sebepsiz infertilite dediler ama caresi kücük bir ilacmiş

Kızlar benim tsh 2.59 sizce bir daha gidip tahlil yaptırmam gereklimi?Ne olur biriniz bir şey söyleyin.şimdi bende huzursuz oldum:(

Tsh si 10 olup hamile olan birçok insan var bunu bana endokrin uzmanı söyledi.yani sizin sandığınız gibi 4ü 5i geçtiği için vucut bebeği yok etmez yok öyle birşey.ama ideal olanı en fazla 2,5 olmasıdır.bir çok guatr hastası çocuk sahibi oluyor,direkt infertilite işe bağlantı kurulamaz,tek sebep buymuş denilemez bu çok yanlış.her kadın doğumcu ilk bu testleri yapar 4ü geçince ilaca başlatır.bende çocuk düşününce tsh 6 çıkmıştı hamile kalmana engel değil ama 2,5 un altına düşürmeliyiz demişti ilaca başladım

Kızlar benim tsh 2.59 sizce bir daha gidip tahlil yaptırmam gereklimi?Ne olur biriniz bir şey söyleyin.şimdi bende huzursuz oldum:KK43:
Arkadaşım gayet normal burada abartılıyor lütfen takılmayın.hamileliğe başlangıç için normal bir değer,zaten hamilelik süresince takip edilir korkmayın

kızlar 10 aydır hamile kalamıyorum bende.konuyu okur okumaz sonuçlarıma baktım tsh 3.12 .eşimde de sperm hız ve sayı dusuklugu var ama son gittiğinde dr bu değerlerle de olur demiş o yuzden ilaç yazmadı eşime.belkide bu yuzden hamile kalamıyorum bende.en yakın zamanda bununla ilgili tekrar bir dr goruncem konu için teşekkürler

Canim esine de keciboynuzu kürü yap icir. Faydasini gören cok var. Sen de ilaca basla. Rabbim hayirlisini versin ins

arkadaşlar benim de senelerdir hipotriodim var ve ben hamileliğe etkisinin bilincindeyim ancak hamilelik öncesi gidip yaptırmadım test. şöyle ki önce folik asit başladım tam 3 ay kullandım başlayalım derken kadın doğumcuya gittim yara ve polip görüldü. onlar için operasyon geçirdim 2 ay korun dediler sonra 3. ay ben yine kadın doğuma gittim bi sorun yok ddi. kan testi yaptırdığımı hatırlamıyorum. son yapptırdığım tshlar hep normal seviyelerde idi zaten. derken korunmadım ve günüm geçti. tıp fakültesinde çalışan aile hekimliğine gittim hamilelik ve tiroit testi istedim. evet 330 çıktı ve hamile idim. tsh ise 4 çıkmıştı. doktor dedi ki 4 normal değer ancak hamilelik için 2,5 altı olması gerek. dozajımı artırddı. derken 10 gün sonra kadın doğumcuya gitttim kesem göründü dğerim de hemen 2,5 a düşmüşdü. ona sevindim drken gebeliiğin 6. haftasında yorucu bir günün ardından ve ilişki sonrsı kanamam olmuştu acile gittiğimde kese içinde bebek görünmedi. kadın doğumcu da 7. ve 8. haftalarda göremedi. boş gebelik dedi ben hemen tirotimi sordum boş gebelikle alakası yok dedi. neyse kürtaj öncesi son kontroldede gelişim 6. haftada kalmış felan denmişti. o yüzden emin değilim boş muydu değilmiydi. zaten kürtaj olucam zaman doktor ilaç sürdü düşük kendiliğinden başladı. kürtajdan sonra yeniden denemek için 2 ay zaman verdi. bu arada benim endokrin kontrollerim devam etti.. her gittiğimde başka bi asistan doktor gördüm. düzeltelim derken benimkini iyice bozdular. bi çok gelmiş azalt bir ay sonra gel dediler 0 ın altına düşmüştü. 15 gün sonra ölçtürdüğümde 7 ye çıkmıştı ben de bir ayı beklemeden çoğalttım ikisinin arası bir yerde. doktora gittiğimde 1.9 çıkmıştı doktorda onun oturması bir ay sürer aynı dozaja devam et üç haftaya tekrar gel dedi . bu esnada dört gözle beklediğim 2 ay yasak zaman bitti ama ben çok terddüt ettim. korunmasam mı nasıllsa normal değere gelir diye düşündüm ancak risk almak istemedimm.nitekim 1.9 da olmuştu keşke deneseydim derken 1 hafta önceden adetim geldi. doktorun 3 hafta sonra dediği yumurtlama zamanlarıma yakın denk geliyor ben de kan verccem yine 2,5 altı olursa korunmuycam diye düşünüyom.
benim de tavsiyem işn başına geçmeden öncelikle bi tsh testi yaptırmakta fayda var.

