Siz konuyu bit daha okuyun vergi borcu bilmemne bilmediğimiz detaylar. Öyle olsa bu eski ev sahibi onu zaten bir punduna getirir söylerdi.Bilmeyip yazmıyorum evi satan kişi kiracının su borcu demiş evi alan kişide doğal olarak niye aboneliği kapatmadiniz demiş Oda keyfim istedi tolerans gösterdim sizede haber vermedim demiş bir nevi ..Bundan doğan kusuru evi alan kişi üstlenmek zorunda değil.O belki kiracının üzerine abonelik diye lbiliyor niye bilmeyeyim bizde kirada oturduk her aboneliği üstümüze aldık niye ev sahibinin üstüne olsun kaçak elektrik kullansam onuda öder o zaman ustuneyse Sikayet etsin eski ev sahibi hakkı varsa kullansin yoksa yapacak birşey yok sonuçta herşeyin yasal bir karsiligi var . Neyse farklı düşünüyoruz.Ben konu sahibini haklı buluyorum en başta evi kiraya verirken aboneliği kiracı üzerine alsa evi satan kişinin o zaman hiç başı ağrimazdi Boşverin farklı düşünüyoruz olabilir saygı duyarım.Herhangi bir fatura kapatırken para ödenmiyor bilmiyorsun ne diye yazıyorsun. Yukarıda yazdım yakın zamanda taşındık haberim var bilgim var diye. Açma için su-dogalgaz-elektrik hepsinde açma ücreti alınmıyor.
Ek olarak ev 1 yıldır boş olduğuna göre o faturanın en 1 yılı var.
Konuyu açan kişi 1 yıldır suyu kapattırmadığına göre 1 yıldır su kullanılmayıp sadece vergiler birikmiş olabilir. Bir zahmet evinin vergisini ödesin.
Malum sadece faturalarda kullandığımızı ödemiyoruz bunu bir sürü vergisi var.
1 yıldır bir insanın sahip olduğu evin faturasına bakmamasına imkansız çocuk olsa bilir eve fatura gelecek
Bence evi alındıktan sonra siz bu konuyu teyit etmeliydiniz,kiracıya ben böyle istiyorum abonelikler ne durumda diye sormalıydınız o yüzden iki tarfta da hata görüyorum,yarı yarıya ödemeyi teklif etmek en makuluKızlar kısa tutmaya çalışayım.
2 yıl önce anneme gelir olsun diye 1+1 ev aldık evde avuçta ne varsa toplayıp. Ev alınırken kiracı vardı oturmaya devam eden. 1 yıl oturdu ayrıldı. O zamandır ev boş, yeni kiracı bulamadık.
Az önce evi satın aldığımız kişiler bizi arıyor. 3.500 TL su borcu gelmiş bize, biz evi size sattık ödeyin diyor. Kiracının üstüne değil miydi su diye soruyorum. Yok bizim üstümüzde kayıtlıydı öyle kullandılar diyor.
Neden dedim evi satınca aboneliğinizi kapattırmadınız? Kiracıya devretmediniz?
Öğrenciler diye tolerans gösterdik diyor.
Sizin gösterdiğiniz toleransı biz ödemek zorunda değiliz ki dedim. Evi satalı 2 yıl olmuş, yeni mi aklınıza geldi anlamıyorum. Evin olduğu şehirde abonelik sistemi farklı. Kartla su yükleniyor. Kartta ki su bitince gidip para yüklüyorsun. Bu sebeple biz borç vs olacağını düşünmemiştik kiracı çıkarken. Zaten onun üstüne kayıtlı sanıyorduk.
Eski ev sahibi bizi Allaha havale ettiğini söyleyip bağırıp kapadı telefonu.
Sonradan da üzüldüm, acaba gerçekten bizim mi ödememiz gerekir kanunen ev bizim diye bilmiyorum ama bana kendi sorumsuzluklarının cezasını ödetmeye çalışıyorlar gibi geldi. Doğrusu nedir bunun?
