- 15 Aralık 2009
- 8.847
- 20.785
- 873
Benim kendi çevremde sırf sol partiye vermemek için Akp ye oy veririm diye düşünen sadece 100 ü aşkın kişi var.Oğan'in oyları niye akpye kaysın? Ana meseleleri mülteci sorunu. Sorunun sebebi belli. Oğan MHP'den gönderilmiş biri. Simdi niye o partiyi desteklesin? Sadece anlamak için soruyorum. Hangi sebeple akpye vereceğini düşünüyorsun?
Vermez. Zaten o taban sorgusuz sualsiz oy veren bir taban olsa Mhpden kopma olmazdı.Bir şey sormak istiyorum.
Sizce s.ogan ben şu ya da bu partiyi destekliyorum dese.
Tabanı sorgusuz sualsiz oy verir mi?
Biliyolar da işlerine gelmiyoKafasızlar çünkü, o paranın onların cebinden çıktıgını bilmeyecek kadar cahil ve bilgisizler
Bence sonuç belli. O kadar güce yetkiye rağmen 2. tura kalmış bir iktidar var. Sinirlerimizi boşa yıpratıyoruz benceUmarım 2. tur sonucu Brezilya gibi olur.
Erduvan erduvan erduvaaaaaanVermez. Zaten o taban sorgusuz sualsiz oy veren bir taban olsa Mhpden kopma olmazdı.
Akpartı secmenıne kızıyoruz ama bu tavrımıza bakarsak onlar bizden kalıtelıymıs gıbı oluyor.Kullanmayacağım
Yıllardır sandığa gidip sonra çevremdekilerin bana nanik yapmasından usandım
Kullanmayacağım ; oy vermek vatandaşlık görevidir, oy namustur, vermediğimiz oylar başka tarafa yaramasın diye yıllardır yaşadığım hezimet, üzüntü yeter. Bunların başarısız muhalefeti sayesinde yeterince üzüntü yaşadım en azından vermedim der geçerim. Sayelerinde bu ülkede olmaması gereken her şeyi gördüm, vatanım, milletim, Atam tüm değerlerim yerlerde sürüklendi gitmeyeceğim artık sandığa gitmeyeceğiiiimmm taki kk gidene kadar. Bu değerlerin bekçisiydi Chp ne zaman ne olduğunu hatırlayacak ben o zaman oy vereceğim
Bunlar çocuklarımızın geleceğini belirleyecek. Bekar kalın derken yine çok haklıydım.Suriyeliyi afgani pakiyi boşuna almadı her şey seçim için. tek kelime Türkçe konuşamadan oy kullanmışlar işte görüyoruz
Yooo deprem bölgesinden arkadaşlarım var onlardan gördüğüm için ben bu kadar oy almasına şaşırmadım bekliyordum zaten onlara göre devlet napsin felaket çok büyüktü hiç bir hükumet altından kalkamazdi bla bla ...
Şimdi Mhp gençlik kollarından arkadaşımla konuştum. “Sen yat kalk Sinan Oğan’a dua et. O aday olmasaydı ilk turda biterdi” dedi. İçişleri Bakanlığı karşılığında millet ittifakını destekleyecekmiş. Sağ kökenli bir adama oy verenler Chp’ye oy vermez dedi.Oğan'in oyları niye akpye kaysın? Ana meseleleri mülteci sorunu. Sorunun sebebi belli. Oğan MHP'den gönderilmiş biri. Simdi niye o partiyi desteklesin? Sadece anlamak için soruyorum. Hangi sebeple akpye vereceğini düşünüyorsun?
aynen chp nin oyu daha fazla oranla alinmasi bekleniyodu ama caldiklari icin sonuc degiyo suan yanimda bir akpli biri olsa bogacam o derece sinirliyim%49.50 ben bu orana inanmıyorum açıkçası. Gerçekten böyle olsa %50+1 e her türlü tamamlanırdı bu oran....Bence çok daha düşük.
Bende seninle aynı fikirdeyim ve ekliyorum şahsi düsüncem bu arada yanlış anlaşılma olmasın, bu ülkede kk ya inancından dolayı oy vermeyen bir kesimin oldugunu düsünüyorum ve hdp nin inanin bahane oldugunu düşünüyorum aksi halde aynı hdp tepkisi ile akparti bugüne kadar çoktan silinmiş olurdu tarihten.. ben hdp yüzünden chp ye oy vermiyorum diyen kesime inancim yok maalesef nedeni o zaman kardeşim zamaninda erdogan hdp sayesinde nasil olurda ustunlukle kazandı madem.. yani bu hdp chp ye destek verince mi tü kaka oluyor.. yada bir başka ihtimal hüda nın piyasaya çıkması kürt seçmenin oyunu bu secimde böldügünü düsünüyorum. Yani zamaninda akp ye fayda saglayan kürt secmeni hüda sayesinde bölündügü için bu seçin chp ye yetemedi . sadece bu iki ihtimal var kafamda.. yurtdısında olup akp ye oy verenlerinde en kısa zamanda türkiye dönmek zorunda kalıp sectikleri kişinin yönetiminde yaşamalarını temenni ediyorum..Ben CHP'ye oy veriyorum ve Kemal Kılıçdaroğlu'nu seviyorum. Kendisinin adaylığından memnunum. Zorla oy vermiyorum. Kendisine güvendiğim için oy veriyorum. Nazik, akıllı, dürüst, iyi niyetli olduğunu düşünüyorum.
Ne kadar öfkeli oldugnuzu hayal kırıklıgnızı tahmin edebiliyorum. Sabah olsun istemedim aynı duygularla söylendim durdum. Sonra şunu düşündüm sonuca değil verilen mücadeleye odaklanmalıyız.Mücadele ivme kazandı, önyargıları kırılanlar, inananlar cogaldı.Nanik de yapsalar dil de cıkarsalar mücadeleden vazgecmemeliyiz. Demir tavında dövülür tam ateşimiz yükselmişken vazgecmemeliyiz. Ha olmadı mı sonrası için" ben elimden geleni yaptım" diyebilme huzurumuz olacak.Siteden tanıyorum sizi ve asıl vazgecmemesi gereken kişi sizsiniz.Kullanmayacağım
Yıllardır sandığa gidip sonra çevremdekilerin bana nanik yapmasından usandım
Kullanmayacağım ; oy vermek vatandaşlık görevidir, oy namustur, vermediğimiz oylar başka tarafa yaramasın diye yıllardır yaşadığım hezimet, üzüntü yeter. Bunların başarısız muhalefeti sayesinde yeterince üzüntü yaşadım en azından vermedim der geçerim. Sayelerinde bu ülkede olmaması gereken her şeyi gördüm, vatanım, milletim, Atam tüm değerlerim yerlerde sürüklendi gitmeyeceğim artık sandığa gitmeyeceğiiiimmm taki kk gidene kadar. Bu değerlerin bekçisiydi Chp ne zaman ne olduğunu hatırlayacak ben o zaman oy vereceğim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?