• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sebepsiz infertilite ve tüp bebek başarısızlığı

Tugce9242

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Ağustos 2023
2.875
471
53
27
Kızlar selam bu başlığı benimle aynı durumda olan veya aynı yollardan geçip de başarıya ulaşmış olanlar varsa diye açıyorum. Ben iki kez aşılama iki kez tüp bebek tedavisi geçirdim ve hiç gebelik oluşmadı ne yazıkki yani ne kimyasal ne de başka bir şey geçirmedim. Anlamadığım şey tüp bebek sürecinde bile bir neden bulunamadı yani doktorumuz şundan dolayı olmamış olabilir gibi bir açıklama yapamıyor her şey yolunda gidiyor ama olmuyor iyice umutsuzluğa kapıldım ben de ne yapacağımı bilmez haldeyim eğer aranızda yol gösterebilecek olan varsa Aynı şeyleri yaşayanlardan bir cevap bir umut bekliyorum

Merhabalar tüp bebek yoluna girmedik biz henüz ama bizimki de sebepsiz infertilite... Bundan sonrası Rabbime kalmış yani o ne zaman isterse o zaman olacak inşallah 🌹 Benim de umutsuzluğa kapıldığım çok oldu. Ama belli ki bir vakti var. Hayırlı olan zamanda hayırlı bir evladımız olur inşallah içinizi sıkmayın Allah'tan umudunuzu kesmeyin... Hamilelerden dua isteyelim

Merhabalar tüp bebek yoluna girmedik biz henüz ama bizimki de sebepsiz infertilite... Bundan sonrası Rabbime kalmış yani o ne zaman isterse o zaman olacak inşallah 🌹 Benim de umutsuzluğa kapıldığım çok oldu. Ama belli ki bir vakti var. Hayırlı olan zamanda hayırlı bir evladımız olur inşallah içinizi sıkmayın Allah'tan umudunuzu kesmeyin... Hamilelerden dua isteyelim
Öyle tabii ki bu yolda pes etmek yok zaten umudumu kaybetmek istemiyorum ama üçüncüde farklı olarak bir şeyler yapmak istiyorum yani yine aynı şekilde negatif almaktan çok korkuyorum bir sebep bulunamaması çaresiz bırakıyor insanı bu sürece girmeden önce hep son çare tüp bebek ile olur diye düşünüyor insan ama onunla da olmayınca hem de iki kez ister istemez umutsuzluk oluyor

Öyle tabii ki bu yolda pes etmek yok zaten umudumu kaybetmek istemiyorum ama üçüncüde farklı olarak bir şeyler yapmak istiyorum yani yine aynı şekilde negatif almaktan çok korkuyorum bir sebep bulunamaması çaresiz bırakıyor insanı bu sürece girmeden önce hep son çare tüp bebek ile olur diye düşünüyor insan ama onunla da olmayınca hem de iki kez ister istemez umutsuzluk oluyor
Nerde tedavi görüyorsun neler yapıldı açaba şuan senle aynıyız 2 başarısız tüp bebebek oldı embriyo gelişmiyor hiç gebelik yaşamadım 3. Ye bende arayış içindeyim

Nerde tedavi görüyorsun neler yapıldı açaba şuan senle aynıyız 2 başarısız tüp bebebek oldı embriyo gelişmiyor hiç gebelik yaşamadım 3. Ye bende arayış içindeyim
Aa evet gerçekten benzermiş süreçler. Ben bahçeci fulyadayım sen nerde görüyorsun tedavi. Benim de ilk tedavimde 15 yumurta toplandı 13 tanesinin döllenmesine rağmen sadece 1 tane 3.gün embriyosu oldu o da negatif oldu zaten. İkinciye aynı yerde sıfırdan başladık bu kez daha farklı ilaçlarla yumurta toplandı 22 taneden 16 tane döllendi çok şükür ki bu kez 4 tane 5.gün embriyosu oldu onlarında biri transfer edildi ve negatif oldu. İlk transferimde tamamen doğal ilerledik sadece fitil kullanıyordum bu kez de yapay denedik çok fazla ilaç kullamdım hormonlar dışarıdan verildi hep. İlk olumsuz tedavi sonrasında da sperm dna hasarı baktırdık o da normal geldi bir de genetik testlerimizi yaptırdık eşimle birlikte onlarda normal geldi. Bizim sürecimiz bu şekilde üçüncü denemede ne yapılacak farklı bilmiyorum sizin süreciniz nasıl ilerlemişti

Bizimde sebepsiz infertilite. 5 tüp bebek denemesi negatit. Hiç döllenme bile olmadı. West testi yapın dediler en son ama ona da güvenmiyorum. Ben artık pes etrim.