Ya benim
TSH: 1.77
FSH: 7.25
LH: 5.74
ESTRADİOL: 98
PROLAKTİN: 10.42
17-OH-PROGESTERON: 2.26

Bu ne demek oluyor arkadaşlar?
Doktor 5 saniye bile bakmadan normal demişti....

Slm arkadaslar..sizinle bisiler paylasmak istiyorum...umut olmak adina....benim fsh 15.9 du..dr tedavisiz bebegin olmaz dedi...bu arada esimin sperm sayisida cok dusuk cikti...yani dr gore 2 sorun...once esimin tedavi olmasi gerektigini soyledi dr...tabi esimle ben cok uzulduk....esim tedaviden keciboynozu kuru yapicagini soyledi eger olumsuz olursa dr muayeneye gidecegini soyledi...bende anlayisla karsiladim tamam dedim..buaradada fsh dusurmek icin testere disli aslan pencesi icmeye basladim...ne yalan soylim cokta duzenli icmedim...ama esim cok duzenli olarak keciboynozu kurunu uyguladi...1.5 ayin sonunda tekrar sperm testi verdi...sonuclari aldigimda gozlerime inanamadim..esimin tahlil sonuclari %1500 artmis...sorun kalkmis ortadan...sonuclari aldiktan sonra adetimin 3 gun falan gectigini farkettim...test yaptim ve 5 haftalik hamileyim :)))) ilk muayeneme gittim..suanlik bir sikinti gozukmuyo...umudunuzu hic kaybetmeyin sizde...

selam canım
Euthyrox 50 mg'ı 4 e bölüp 1 yarım 1 çeyrek kullanıyorum. şu an için hamilelik yok. benim yaştan dolayı yumurta rezervim az. eşimde de sperm sayısı hareketi sorunu var. tüp bebek veya aşılama olacak:[/QUOTE
bebeğiniz hayırlı olsun Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin.benimde aynı sorunum var yumurta rezervim çok düşük,yumurtlamam olmuyor.Siz aşılama mı tüp bebek mi denediniz?

bebeğiniz hayırlı olsun Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin.benimde aynı sorunum var yumurta rezervim çok düşük,yumurtlamam olmuyor.Siz aşılama mı tüp bebek mi denediniz?

çok teşekkür ederim. amin inşallah
tüp bebek denedik. bu 2. deneme. rezerv düşük olduğu için kaliteyi arttırmak için vitamin ve bitkisel kürler uyguladım

çok teşekkür ederim. amin inşallah
tüp bebek denedik. bu 2. deneme. rezerv düşük olduğu için kaliteyi arttırmak için vitamin ve bitkisel kürler uyguladım

bana şimdi klomen tedavisi başlayacaklar adetimi bekliyorum.Allah biliyor ya klomenden umudum yok.Ama en azından bu ay deneyeceğim olmazsa hemen aşılama yaptırmayı düşünüyorum.yaşım 33 oldu zaman kaybetmek istemiyorum.Allah herkesin gönlünün muradını versin.Ben vekilime sığındım en güzelini o bilir.Sende sağlıkla alırsın kucağına inşallah.

bana şimdi klomen tedavisi başlayacaklar adetimi bekliyorum.Allah biliyor ya klomenden umudum yok.Ama en azından bu ay deneyeceğim olmazsa hemen aşılama yaptırmayı düşünüyorum.yaşım 33 oldu zaman kaybetmek istemiyorum.Allah herkesin gönlünün muradını versin.Ben vekilime sığındım en güzelini o bilir.Sende sağlıkla alırsın kucağına inşallah.

