Seçim bitti gitti şimdi sonuçlarını konuşuyoruz....

28 Mayıs 2. turda oyumu

• Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vermiştim yine ona vereceğim.

OY: 427 31,6%
  • Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vermiştim Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vereceğim

OY: 17 1,3%
  • Sn. Sinan Oğan'a vermiştim Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vereceğim

OY: 37 2,7%
  • Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vermiştim yine ona vereceğim.

OY: 809 59,8%
  • Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vermiştim Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vereceğim

OY: 10 0,7%
  • Sn. Sinan Oğan'a vermiştim Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vereceğim

OY: 53 3,9%

• Ankete Katılan
    1.353
Bundan 20 sene sonra türkiye diye birşey kalmayacak araplar o kadar sınırsız ürüyorlar ki... Çocuklarımız sokağa taciz edilmeden gaspa uğramadan eve dönemeyecekler .Bu günleri mumla ararsınız. Ekomomik olarak çöküp işsizlik alıp başını gittiğinde, arap hakları arap azınlıklar diye mecliste konuların konuşulması yapıldığında artık eski türkiye diye şöyle çocuklarınıza anlatırsınız arap sevdalıları. Atatürke zamanında aç karnına ölen şehitlerimize acıyorum; hepsi gelsin afganı suriyelisi ıraklısı nerde yobaz kafa kesen cahil işe yaramaz insan varsa hepsi gelsin.
Bu zamana kadar ölen milyon şehidimiz araplar ülkede cirit atsın diye öldü zaten!

Kim ne derse desin ilk tur konuşmalarında benim en aklımda kalan iki de keklik bir kayada ötüyor aman…
Jon, Sam, Herkel… vs
Deliyim galiba
Kılıçdaroğlu güzel konuşmuş ama beğendim
Aynen ya, gülmek istedigim zaman açıp izleyip dinliyorum ben onu bi de kuş çizimli videosunu yapmışlar yazma, kundura vs. tam komedi

Piyasalar tayyibin geleceğini fiyatlıyor, piyasalar panikte demek ki. En kısa zamanda biraz nakit çekmeli, valla korktum

Kılıçdaroğlunun ilk turda kazanamamasını fiyatlıyor.
Finans uzmanı değilim ama borsanın içinde olduğum için kendi tahminimi yazayım, seçim 2. tura kaldığı için piyasa şu an adayları değil belirsizliği fiyatlıyor, düşüşler bu sebeple.

Ayrıca TCMB kredilere düzenleme getirdi, bu da banka hisselerinde düşüşe neden oldu, kredi düzenlemeleri yüzünden holding hisselerinde de düşüşler var, holdingler ve bankalar bist’in lokomotif hisseleridir ve bu hisseler derinlikli kağıtlardır ufacık bir oynama tüm piyasayı etkiler.

Düşüş seçime kadar devam edebilir, seçim sonrası sandıktan kim çıkarsa çıksın belirsizlik son bulacağından+hisseler dolar bazında hala düşük seviyelerde olduğundan, piyasanın yukarı yöne aç olması da göz önünde bulundurulursa, borsada bir yükseliş olacağını düşünüyorum ama bu Kılıçdaroğlu yükseliş Cumhurbaşkanı seçilmiş adayın ekonomi politikalarına kadar olabilir.

Açıkça yazmak gerekirse eğer Sayın Erdoğan seçilirse ve faizi indirmeye devam edeceğiz gibi eski ekonomik paketindeki uygulamalara devam ederse ve yabancı yatırımcıyı tekrar piyasamıza kazandıramazsa 2. tur sonrası yükseliş yaşayan piyasa ekonomik paket açıklamasıyla beraber düşüşe geçebilir zira borsada yanılmıyorsam 4,5 milyon kadar yerli yatırımcı var ama bunların 2-2,5 milyon kadarının sermayesi ortalama 10 bin lira, 2 milyon kadarının ise ortalama 50 bin lira sermayesi var, piyasayı döndüren bu yatırımcıları çıktıktan sonra kalanlar yani kendi yatırımcımız piyasa yapmaya yeterli değil, yabancı yatırımcıya ihtiyacımız var.

Sayın Kılıçdaroğlu seçilirse uzun süreden beri piyasadan çekilmiş yabancı yatırımcı dolar bazında düşük kalan hisselere alım gerçekleştirebilir ama kim seçilirse seçilsin her 2 adayın da seçim sonrası önünde enflasyon ve kur duvarı +ekonomik politikaları var.

Bunlar olur demiyorum, olabilir maalesef döviz rezervlerimizin eksi bakiye yazması, piyasadaki nakit sıkıntısı, kredi düzenlemeleri, her ne kadar fazla dillendirilmese de enflasyon ve kurun bastırılması vb olumsuzluklar ve seçim dolaysıyla siyasi belirsizlik borsayı sıkıştırıyor, geçen hafta FED’in bankalarla ilgili açıklamaları sonrası biraz olsun düşen CDS’imiz bile yine yukarı gitmeye başladı.

Aslinda 1 hamle hem çok oy kazandırır hemde belirsizligi kaldırıp ekonomiyi rahatlatırdi ama benimki ütopik biliyorum. Şu an meclis belli, en azından belli önemli noktalarda bakanları aciklasa çoğu soru işareti ortadan kalkardı. Ben eminim CHP tabanında hem karşı olan hem de atıyorum Temel Beyi bakan olarak görmek istemeyip kaçan insanlar vardır. Ama bu hamleleri doğru bulanda olacaktir

Ben de anlamadım. Bu ara gidenler neden gidiyor anlayamıyorum zaten. Herkes gayet seviyeli yazmaya çalışıyor.

Bence yönetimin canına tak etti, şikayet edileni direk banlıyor, ya da ben iyice sersemledim hakaret oluyorsa da algılamıyorum

Hahaha hakarete edilmeye, sövülmeye alışınca arada kaçanları anlamıyor olabiliriz
Ben de dönemedim geriye yazdıklarına
Aramızda en sakinlerden araştırmacı gazetecimizdi. Şaşırdım gidince

Daha bakan olmadan yıpratırlar adamları, illallah ettirirler. Bana iyi bir fikir gibi gelmiyor. Şu halimize baksana mevcut yönetim ırkçılık yapmayanı da ırkçı yaptı son açıklamalarıyla. Kirli siyasetle suçluyor. Kirli siyasetin ne olduğunu herkese öğretenin kim olduğunu unutmuş gibi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…