• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saygı görmek, insanca muamele görmek için ne yapmalıyım?

Dik duruş dediğin şey bende var.
Ama bilerek değil. Fiziken öyle galiba.
Annem hatta hep der "toykurma". Normal yürü diye.
Iyi de ben normal yürüyorum, ben böyle rahatım.
Bu yüzden dikkat falan da etmiyorum.
Insanların bana davranışı da bundan dolayı farklı değil. Yani alakası yok bence.
Arkadaşımın sevgilisi bilerek dik yürür ve belli de olur. Yapmacık duruyor. Doğal fiziki yapıdan dolayı rahat yürümüyorsan kendiliğinden, belli oluyor.
Kamburda durmayın sağlık açısından. Spor yapın.
Mutlu hissettikçe, bedenle bir oldukça vücüt rahat ve doğal bir biçimde "dikleşir" zaten. Siz kendinize yatırım yapmaya başlayın, gerisi gelir.

Dik durabilmek bence bir nimet:) bir arastirmada mahkumlara bir camin ardindan degisik profillerde kadinlar gosterilmis. Fiziken, mesleki acidan, yas etnik koken vs tamamen karma bir sekilde. Bu mahkumlar daha kambur duran kadinlara saldiracaklarini belirtmisler. Cunku onlar daha savunmasiz, daha aciz bir portre cizdikleri icin.

Bilemiyorum belki de alakasi yok ama kafama takiliyor tabii.

Gayet tatlış bir şekilde Sen en son ne zaman aynaya baktın diye sorsaydın ya sorsaydın 😭😄
Görürdü maymunu...😄

kadının sorunu kendisiyle,senlik birşey değil buna kalıbımı basarım

Zaten sepetledim hayatimdan, asagilik kompleksi pacalarindan akiyordu zavallinin. :)
Baskalarina karsi da hirsli ama tek fark suydu; onlara degil bana cesaret ediyordu.

Özgüvenli konuşma, vücut dili, duruş bunlar önemli ama ilk önce siz kendinize saygı duyun ki size de saygı duysunlar hakaret etmelerine neden müsaade ettiniz psikolojik destek işe yaramadıysa mutlaka kişisel gelişim kitapları okuyun oldukça faydası var birinin bana hakaretimsi bir konuşmaya başladığını anladığım anda iletişimi keserim belli sınırlarım var artık kendime saygısızlık yapılmasına asla müsaade etmiyorum. Eğer karşımdaki bana gerçekten değer vermiyorsa hayatımdan çıkarıyorum. Siz kendinize saygı duyarsanız kendinizden emin olursanız arkası gelir zaten

Kambur duran gülen insanların sayıldığınıda gördüm . Çekim gücü enerjiylede alakalı diye düşünüyorum. Ama bu kıstas değil tabi. Ciddi duran insanı ezenide gördüm. Biraz çekim gücü ve konuşabilme kabiliyetiyle alakalı. Bu ikisi sizde yoksa istediğiniz kadar dik durun ciddi durun çok bir işe yaramaz. Tek çözüm size bu davranışta bulunan insanlara ağzının payını verip hayatınızdan def etmek . Bir de güzel akıcı ve güçlü bir sesle konuşabimeye çalıştığınızda sorun çözülür diye tahmin ediyorum

Yani sorunun farkındaysanız ve düzeltmeye kararlıysanız elbet düzelecek ama bunu öfkeyle yapmamaya çalışın sonunda geçimsiz birisi olup çıkmakta var;)
Bu işin sırrı, yargilanmaktan korkmamak. Yani "aman ne düşünürse düşünsünler, en olmadı çıkartırım hayatımdan ve görmem bir daha" demekle başlayabilirsiniz. Herkes beni sevsin, saygı duysun, iyi olduğuma ikna olsun dersek olmaz o. En başta biz kendimize yazık ederiz.

Beni anladiginizi hissediyorum, bahsettiginiz ezik hissetme, sesini cikaramama bende yillardir mevcut zira. Yavas yavas kabugumdan cikiyorum, cünkü daha önce bana mobbing uygulandigini bile farketmiyordum. O anlarda garip bir his geliyordu midemden, ama hemen manipule ediliyordum. Saka yapiyoruz, neden aliniyorsun vs. simdi setlerimi daha sert cekiyorum, ama biriktikten sonra.

Gülümseme evet güzel bir sey ama söyle tarif ediyim; ben o anlarda gülümsemek istemiyorum, gülümseme ihtiyacinda, zorunda hissediyorum. Arti bu dozunda bir gulumseme degil de daha saf, salakvari bir sekilde. O yuzden torpulemeye calisiyorum.

