• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sebepsiz infertilite ve tüp bebek başarısızlığı

Merhaba kizlar bende yaklasik 4 senedir sebepsiz infertilite ile savas veriyorum daha once iki aşılama uc yumurta toplama ve toplamda 6 kez transfer oldum hepsi negatifle sonuçlandı her defasinda farklı işlemler yapildi ancak yeterli olmadı bende yasadikca ogrendim arastirdikca bazi seylerin eksik olduğunu fark ettim size önerim eger embriyonuzda sorun yoksa dollenmede problem yoksa benim gibi kesinlikle sorun bence bizden kaynakli yaa rahimde gorulmeyen biseyler var yada bence bagisiklik sorunumuz var ben iki uc ay sonra tekrardan bir tedavige baslicam onun öncesinde katil hucre testi yaptircam sonrasinda kesinlik transferden once rahime cizik attiricam arastirilmasini gereken ne varsa arastirilmasini isticem o şekilde tekrar denicem bence sizde bu testleri yaptirin histereskopi olun transfer oncesi cizik islemi yaptirin bu sekilde cok pozitif alan arkadaslarim oldu benim
Altı kez transfer gerçekten bayağı fazla şimdiye kadar neden histeroskopi yapılmadı ki. Benim ikinci negatiften sonra sanırım yapılacak. Katil hücre testi nerede yaptıracaksınız

Merhaba herkese. Sebepsiz İnfertilite diye bi kavram yok arkadaşlar. Olmuyorsa illa bi sebep vardır. Sadece şuan varolan teknoloji vs sebebi bulmaya yeterli değil. Ben de aynı şekilde düşünüyordum, Osman develioğlunu takip etmiyorsanız öneririm. Her hafta yaptığı soru cevaplarda bu konuya aynı yanıtı veriyor. Bu arada ben de aynı durumdan muzdarip olduğum için yazdıklarınızı okudum. Biz de 4 yıldır evliyiz 2 yıldır deniyoruz 2 kez aşılama yapıldı olmadı, tüp bebeğe geçtik ilk transfer kimyasal oldu. Benim de 13 yumurtadan 5. Güne ulaşan 2 embriyo kaldı. Belli bi noktadan sonra şöyle düşünüyorum, gerçekten olmuyorsa hayırlı bi sebebi vardır. Siz elinizden geleni yine yapın. Hakkımızda hayırlısı olsun hepimizin.
Zaten sebepsiz infertilite sebep yok değil yani henüz bulunamadı anlamına geliyor da neden bulunamıyor yani sonuçta tüp bebekte yumurtalar toplanıyor inceleniyor sperm bakılıyor yani onlarda bir sorun varsa tanı koyuyoruz diyorlar ama tüp bebekte de tanı koyulmaması garip geliyor bu kadar bulunamaması. Elimizden geleni yapıyoruz gerisi takdiriilahi demek ki daha vakti zamanı gelmemiş diyorum ben başka bir açıklama bulamıyorum

Zaten sebepsiz infertilite sebep yok değil yani henüz bulunamadı anlamına geliyor da neden bulunamıyor yani sonuçta tüp bebekte yumurtalar toplanıyor inceleniyor sperm bakılıyor yani onlarda bir sorun varsa tanı koyuyoruz diyorlar ama tüp bebekte de tanı koyulmaması garip geliyor bu kadar bulunamaması. Elimizden geleni yapıyoruz gerisi takdiriilahi demek ki daha vakti zamanı gelmemiş diyorum ben başka bir açıklama bulamıyorum
Belki gözden kaçan bi şey oluyordur demek istedim. Farklı bi doktorla mı denediniz, hep aynı mı?

