- 3 Ocak 2011
- 1.935
- 1.014
- 448
- Konu Sahibi SadeceMeyra
-
sen üzerine düş konunun bence. evet canım doğru hatırlıyosun ama benim yakınımı ilaç. onlar bursada. ben izmirdeyim ege üniversitesine gidiyorum.Kontrole gittiğimde düşüp düşmediğine bakılacak, belki doz yükseltilebilir demişti. Değerin baya düşmesi gerek anladım... Bazı hastanelerde aşılamaya gerek duymayabiliyorlar, sizin duruma göre yaparlar o zaman. Hangi hastanede yaptıracaksın peki? seni ilaç satanlardan biliyorum sanki, Bursa damısın?
sen üzerine düş konunun bence. evet canım doğru hatırlıyosun ama benim yakınımı ilaç. onlar bursada. ben izmirdeyim ege üniversitesine gidiyorum.
Ben Bursada yaşıyorum, elimde ilaçlarım var ama yetmezse diye ilaç bölümünü takip ediyorum. Bursada olan birinden almak daha faydalı olur düşüncesindeyim. Öncekileri fakültede yaptırdım, iyiki sen burada değilmişsin, burada tek fakülte var, çok bekletiyorlar, insanın ömrünü yiyorlar valla.
Merhaba,
Bizimde 1,5 yıldır bebeğimiz olmuyordu, sürekli kontrole gidiyordum hormon testleri, hsg, şeker yüklemesi, spermiyogram sonuç olarak birşey yok denildi.
ilk kez geçen ay klomen kullandım onda da sonuç alamadım, şimdi yazınızı okuyunca sonucuma baktım reglin 3. günü yapılan test 3.88 diyor, çok şaşırdım biz anlamıyoruz normal, fakat 1,5 yıldır neredeyse 7-8 kez gittiğim dr. nasıl anlamıyor, gittiğim hastane de Bakırköy Acıbadem hastanesi, Dr umu değiştirmeyi düşünüyordum, şimdi iyice emin oldum, Bu konuda sizin tecrübeleriniz nasıl oldu, ve gidebileceğim Dr. tavsiyeniz varmıdır fikir verirseniz çok sevinirim.
bende şimdi eski tahlillerime baktımda 3.330 3.110 3.200 civarında ama hep normal dedi doktorlar fakülteye gidiyorum hemde bide endokronolojiye gideyim bakayım o ne dicek ama adetin 3.günümü gitemem lazım yine ?
Merhaba,
Bizimde 1,5 yıldır bebeğimiz olmuyordu, sürekli kontrole gidiyordum hormon testleri, hsg, şeker yüklemesi, spermiyogram sonuç olarak birşey yok denildi.
ilk kez geçen ay klomen kullandım onda da sonuç alamadım, şimdi yazınızı okuyunca sonucuma baktım reglin 3. günü yapılan test 3.88 diyor, çok şaşırdım biz anlamıyoruz normal, fakat 1,5 yıldır neredeyse 7-8 kez gittiğim dr. nasıl anlamıyor, gittiğim hastane de Bakırköy Acıbadem hastanesi, Dr umu değiştirmeyi düşünüyordum, şimdi iyice emin oldum, Bu konuda sizin tecrübeleriniz nasıl oldu, ve gidebileceğim Dr. tavsiyeniz varmıdır fikir verirseniz çok sevinirim.
Ben 8 yillik evliyim. Bir laparoskopi bir asilama 2 tüp denedik. Ama hersey tiroit hormunda sakliymis. Dr um buldu.
Kizlar bilirsiniz ilk yapilan testler tsh fsh filandir. Adetin 2.ya da 3.günü yaparlar hemen. Her dr un ilk isi budur. Ben de yaptiriyordum tsh hep normal cikiyordu. 4 ya da 5 arasi. Ama dr um bu tsh hamile kalmak istiyorsan 2.5 in altinda olmali dedi ve bir tiroit ilaciyla meseleyi cözdü. Hamile kalinca hemen 4.haftada tekrar ölctürdüm kiiiii ilac almama ragmen tekrar 5 e cikmis. Hemen ilacin dozunu artirdi dr um. Bu dozu ayarlayan kadin dogumcu degildi bu arada. Endokrin uzmani ilgileniyor bu islerle. Dr uma cok tesekkür ediyorum bunu buldugu icin. Kendisi düsük konusunda bir uzman.
Ben megersem hamile kaliyormusum ama adet günüm gelene kadar tsh firlayip bebegi yok ediyormus. Kim bilir adet oldum sanip kac düsük yaptim. Adetlerim de cok sancili gecer. Ignesiz duramam.
Bence bu tsh olayini göz önünde bulundurun. Birine faydam olursa ne mutlu bana. Dua etsin baska bisey istemem.
