Seçim bitti gitti şimdi sonuçlarını konuşuyoruz....

28 Mayıs 2. turda oyumu

• Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vermiştim yine ona vereceğim.

OY: 427 31,6%
  • Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vermiştim Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vereceğim

OY: 17 1,3%
  • Sn. Sinan Oğan'a vermiştim Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vereceğim

OY: 37 2,7%
  • Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vermiştim yine ona vereceğim.

OY: 809 59,8%
  • Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vermiştim Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vereceğim

OY: 10 0,7%
  • Sn. Sinan Oğan'a vermiştim Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vereceğim

OY: 53 3,9%

• Ankete Katılan
    1.353
Geçenlerde bir sokak röportajı izledim. Esnafa, halka soruyorlar. "Kılıçdaroğlu mültecileri ülkelerine gönderecek ne düşünüyorsunuz? Eğer gönderirse oy verir misiniz" gibi sorulardı. Cevaplar şöyleydi: "Onlar bizim din kardeşimiz niye gönderiyor?" ya da "İşimize yarıyorlar, Türkler çalışmıyor ama onlar çalışıyor.". Aslına bakarsanız sanmıyorum mültecilerden memnun olduklarını. Ancak bunu Kılıçdaroğlu söyledi diye reddetme eğilimindeler. Psikolojide şöyle bir şey var: Hoşlanmadığınız kişinin söylediklerini reddetme eğiliminde olursunuz. Yani olumlu da olumsuz da olsa doğrudan reddedermiş insanlar.

Gökçek de tamam gönder kimi istiyorsan denince e yaptı yine.
Niye tutuşmuş bu kadar anlamadım.
İşlerine bile gelir çıkması evirir çevirirsin bir yerlerden işte

Oysa nasıl keyifli birşey bilseler spordan sonra gidip tek başıma rahat bi saat oturup vakit geçiriyorum dinleniyorum resmen çok iyi geliyor 58 tl vermicem diye bu keyfimden vazgeçemem
Ben Türk kahvesi severim, o bile 40 TL olmuş pöffff. Ne anladım böyle Türk kahvesinden…

Yapma yanarız

Onların öyle bi tarzları yok ki. Birbirinin evine gidip börek yiyolar veya sokakta çene çalıyorlar. Kahve 5 lira olsa yine saçma gelecek onlara cafeye gitmek.
Ya bir de gittiğiniz mekanda sadece kahveye para ödemezsiniz ki ortama, ambiyansa da para ödersiniz.
Benim gittiğim bir kahveci vardı. Daima vanilya ve karamelle karışık kahve kokardı. Güzel enstrümantal müzikler çalarlardı, bazen de caz müzik olurdu. Ama böyle böyle bangır bangır değil, ninni gibi huzur verici tonda.
Hep yalnız gidip kitap okur, ders çalışırdım, bazen de kafa dinlerdim. Bayramlarda falan evden kaçınca uğrak yerim olurdu.
Bir yerde kahve içmek, yemek yemek illa tıkınmak demek değildir ki. Yoksa evinde de tıkınırsın, kahveni de içersin.
Benim evimde kahve makinesi var mesela. Aynı şey değil ki.
Ne bileyim ya hiç mi müdavimi oldukları bir şey yok ki insanların? Alışkanlıklar her zaman kötü değildir ki.

Türk kahvesi en ucuz yerde 40 TL yerli ürünümüz bile ucuz değil ki
Bir zamanlar insanlar 40 liraya neler yapardı, bugünlerde “lüks” kategorisine sokulan aktivitelerin halkın rutini olduğunu gösteren bir yazı dizisinin linkini atayım.

Bunlar masal değil gerçekti, yazı dizisi 1930’ları anlatıyor, ben 1972 sonrasını bizzat yaşadım.
Bir gazinoya gitmek, bir restaurantta yemek yemek, dışarıda çay kahve içmek, tatile gitmek, eve kırmızı ve beyaz et almak, sebze meyve almak lüks değildi olağan bir şeydi.

Bugün kadınlar ayda 1 tane çeyrek alabiliyor belki onu da alamıyorlar artık, eskiden kadınlar kollarına haftada 1 bilezik alırdı.

Evlerde Türk kahvelerinin yanında naneli, muzlu çilekli likörler ve çikolata ikram edilir, şimdiki gibi ağzınızda berbat bir margarin tadı bırakmazdı doğru dürüst hakiki çikolata yerdik, her şeyin en doğalını uygun fiyatlarla yemiş, gezmiş tozmuş bir nesiliz biz, şimdiki çocuklar hiçbir şeyin doğalını yiyemediği gibi ateş pahasına yiyorlar.

@Bibibella starbucks kaç para? Yalnız termos çok ucuzmuş gibi
Biz niye bu haldeyiz bakış açısı yoğğğ
Starbucks'la bir alıp vermediği var olsa gerek, sanane kardeşim kahvemi istediğim yerde içerim, içenin canı ordaki kahveden çekiyor sana mı soracak, hadsiz ya.
Yok starbucks'a gidiyor demekki zengin,
Yok telefonu gayet iyi demekki zengin..
Geçen bir koz ekonomiden şikayet ediyodu elinde dondurma vardı tahmın edın ne oldu?
Biri geldi dondurma yiyebiliyorsun dedi
Bu zihniyetlerle aynı havayı soluduğuma mı yanayım, yoksa oksijen israfı olduklarına mı

Bence de öyle olacak..
Özdağ zaten devamlı mv çoğunluğunun Akp’de olduğunu dile getiriyor. Ve bence seçimi alacaklarını düşünüyorlar. Puan farkına göre mi bu yorumu yapıyorlar bilmiyorum.
Öte yandan da Özdağ’da Oğan’da kim seçilirse seçilsin, erken seçime gidileceğini düşünüyorlar.
Tarafsız kalıp bir sonraki seçime hazırlanacaklarını düşünüyorum.
Hala karar açıklamayarak sadece bu süreci değerlendiriyorlar kendi açılarından.

Bazı gruplarda varım, Ata ittifakına ait. Büyük bir çoğunluğu da tarafsızlık istiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…