Yorumunuz bana cok iyi geldi, tesekkur ederim.
Rica ederim, ne mutlu bana :)
Ben yıllarca hakkını yedirmez, çok güçlü ve mücadeleci bir insan olarak nasıl bu hale geldiğimi çok düşündüm. Öyle bir baskı hissettim ki üzerimde, çaresizlik, yalnızlık, onların gayri ahlaki davranışlarına aynı şekilde cevap verememenin baskısı... Hayatımda hiç 'kurban' olmamıştım. Sırtlan sürüsünün ortasında bir yaralı aslan gibi çaresizdim. Farkettim ki benim elimi kolumu bağlayan bu çaresizlik duygusuymuş. Kendimi kurban olarak gördüğüm için sesimi çıkaramıyormuşum. O duygudan kurtuldum ve kara bulutlar bir anda dağıldı.
Güleryüzlü olmanın sınırını kim belirliyor? Asık suratlı, despot yöneticiler, ebeveynler yada arkadaşlar mı? İnsan gülmek istiyorsa güler, bu kesinlikle eziklik değil. bunu eziklik olarak gören ezikler, anca kendilerinden güçsüz gördükleri birinin yanında kendilerini iyi hissedebilirler, o yüzden de gülümseyen insanlara zayıf muamelesi yaparlar. Ben öyle düşünüyorum. Kendinizi bu kadar sert eleştirmeyin bu konuda. Mizaç meselesi bu. Amma siz kendinizi zorunda hissediyorsanız, bunun temelini kendinize sormanız lazım. O duyguyu bulun içinizde. Neden kendinizi gülümsemek zorunda hissediyorsunuz? Onu bulunca sorun da çözülür.

Bu arada self parenting yapmaya calisiyorum, ama acikcasi kendimi seversem her sey duzelir baglantisini kuramiyorum kafamda. Orasi oturmuyor.
Bu hayatta en önemli ilişkimiz kendimizle olan ilişkimiz. Çünkü diğer tüm ilişkilerimizi o belirliyor.
Yakınen tanıdığım ve sizin gibi hisseden biri var. Kendisi de hep kurban, onu farkettim. Zaten bize şöyle olmaz, zaten benim işim rast gitmez, zaten insanlar beni sevmez. O sağolsun, başkalarına bırakmadan kendini yargılayıp hüküm veriyor. Ona da hep diyorum ki: 'kendine bu kötü şeyleri söyleme, sesli dile getirme, içinden bile geçirme, durdur kendini. Çünkü insanlar kokusunu alır.'
Kendisini sevmeyeni dünyadaki hiçbir sevgi iyileştiremez.
Kendini sevmeyen, başkalarının da sevmemesi için elinden geleni yapar. Seveni iter.

Farkına varmak en zor adım bence. Sonrası emekle ve zamanla hallolur. Olumlu adımlar atmışsınız, devamı da gelir elbet. Bu kadar sert eleştirmeyin kendinizi. Kendinize zaman verin, 30 senede oturan karakter 3 günde değişmiyor.

Ben de bazı konularda çok düşük ozguvenli biriyim, bazı konularda fena değilim ama örneğin hayır diyemem kimseye, konuşurken 100 kere özür dilerim alakasiz şeyler için. Tavırlarım ses tonum cocuksudur yaşımın insanı gibi görünmem ve sürekli etrafımda anlamadığım bir şeyler oluyormuş gibi hissederim. Şu an bir ekip yönetmeye başladım. Ve bu ozguvensiz hislerim tavan yaptı diyebilirim.

Size diyebileceğim tek bir şey var doğal olun. Dik durmak sert çıkmak bilerek mesafeli olmak bunlar doğal şeyler değil içimizden gelmiyorsa. Üstelik bende ters tepiyor. Kendimi gozlemleyip sürekli kendimde bi kusur buluyorum. Salak en büyük kk o öyle mi denir en büyük kk hakkında kim bilir ne düşündüler bu gerizekaliyi kim ise aldı dediler filan gibi şeyler aklıma geliyor mesela. İşte ozguveni artırmanın yolu bu sesleri kısmak bence. Ne münasebet ya demek kendi kendine. Hiç de salak değilim hiç de x y z değilim aferin bana rahat olayım demek. Bir de kendimi izlemeyi bırakıp karşımdakine odaklanıyorum. Arada kendime iyi gelecek şeyler yapmaya çalışıyorum. Bu kadar.

