Seçim bitti gitti şimdi sonuçlarını konuşuyoruz....

28 Mayıs 2. turda oyumu

• Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vermiştim yine ona vereceğim.

OY: 427 31,6%
  • Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vermiştim Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vereceğim

OY: 17 1,3%
  • Sn. Sinan Oğan'a vermiştim Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vereceğim

OY: 37 2,7%
  • Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vermiştim yine ona vereceğim.

OY: 809 59,8%
  • Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vermiştim Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vereceğim

OY: 10 0,7%
  • Sn. Sinan Oğan'a vermiştim Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vereceğim

OY: 53 3,9%

• Ankete Katılan
    1.353
Benim annem el işi yaparak para kazanırdı. Hani sen bilirsin Mune Abla, pikedir işlemedir kanaviçedir danteldir, eskiler çok önem verirdi çeyiz dizerken böyle işlere. Kuklayı boşaltır gider altın alırdı. Ne altın bilezikler yaptı, böyle kapkalın Adana burmaları alırdı hem de kadınlar, o bilezikleri bozdurup yatırım yaptı. Bir de eskiden bolluk, bereket, paranın değeri varmış babam öyle anlatırdı. En azından et, meyve, balık ulaşılabilir gıda maddeleriydi, çalışan evin eri evine bakar, çocuklarını okutur, evi geçindirirdi. Haftalık köfte, balık günlerimiz olurdu bizim örneğin. Her şey çuvalla, koliyle alınırdı. Bizim ailelerimiz patatesi soğanı çuvalla alabiliyordu. Poşet poşet bazen kasayla meyve alırdık pazardan. Yediğimiz meyve sebze hepsi sulu sulu kütür kütürdü. Ben çocukluğumda yediğim portakalları, mandalinaları, karpuzları unutamıyorum.

Her şeyin keleğine kaldık şimdi çok üzülüyorum.

Bu yılları hatırlıyorum, küçüktüm, gözlerim doldu okurken, ne güzelmiş..

Biliyorum bilmez miyim, annemin babası gariban adamdı, yıllarca fabrikada işçi olarak çalıştı 4 çocuk büyüttü evlendirdi işçi maaşıyla, İstanbul’da bir de ev yaptı o maaşla.
Ben o dedemi çok severdim, küçükken ayın neredeyse 15 günü anneanne ve dedemle yaşardım, o dedeciğim o garibanlıkta tek bir işçi maaşıyla bugün dilimle alınmak zorunda kalınan karpuzu kavunu 5-6 tane birden alıp gelirdi, yemeklerinden et eksik olmazdı, 4 çocuğundan 10 tane torunu oldu hepimize hem hediyeler alır hem bayram harçlığı verirdi, tek bir işçi maaşı İstanbul’da geçinmek için yeterliydi.

selam hanimlar bugün oyumu kullandim şöyle ki arkadaşim aradı sıra su gibi akıyor beklemedim fazla deyince sonradan neden kullanmadım yea diye pişman olmamak için gittim. 15 dk bile beklemedim sanırım, bu kez kağit küçük olunca millet seçmekte de zarfa yerleştirmektede zorlanmadı eminim
Ortam sakindi tek anormallik ortada uluyarak geçen adamdı sanırım

İşte onlara göre bir yerde kahve içmek, tıkınmak anlamına geliyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…