Bizimde sebepsiz infertilite. 5 tüp bebek denemesi negatit. Hiç döllenme bile olmadı. West testi yapın dediler en son ama ona da güvenmiyorum. Ben artık pes etrim.
Allah allah ya gerçekten çok garip. Histeroskopi çekildi mi size

Evet. Genetik olabilir dediler en son. Hiç döllenme olmuyor çünkü.

Hiç gelemedim. Yumurtalarımda hemen büyüyor. Olgun çıkıyor ama dollenmiyor.

Hiç gelemedim. Yumurtalarımda hemen büyüyor. Olgun çıkıyor ama dollenmiyor.
Çok zor gerçekten neden böyle olduğuna dair bir şey demiyorlar mı yumurtalar mı kalitesiz yoksa sperm’de mi bir sorun var sperm dna hasarına falan baktırdınız mı

Merhaba bana da sebepsiz infertilite tanısı kondu, geçen seneki ilk tüp bebek denemem olumlu sonuçlandı fakat 7. Haftada düşük yaşadım. Bu sene 1 hafta önce tekrar başladık tedaviye, ben de bahçeci fulyadayım. Benim de skolyoz hastalığım kolumda anomali olması nedeniyle west testi dahil olmak üzere birçok genetik testim yapıldı. Hepsi normal çıktı, bir tek biraz kan pıhtılaşmasına yatkınmışım. İlk denemem olumlu olsa da 12 adet toplanan yumurtamdan 8 i döllendi ve 1 tanesi 5. Güne ulaştı. Yaşım, amh değerim ve genetik testlerim, eşimin iyi sperm durumuna göre aslında daha fazla olması gerekiyordu. Doktorum da bu defa daha fazla doz iğne uygulatıyor ama neden az embriyomun oluştuğu sorusuna cevap bulamadık.

Aa evet gerçekten benzermiş süreçler. Ben bahçeci fulyadayım sen nerde görüyorsun tedavi. Benim de ilk tedavimde 15 yumurta toplandı 13 tanesinin döllenmesine rağmen sadece 1 tane 3.gün embriyosu oldu o da negatif oldu zaten. İkinciye aynı yerde sıfırdan başladık bu kez daha farklı ilaçlarla yumurta toplandı 22 taneden 16 tane döllendi çok şükür ki bu kez 4 tane 5.gün embriyosu oldu onlarında biri transfer edildi ve negatif oldu. İlk transferimde tamamen doğal ilerledik sadece fitil kullanıyordum bu kez de yapay denedik çok fazla ilaç kullamdım hormonlar dışarıdan verildi hep. İlk olumsuz tedavi sonrasında da sperm dna hasarı baktırdık o da normal geldi bir de genetik testlerimizi yaptırdık eşimle birlikte onlarda normal geldi. Bizim sürecimiz bu şekilde üçüncü denemede ne yapılacak farklı bilmiyorum sizin süreciniz nasıl ilerlemişti
Geride kalan embriyolarınızı embriyo glue gibi tekniklerle yerleştirebilirler aslında, bir de araştırdığım kadarıyla spermin kalitesi de embriyonun tutunmasını etkiliyormuş

Geride kalan embriyolarınızı embriyo glue gibi tekniklerle yerleştirebilirler aslında, bir de araştırdığım kadarıyla spermin kalitesi de embriyonun tutunmasını etkiliyormuş
Benim her iki transferimde de embriyo glue kullanıldı canım. Spermde bizim kalite sayı hepsi iyi çıkıyor hatta sperm dna hasarı da baktırdık onda da bir şey çıkmadı. Şimdi sanırım histeroskopi planlıyorlar. Seninde çok az embriyon gelmiş 5.güne benimde 15 taneden 3.gün olmuştu sadece bir tane 5.güne gidememişlerdi bile ama ikinci denemede çok şükür daha iyi sonuç aldık normal ıvf değildi bu kez pıcsı yöntemiyle döllediler yumurtaları ben onun etkisi olduğunu düşünüyorum