Kendinizi olduğunuz gibi sevin.
Insanlar da etten, kemikten, 9 aylık.
Elalem bana laf diyecek, susup oturacağım, oldu.
Annem babam beni elalem gelsin de aşağalasın diye ben hastayken başımda bekledi, okuttu, yemek pişirip önüme koydu. En azından ebeveynlerinden bu değeri görmüştür insan.
Bu yüzden kimseden eksiğimiz yok.
Bankaya para yatırır gibi, kendinize hep yatırım yapın. Biraz bencil olun dış dünyaya karşı. Kimseyi memnun etmek zorunda değilsiniz, nasılsanız fiziken, karakter olarak, ruhen tam öyle sevilmeye değersiniz.
yani evet konu sahibinin aşırı hoşgörüsü de fazla ama sizin bu fevri ve aşırı agresif tavrınız da bence fazla.
ikisinin ortası iyi olan.
sizin gibi davranan insanı da kimse tutmaz etrafında. hoşgörünün fazlası da iyi değil hoşgörüsüzlüğün fazlası da iyi değil.
aslında konu sahibi eğer nasıl bir tavır diye soruyorsanız bence, ikisinin ortası diye cevap vermem aslında konuya dair en aydınlatıcı yorum olur diye düşünüyorum

yani evet konu sahibinin aşırı hoşgörüsü de fazla ama sizin bu fevri ve aşırı agresif tavrınız da bence fazla.
sizin gibi davranan insanı da kimse tutmaz etrafında. hoşgörünün fazlası da iyi değil hoşgörüsüzlüğün fazlası da iyi değil.
aslında konu sahibi eğer nasıl bir tavır diye soruyorsanız bence, ikisinin ortası diye cevap vermem aslında konuya dair en aydınlatıcı yorum olur diye düşünüyorum
Siz benim nasıl biri olduğumu iki yorumdan çıkaramazsınız ki hanımefendi. Benim etrafımda yeterince beni seven insan var, merakta kalmayın.
Benim kastettiğim kişiler konu sahibine "maymun" gibi sıfatlarda bulunanlar. Bu seviyede olan insanlara "cnm, sen benimle böyle konuşamazsın" demem. Daha sert yaklaşırım. Benim tutumum böyle aşırı aşağalayıcı durumlar için geçerli.
Siz tabii ki daha farklı tepki verebilirsiniz.

Siz benim nasıl biri olduğumu iki yorumdan çıkaramazsınız ki hanımefendi. Benim etrafımda yeterince beni seven insan var, merakta kalmayın.
Benim kastettiğim kişiler konu sahibine "maymun" gibi sıfatlarda bulunanlar. Bu seviyede olan insanlara "cnm, sen benimle böyle konuşamazsın" demem. Daha sert yaklaşırım. Benim tutumum böyle aşırı aşağalayıcı durumlar için geçerli.
Siz tabii ki daha farklı tepki verebilirsiniz.
ben sizin normal hayattaki tavrınızı bilmem ama alıntıladığım yorumdaki tavrınızdan bahsettim.
insanlara ne çok alttan almak ne de tepesine çıkar tarzda konuşmak ikisi de negatif etki eder demek istedim.
çünkü aşırı agresif davranınca yüzüne gülenler arkadan psikopat ama buna yaklaşma diye konuşuyorlar.
sizin şahsınıza değil yaptığınız sert yoruma dair örnek verdim

Ben ne demek istediginizi cok iyi anliyorum. Zaten konunun en basinda belirttim, bir cok iyi insanla da karsilastim. Onlara hic sinirlarini göstermek zorunda kalmadim, zaten bildiler. Ama paragraf hanimim bahsettigi bana hakaret eden insan, sizin bahsettiginiz hosgoruden anlayacak bir mahluk degil. Zehir sacan bir insan. Burada yazdiklarimdan fazlasi da mevcut.

ben sizin normal hayattaki tavrınızı bilmem ama alıntıladığım yorumdaki tavrınızdan bahsettim.
insanlara ne çok alttan almak ne de tepesine çıkar tarzda konuşmak ikisi de negatif etki eder demek istedim.
çünkü aşırı agresif davranınca yüzüne gülenler arkadan psikopat ama buna yaklaşma diye konuşuyorlar.
sizin şahsınıza değil yaptığınız sert yoruma dair örnek verdim

Ben kötü insanlarin kendileri istemedikleri sürece iyilesmeyeceklerjni düsünüyorum. Bu yuzden sizin bahsettiginiz bu yuzume gulup arkamdan psikopat demelerine raziyim, hatta istiyorum. Saygi herkese, sevgi bazilarinadir ya bana saygi da gostermiyor bunlar.

