- 27 Temmuz 2016
- 203
- 140
- 103
Bir de siz yıllık evlisiniz canım yaş kaç sebepsiz olduğunu görünce sormak istedim
Yaş 26 :)Bir de siz yıllık evlisiniz canım yaş kaç sebepsiz olduğunu görünce sormak istedim
Daha önce tüp bebek denediniz mi ? Ben de önümüzdeki ay 26 olcam 3 yıldır sebepsiz inf. bizim de.. peki tedavisi var mıymış dediğiniz durumda ?Canım sebepsiz infertilitede sperme dayalı bir hasar olabiliyormuş o da tüp bebeğin tutmasına engelmiş. Ngs değil adı, sperm DNA hasar testi diye geçiyor. Sperm hasarlıysa bebek olmaz olsa da düşer diyor hoca.. Onun için dedim. Bizim 2.5 yıl olacak eşimin sperm sayısı 351 milyon hız %96 mı ne, biz de DNA hasarı testini yaptırıcaz. Sperm değerleri çok iyi de olsa hasar varsa sayının anlamı yok dedi hoca..
Canım hayırlı olsun kocaelidesin galiba. Ben de Kocaeli üniversitesinde düşünüyorum aşılamayı, öyle olunca daha uygun oluyormuş galiba? Tüp bebek kaça mal oldu sizin canım, hayırlı olsun bebeğin Allah kucağına almayı da nasip etsin. Boy boy çocuklarımız olsun inşallah...
Daha önce tüp bebek denediniz mi ? Ben de önümüzdeki ay 26 olcam 3 yıldır sebepsiz inf. bizim de.. peki tedavisi var mıymış dediğiniz durumda ?
PKO kesinlikle değilim onu biliyorum ama olmadı işteBizde sebepsiz infertilite diye başladık pkos olduğumu öğrendik:) pko filan yoksa 1 senenin 5-6 ayında heran hamile kalınabilir ne Zaman nasipse daha doğrusu<3
Amin inşaallah ablamCanicimm merhaba..
38 yasindayim. 3.5 yildir deniyoruz. Henuz sorun bulunamadigindan sebepsiz infertilite deniyor bize de..
2 yumurta takibi, 1 aşılama denedik olmadi. Ilk tup bebek denememiz negatif oldu. 2.denememizde kromizom testi yaptirdik sonuc temiz. Embriyoda genetik tarama yaptırdık ve maalesef hasar cikti ve transfer olmadi. Su an 3.tedavi surecindeyiz ve 3 aşamalı olacak. Yani 3 kez toplama islemi yapılıp bir embriyo havuzu oluşturulacak. 3.denemenin ilk aşamasında opu'da 4 embriyo gelişti ve genetik taramadan 1 tane sağlıklı çıktı. Su an saglikli embriyom donduruldu. 2 kez daha toplanaran embriyolari genetik taramaya sokacağız. Sonrasinda da sağlıklı olanlar transfer / dondurma olacak. Şu an 1 top dondurmamız bizi bekliyor :)
Sebepsiz infertilitede en bastan uygulamiyorlar herseyi. Doz doz ilerliyorlar. Şu anki aklım olsa o yumurta takiplerini aşilamayi hiç yaptırmaz, direkt tüp bebekle genetik tarama yaptırırdım. Ama yasadıkça öğreniyoruz. Insallah siz de hayirlisiyla kucaginiza alirsiniz bebisinizi.
Merhaba cnm bende Kocaeli Umuttepe'de yaptırdım ocak ayı toplanıp transfer oldu taze tutmadı ama martta dondurulmuş
Tuttu şimdi doğuma gün sayıyorum nasipse:) ocakta ilaçlar 1000 küsür tuttu, bu kişiden kişiye göre değişir.. 410₺ hastane ödedik.. Yani en kötü 2000₺ geçmez ödemeniz. Bu arada yiğit beyi tavsiye ederim, güler yüzü moralinizi yükseltecektir<3 hayırlısı Allahtan
Amin inşaallah aslında ben üst üste iki kez denemek istiyorum ama maddi durumdan dolayı yaza kadar erteleme durumumuz olabilir inşaallah gerek kalmaz tabiCanicimm inşallah canım..
Daha gençsin umudunu sakın kaybetme.. Guzel düşun.. Neredeyse tup bebekle ilgili her yorumumda yazarım: maddi manevi gücümüz olduğu sürece denemeye devam.Ozellikle biz kadınlar iğnelerden, ilaçlardan dolayı bunalıyor yıpranıyor.. Biraz sabır ve zaman gerektiriyor.. Ama bunların hepsi geçiyor. Isteyen hepimizin olsun sağlıklı bebişleri..
Erkekte sorun varsa kolaymış rapor ama bizim gibi olanlar için şart diye biliyorum ben o yüzden yıpranmak istemedim.Hiç başvurmadım benAyyyy nasıl sevindim nasıl umut oldu anlatamammmmmm :)
Boy boy çocukların olsun inşallah, ilkinden sonra sebepsizlerde diğerleri normal de oluyormuş diye çok okudum duydum.
Hem dondurulmuş hem taze için mi ödeniyor para? Tekrar hayırlı olsun. Ve bir de şunu sorayım
3 aşılama yapmak şart mı raporlu tüo bebek için?
Canım hayırlı olsun kocaelidesin galiba. Ben de Kocaeli üniversitesinde düşünüyorum aşılamayı, öyle olunca daha uygun oluyormuş galiba? Tüp bebek kaça mal oldu sizin canım, hayırlı olsun bebeğin Allah kucağına almayı da nasip etsin. Boy boy çocuklarımız olsun inşallah...
Ayyyy nasıl sevindim nasıl umut oldu anlatamammmmmm :)
Boy boy çocukların olsun inşallah, ilkinden sonra sebepsizlerde diğerleri normal de oluyormuş diye çok okudum duydum.
Hem dondurulmuş hem taze için mi ödeniyor para? Tekrar hayırlı olsun. Ve bir de şunu sorayım
3 aşılama yapmak şart mı raporlu tüo bebek için?
Amin inşaallahMerhaba bende sebepsiz infertilite yüzünden tüp bebek ile hamile kaldım sadece rutin testler yapıldı ve rahim filmi çekildi sorun yoktu oğlum şuan 3.5 yaşında sonra kardeşi olsun dedik dondurulmuş embriyo transferi ile kızımı kucağımiza aldık oda 20 aylık darısı size olsun benimkiler ilk seferde tuttu 5. Gün embriyosuydu.
Ederim inşallah canım Allah kolaylık güzellikle nasip etsin umutlarını boşa cikarmasin bu arada şuan kendiliğinden hamileyim inşallah hamilenin duası kabul olur derler seninde bebeğin olsun inşallah sağlıkla ben tedavimi doğu fertilde öldüm canım selamlar aklıma takılan olursa yaz lütfenAmin inşaallahAllah çocuklarınızı sağlıkla büyütmeyi nasip etsin acılarını göstermesin inşaallah ümit oldun benim için bugün transfer günümü öğreneceğim nerde yaptırdınız acaba şu anda 3. Gün 3 tane dondurulmuş embriyom var 5 e giderler inşaallah dua edin lütfen olur mu
Ben de Bahçeci deyim kaçıncı gün embriyosuydu ? Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşaallahEderim inşallah canım Allah kolaylık güzellikle nasip etsin umutlarını boşa cikarmasin bu arada şuan kendiliğinden hamileyim inşallah hamilenin duası kabul olur derler seninde bebeğin olsun inşallah sağlıkla ben tedavimi doğu fertilde öldüm canım selamlar aklıma takılan olursa yaz lütfen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?