Altı kez transfer gerçekten bayağı fazla şimdiye kadar neden histeroskopi yapılmadı ki. Benim ikinci negatiften sonra sanırım yapılacak. Katil hücre testi nerede yaptıracaksınız
Yok yapildi histereskopi canim iki kez histereskopi iki kez de rahim filmi yapildi ama tanı için yapıldı cizik için değil benim hatam bütün tedavilerimi ayni merkezde yapmak oldu zaman kaybim oldu yani tabi hersey nasip kismet orası ayrı rahim icine prp yapildi ama sonuc alinmadi suan merkez degisitirip sıfırdan baslicam bu defa dedigim katil hucre testini yaptiricam birde rahime cizik attiricam transfer oncesi doktor farkli tedaviler isterse onlarada açığım tabi ☺️ katil hücre testini ankara etlik hastanesinde yaptiricam

Sizin asiri fazla embriyo kaybiniz olmus mesela labaratuvari arastirabilirsiniz yada bilmiyorum yumurta kalitesinden kaynakli da olabilir sperm faktorlude olabilir ama o jadar embriyo kaybi normal değil bence eger sıfırdan baslicaksaniz oncesinde takviye kullanabilirsiniz esinizle ben cok faydasini gördüm

Polip falan olsa ultrasonda ya da rahim filminde hiç bir şey görünmez miydi yani şüphenilen bir şey olunca yapıyorlar diye biliyorum ben histeroskopiyi öyle değil mi
Yani benim rahim filmimde küçük bir polip görmüşlerdi sonra hem ofis hem su ile Histeroskopi yapıldı. İkisinde de polip olmadığı görüldü, doktorum rahim filminde görünen polip var mı yok mu emin olmak istedi, eğer polip olsaydı alacaktı mesela. Polipler düşüğe neden oluyormuş.

Şuan hangi aşamadasınız bilmiyorum ama belki doktor değiştirilebilir, belki laboratuvarı daha iyi bi yer tercih edilebilir. Benim fikrim
İkinci negatifimi daha yeni aldım bahçecideyim laboratuvarı iyi diye düşünüyorum şu an burada dondurulmuş üç embriyo var o yüzden devam edeceğim gibi görünüyor embriyoları taşımak falan onlar da zahmetli üçüncüsü transferden önce histeroskopi planlıyor doktorumuz belki onda bir şey çıkabilir

Sizin asiri fazla embriyo kaybiniz olmus mesela labaratuvari arastirabilirsiniz yada bilmiyorum yumurta kalitesinden kaynakli da olabilir sperm faktorlude olabilir ama o jadar embriyo kaybi normal değil bence eger sıfırdan baslicaksaniz oncesinde takviye kullanabilirsiniz esinizle ben cok faydasini gördüm
Yani buranın da laboratuvarı iyi diye biliyorum Takviye de sürekli kullandık zaten ikinci denemede yine iyi sonuç aldığımızı düşünüyorum yani ilk denemeye göre sıfırdan başlamayı da düşünmüyorum iki kez zaten sıfırdan başladım üst üste şu an dondurulmuş embriyolarım olduğu için sadece transfer yaptırırım tabi muhtemelen o da histeroskopi sonrasında olacak. Bu da baya maliyetliymiş sanırım

İkinci negatifimi daha yeni aldım bahçecideyim laboratuvarı iyi diye düşünüyorum şu an burada dondurulmuş üç embriyo var o yüzden devam edeceğim gibi görünüyor embriyoları taşımak falan onlar da zahmetli üçüncüsü transferden önce histeroskopi planlıyor doktorumuz belki onda bir şey çıkabilir
Ben de bahçecideyim, evet iyi diyorlar laboratuvarı. Ama benim de 13 yumurta toplandı 2 tane kaldı geriye. 3. Gün 7 taneydi. Ben de biraz hayal kırıklığı yaşamıştım. Allah yardımcınız olsun inşallah.