Insanlar karsidaki kiside bir ozguvensizlik hissettiklerinde direk bastirmaya ve saygisizlik etmeye basliyorlar. Hatta cok tevazu gosteren insanlar da ayni muameleye maruz kaliyor. Egolari sahlandirip kosturmaya bayiliyor millet. Bak canim simdi o oyle degil ciler dolusur hemen :) nerden mi biliyorum, lise zamanlari ben de boyleydim biraz. Malum ergenlik de var serde.bu durumu asmak icin ozguvenli olmak lazim. Ozguven problemi kolay kolay asilamiyor bazen. Profesyonel destek gerekli olabiliyor.
Vallahi şu ilk cümlelere özellikle katılıyorum. Ben de konu sahibinin tam da başlıkta anlattıpı derdi yaşıyorum. Kendine güvenmediğini anladıklarında ayyyy devamlı tekme atıyorlar. Şuan bile yaşıyorum bu durumu

Ama paragraf hanimim bahsettigi bana hakaret eden insan, sizin bahsettiginiz hosgoruden anlayacak bir mahluk degil. Zehir sacan bir insan. Burada yazdiklarimdan fazlasi da mevcut.
Aynen, yorumumla kastım bu gibi çirkef ve zehirli insanlar içindi. Yani asıl agresif olanlara.
Arkadaş yorum sebebini tam kavrayamamış olabilir. Yoksa Allah'a şükür hepimiz yetişkin insanlarız nerede ne konuşacağımızı bilmeyen manyaklar değiliz. :)

Slmm
Başlık benim için yazılmış sanki
Öyle genel fikirlerle olmuyor. İlla somut örnekler var ama nasıl bulucaz
Acayip sıkıldım ben de bu durumumdan

Merhaba, Beyhan Budak'ın bu konuyla ilgili tavsiyeleri vardı;
1. Gereksiz yere özür dilemek
2. Açıklama yaparken fazla detaya girmek,uzatmak.
3. Fedakarlığı abartmak.
4. Gelen övgüyü kabul etmeyip haketmediğini gösterecek cevaplar vermek.
5. Tek başına bir iş yapamamak, sürekli birilerine ihtiyaç duymak
6. Gündemini sorunlardan oluşturman.
7. Kendi varoluşun için başka birine bağımlı olman
8. Eleştiriler karşısında sürekli açıklama yapmak ve gereksiz cevap vermek
9. Her adımında birilerinin onayına (sürekli) ihtiyaç duymak

Ben ne demek istediginizi cok iyi anliyorum. Zaten konunun en basinda belirttim, bir cok iyi insanla da karsilastim. Onlara hic sinirlarini göstermek zorunda kalmadim, zaten bildiler. Ama paragraf hanimim bahsettigi bana hakaret eden insan, sizin bahsettiginiz hosgoruden anlayacak bir mahluk degil. Zehir sacan bir insan. Burada yazdiklarimdan fazlasi da mevcut.
ben genel olarak normal insanlara karşı tavırdan bahsettim.
karşınızda eğer zehir saçan bir insan varsa ona bırakın belli tavırda davranmayı suratına bile bakmam ben.

Ben kötü insanlarin kendileri istemedikleri sürece iyilesmeyeceklerjni düsünüyorum. Bu yuzden sizin bahsettiginiz bu yuzume gulup arkamdan psikopat demelerine raziyim, hatta istiyorum. Saygi herkese, sevgi bazilarinadir ya bana saygi da gostermiyor bunlar.
yani tam olarak ne yaşadığınızı ve ortamı bilmiyorum. dediğim gibi ben "normal" insanlardan bahsediyorum.
bu kadar arkamdan psikopat desinler razıyım dediğiniz ortamdan ayrılma şansınız varsa orada kalmayın derim.

Biraz içimi dökmek istiyorum müsadenle.... ve somut örnekler belki senin de anlaşılmanı kolaylaştırır.
—-Telefon alırım markasına laf etmesinler diye ı phone aldım. Ki zaten örnek veriyolardı, ay şu da alıyo, ay evlenince alamazsın vb tarzı
—- sırt çantası takarım işe giderken, derse mi muhabbeti
—-evden ömrümde bi kere yemwk getirmedim hani cimri diyecekler madem, hep dışardan söylememe rağmen, bi kere sabahtan kalanı yedim diye laf ederler cimri misali
—-dışarda birlikte yediğimizde bile nerdeyse en pahalı yemekleri yerim, kargom iki-3 günde bir gelir. Ne cimriliğimi gördünüz diyorum tabi içimden
—gebelikten midem bulanır, şakasına, “noluyo bee” vb söylemlerde bulunurlar (günde 2-3 öğürürüm)
—hem özgüvensizim hem yumuşak yüzlüyüm.
—kafaya takmayan rahat bi tip oldupum izlenimi vermedikçe bu rahatsız edici duruö devam edecek . Ama ilk izlenimde saflık fışkırtıyorum istemeden

Back
X