• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sebepsiz infertilite dediler ama caresi kücük bir ilacmiş

Merhaba hamile kalabildiniz mi sorun troid kaynaklı mıymış?
yok canım nasip olmadı henuz.21ay oldu..troid de problem yok dediler.eşimde varikosel vardı 3 ay once amlyt oldu şimdi degerleriimiz oldukca arttı cok sukur.kısaca beklemedeyiz cnm

yok canım nasip olmadı henuz.21ay oldu..troid de problem yok dediler.eşimde varikosel vardı 3 ay once amlyt oldu şimdi degerleriimiz oldukca arttı cok sukur.kısaca beklemedeyiz cnm
Anladım canım hayırlısı olsun evet varikosel gebe kalmaya engel olabiliyor sperm kalitesini bozuyor mikrocerrahiyle mi ameliyat oldu eşiniz

Merhaba 3. denemenizde tuttu mu bende troid hastasıyım haşimatoyum bazı doktorlar engel bazıları alakası yok diyor bende ümitsizliğe kapılmaya başladım yardımcı olur musunuz?
Merhaba, yok canım maalesef hiç hamile kalamadım toplamda 4 deneme ve 1 iptal var.TSh ilaç kullanımdan sonra 2,5 altına düştü doktorlar düşük olduğu sürece önemsemiyorlar. Keşke bağlantısı olsaydıda hamile kalsaydım. Her tiroid hastası gebe kalamıyor diye bir şey olmuyor, başlı başına bir sebep değil yani, kafana takma bunu, sadece 2,5 ve altı olmasına dikkat et yeterli.. Benim olmamasındaki sebep yaşa bağlı yumurta kalitesizliği deniliyor..

Merhaba, yok canım maalesef hiç hamile kalamadım toplamda 4 deneme ve 1 iptal var.TSh ilaç kullanımdan sonra 2,5 altına düştü doktorlar düşük olduğu sürece önemsemiyorlar. Keşke bağlantısı olsaydıda hamile kalsaydım. Her tiroid hastası gebe kalamıyor diye bir şey olmuyor, başlı başına bir sebep değil yani, kafana takma bunu, sadece 2,5 ve altı olmasına dikkat et yeterli.. Benim olmamasındaki sebep yaşa bağlı yumurta kalitesizliği deniliyor..
poldi çörekotu bal tarçın karışımını kullan yumurta kalitesizse birde taze incir ye fshı acayip düşürüyor. göreceksin. bende böyle bir sorun yoktu 3 yumurta oluştu. ve yumurtalık fazla uyarıldığı için kişste dönüştü sende böyle bir şey olmaz. mutlaka dene

poldi çörekotu bal tarçın karışımını kullan yumurta kalitesizse birde taze incir ye fshı acayip düşürüyor. göreceksin. bende böyle bir sorun yoktu 3 yumurta oluştu. ve yumurtalık fazla uyarıldığı için kişste dönüştü sende böyle bir şey olmaz. mutlaka dene
çok şükür hormonlar normal canım söylediğin karşımı her adet olduğumda yapıyorum önceki tedavimde baya verim almıştık sonuç negatif olsada gerçekten bal tarçın çörek otu çok iyi.. yalnız incir kürünün yan etkileri fazla proklatını yükseltebiliyormuş, sadece çörek otlu karşımdan yap, teşekkürler..

Arkadaslar yasim geregi tsh düser düsmez tüp bebek yaptirdik ve tuttu cok sükür. Bekleyecek zamanim yoktu. Ama tutar tutmaz tsh in 15 lere firlamasi asil sebebin bu oldugunu gösterdi.

Ben 8 yillik evliyim. Bir laparoskopi bir asilama 2 tüp denedik. Ama hersey tiroit hormunda sakliymis. Dr um buldu.
Kizlar bilirsiniz ilk yapilan testler tsh fsh filandir. Adetin 2.ya da 3.günü yaparlar hemen. Her dr un ilk isi budur. Ben de yaptiriyordum tsh hep normal cikiyordu. 4 ya da 5 arasi. Ama dr um bu tsh hamile kalmak istiyorsan 2.5 in altinda olmali dedi ve bir tiroit ilaciyla meseleyi cözdü. Hamile kalinca hemen 4.haftada tekrar ölctürdüm kiiiii ilac almama ragmen tekrar 5 e cikmis. Hemen ilacin dozunu artirdi dr um. Bu dozu ayarlayan kadin dogumcu degildi bu arada. Endokrin uzmani ilgileniyor bu islerle. Dr uma cok tesekkür ediyorum bunu buldugu icin. Kendisi düsük konusunda bir uzman.