Çok zor gerçekten neden böyle olduğuna dair bir şey demiyorlar mı yumurtalar mı kalitesiz yoksa sperm’de mi bir sorun var sperm dna hasarına falan baktırdınız mı
Yüzde 28 DNA hasarı çıktı. Ama semra kahraman ve embriyologu bundan kaynaklanmaz dedi. Ayrıca bir degerlendirmede de her 10 spermden 7sinde vokaol çıktı. Yine de sebep bu değil diyorlar

Yüzde 28 DNA hasarı çıktı. Ama semra kahraman ve embriyologu bundan kaynaklanmaz dedi. Ayrıca bir degerlendirmede de her 10 spermden 7sinde vokaol çıktı. Yine de sebep bu değil diyorlar
Evet hasar yüksek değil. Ama sebep ne ki yani o zaman nasıl bulamıyorlar çok garip

Benim her iki transferimde de embriyo glue kullanıldı canım. Spermde bizim kalite sayı hepsi iyi çıkıyor hatta sperm dna hasarı da baktırdık onda da bir şey çıkmadı. Şimdi sanırım histeroskopi planlıyorlar. Seninde çok az embriyon gelmiş 5.güne benimde 15 taneden 3.gün olmuştu sadece bir tane 5.güne gidememişlerdi bile ama ikinci denemede çok şükür daha iyi sonuç aldık normal ıvf değildi bu kez pıcsı yöntemiyle döllediler yumurtaları ben onun etkisi olduğunu düşünüyorum
Evet benim de az embriyom oldu, bize de picsi yapacaklarmış bu kez. Histeroskopiyi yapmadılar mı bana ilk araştırıldığı zaman yapmışlardı, belki de polip vs vardır canım. İnşallah bu kez olumlu sonuç alıp bebişinize kavuşacaksınız ✨

Evet benim de az embriyom oldu, bize de picsi yapacaklarmış bu kez. Histeroskopiyi yapmadılar mı bana ilk araştırıldığı zaman yapmışlardı, belki de polip vs vardır canım. İnşallah bu kez olumlu sonuç alıp bebişinize kavuşacaksınız ✨
Polip falan olsa ultrasonda ya da rahim filminde hiç bir şey görünmez miydi yani şüphenilen bir şey olunca yapıyorlar diye biliyorum ben histeroskopiyi öyle değil mi

Merhaba kizlar bende yaklasik 4 senedir sebepsiz infertilite ile savas veriyorum daha once iki aşılama uc yumurta toplama ve toplamda 6 kez transfer oldum hepsi negatifle sonuçlandı her defasinda farklı işlemler yapildi ancak yeterli olmadı bende yasadikca ogrendim arastirdikca bazi seylerin eksik olduğunu fark ettim size önerim eger embriyonuzda sorun yoksa dollenmede problem yoksa benim gibi kesinlikle sorun bence bizden kaynakli yaa rahimde gorulmeyen biseyler var yada bence bagisiklik sorunumuz var ben iki uc ay sonra tekrardan bir tedavige baslicam onun öncesinde katil hucre testi yaptircam sonrasinda kesinlik transferden once rahime cizik attiricam arastirilmasini gereken ne varsa arastirilmasini isticem o şekilde tekrar denicem bence sizde bu testleri yaptirin histereskopi olun transfer oncesi cizik islemi yaptirin bu sekilde cok pozitif alan arkadaslarim oldu benim

Merhaba herkese. Sebepsiz İnfertilite diye bi kavram yok arkadaşlar. Olmuyorsa illa bi sebep vardır. Sadece şuan varolan teknoloji vs sebebi bulmaya yeterli değil. Ben de aynı şekilde düşünüyordum, Osman develioğlunu takip etmiyorsanız öneririm. Her hafta yaptığı soru cevaplarda bu konuya aynı yanıtı veriyor. Bu arada ben de aynı durumdan muzdarip olduğum için yazdıklarınızı okudum. Biz de 4 yıldır evliyiz 2 yıldır deniyoruz 2 kez aşılama yapıldı olmadı, tüp bebeğe geçtik ilk transfer kimyasal oldu. Benim de 13 yumurtadan 5. Güne ulaşan 2 embriyo kaldı. Belli bi noktadan sonra şöyle düşünüyorum, gerçekten olmuyorsa hayırlı bi sebebi vardır. Siz elinizden geleni yine yapın. Hakkımızda hayırlısı olsun hepimizin.

Back
X