Sayısalcı kadın olmazmis

ben gördüm öyle bi kadın... kadın odaya bir girdi masada 20 adam vardı herkez hazırola geçti... kadına öyle hayran kaldmıştım ki.... adını bile hatırlamasam da.... sen yürü yollar açılır kimmseyle kulak asma.... her emeğin bir karşılığı vardır....şu gerzek erkekleri de bu kadar ciddiye alma....

Bayan Tersane muduru yoksa ilk'i sen olursun canim ne güzel neden karamsar olup , ağliyorsun ki ?

Böyle bir cahil için mi ağlamak istiyorsun aman takma sen kendinle gurur duy çevreye karşı kapat kulaklarını.

O adama soyleyin ben tersanede kadın gemi denetim mühendisleri gordum o sanırım dağ başında yaşıyor ki görmemiş. Ay n'olur böyle şuursuzları umursamayın....

erkekler kadınların kendilerinden daha başarılı olduğunu görünce gurur yaparlar. o adamda kıskanmış ve seni ezmeye sindirmeye çalışmış. 1900 lü yılların başlarında sabiha gökçen uçak uçuruyordu. her mesleği her cinsiyet yapar. o kıskanç beye söyle türkiyede milyonlarca sayısalcı kadın var cahil de.

Kendi olamamıştır kıskanmış seni, çekememiş. Boşver sen takma çalış ve öylelrinin amiri ol da görsünler kadın mühendis nasıl oluyormuş. Öyle cahiller var malesef . Sayısalcı kadın sözü de ilginç geldi uzaydan mı geldi bu adam. Bu kadar geri kafalılar işte. Sayısalcılık cinsiyetle alakalı değil deseydin. Kadın düşmanı bunlar.Kendilerinin üstünde kimse olmayacak öyle düşünüyorlar. İşte bu yüzden yurt dışına gitmek istiyorum bazen. Sen de durma git bu öküzlerle yaşanmaz!!

O adam tam bir gerizekalıymış canım.
Yada kendi yapamadıgını sen yaparsın diye korkmuş senide korkutmuş.

Yeterki iste neden olamayasın?? Erkekler 12 aylıkmı?? Ne farkları var bizden cinsiyet hariç?? Çokmu akıllılar?? Hiç sanmıyorum.

Fabrika üst düzey yöneticisi bir tanıdığım var bayan o kadar da kendinden emin kendine güvenen bi bayanki herkes imreniyor. Ne mühendisi ne genel müdürü hepsi emri altında kadının.

İstedikten sonra herşey olur

Kadın tersane müdürü yoksa böyle adamların ayağını kaydırmaları yüzünden işte.

Her kadın mühendis olmak istemeyebilir, işinde yükselmek istemeyebilir yani öyle hedefleri yoktur anlarım. Ama hedefleri olanın da paçasına yapışıp böyle ezmeye çalışıyorlar.

Hiç takma o kompleksli ilkel yaşam formunu. Ben de mühendisim çok da iyi yaptım.

E olmuşsun işte canım. Mühendis değil misin sen? Amca ben sayısalı bitireli çok oldu deseydin.

B.k yemiş.

Facebookun Londradaki ofisin baş program geliştiricisi bir kadın, hem de çok güzel bir kadın.

Ben yurtdışında gayet başarılı işlerdeyim.

Ezik işte hiiiiç takma.

Okumuş çalışmış olmuşsun kızım mühendis daha neye üzülüyorsun?

Böyle o...u çocuklarına inat yüksek lisans da yap, kaplan gibi bir mühendis ol haydi göreyim seni.

Resmen kıskanmış adamın mesleği ne? Mühendisim özelden nasıl bir yerde çalıştığımı da yazarım. 500 tane teknisyenle çalışıyorum. Hiç problem yaşamıyorum. Direktörüm de kadın mühendis. Zamanında kadın başbakan görmüş ğlkeyiz. Açtırtmasınlar ağzımı.

Ohoo kaç tane yurtdışında master doktora yapmış yapan mühendis kız arkadaşım var ne demek kadına göre değil:)
Emin ol var ayrıca kendimden pay biçiyorum müthiş bi sayısalcıydım tabi o sayısala az biraz yanlış bölüm seçtim çünkü aslında bölümüm sayısaldan girilen sözel gibi ama lise üçüncüsüydüm bi zamanlar yani gayet de sayısalcı bi kızdım oluyor mu oluyor demek istiyorum..

O öyle söyleyince kahkaha atsaydınız keşke.

Bir çok benim diyen adamın yapamadığı işleri yaptım hayatımda. Mühendisim de.

Kadınları üst düzeyde hatta kendisi ile aynı düzeyde görmeye tahammülü olmayan erkek sözleri.

Yanlışım varsa duzeltin ama Turkiye nin tek kadin basbakani ekonomistti. Yani mühendislik kadar olmasa da sayisal içeren bir bölüm. Onun haricinde bir sürü doktor var yani yine sayisal. Birde facebook mu microsoft mu apple mı hatırlamıyorum ama ceo su kadindi. Bir sürü kadın muhendis var. Kuzenim muhendis ve sürekli yükseliyor. Ya benim inşaat muhendisi olup santiyedeki adamları yöneten, binalar diken projeler çizen on numara kadın arkadaşlarım var. Nerede yaşıyor acaba kendisi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…