Ben megersem hamile kaliyormusum ama adet günüm gelene kadar tsh firlayip bebegi yok ediyormus. Kim bilir adet oldum sanip kac düsük yaptim. Adetlerim de cok sancili gecer. Ignesiz duramam.
Bence bu tsh olayini göz önünde bulundurun. Birine faydam olursa ne mutlu bana. Dua etsin baska bisey istemem.
Sevgili sadece meyra sana ne kadar tesekkur etsem azdir tam4 doktora gittim 3,29 iyi birsey yapmaya gerek yok dedi senin yazin uzerine endokrinden randevu almistim gecen hafta bu hafta tiroid tem elligim olsugunu gebelik istiyorsam disuk dozlu ilac kullanmam gerektigini gebelik gerceklesince heray kontrol ettirmem gerektigini soyledi belkide buyuzden hamile kalamiyordum m tesekkurler arkadasim iyiki varsin iyiki bu site var bizlerde bilgileniyoruz doktora

Sevgili sadece meyra sana ne kadar tesekkur etsem azdir tam4 doktora gittim 3,29 iyi birsey yapmaya gerek yok dedi senin yazin uzerine endokrinden randevu almistim gecen hafta bu hafta tiroid tem elligim olsugunu gebelik istiyorsam disuk dozlu ilac kullanmam gerektigini gebelik gerceklesince heray kontrol ettirmem gerektigini soyledi belkide buyuzden hamile kalamiyordum m tesekkurler arkadasim iyiki varsin iyiki bu site var bizlerde bilgileniyoruz doktora
Merhaba doktorunuz size bu yüzden olabileceğini söyledi mi geçen sene benimde 3,30 du önemsemediler bu sene 7 lere çıktı şuan ilaç kullanıyorum 1 kez aşılama 1 kez iğne tedavisi denedim tutmadı cuma günü iki doktorla görüştüm bu yüzden olmayabileceğini hatta bu arada düşürmüş bile olabileceğimi söyledi.

Merhaba doktorunuz size bu yüzden olabileceğini söyledi mi geçen sene benimde 3,30 du önemsemediler bu sene 7 lere çıktı şuan ilaç kullanıyorum 1 kez aşılama 1 kez iğne tedavisi denedim tutmadı cuma günü iki doktorla görüştüm bu yüzden olmayabileceğini hatta bu arada düşürmüş bile olabileceğimi söyledi.
canım bu konuları o kadar araştırdımki seninki 7 lere çıktıysa anti tpo n yüksektir anti tpona baktılar mı?.onun içinde yurtdışındaki siteleri epey araştırdım selenyum günlük ihtiyaç dozunda alınırsa antitpo düşüyormuş. tsh içinde kesinlikle süt içmeyecek, vucudu alkali yiyeceklerle beslemek gerekiyormuş. bakalım selenyum için brezilya cevizi çok iyimiş günlük 1 tane kullanacağım. ingilizcen nasıl bilmiyorum ama anti tpo miktarı yüksek olduğunda yurt dışında tüp bebek tedavisi yapmıyorlarmış çünkü tutmuyormuş. araştırırsan sende göreceksin. tiroid max 2,5 olmalıymış hamile kalabilmek için diyelimki hamilelik gerçekleşti bu sefer kontrol edilmezse düşük riski oluyormuş. hamile kalmadan önceki dönemde ise ideal olan tsh 1-2 arasıymış. tshı düşürmeden tüp bebek tedavisi yapılmamalı. bir çok sitede böyle yazıyor.

benim t4 dalgalanması oluyordu ama hafif tsh ile problemin olmadı. t4 e de yönelmelimiyim neden düşüyor diye?

canım bu konuları o kadar araştırdımki seninki 7 lere çıktıysa anti tpo n yüksektir anti tpona baktılar mı?.onun içinde yurtdışındaki siteleri epey araştırdım selenyum günlük ihtiyaç dozunda alınırsa antitpo düşüyormuş. tsh içinde kesinlikle süt içmeyecek, vucudu alkali yiyeceklerle beslemek gerekiyormuş. bakalım selenyum için brezilya cevizi çok iyimiş günlük 1 tane kullanacağım. ingilizcen nasıl bilmiyorum ama anti tpo miktarı yüksek olduğunda yurt dışında tüp bebek tedavisi yapmıyorlarmış çünkü tutmuyormuş. araştırırsan sende göreceksin. tiroid max 2,5 olmalıymış hamile kalabilmek için diyelimki hamilelik gerçekleşti bu sefer kontrol edilmezse düşük riski oluyormuş. hamile kalmadan önceki dönemde ise ideal olan tsh 1-2 arasıymış. tshı düşürmeden tüp bebek tedavisi yapılmamalı. bir çok sitede böyle yazıyor.
Biliyorum canım sayıız kadın doğumcu genel cerrahi doktoru ve endokrinle konuştum tsh hamile kalabilmek için 1 e düşürülmeli çünkü sen haşimato hastasısın dedi anti tpo çok yüksek değil ilaç kullanıyorum ama doktorum bu yüzden hamile kalamamış olabileceğimi söyledi özellikle antikor için selenyumu sordum alakası yok hiç bir faydası olmaz dedi

