Sebepsiz infertilite beni tüketti

Maalesef sebepsiz infertilite en zor grup yaşınız da genç. Kafayı rahatlatınca kendiliğinden olabiliyor genelde aslında. Oraya odaklanınca herşey sarpa sarıyor

Ben aynı sorunla 9 yıldan sonra anne oldum maalesef
Çok haklısınız çok yıpratıcı ama sabredecek ve inşallah kavuşacaksınız.

Canım bize de sebepsiz infertilite denmişti ama tavsiye üzerine bu alanda çok iyi bir doktora gittik. Rahimde polip varmış toplu iğne ucunun bilmem kaçta biri büyüklüğünde. Dr o polipi rahimden girerek aldı. Cuma işlem oldu pzt işe gittim. İşlem Mayıs ayında oldu Haziran’da hamile kaldım. Doğumdan sonra boşandık, o ayrı konu

Canım bize de sebepsiz infertilite denmişti ama tavsiye üzerine bu alanda çok iyi bir doktora gittik. Rahimde polip varmış toplu iğne ucunun bilmem kaçta biri büyüklüğünde. Dr o polipi rahimden girerek aldı. Cuma işlem oldu pzt işe gittim. İşlem Mayıs ayında oldu Haziran’da hamile kaldım. Doğumdan sonra boşandık, o ayrı konu

Amin canım sen başlıyorsun o zaman bu ay hadi bakalım rabbim bu yolda önündeki tüm engelleri kaldırsın inşallah hayırlısıyla bebeklerine kavuşursun
Bu ay değil de bi dahakine kararlaştırdık. Bu işlere belli olmuyor ki canım bu ay tamam diyorsun tam başlayacaksın pat düşünmediğin birşey çıkıyor falan. Nasip kısmet her şey. Allah çok bekletmeden versin inşallah bebiklerimizi

Aynen canım çok doğru dedin ben bu ay dedim şu gün transfer olurum şu gün yumurta toplama hepsini hesaplamış gitmiştim bi baktım ki Nisan mayıstan önce olmaz dedi doktor çok üzüldüm ama kısmet böyleymiş demek ki

Rahim filmi çekildinz mi

Ay hiç üzülme ya önce başlamışsın sonra başlamışsın neyin garantisi var? Hiç belli olmaz belki doğal yoldan kalırsın. Kalamazsan bile bu süreyi verimli şekilde geçirmeye çalış. herşeyin hayırlısını versin Rabbim. Pandemi kış aylarında daha riskli. Seninki yaza gelecek daha rahat yaptırırsın ohh Miss.

İnsülin direnci de etkiliyormuymuş şaşırdım doğrusu nasıl gebe kaldınız peki

Olmadıkça vardır bir hayır diyorum 10 dk sonra onu kendim dememiş gibi üzülüyorum, zaten pandemi var kıtlık olucak bu dünyaya çocuk mu getirilir diyorum bir bebek görünce içim gidiyor yine hayallere dalıp olmayınca üzülüyorum yani o takma kafana lafı o kadar çok sinirimi bozuyor ki artık. En kötüsü de arkadaşlarımın çocuklarını severken ya da hamile haberi aldığım da içim deki o duygunun kıskançlık olduğunu insan arkadaşının bebeğini mutluluğunu kıskanır mı diye kendime kızıyorum. Onlar adına seviniyorum ama kendi adıma daha çok üzülüyorum. Haberler de çöpe atılan bebekleri görüyorum onlar anne olurken ben nasıl olamam diye isyan ediyorum yanlış biliyorum ama elimde değil

sizin için çok üzüldüm

eşinize spermiyogram yapıldı mı?

siz yumurtalıklarınızın rezervine,amh ve kalitesine baktırdınız mı?

döllenme oluyor ancak düşük mü oluyor yoksa döllenme hiç mi olmuyor ?

Bu arada covid de atlattık canım ya bende diyorum belki o zamana kadar azalır bu vakalar çok teşekkür ederim

Benim de olmadı, sebepsiz de değildi üstelik, pcos ve endometriozis vardı bende. Evlenmeden önce bile doktorlar olmaz diyordu, eşimle bu şekilde konuşarak evlendim ben. Yine de korunduk bir süre demek ki umudumuz varmış şimdi düşününce, sonra bir kez olsun deneyelim dedik, korunmayı bıraktık. Olmadı tabi. 2 seneye yakın olmadı. En son neyse artık olmuyor, lazer epilasyona başlayayım dedim. O ay hamile olduğumu öğrendim. Gerçekten de ne zaman o düşünceyi kafamdan attım, o zaman hamile kaldım. Bilimsel bir açıklaması vardır elbet.

Elbette iyi doktorlar bulun ve gidin, emin olun bir problem olmadığına. Ama biliyorum, o yollardan geçtim çok zor. Ben hamile kalmak isterken çevremdeki herkes doğum yaptı bir de bebeklerine baktım :) Zor, ama kafanızdan atmaya çalışın, akışına bırakın derim ben. Umarım gönlünüzden geçen olur. Hayırlısıyla, sağlıkla...

Benzer durumlari yasadim. Sebepsiz infertiliteydi bizimde. Ilk cocugumu 34 yasinda evliligimin 10. Yilin da aldim kucagima ikinciyi 38 yasinda aldim. Tup bebek tedavisi ile oldu bizim.
Rabbim fazla beklemeden versin sizede insallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…