benim yanlı düşündüğümü düşündüyseniz söyleyebilirsiniz zaten en baştan bazı sebeplerden dolayı objektif bakamıyorum artık olaylara demiştim.
ilgi bölünecek konusuna gelince ilk hamileliğim ve ilk kez yaşıyorum böyle şeyler.tabiki normal değil mi yani başta böyle düşünmem.kardeşinin olacağını öğrenmek gibi bir duygu bu aslında.tabi ki o da bir bebiş tabiki onu sevicez herkes sevsin,sağlıklı sıhatli olsun isterim.belki geçici psikolojik birşey bendeki muhtemelen öyle...
bakıcı tabiki tutabilirim o en son çare ama tercihim başkaydı,kısmet değilmiş napalım.hayırlısı olsun..

Görende sanır ki o ailede siz olduğunuz müddetçe hamilelik bir tek sizin hakkınız. Yahu size ne insanların hamilelik - annelik mevzularından? Velev ki sizden gördü , güç buldu. Ne olacak? Yok bu duruma alışamadım, yok kabullenemedim. Allah'tan kıskanç değilmişsiniz.
Öyle bir anlatmışsınız ki, sizin bebeğinizi aldı sandım.

Benim ananem annem evlendikten sonra hamile kalmis. Teyzemle aramda 9 ay var. Ananemin annemi kıskandığını sanmıyorum.
Belki görümceniz ikinci icin ugrasiyordu ama olmuyordu. Belki sonradan fikir degistirdim belki maddi durumlari uygun degildi duzeldi. Belki cocugunun kardes istegine karsi koyamadi. Belki kaza ile hamile kaldı. Belki de siz hamile kalinca eski guzel gunleri aklina geldi cocuk sahibi olmaya karar verdi tekrar. Bircok sebebi olabilir hamileliğinin ama hic bir aklibasinda insan kiskancliktan cocuk yapmaz. Cok buyuk sorumluluk cunku maddi ve manevi.

benim babamdan büyük kuzenim var.
70 yaşındaki adam babama amca diyor çok komik oluyor:))

kendime hayatımı zindan falan etmedim basit bir yorum istedim.benim yanlı düşündüğümü düşündüyseniz söyleyebilirsiniz zaten en baştan bazı sebeplerden dolayı objektif bakamıyorum artık olaylara demiştim.
ilgi bölünecek konusuna gelince ilk hamileliğim ve ilk kez yaşıyorum böyle şeyler.tabiki normal değil mi yani başta böyle düşünmem.kardeşinin olacağını öğrenmek gibi bir duygu bu aslında.tabi ki o da bir bebiş tabiki onu sevicez herkes sevsin,sağlıklı sıhatli olsun isterim.belki geçici psikolojik birşey bendeki muhtemelen öyle...
bakıcı tabiki tutabilirim o en son çare ama tercihim başkaydı,kısmet değilmiş napalım.hayırlısı olsun..
Hayır normal degil.
Sordunuz diye yazdım.
Hamileliğinizin tadını çıkarın.

Heves etmiştir, bilemem. Ama şu hayatta olmaz dediğim çok şeyi gördüm; nispet için, aaa o hamileymiş hemen ben de hamile kalayım zihniyetiyle hamile kalan insanlar da gördüm. Burada garipseyen kesim çocuk yapmanın bilincinde olan kesim, bence de garip bir düşünce; herşey dogurmakla bitmiyor. Ama böyle insanlar var.

Siz bebeğinize odaklanin. Allah sağ salim kucağınıza almayı nasip etsin.
teşekkür ederim yorumun için...yapılan yorumlar neticesinde kendimi çok kötü niyetli hissettim..yine de umarım öyle değildir..gerçekten çevremde beni kıskanan kimse olsun istemem..bu beni olumsuz etkiliyor...en güzeli onların olsun hayırlısı benim olsun diye bir laf var ya..o düşüncedeyim..

Pardon da kadın niye kalitesiz olsun ?
Belki cesaret gelmiştir ona.
Ben de kendi arkadasımı hamile görünce cesaretlenmiş, tamam demiştim.
Ama bebek görmesine gittigim gün tüm cesaretim kırıldı.
Niye bu açıdan bakmıyorsunuz ?
Cümlelerinizde haklısınız ama o inanın o zihniyet de var yok değil. Hamile kalma konusunda elti ile görümce ile yarışan çok var. Malesef tüm sorumluluğu ile bir can dünyaya getirmek olarak bakmıyorlar olaya kimileri.

Insanların özel ve hassas kararlarına karşı ne kadar kin dolusunuz ya :) isterse 1 günde değişir kararı kimi ne ilgilendirir bu? Sizin tabirinizle "ergenus" değil anne olur onun adı. Belki bambaşka bir sebep vardı, Öyle demek zorunda kaldı.

Görende sanır ki o ailede siz olduğunuz müddetçe hamilelik bir tek sizin hakkınız. Yahu size ne insanların hamilelik - annelik mevzularından? Velev ki sizden gördü , güç buldu. Ne olacak? Yok bu duruma alışamadım, yok kabullenemedim. Allah'tan kıskanç değilmişsiniz.
Öyle bir anlatmışsınız ki, sizin bebeğinizi aldı sandım.
sadece gülücem bu yoruma..hiç anlamamışsnız beni...
saygı duyuyorum yine de...

teşekkür ederim yorumun için...yapılan yorumlar neticesinde kendimi çok kötü niyetli hissettim..yine de umarım öyle değildir..gerçekten çevremde beni kıskanan kimse olsun istemem..bu beni olumsuz etkiliyor...en güzeli onların olsun hayırlısı benim olsun diye bir laf var ya..o düşüncedeyim..
Asla bebek düşünmeyen kadının siz hamile kaldıktan iki ay sonra kalması, araba aldığınızdan sonra ehliyete yazılması gibi olaylara 'a ne varmış bunda canım' gözü ile bakamıyorum. Bu gibi konularla rekabete giren az mı elti görümce var ya...

Back
X