Seçim bitti gitti şimdi sonuçlarını konuşuyoruz....

28 Mayıs 2. turda oyumu

• Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vermiştim yine ona vereceğim.

OY: 427 31,6%
  • Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vermiştim Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vereceğim

OY: 17 1,3%
  • Sn. Sinan Oğan'a vermiştim Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vereceğim

OY: 37 2,7%
  • Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vermiştim yine ona vereceğim.

OY: 809 59,8%
  • Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vermiştim Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vereceğim

OY: 10 0,7%
  • Sn. Sinan Oğan'a vermiştim Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vereceğim

OY: 53 3,9%

• Ankete Katılan
    1.353
Maalesef. Iki hafta sonrasi icin de bir umudum yok benim. Cahil kesim cogunlukta oldugu surece bunlardan kurtulmamiz imkansiz.

Ara ara dusunuyorum da acaba kurtulus savasi zamanlarinda nasil birlik olup ulkeyi kurtarabilmisler?
Benimde umudum yok
Ustelık dun bes milyon oy kullanmayan kesime yenileri eklenecek.
Kılıçdaroglunun 3.7 milyon oya ihtiyacı var

Bizim kahramanmarasli, yakin bir tanidigimiz var. Depremde evleri yerle bir oldu, aileler cil yavrusu gibi dagildi. Adam babama ne dese begenirsiniz? Bunlar kazanirsa kurban kesecekmis

Benim aklim gercekten almiyor bazi seyleri.
İyi kesmeler.. işte insanız üzülüyoruz. Ayrıştırıcı cümleler de kullanmak istemiyorum ama dilimin ucuna geliyor. Herkes hakettiğini yaşıyor bize de bu layık demek ki. Sabahtan akşama kadar hakaret duyayım. Onursuz gurursuz kadın mı kız mı sürtük bilmem ne olayım.. sonra kurban kessinler. İyi kesmeler.

Simdi soyleyeceklerim tepki alabilir ama zaten Erdoğan bosuna o tarzda konusmuyor. Ne tarz oldugunu soylememe gerek yok. Toplum mühendisleri bunun icin var, halk kimi sever kimi ister, nasil konusmalardan hazzeder, bunlar belirlenip ona gore bi model belirleniyor. Erdoganin onceki konusmalari ile simdikiler birbirine benziyor mu?

Bir şey sormak istiyorum.
Sizce s.ogan ben şu ya da bu partiyi destekliyorum dese.
Tabanı sorgusuz sualsiz oy verir mi?
Sinan cehape yı desteklerse misal, bence secmenı vay bılmem ne sende adam degılmıssın deyıp ampule oy verir ya da oy kullanmaz

Sınancılardan cehape cıkmaz bence

bende kapattım kalbimi ve gerçekten artık hiç bir şeye şsşirip hic bir şeyede üzulmeyeceğim

Bir şey sormak istiyorum.
Sizce s.ogan ben şu ya da bu partiyi destekliyorum dese.
Tabanı sorgusuz sualsiz oy verir mi?
Bence direkt sandığa gitmeyecekler. Zaten oylarının hepsi onu destekleyen değil, rte ve kk ya oy vermek istemeyen kişiler. Haliyle dinlemezler, gönülden bağları yok bir kısım oyların. Ben kendisi ne yapacak onu çok merak ediyorum.

Simdi soyleyeceklerim tepki alabilir ama zaten Erdoğan bosuna o tarzda konusmuyor. Ne tarz oldugunu soylememe gerek yok. Toplum mühendisleri bunun icin var, halk kimi sever kimi ister, nasil konusmalardan hazzeder.

Aynen oyle. Hatta adamdan nefret etsem de basarisini kutluyorum. Bu kadar aleni bir sekilde yapip bir de kendini alkislatma buyuk bir basari.

Kemal Kilicdaroglunun insanligini, esligini, babaligini, siyasetciligini hayranlikla izliyorum ancak bizim insanimiz bundan maalesf anlamaz. Onlara parmak sallayacaksin, hedef gostereceksin, bagiracaksin ki seni benimsesinler.

bende kapattım kalbimi ve gerçekten artık hiç bir şeye şsşirip hic bir şeyede üzulmeyeceğim
Çok zor ama başarmak zorundayız. Herşeyin tasası bize mi kaldı ya.. kendime de kızıyorum. Ne bekliyorsun? Ne zaman hayal kırıklığına uğramadın da şimdi uğramayacaktın diye. En azından mevcut koşullar altında içim rahat. Kayıran allah onları kayırsın napayım yani.

Maalesef. Iki hafta sonrasi icin de bir umudum yok benim. Cahil kesim cogunlukta oldugu surece bunlardan kurtulmamiz imkansiz.

Ara ara dusunuyorum da acaba kurtulus savasi zamanlarinda nasil birlik olup ulkeyi kurtarabilmisler?
savaş farklı bir durum öyle bir durumda merak etmeyin yine aynısi olur.
bizim toplumda döverim dövdürmem söverim sövdürmem inanışı var

Aynen oyle ayrica hitabeti guclu ve beden dilini de iyi kullaniyor. Dogruya dogru. Bizim halk eyyy amerika diye duydu mu bi zevke geliyor. Amerikaya bir sey yapmasi onemli değil.

Fakat genel olarak baktığımızda ben bugünkü süreci evde kavga eden anne ve babanın davranışları sonucunda etkilenen ve tercih yapmak zorunda kalan çocuğun davranışına benzetiyorum. Babanın kötü olmasına rağmen, yuva yıkılmasın diye o babaya katlanan çocuğun psikolojisi gibi halkın durumu. Bu algı öylesine işlemiş ki zihinlerinde, devlet baba etkisi tüm yoğunluğuyla sandıkta tercihi etkiledi. Ama görünen o ki daha zor günler bizi bekliyor. Daha çok birbirimize ihtiyacımız var. Hepimiz çok çalıştık emek verdik en önemlisi inandık inadımız devam edecek mücadeleye devam dostlar. Yok öyle pes etmek...ALINTI.

ekrem imamoglu bir parti yemeginde iken altina koyduklari sandalyenin ayagi kirilmisti, herkes kıs kıs gulerken kendisi kalkıp neyseki ikinci kez oturduğumda daha sağlam oturuyorum demişti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…