Allah gönlüne göre versin canım. ben de 37 yim :)

Slm arkadaslar..sizinle bisiler paylasmak istiyorum...umut olmak adina....benim fsh 15.9 du..dr tedavisiz bebegin olmaz dedi...bu arada esimin sperm sayisida cok dusuk cikti...yani dr gore 2 sorun...once esimin tedavi olmasi gerektigini soyledi dr...tabi esimle ben cok uzulduk....esim tedaviden keciboynozu kuru yapicagini soyledi eger olumsuz olursa dr muayeneye gidecegini soyledi...bende anlayisla karsiladim tamam dedim..buaradada fsh dusurmek icin testere disli aslan pencesi icmeye basladim...ne yalan soylim cokta duzenli icmedim...ama esim cok duzenli olarak keciboynozu kurunu uyguladi...1.5 ayin sonunda tekrar sperm testi verdi...sonuclari aldigimda gozlerime inanamadim..esimin tahlil sonuclari %1500 artmis...sorun kalkmis ortadan...sonuclari aldiktan sonra adetimin 3 gun falan gectigini farkettim...test yaptim ve 5 haftalik hamileyim :)))) ilk muayeneme gittim..suanlik bir sikinti gozukmuyo...umudunuzu hic kaybetmeyin sizde...
testere dişli aslan pençesi tshı düşürüormu? nasıl içtin ne kadar içtin

Ben 8 yillik evliyim. Bir laparoskopi bir asilama 2 tüp denedik. Ama hersey tiroit hormunda sakliymis. Dr um buldu.
Kizlar bilirsiniz ilk yapilan testler tsh fsh filandir. Adetin 2.ya da 3.günü yaparlar hemen. Her dr un ilk isi budur. Ben de yaptiriyordum tsh hep normal cikiyordu. 4 ya da 5 arasi. Ama dr um bu tsh hamile kalmak istiyorsan 2.5 in altinda olmali dedi ve bir tiroit ilaciyla meseleyi cözdü. Hamile kalinca hemen 4.haftada tekrar ölctürdüm kiiiii ilac almama ragmen tekrar 5 e cikmis. Hemen ilacin dozunu artirdi dr um. Bu dozu ayarlayan kadin dogumcu degildi bu arada. Endokrin uzmani ilgileniyor bu islerle. Dr uma cok tesekkür ediyorum bunu buldugu icin. Kendisi düsük konusunda bir uzman.

Ben megersem hamile kaliyormusum ama adet günüm gelene kadar tsh firlayip bebegi yok ediyormus. Kim bilir adet oldum sanip kac düsük yaptim. Adetlerim de cok sancili gecer. Ignesiz duramam.
Bence bu tsh olayini göz önünde bulundurun. Birine faydam olursa ne mutlu bana. Dua etsin baska bisey istemem.
Gerçekten mi şuan şoktayım bu yazıyı tesadüf eseri gördüm .

Bende 2,5 yıldır sebepsiz kısırlık olarak tedavi gördüm iğne ve aşılama tedavisi denedim tutmadı.

Aşılama sırasında polip fark edildi ameliyat oldum 1,5 ay önce sonrasında troidin yüksek olduğunu 2 ye düşmesi gerektiği söylendi.

15 gündür troid ilacı kullanıyorum ne kadar zaman sonra hamile kaldınız bazı doktorlar engel olmadığını bazıları da kısırlık sebebi olduğunu söylüyor.

bizdede tiroid genetik.
benimki 3,5 4 arasıydı.tam hatırlamıyorum.
dr. ilaç vericem dedi unuttu.bende üstüne düşmedim.
hemen dr.a gidip ilaca başlıyorummm.
banada sebepsiz infertilite denildi.2,5 yıldır olmuyor.
eğer sorun buysa ve çözülürse çok dua edicem sana.
Merhaba sorun troid miymiş hamile kalabildiniz mi?

Tsh 5,24 çıktı, birkaç tanede zararsız küçük boyutta nodül çıktı. Levotiron 25 mg günde 1 tane başladım. 1 ay sonra kontrolüm var, inşallah düşüşe geçer. Valla senin mesajından sonra gittim baktırdım, iyikide gitmişim, çok teşekkürler. Aralık ayında 3. denemeye başlayacağız, inşallah bu sefer pozitifi görürüm canım.
Merhaba 3. denemenizde tuttu mu bende troid hastasıyım haşimatoyum bazı doktorlar engel bazıları alakası yok diyor bende ümitsizliğe kapılmaya başladım yardımcı olur musunuz?

kızlar 10 aydır hamile kalamıyorum bende.konuyu okur okumaz sonuçlarıma baktım tsh 3.12 .eşimde de sperm hız ve sayı dusuklugu var ama son gittiğinde dr bu değerlerle de olur demiş o yuzden ilaç yazmadı eşime.belkide bu yuzden hamile kalamıyorum bende.en yakın zamanda bununla ilgili tekrar bir dr goruncem konu için teşekkürler
Merhaba hamile kalabildiniz mi sorun troid kaynaklı mıymış?

Back
X