Seçemiyorum

• Konu Sahibi Konu Sahibi anon
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Örnekleyeyim mesela bütçemi aşan harcama yapmamalıyım zora gireceğim ama o an sadece ona ulaşmak istiyorum. Alacağım şeye yani... Sonra gelecek ay yine aynısı.

Şemalarında sıkıntı olabilir. Yani hayatta yaşadıkların dolayısıyla belli ihtiyaçların uygun şekilde giderilememiştir (sevme-sevilme, bağlanma, kabul edilme vs.), bu yüzden de hayata farklı bir pencereden bakıyorsundur. Yani hayatta belli kalıpların oluşmuştur ve bunu kıramıyorsundur; bu kalıplara deniyor şema diye. Jeffrey Young'ın Hayatı Yeniden Keşfedin diye bir kitabı var, çok faydasını görebilirsin bu anlamda.

Hayır neden kırılayım? Aslında bir nebze beni anlattınız. Tembellikle bağdaştırmak yerine ben yaşamayı sevmemekle bağdaştırıyorum içinde bulunduğum durumu. Yaşamayı seven insan tüm hayatını ellerinde tutar çünkü. Bile bile yanlış yapmaz. Yaşamaktan soyutlanan insan ise kolay olanı seçer günü geçirme derdindedir. Sandığımdan ciddi sorunlarım var gibi...

Kalkamasam da yapıyorum saçma bir cesaret var.
Sabırsız bir yapıya mı sahipsiniz? Sadece seçimlerinizde değil, herhangi bir durum veya olayda da aceleci misinizdir? Eğer öyleyse sabırsız aceleci yanınızı törpülemeniz seçimlerinizi yeniden gözden geçirip mantıklı olana yönlenmenize yardımcı olabilir.

Evet oldukça sabırsızım, her ne yaşayacaksam bir an önce yaşamak istiyorum.

Herkes hata yapar emin ol önemli olan her hatadan bir ders çıkarıyormuyuz yoksa aynı hatayi tekrarliyormuyuz... Yaşadıklarımiz, yaptıklarımız zamanla bizi olgunlaştirip gerçek kimliğimizi ortaya çıkaracak...
Yalnız değilsin yani...

Bilinçli olmadığımı kabul ederdim

Yaşınız kaç bilmiyorum ama belki olgunlaşmaya ihtiyacınız var kalbinizden ziyade mantığınızı dinlemek için. Bende gencim ve mantığımı arada devre dışı bıraktığım oluyor :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…