Kafayı yemiyorsun.
Sadece "düzelebilecek" bir psikolojik hastalık bu.
Düzenli ilaç ve terapi ile çok kısa sürede atlatabilirsin.
Tabi ki bu arada sosyal yaşamın arkadaşlarınla vakit geçirmen ve iş hayatın önemli.
Kendini eve tıkmamamk gerek mümkün olduğunca.
Yaşın kaç ?
Canim teshis bipolar mi?
Bu tur ilaclar hemen etkisini gostermez, ilk ay alisma sureci, 2. hatta 3. ayda etkiyi gormeye baslayacaksin.
Hatta vucudun ilk ay ilaclari alinca ne oluyor diyecek dedigin gibi sanki daha da kotuye gitmeye basladigini sanacaksin.Aslinda sadece ilaca adaptasyon sureci bu yasadigin tedavi ya da kotuye gitme degil.
Iste bu anlarda yuruyuse cik temiz hava al. Yanilmiyorsam Samsun'da yasiyordun. Deniz kenarina yakinsan cik yuru 1 saat.
Kafayı yemiyorsun.
Sadece "düzelebilecek" bir psikolojik hastalık bu.
Düzenli ilaç ve terapi ile çok kısa sürede atlatabilirsin.
Tabi ki bu arada sosyal yaşamın arkadaşlarınla vakit geçirmen ve iş hayatın önemli.
Kendini eve tıkmamamk gerek mümkün olduğunca.
Yaşın kaç ?
Pelin. teşhis tam olarak bu değil. işin içinde başka şeyler de var. burda çok fazla dillendirmek istemiyorum. çünkü yalan yanlış şeyler söylenecek biliyorum.
Doktor bipolardan şüphelendi. son verdiği ilacın içinde yazanları okuuyunca hah dedim tam benlil benim ilacım bu.
1 hafta güllük gülistanlık öyle birden kafaya sıkıntı vurma karamsarlık falan olmuyor. uyku iştah desen yerinde.
1 hafta sonra hopppaa başa.
bu durumun ilacın bi yan etkisi olduğunu bilmek ve artık yavaş yavaş da olsa hep iyiye gitmek bi daha başa dönmemek istiyorum.
Çok yoruldum.
18 yaşındayım. ailemle birlikte küçük bi tatilden daha bugün döndüm.
düzgün olduğum günleri hatırlıyorum ve kendime yine eskisi gibi olacak her şey diyorum. sabret diyorum.
15 gündür dinlenmedeydim. artık okula dönmem gerek yarın. dönünce daha kötüye gidecek diye korkuyorum
Pelin. teşhis tam olarak bu değil. işin içinde başka şeyler de var. burda çok fazla dillendirmek istemiyorum. çünkü yalan yanlış şeyler söylenecek biliyorum.
Doktor bipolardan şüphelendi. son verdiği ilacın içinde yazanları okuuyunca hah dedim tam benlil benim ilacım bu.
1 hafta güllük gülistanlık öyle birden kafaya sıkıntı vurma karamsarlık falan olmuyor. uyku iştah desen yerinde.
1 hafta sonra hopppaa başa.
bu durumun ilacın bi yan etkisi olduğunu bilmek ve artık yavaş yavaş da olsa hep iyiye gitmek bi daha başa dönmemek istiyorum.
Çok yoruldum.
işte bunla beraber o kadar çok pozitif düşünme tekniği biliyorum ki ama bunlar bi işe yaramıyor çoğu zaman.Korkacak bir şey yok.
Senden 9 yaş büyüğüm ve yaşadıklarının çok fazla katını bende yaşadım.
Bana da borderline teşhisi konmuştu. Artı panik atak hastasıydım.
Şuan yaşının da verdiği değişimler var ruh halinde.
Kendini bırakma ve tedavinide bırakma.
Çünkü ileride tedaviye ihtiyacın kalmayacak o zaman hatırlayacaksın içinde bulunduğun o uç noktalardaki karmaşayı.
Bak ne güzel söylemişsin "düzgün olduğum günleri hatırlıyorum"
Şuan sadece geçici bir durum içerisindesin ve yeniden kendi haline döneceksin.
Tecrübeyle sabit :)
Bende bunu düşündüm.
Çünkü bipolar çok ağır bir durumdur.Ve anlattıkların bipolara benzemiyor.
Bipolar da alkol uyuşturucu ve cinsel sapkınlığa meil çok ağırdır.
Ki bunun teşhisi de zaman alır.
Bir psikiyatristin , iyi bir doktorun yani teşhis koyması pat diye olmaz.
Bir terapi süreci ve kişilik testlerinden sonra olur.
Bu arada "ANTİDEPRESAN İLAÇLARININ PROSP
EKTÜSÜNÜ OKUMA"
Bu çok net. Çünkü her ilaç pek çok hastalık için verilir.
Sana iyi gelen ilaç atıyorum şizofrenide de kullanılabilir yardımcı ilaç olarak.
O yüzden okumana gerek yok.
işte bunla beraber o kadar çok pozitif düşünme tekniği biliyorum ki ama bunlar bi işe yaramıyor çoğu zaman.
1 aydır boğuşuyorum. sınava hazırlanıyorum. 1 ay daha bu ruh halim devam edecekse olacakları düşünmek dahi istemiyorum.
o kadar dip bi duygu yaşıyorum ki bazen, hissettiğim çaresizlik kendime zarar verdirebilecek cinsten.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?