2 yıl önce anneme gelir olsun diye 1+1 ev aldık evde avuçta ne varsa toplayıp. Ev alınırken kiracı vardı oturmaya devam eden. 1 yıl oturdu ayrıldı. O zamandır ev boş, yeni kiracı bulamadık
Az önce evi satın aldığımız kişiler bizi arıyor. 3.500 TL su borcu gelmiş bize, biz evi size sattık ödeyin diyor. Kiracının üstüne değil miydi su diye soruyorum. Yok bizim üstümüzde kayıtlıydı öyle kullandılar diyor.
Belli ki kartlı su sisteminden haberiniz yok, aynı sistemi kullanan biri olarak yazayım, karta kullanacağınız metreküp kadar para yüklersiniz sonra kartı sayaca okutursunuz sayaç açılır, sayaçta ve kartta su yoksa sistem suyunuzu keser, evde su akmaz sayaca karta su yüklemediğiniz sürece de su kullanamazsınız, yani o borç su borcu olamaz, kartlı sistemlerde su için fatura gelmiyor kiEvi satalı 2 yıl olmuş, yeni mi aklınıza geldi anlamıyorum. Evin olduğu şehirde abonelik sistemi farklı. Kartla su yükleniyor. Kartta ki su bitince gidip para yüklüyorsun. Bu sebeple biz borç vs olacağını düşünmemiştik kiracı çıkarken. Zaten onun üstüne kayıtlı sanıyorduk.
Sizinle gr alakası yok. Hiçte boşverin. Akıl var mantık var evi satıp abonelikleri kapatmamak ne demekKızlar kısa tutmaya çalışayım.
2 yıl önce anneme gelir olsun diye 1+1 ev aldık evde avuçta ne varsa toplayıp. Ev alınırken kiracı vardı oturmaya devam eden. 1 yıl oturdu ayrıldı. O zamandır ev boş, yeni kiracı bulamadık.
Sizin gösterdiğiniz toleransı biz ödemek zorunda değiliz ki dedim. Evi satalı 2 yıl olmuş, yeni mi aklınıza geldi anlamıyorum. Evin olduğu şehirde abonelik sistemi farklı. Kartla su yükleniyor. Kartta ki su bitince gidip para yüklüyorsun. Bu sebeple biz borç vs olacağını düşünmemiştik kiracı çıkarken. Zaten onun üstüne kayıtlı sanıyorduk.
Sonradan da üzüldüm, acaba gerçekten bizim mi ödememiz gerekir kanunen ev bizim diye bilmiyorum ama bana kendi sorumsuzluklarının cezasını ödetmeye çalışıyorlar gibi geldi. Doğrusu nedir bunun?
Onun ödemesi gerekirs. KapattirdaymisKızlar kısa tutmaya çalışayım.
Siz konuyu bit daha okuyun vergi borcu bilmemne bilmediğimiz detaylar. Öyle olsa bu eski ev sahibi onu zaten bir punduna getirir söylerdi.Bilmeyip yazmıyorum evi satan kişi kiracının su borcu demiş evi alan kişide doğal olarak niye aboneliği kapatmadiniz demiş Oda keyfim istedi tolerans gösterdim sizede haber vermedim demiş bir nevi ..Bundan doğan kusuru evi alan kişi üstlenmek zorunda değil.O belki kiracının üzerine abonelik diye lbiliyor niye bilmeyeyim bizde kirada oturduk her aboneliği üstümüze aldık niye ev sahibinin üstüne olsun kaçak elektrik kullansam onuda öder o zaman ustuneyse Sikayet etsin eski ev sahibi hakkı varsa kullansin yoksa yapacak birşey yok sonuçta herşeyin yasal bir karsiligi var . Neyse farklı düşünüyoruz.Ben konu sahibini haklı buluyorum en başta evi kiraya verirken aboneliği kiracı üzerine alsa evi satan kişinin o zaman hiç başı ağrimazdi Boşverin farklı düşünüyoruz olabilir saygı duyarım.