Ben de bahçecideyim, evet iyi diyorlar laboratuvarı. Ama benim de 13 yumurta toplandı 2 tane kaldı geriye. 3. Gün 7 taneydi. Ben de biraz hayal kırıklığı yaşamıştım. Allah yardımcınız olsun inşallah.
Sizin de başka bir sebep yoktu değil mi belki de bizim problemimiz de budur yani kaliteli yumurta olmadığı için mi Böyle oluyor laboratuvar kaynaklı mı bilemiyorum insan gerçekten büyük hayal kırıklığı yaşıyor

Sizin de başka bir sebep yoktu değil mi belki de bizim problemimiz de budur yani kaliteli yumurta olmadığı için mi Böyle oluyor laboratuvar kaynaklı mı bilemiyorum insan gerçekten büyük hayal kırıklığı yaşıyor
Hayır yok. Biz 2 kez aşılama denedik olmadı. Ben her şey normal gözüktüğü için 2 yıl bekledim. Kan değerlerim hiç anormal çıkmadı. Amh değermde yaşıma göre iyi.Yumurtlama vs oluyordu. Yumurtam da büyüyordu. 2. Transferde de olumsuz olursa artık ne yaparız hiç bilmiyorum.
Ben 10 tane döllenen yumurta olunca 4-5 kalır diye düşünmüştüm.

Hayır yok. Biz 2 kez aşılama denedik olmadı. Ben her şey normal gözüktüğü için 2 yıl bekledim. Kan değerlerim hiç anormal çıkmadı. Amh değermde yaşıma göre iyi.Yumurtlama vs oluyordu. Yumurtam da büyüyordu. 2. Transferde de olumsuz olursa artık ne yaparız hiç bilmiyorum.
Ben 10 tane döllenen yumurta olunca 4-5 kalır diye düşünmüştüm.
Yok canım hiçbir zaman o kadar kalmıyor ki. Oran olarakta zaten daha düşük oran veriyolar 3te 1i falan gibi ben öyle biliyorum senin yine kötü değil bence benim 13 tane döllenende blast hiç olmamıştı 3.gün bir tane dondurulmuştu sadece ilk denemede. İkinciye ben sürece sıfırdan başladım sen en azından şuan sıfırdan başlamak zorunda değilsin öyle düşün

Yok canım hiçbir zaman o kadar kalmıyor ki. Oran olarakta zaten daha düşük oran veriyolar 3te 1i falan gibi ben öyle biliyorum senin yine kötü değil bence benim 13 tane döllenende blast hiç olmamıştı 3.gün bir tane dondurulmuştu sadece ilk denemede. İkinciye ben sürece sıfırdan başladım sen en azından şuan sıfırdan başlamak zorunda değilsin öyle düşün
Yaşınız kaç peki. Bi de kan değerleriniz vs normal miysdi hep?

Hepsi normaldi canım. Amh 3,82 falandı. Yaşımda 27
Katil hücre baktırabilirsiniz. Sebepsiz denilen tutunmama sorunlarının altından bağışıklık çıkabiliyor bazı doktorlar hala deneysel bulsa da bence kontrol ettirmekte fayda var. Tabi bir de pgt testi çok önemli diye düşünüyorum tutunmama durumlarında.

Katil hücre baktırabilirsiniz. Sebepsiz denilen tutunmama sorunlarının altından bağışıklık çıkabiliyor bazı doktorlar hala deneysel bulsa da bence kontrol ettirmekte fayda var. Tabi bir de pgt testi çok önemli diye düşünüyorum tutunmama durumlarında.
Pgt şuanlık yaş faktörü ve bizim genetik testlerimiz normal olduğu için gerek görmedi doktorumuz. Histeroskopi düşünüyormuş. Katil hücre testi her yerde bakılıyor mu

Pgt şuanlık yaş faktörü ve bizim genetik testlerimiz normal olduğu için gerek görmedi doktorumuz. Histeroskopi düşünüyormuş. Katil hücre testi her yerde bakılıyor mu
Bizim 3 embriyodan biri yüzde 80 mozaik geldi gerçi bize genetik test yapılmadı bilmiyorum ben 33 eşim 35 yaşında olunca doktor önerdi kabul ettik iyi ki de etmişiz mozaik olanın görüntüsü güzeldi aslında tahmin edilemiyor embriyolar süpriz biraz. Mikrogende yaptırdık kır flow testini bağışıklık yüksek riskli geldi doktor makrofaj uyguladı transfer öncesi bir de farklı bir iğne ile kortizon verdi baskılamak için. İşe yaradı mı bilmiyorum t+5 deyim henüz

Back
X