Özellikle sor. Dr üzerine düsmezse dahiliyeye git endokrinciye sevk iste. Bunlar hormon isleri dozlar önemli kafana göre hareket edemezsin bir bozuldu mu toplamak zor. Allah kolaylik versin basarilar diliyorum. Bu arada yasini kafana takma ben de 31 im ve 40 a kadar yolu var. Yani evet ne kadar gec o kadar zor ama olsun da zamanini Allah en iyi bilir.
Merhaba..
ben 2 yıllık evliyim 1.5 yıldır korunmuyoruz 3 ayklomen 1 ay serophene ve 1 ayda tumurta çatlatma ovitrelle kullandı doktorum ancak hiç sonuç alamadık hsg dahil bütün tahlillerim yapıldı şimdi mesajınızı görünce hormon sonuçlarıma baktım tsh 4.05 fsh 5.78 lh 6.87 ama doktorum bana hep hormon değerlerin süper dedi durdu şimdi bu ay hasta olursam direk 3. Gün bu tahlilleri isticem doktorum ili ay sonra aşılama dedi ama normal olsun istiyorum çünkü ben çok takıp sonuç alana kadar uyku uyuyamıyorum ovitrellede yaşadım bunu bi yol gösterin bana nolur
Merhaba..
ben 2 yıllık evliyim 1.5 yıldır korunmuyoruz 3 ayklomen 1 ay serophene ve 1 ayda tumurta çatlatma ovitrelle kullandı doktorum ancak hiç sonuç alamadık hsg dahil bütün tahlillerim yapıldı şimdi mesajınızı görünce hormon sonuçlarıma baktım tsh 4.05 fsh 5.78 lh 6.87 ama doktorum bana hep hormon değerlerin süper dedi durdu şimdi bu ay hasta olursam direk 3. Gün bu tahlilleri isticem doktorum ili ay sonra aşılama dedi ama normal olsun istiyorum çünkü ben çok takıp sonuç alana kadar uyku uyuyamıyorum ovitrellede yaşadım bunu bi yol gösterin bana nolur
Arkadaşlar bugün yeni Dr gittim, kendisi ilk başta klomen kullandığımda mutlaka takip yapılması gerektiğini söyledi,diğer Dr umun takip yapmamasını yadırgadı, tahlillerime genel olarak iyi görünüyor dedi, bende sadecemeyra vesilesiyle öğrendiğim tsh hormonumun 3,88 olduğunu sordum evet biraz yüksek bunun için dahiliye ye git ve kadın doğum doktorumun bunun 2,5 altında olması gerektiğini söyle dedi, yani kadın doğumcuların aklına direk gelmiyor mutlaka kendiniz sorun, bende buradaki arkadaşımın uyarısıyla sordum. Yarın için dahiliye uzmanından randevu aldım. İnşallah hepimiz hakkında hayırlısı olur.
Evet bunu görmem çok iyi oldu iyiki üye olmuşum rabbim hepimize anne olma mucizesini nasip etsin aratmasın inşallah hastanede dr beklerken sohbet ettiğim bir bayan 17 yıldır çabaladığını anlattı çok etkilenmiştimAynen benim yasadiklarimi yasamissin. Baskasi da yasamasin diye actim bu konuyu. Allah gönlüne göre versin canim. Insallah vesile olmusumdur
Evet bunu görmem çok iyi oldu iyiki üye olmuşum rabbim hepimize anne olma mucizesini nasip etsin aratmasın inşallah hastanede dr beklerken sohbet ettiğim bir bayan 17 yıldır çabaladığını anlattı çok etkilenmiştim
Şimdi mens olmayı bekliyorum 3. Gün gidicemhepsine baktırıcam çok teşekkür ederim bilgi verdiğiniz için :)Tsh yüksek çıkmış, bence bir iç hastalıkları yada endokrin doktoruna görün, ultrason ve kan tahlillerine tekrar baktır. Ben tüp bebek yaptırmaya başladığımda 3,45 çıkmıştı, biraz yüksek denilmişti ama yönlendirme yapılmadı. Şimdi 5 üzerinde çıktı, ilaç kullanıyorum. Kadın doğumcuna gitme, söylediğim yere git öncelikle..
Bende öyle düşünüyorum sonuçta şükürler olsunki olmaması için çözülmicek hiçbidurum yok vakti var elbet ama ben sabırsızım işte sabretmeyi tevekkülü öğrenmek lazım aslında ...Bence tsh i ayarladiktan sonra bir süre bekle kendiliginden olsun diye. Ne gerek var asilamaya o kadar hormonu yüklenmeye. Vücutlarimiza yazik. O kadar ilac kullaniyoruz karacigere yazik. Sonra da kanser vakalari artiyor. O kadar hormonu yiyen herkes hastalanir. Akisina birak bence.
Saol canım çok teşekkür ederim. :)Hadi bakalim ilk adimi attin. Insallah sonuc alirsin. :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?