Ben kiracıya verdiğim evin hiçbir aboneliğini üstümden kullandirmadigim için vergi borçlarımida takip ettiğim için kişi üzerine aldığı ve ödemediğin de borç ona kaldığı için bu kafadayim.Ben alıcıya güvenip hatta kiracıya güvenip üstüme abonelikten kullandırmam.Benim öğrenci kiracı sizin uzerinizden kullanalim faturayı düzenli ödeyelim dedi kabul etmedim kaçak elektrik kullanmış . Borcuda cezayida babasina ödetti devlet .Öğrenciydi durumuda iyiydi tek başına ev tutacak kadar.Bu nedenle tolerans gösteren kendi bilir .Ev sahibi üzerine alacaksa evi satan kişinin de bunu üstünden atması gerekmezmi gidip kapattirsaymış kiracı çıkar çıkmaz.Yada başta ben gibi yapsaymış.Farutada adı yazan yasal sorumlu .Bu borç ev satıldıktan 2 yıl sonra gelen fatura borcu, bu 2 yılın birinci yılında evi kullanan kiracı oturmuş, ikinci yılda ev boş kalmış. Kiracı çıktıktan 1 yıl sonra gelen borç bu. Aklı başında her insan kiracısı evden çıkarken faturaları borcları kontrol eder ardından eğer evde boşsa faturaların hepsini üstüne alır. Ev boşaldıktan sonra ev sahibinin üzerine alması gerekirken nerede görülmüş faturaları kontrol edemediği. Tabi ödemek konusunda gönlü yoksa.
Tr'de hiçbir faturada sadece kullandığın suyu, elektriği ödemezsin onun bir kullanım borcu+vergi borcu eklenir. Bunu takip etmek evde boşsa ev sahibinin sorumluluğudur.
Kartlı su sayaç sistemini birçok kişi bilmiyor demek ki, çoğunluk standart sayaçlar gibi her ay su faturası geliyor sandı muhtemelen.Zaten kartlı sistem diyorsunuz, kartlı sistemler kontörlü telefon gibi. Size gelen şey fatura olamaz zaten kartların içi boş. Kontörlü telefon gibidir , kartların içindeki kontör bittiği anda kesilir fatura gibi işlemeye devam etmez.Sabit bedeller vardır ödenmesi gereken atıksu bedeli çevre temizlik vergisi gibi.
Mune konunun cahili sayılırım emlak vergisi,kira beyannamesi gibi işler bizde kocamın sorumluluğundadır ama çevre vergisi emlak vergisini içinde değil mi artık? Emlak vergisinin içinde diye biliyordum çevre ve temizlik vergisini..utandım şu anBelli ki kartlı su sisteminden haberiniz yok, aynı sistemi kullanan biri olarak yazayım, karta kullanacağınız metreküp kadar para yüklersiniz sonra kartı sayaca okutursunuz sayaç açılır, sayaçta ve kartta su yoksa sistem suyunuzu keser, evde su akmaz sayaca karta su yüklemediğiniz sürece de su kullanamazsınız, yani o borç su borcu olamaz, kartlı sistemlerde su için fatura gelmiyor ki
Size satan da anlatamamış sorunu, 3.500 lira gelen fatura her yıl, 6 ayda 1 olmak kaydıyla yılda 2 defa ödenen ve belediyelerin sular idaresi yoluyla tahsil ettiği çevre temizlik vergisi borcudur, 2 yıldır ödemiyorsunuzdur birikmiştir.
Bu durumda borcu sizin ödemeniz gerekir, eski ev sahibiyle alakalı bir durum değil, ki 2 yıldır üzerinize kayıtlı olan evin tüm sayaçlarını üzerinize yaptırmanızda yarar var çünkü çevre temizlik vergisi her yıl düzenli ödemeniz gereken bir vergi kalemi, her seferinde eski ev sahibine tahakkuk etmemeli.
