Seçim bitti gitti şimdi sonuçlarını konuşuyoruz....

28 Mayıs 2. turda oyumu

• Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vermiştim yine ona vereceğim.

OY: 427 31,6%
  • Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vermiştim Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vereceğim

OY: 17 1,3%
  • Sn. Sinan Oğan'a vermiştim Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vereceğim

OY: 37 2,7%
  • Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vermiştim yine ona vereceğim.

OY: 809 59,8%
  • Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vermiştim Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vereceğim

OY: 10 0,7%
  • Sn. Sinan Oğan'a vermiştim Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vereceğim

OY: 53 3,9%

• Ankete Katılan
    1.353
Benim kendi çevremde sırf sol partiye vermemek için Akp ye oy veririm diye düşünen sadece 100 ü aşkın kişi var.
Sol parti sağdan gelme birini çıkarırsa (örn mansur yavaş) anca öyle. O da 100 kişiden 40ı falan

Ben muhalefetin yanlış taktik uyguladığını düşünüyorum.
Sadece Chp+İyip olarak katilsalardı,ne fetöcülere ne de HDP.ye yakın durmasalardi,Hdp.kendi adayını çıkarmış olsa seçim yine Erdoğan - Kilictaroğlu olarak ikinci tura gidecekti.
Böylece hem milliyetçi seçmenini kaybetmemiş olacak,hem de Kürtlerin oyunu da yine alıyor olacakti zaten.O zaman kazanma ihtimali çok dah yüksek olurdu.

11 milyon mülteci var yaklaşık 11 milyon da akp üyesi varmış zaten bunlardan oy alsa bitti ki ben arrik ikinci turdan birşey beklemiyorum.Hersey bitti kimse kimseyi kandırmasın.Dün çıkıp boş aciklamalar yapmasalardi keşke biliyorduk yine kaybedeceğini ama insanlara umut verdiler.

Bir şey sormak istiyorum.
Sizce s.ogan ben şu ya da bu partiyi destekliyorum dese.
Tabanı sorgusuz sualsiz oy verir mi?
Vermez. Zaten o taban sorgusuz sualsiz oy veren bir taban olsa Mhpden kopma olmazdı.

Kafasızlar çünkü, o paranın onların cebinden çıktıgını bilmeyecek kadar cahil ve bilgisizler
Biliyolar da işlerine gelmiyo
Öncekiler de çalmışmış
Başkası gelse çalmayacak mıymış
Reisleri saraylara layıkmış falan filan
Daha kendilerine saygıları yok bide burda bizden saygı dilenirler en komiği de bu

Akpartı secmenıne kızıyoruz ama bu tavrımıza bakarsak onlar bizden kalıtelıymıs gıbı oluyor.
Adamlar davasının pesınde
RTE bunu istiyordu ıkıncı tura kalmak istiyordu
Cunku secmeni davasından vazgecmez biliyor
Cunku CHP secmeni pire için yorganı yakar istikrarlı olmaz, biliyor

Demokrasiden vazgecmenıze uzuldum ne kk nefretıymıs pes

CHP Midyat'a pirince giderken evdeki bulgurdan oldu.
Milletvekilleri adaylarını hiç araştırmış mıydınız? Mesela ben okuyunca bazılarına şaşırmıştım. Mesela Deva kontenjanından giren Selma Aliye KAVAF. Eski AKP milletvekili, eski Kadın Kolları Kurucu Genel Başkanlığı ve de Kadın ve Aileden sorumlu devlet bakanı olarak görev yapmış. Ve de asıl şaşırdığım Sema Ramazanoğlu ile kardeş.Seçilmiş mi diye baktım şimdi. Manisa milletvekili seçildiği yazıyor.

Suriyeliyi afgani pakiyi boşuna almadı her şey seçim için. tek kelime Türkçe konuşamadan oy kullanmışlar işte görüyoruz
Bunlar çocuklarımızın geleceğini belirleyecek. Bekar kalın derken yine çok haklıydım.

En büyük korkuları kurulan düzenin bozulması bence, az buçuk atılan temeller vs güven verdi. Çokta sağlıklı karar beklememek lazım mı acaba?
Birde onlar medyadan uzaktı yaşananları ülke gördü. Çoğu sadece kendi sokağı yıkıldı sanmış

Şimdi Mhp gençlik kollarından arkadaşımla konuştum. “Sen yat kalk Sinan Oğan’a dua et. O aday olmasaydı ilk turda biterdi” dedi. İçişleri Bakanlığı karşılığında millet ittifakını destekleyecekmiş. Sağ kökenli bir adama oy verenler Chp’ye oy vermez dedi.

Gercekten bir sebep arıyorum deprem bölgesi için bu rekor için bir açıklama istiyorum saygı duyucam

Millet İttifakından beklentim sosyologlarla görüşmeli. İnsanlar oy verirken duygusal davranıyor mantık geri planda kalıyor.

%49.50 ben bu orana inanmıyorum açıkçası. Gerçekten böyle olsa %50+1 e her türlü tamamlanırdı bu oran....Bence çok daha düşük.
aynen chp nin oyu daha fazla oranla alinmasi bekleniyodu ama caldiklari icin sonuc degiyo suan yanimda bir akpli biri olsa bogacam o derece sinirliyim hırkıslar

Bende seninle aynı fikirdeyim ve ekliyorum şahsi düsüncem bu arada yanlış anlaşılma olmasın, bu ülkede kk ya inancından dolayı oy vermeyen bir kesimin oldugunu düsünüyorum ve hdp nin inanin bahane oldugunu düşünüyorum aksi halde aynı hdp tepkisi ile akparti bugüne kadar çoktan silinmiş olurdu tarihten.. ben hdp yüzünden chp ye oy vermiyorum diyen kesime inancim yok maalesef nedeni o zaman kardeşim zamaninda erdogan hdp sayesinde nasil olurda ustunlukle kazandı madem.. yani bu hdp chp ye destek verince mi tü kaka oluyor.. yada bir başka ihtimal hüda nın piyasaya çıkması kürt seçmenin oyunu bu secimde böldügünü düsünüyorum. Yani zamaninda akp ye fayda saglayan kürt secmeni hüda sayesinde bölündügü için bu seçin chp ye yetemedi . sadece bu iki ihtimal var kafamda.. yurtdısında olup akp ye oy verenlerinde en kısa zamanda türkiye dönmek zorunda kalıp sectikleri kişinin yönetiminde yaşamalarını temenni ediyorum..

Ne kadar öfkeli oldugnuzu hayal kırıklıgnızı tahmin edebiliyorum. Sabah olsun istemedim aynı duygularla söylendim durdum. Sonra şunu düşündüm sonuca değil verilen mücadeleye odaklanmalıyız.Mücadele ivme kazandı, önyargıları kırılanlar, inananlar cogaldı.Nanik de yapsalar dil de cıkarsalar mücadeleden vazgecmemeliyiz. Demir tavında dövülür tam ateşimiz yükselmişken vazgecmemeliyiz. Ha olmadı mı sonrası için" ben elimden geleni yaptım" diyebilme huzurumuz olacak.Siteden tanıyorum sizi ve asıl vazgecmemesi gereken kişi sizsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…