Biliyorum canım sayıız kadın doğumcu genel cerrahi doktoru ve endokrinle konuştum tsh hamile kalabilmek için 1 e düşürülmeli çünkü sen haşimato hastasısın dedi anti tpo çok yüksek değil ilaç kullanıyorum ama doktorum bu yüzden hamile kalamamış olabileceğimi söyledi özellikle antikor için selenyumu sordum alakası yok hiç bir faydası olmaz dedi
Gebelik için 2 2,5 olmalıymış bunu söyledi doktorum geçen sene 9 tane özel hastaneye gittim tsh 3,5 tu önemsemediler iğne ve aşılama bu yüzden tutmamış olabilir mi onu çok merak ediyorum doktorum tsh yı 1 düşürelim hamile kalamazsan aşılama deneriz dedi.

benimde anti tpo çok yüksek değil. ama ben 35 altına düşsün diye istanbuldan breziya cevizi sipariş ettim neticede doğla bir ürün ilaç değil günde bir tane yiyeceğim faydası olacak mı bakalım. 1 ay sonra tekrar ölçtüreceğim.

Gebelik için 2 2,5 olmalıymış bunu söyledi doktorum geçen sene 9 tane özel hastaneye gittim tsh 3,5 tu önemsemediler iğne ve aşılama bu yüzden tutmamış olabilir mi onu çok merak ediyorum doktorum tsh yı 1 düşürelim hamile kalamazsan aşılama deneriz dedi.
aynen bencede.doktor doğru söylemiş.inşallah tutar canım.benimkinide kimse önemsemedi. ama olsun biz işimizi garantiye alalım. gerisini Allah bırakalım. herşeyi doktora bırakırsam yıllarca olmaz gibi geliyo bana. araştırmak öğrenmek lazım.

benimde anti tpo çok yüksek değil. ama ben 35 altına düşsün diye istanbuldan breziya cevizi sipariş ettim neticede doğla bir ürün ilaç değil günde bir tane yiyeceğim faydası olacak mı bakalım. 1 ay sonra tekrar ölçtüreceğim.
Geçenlerde bir arkadaş sarımsak yaprağında selenyum var deneyeceğim dedi inşallah faydası olur.
Siz hamile kalabildiniz mi ne zamandır anti tpo yüksek

vallahi benim yüksek olduğundan haberim yoktu tshım 3,29 du endokrine gidip tshım gebelik için yüksekmi dediğimde baktılar daha önce hiç ölçtürmedim. ama 60 çıktı anti tpolar yükseldikçe çünkü tiroid bezine saldırıyorlar onu düşürürsem tiroid hasralanmadığı için tshım yükselmez. kök neden tpo zıkkımı yani :) selenyum ayçekirdeğindede var 100 gr bir günlük ihtiyacın hepsini karşılıyor. ama ben bu ay gebelikten şüpheleniyorum. o yüzden ayçekirdeği yiyemem :( sarımsak yaprağını hiç duymadım. bakalım hayırlısı

Merhaba, benim geçen ay yaptırdığım test sonuçlarına göre TSH 3.97 ve PRL 38 idi. PRL için dostinex kullanıyorum ancak hocam tiroit için yüksek değer değil onun için ilaç vermeyeceğim dedi. İyi bir doktordur ayrıca ama kafam çok karışık. Bir endokrin uzmanına mı gitmeliyim acaba??

vallahi benim yüksek olduğundan haberim yoktu tshım 3,29 du endokrine gidip tshım gebelik için yüksekmi dediğimde baktılar daha önce hiç ölçtürmedim. ama 60 çıktı anti tpolar yükseldikçe çünkü tiroid bezine saldırıyorlar onu düşürürsem tiroid hasralanmadığı için tshım yükselmez. kök neden tpo zıkkımı yani :) selenyum ayçekirdeğindede var 100 gr bir günlük ihtiyacın hepsini karşılıyor. ama ben bu ay gebelikten şüpheleniyorum. o yüzden ayçekirdeği yiyemem :KK43: sarımsak yaprağını hiç duymadım. bakalım hayırlısı
AA neden yiyemezsin ay çekirdeğini

Back
X