:)))Mune konunun cahili sayılırım emlak vergisi,kira beyannamesi gibi işler bizde kocamın sorumluluğundadır ama çevre vergisi emlak vergisini içinde değil mi artık? Emlak vergisinin içinde diye biliyordum çevre ve temizlik vergisini..utandım şu an
e iyi de bu kişiler de evi alırken, ya da en azından kiracı çıkarken bu faturalar kimin üzrine diye baksaymışOnun ödemesi gerekirs. Kapattirdaymis
Size katılıyorum. Doğru söylüyorsunuz. Konu sahibinin de ihmali var. 1 senedir daire boş. Su sayacı kartlı olduğu için üzerinde durmamışlar. Borç çıkacağına ihtimal vermemişler. Muhtemelen eski ev sahibi aboneliği kapattırmak istedi öyle çıktı piyasaya. Zaten kartı doldurmadan su kullanamazlar diye düşünüldü. Ama böyle işlerde ihmalkar olmamak lazım. Ben de bir dönem kartlı su sayıcı olan bir evde kiracıydım. Ev sahibi başka şehirde, evi tuttuğumuz adam ben akrabasıyım kirayı ben alıyorum dedi hep ona ödedik. Kart sayacı bambaşka birinin üzerine. Sayaçta arıza olsa ya da kapattırsalar falan susuz kalmıştık. O dönem çok ucuza kiraladık diye ses etmedik tabiEv satın aldıktan sonra her şeyiyle siz sorumlusunuz. Sizin ödemeniz gerekir. Faturaları nasıl kontrol etmezsiniz, sormazsınız anlamadım.
Üstelik kiracı çıkınca 1 yıldır boş duran evde mi aklınıza gelmedi? Nasıl kontrol etmezsiniz? Kiracı çıkınca sizin faturaları hemen üzerinize almanız gerekirdi. Siz 1 yıl kontrol etmediğinizi için ödenmeyen borç birikmiştir faiziyle.
Faturalarda devretme yok. Kapatma ve yeni taşınan kişinin üzerine alması var. Sizin üzerinize almanız gerekirdi e devletten.
Temizlik vergisi neden sular idaresinde onu da yazayım çünkü bu vergi su abonelerinin aylık metreküp harcamaları üzerinden hesaplanıyor diye biliyorum, o yüzden çoğunlukla belediyeler tahsilatını da sular idaresine yaptırıyor.Mune konunun cahili sayılırım emlak vergisi,kira beyannamesi gibi işler bizde kocamın sorumluluğundadır ama çevre vergisi emlak vergisini içinde değil mi artık? Emlak vergisinin içinde diye biliyordum çevre ve temizlik vergisini..utandım şu an
Ama bilerek kapatmadik iyilik olsun diye demişler. Biliyorlar mis durumu yani.e iyi de bu kişiler de evi alırken, ya da en azından kiracı çıkarken bu faturalar kimin üzrine diye baksaymış
konu sahibi evin sahibi ama daha faturasından aboneliğinden haberi yok
ayrıca kartlı sistemde sadece 1 m3 filan gibi çok cuzi bir miktarı borçlanabiliyorsunuz. onu da işte banyoda kalmayın diye yapıyorlaro miktar da bitince hala yükleme yapmadıysanız karta geçmiş olsun su kesiliyor - ki bu aslında kanuna aykırı, su kullanımı anayasal bir hak, çat diye su kesmek kanun dışı aslında. neyse.
dolayısıyla 3500 liralık suyu kartla borç yapmış olmalarına imkan yok olsa olsa 50-100 liralık filan borçlanabiliyorsun çünkü.
o biriken ya vergisidir ya belediyenin kestiği başka bedellerdir.
Ay birebir aynı şey başıma geldi.2015 te ev aldım .Aldığımda dört yıllık bir binaydı.Ben evi alıncaya kadar kalan kiracıların hiçbiri su faturası ödememiş.500 liralık bir fatura ödemiştim.9 yıl önce iyi bir paraydı.Kızlar kısa tutmaya çalışayım.